Browning Team

Πριν πάρω το 20άρι ήμουν πολύ κοντά να πάρω μια Auto 5 με 71cm και 2*.Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μου άρεσε πολύ.
Αυτός που την είχε όμως ενώ είχαμε συμφωνήσει στην τιμή,τελευταία στιγμή μου τα γύρισε...
Τρελάθηκα και το παράτησα και πήρα μετά την Benelli.
Πάντως είναι πολύ ωραίο όπλο και λόγο του ότι έχει το σκαλοπάτι έρχεται πολύ ωραία στο μάτι.

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την auto 5 ελατηρίου όσο αφορά τα μοντέλα. Ποιες οι διαφορές μεταξύ Βελγικων και Ιαπωνικών και γενικά ποια μοντέλα κυκλοφόρησαν και τις διαφορές του. Ευχαριστώ.

Γιάννη, πάντα κατά την γνώμη μου, δεν νομίζω ότι επί της ουσίας θα έπρεπε να σε απασχολεί αν αυτό το όπλο είναι Βέλγικο ή Ιαπωνικό. Υπάρχει βέβαια ένα debate όπως σε πάρα πολλά θέματα που αφορά τα όπλα αλλά λειτουργικές διαφορές δεν νομίζω ότι θα βρεις. Η αλήθεια είναι ότι τα όπλα που κατασκευάστηκαν στο Βέλγιο έχουν μεγαλύτερη συλλεκτική αξία, σαν τα όπλα που πήραν την άμεση άδεια να κατασκευαστούν εκεί από τον ίδιο τον Browning. Εκτός αυτού τα Βελγικά έχουν πολύ χειροποίητη εργασία σε σκαλίσματα κτλ. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα δύο στοιχεία είναι ικανά να προσθέσουν μεγάλη αξία στο όπλο.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που υποστηρίζει ότι οι Γιαπωνέζοι στην συνέχεια χρησιμοποίησαν καλύτερα μέταλλα και πιο στιβαρή κατασκευή και αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα αλλάζοντας οι εποχές θα χρησιμοποιηθούν και διαφορετικά υλικά. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι στα Βέλγικα έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας ξύλα.
Όλα τα παραπάνω ανεβάζουν την συλλεκτική αξία μιας Βέλγικης Α5 αλλά επί της ουσίας αν με ρώταγες εμένα δεν θα έδινα σημασία στην χώρα κατασκευής. Ειδικά εκείνη την εποχή που δεν είχε επέλθει η ... Κινεζιοποίηση στην ποιότητα κατασκευής.

φοβερες αυτες οι browning.εχει μια ο φιλος που κυνηγαμε μαζι φουλ τσοκ 76π.κανη 5αρι αυλο αχρωμιωτη και περιτο βεβαια να σας πω τι κανει.βελγικη νομιζω 10ετιας 70 αν δεν κανω λαθος αλλα δεν ειμαι και σιγουρος
Τι να κανει Ερηπηδη? Εμπλοκες?

ποτε εμπλοκη.στα μπασιματα στις τσιχλες ριχνει με ευρωμικτες 8-9 και δεν μπορω να πω απο που τις κατεβαζει.περυσι στα τρυγονια τουφεκισε ενα κι ενω εγω γελουσα οταν ειδα την αποσταση αυτο επεσε και δυστθχως επεσε πολυ μακρια μας πηγαμε αλλα δεν το βρηκαμε

Γιάννη, πάντα κατά την γνώμη μου, δεν νομίζω ότι επί της ουσίας θα έπρεπε να σε απασχολεί αν αυτό το όπλο είναι Βέλγικο ή Ιαπωνικό. Υπάρχει βέβαια ένα debate όπως σε πάρα πολλά θέματα που αφορά τα όπλα αλλά λειτουργικές διαφορές δεν νομίζω ότι θα βρεις. Η αλήθεια είναι ότι τα όπλα που κατασκευάστηκαν στο Βέλγιο έχουν μεγαλύτερη συλλεκτική αξία, σαν τα όπλα που πήραν την άμεση άδεια να κατασκευαστούν εκεί από τον ίδιο τον Browning. Εκτός αυτού τα Βελγικά έχουν πολύ χειροποίητη εργασία σε σκαλίσματα κτλ. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα δύο στοιχεία είναι ικανά να προσθέσουν μεγάλη αξία στο όπλο.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που υποστηρίζει ότι οι Γιαπωνέζοι στην συνέχεια χρησιμοποίησαν καλύτερα μέταλλα και πιο στιβαρή κατασκευή και αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα αλλάζοντας οι εποχές θα χρησιμοποιηθούν και διαφορετικά υλικά. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι στα Βέλγικα έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας ξύλα.
Όλα τα παραπάνω ανεβάζουν την συλλεκτική αξία μιας Βέλγικης Α5 αλλά επί της ουσίας αν με ρώταγες εμένα δεν θα έδινα σημασία στην χώρα κατασκευής. Ειδικά εκείνη την εποχή που δεν είχε επέλθει η ... Κινεζιοποίηση στην ποιότητα κατασκευής.
Μπερδευτηκα Γιώργο με τη χώρα κατασκευεις, δεν ξέρω τις διαφορές τους, κάπου είχα διαβάσει ότι έχουν βγει και auto 5 με βάση εργκαλ, το μυαλό μου γυρίζει σε διαμέτρημα 16 ή 20. Πάντως οι τιμές τους παραμένουν υψηλές για όπλα τέτοιας ηλικίας. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Τι να κανει Ερηπηδη? Εμπλοκες?
Γιώργο οι εμπλοκές αφορούν πολλούς παράγοντες, σαν όπλο ελατηρίου θέλει παραπάνω γραμμάρια. Με μία σωστή συντήρηση δεν έχει θέμα από εμπλοκές, εφόσον βέβαια και τα φρένα είναι σωστά τοποθετημένα.

Την έχει ο κουμπάρος μου με κάννη 76 cm και τσοκ *. Αν και την έχει κακοσυντηρημένη, την παίρνει μαζί του στο Δ για τα ημερήσια και θερίζει χωρίς κανένα πρόβλημα! Σημειωτέον ότι είναι βαριά και όταν την επώμισα μπορώ να πω ότι ένιωσα αυτήν την στιβαρότητα λόγω του βάρους.

Μπερδευτηκα Γιώργο με τη χώρα κατασκευεις, δεν ξέρω τις διαφορές τους, κάπου είχα διαβάσει ότι έχουν βγει και auto 5 με βάση εργκαλ, το μυαλό μου γυρίζει σε διαμέτρημα 16 ή 20. Πάντως οι τιμές τους παραμένουν υψηλές για όπλα τέτοιας ηλικίας. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
Όχι δεν νομίζω και ergal, μου φαίνεται λίγο υπερβολικό αυτό. Υπάρχουν κάποιες διαφορές αλλά όλες επικεντρώνονται καθαρά στο "συλλεκτικό" κομμάτι της υπόθεσης. Μια διαφορά τους είναι ότι οι Βέλγικες οι οποίες πήραν τα χαρακτηριστικά κατασκευής toyw από τον Browning, έχουν λεπτότερα τοιχώματα στην κάννη από τις Γιαπωνέζικες. Γι'αυτό κάποιοι λένε ότι είναι και καλύτερα ζυγισμένες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχεις δύο διαφορετικές μπροστά σου να τις πιάσεις και μόνο τότε θα καταλάβεις αν υπάρχουν διαφορές.
Ακόμα ωστόσο και οι οπαδοί των Βέλγικων, παραδέχονται ότι και οι Γιαπωνέζοι ήταν άξιοι συνεχιστές κατασκευής αυτού του θρυλικού μοντέλου.

Έχει κάνει κάνει καποιος δοκιμή auto 5 σε χαρτόνι με αντίπαλο ένα οποιοδήποτε σύγχρονο όπλο στο ίδιο τσοκαρισμα?
Να δούμε γιατί προέρχεται αυτή η φήμη..
Γιατί πολλές παρασυρόμαστε ολοι(και εγώ)και λέμε έβγαλα μια τουφεκια με το φουλ τσοκ στου διαόλου την μάνα!Τρομερό το τάδε όπλο!!!!!!
Μα λογικό ειναι αφου ρίξαμε με φουλ..Τι περιμέναμε να σκωτονει στα 30μ μόνο???

Εχω στην κατοχη μου μια Automatic5, light twelve, made in Japan, με κανη 71 ποντους και τσοκ Invector, κανει για ολα τα κυνηγια.
Φετος λοιπον, τελευταιες ημερες του Φλεβαρη, αποφασισα να την παρω μαζι μου σε μια απο τις συντομες πρωινες μου βολτες, ετσι, να την
δοκιμασω/εγκαινιασω, το οπλο ηταν ατουφεκιστο. Πραγματι, εχει μια αλλη αισθηση, βαρυτερη βεβαια απο τα υπολοιπα οπλα μου, αλλα
εχει αυτο το "κατι" διαφορετικο. Η επωμιση εξαιρετικη, το "σκαλοπατι" σε προδιαθετει με την αμεσοτητα του, σημαδευεις καπου και ολα
σου φαινονται ευκολα και ...γρηγορα. Δεν εκανα καποιες δοκιμες, δεν ειχα χρονο, τρεις τουφεκιες εριξα σε δυο τσιχλες που τις πηρα, εριξα
ομως και μια τουφεκια σε ενα πλαστικο μπουκαλι και μου εκανε εντυπωση η δυναμη της προσκρουσης των σκαγιων σε ενα βραχακι πισω απο
το στοχο, αποσταση περιπου 35 μετρα. Δεν θυμαμαι το φυσιγγι, πιθανως 28γρ σπορτινγκ η 32γρ ΜΒ, εκπληκτικη διατρηση.
Ειναι ομορφο οπλο, κοσμημα θα ελεγα, με απιστευτη ποιοτητα κατασκευης. Μοναδικο μειονεκτημα το βαρος της, δεν βλεπω κατι αλλο.

Καλησπερα κι απο μενα.Θα ηθελα κι εγω τη γνωμη σας με τη σειρα μου για το 725. Ειμαι αρχικα μεταξυ του κυνηγετικου (πιο πολυ προς αυτο κλεινω) και του σκοπευτικου. Το διλημμα μου ειναι 71 η 76 καννες; Εχω επωμισει μονο με 71 εκ και μου αρεσε.Το θελω για τσιχλα τρυγονι και λιγο ορτυκι. Σκοπευτηριο πηγαινω σπανια γι αυτο κλεινω κυριως προς το κυνηγετικο.Αλλα παραμενει το μεγαλο διλημμα 71 η 76.
έλα ρε Τάσο 2 μέτρα παληκάρι τι θα πάρεις;;;; 76αρι φίλε μου και κανόνισε να το έχεις μέχρι τα μπασίματα θα το χρειαστούμε φέτος θα γίνει χαμός :)

Γιατί βρε Τάσο είναι θρύλος και οι θρύλοι όταν γίνουν παρελθόν συντηρούνται με φήμες ... :)
Σωστά τα λές Γιώργο εκείνο που δεν μπορω να καταλάβω ακόμα ειναι που καποιοι βασιζόμενοι στους θρύλους ζητουν υπέρογκα ποσά για μεταχειρισμένες auto 5, η beretta 302, η 303, λες και είναι κρυμένοι θησαυροί , και το κακό είναι που κάποιοι αφελείς ίσως αντάποκρίνονται , το μόνο που μπορω να δικαιολογήσω στους φίλους αυτούς είναι το συναισθηματικό κομμάτι.

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την auto 5 ελατηρίου όσο αφορά τα μοντέλα. Ποιες οι διαφορές μεταξύ Βελγικων και Ιαπωνικών και γενικά ποια μοντέλα κυκλοφόρησαν και τις διαφορές του. Ευχαριστώ.
Γιάννη οι διαφορές όπως γράφει κι ο Γιώργος δεν έχουν σημασία ως προς την απόδοση παρά μόνο ως προς την συλεκτικότητα κι αυτό πάλι όπως το αντιλαμβάνεται η το δέχεται ο καθένας γιατί για μένα ο όρος συλεκτική για μια καραμπίνα είναι χατηρικός και για κάποια κομάτια που βγήκαν με ιδιαίτερα σκαλίσματα η εικόνες και πάλι αυτά ονομάζονται επετειακά
σαν απόδοση που είχα και τις 2 λέω με σιγουριά ότι και οι 2 ήταν άριστες βλητικά και ποιοτικά
ergal δεν θυμάμαι να βγήκαν,1 μοντέλο το light(όχι light twelve)είχε βγεί με βάση βαμένη σαγρέ(φλούδα πορτοκαλιού όπως λέγεται)και ήταν πιο λεπτό το φύλλο μετάλλου της βάσης αν θυμάμαι καλά
επίσης είχε βγεί ένα μοντέλο με σκανδαλοθήκη από αλουμίνιο για να ειναι πιο ελαφριά
η διαφορά βέλγικης γιαπωνέζικης στην αναγνωριση είναι ότι οι βέλγικες μπροστά από εκεί που τελειώνει η γλώσσα της αποθηκης γράφουν FN
όπλο θρύλος με μεγάλη ιστορία και τεράστιες πωλήσεις αλλά βαρύ όπως λέει ο Σταύρος
όταν βγήκαν στην αγορά οι beretta σειρά 300 και οι benelli 121 πολλοί άρχισαν να τις αποσύρουν λόγω ευκολίας στην χρήση των ιταλικών
τα τελευταία χρόνια πωλούνται αρκετές γιατι γερνούν η φεύγουν αυτοί που τις έχουν ακόμα και είτε δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση είτε υπάρχουν αλλά όπλα πιο ελαφριά
προσωπικά,τελείωνοντας,θα έλεγα ότι δεν συμφωνώ με τις τιμές που τις πωλούν γιατί παίρνει κανείς ένα όπλο καινούργιο και κάνει την δουλειά του το ίδιο καλά και καλύτερα(λόγω τσοκς)
αν έχει κάποιος η θέλει να αποκτήσει κάποια,πάλι προσωπικά,λέω ότι είναι για το μάτι στον οπλοβαστό και για κυνήγια ημερών μέσα στην χρονιά

Πολυ σωστα τα λετε παιδια, αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Η τεχνολογια προχωραει γρηγορα και προσφερει οπλα ασυγκριτα καλυτερα.
Προσωπικα, την αγορασα για συναισθηματικους λογους, για την ιστορια τους, για την ποιοτητα κατασκευης τους.
Με τα χερια μου κουρασμενα απο την πολυωρη δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση να με συντροφευσει παραπανω απο ενα - δυο κυνηγια
την χρονια. Η βλητικη της ικανοτητα, η αριστη επωμιση, ειναι σχεδον μηδενικες στα χερια ενος ανθρωπου που κυνηγαει με το ενα ματι
κλειστο απο την αυπνια. Παιρνω το m2/61cm, παιχνιδακι, και κανω οτι κυνηγι θελω, ξεκουραστα. Αλλα ειπαμε, η τρελλα και η αγαπη
για το αντικειμενο πολλες φορες μας παρασυρει. Γι'αυτο να ειμαστε τυχεροι, να ειμαστε καλα και να κανουμε τα "γουστα" μας.

έλα ρε Τάσο 2 μέτρα παληκάρι τι θα πάρεις;;;; 76αρι φίλε μου και κανόνισε να το έχεις μέχρι τα μπασίματα θα το χρειαστούμε φέτος θα γίνει χαμός :)
Χαχα ε υπερβολες σκαρτο 1.80 μακαρι να υπαρχει κυνηγετικο 76αρι διαθεσιμο γιατι οι εταιρειες κανουν κατι κουλα και φερνουν μονο 71-66

Ειμαι αρχικα μεταξυ του κυνηγετικου (πιο πολυ προς αυτο κλεινω) και του σκοπευτικου. Το διλημμα μου ειναι 71 η 76 καννες;

Οσων αφορα το 725 λοιπον θα σου πως τα θετικα που για μενα εχει το σκοπευτικο σε συγκριση με το κυνηγετικο... Εχει πολυ καλυτερη αισθηση σκανδαλης κ πολυ πιο αμεση και ακαριαια και πολυ καλυτερη λαβη στο κοντακι...
Στα αρνητικα τωρα κ ειδικα σε θηραματα μικρου μεγεθους, εγω θα κατετασα τη φραδια ριγα που δεν βολευει πολλους μιας κ τους κρυβει το στοχο...
Το αυξημενο βαρος του Sporter θα σε βολεψει στο καρτερι, ωστοσο δεν μπορω να σου αν θα παρεις 71 η 76, αυτο ειναι στην δικη σου επιλογη... Αν σε ενδιαφερει κυριως το καρτερι παρε 76αρα, αν οχι σκεψου το... Εγω εχω κανει πολλα περπατητα τσιχλας με το 76αρη αλλα δεν ειναι κ ο ορισμος της γρηγορης σκοπευσης...

Οσων αφορα το 725 λοιπον θα σου πως τα θετικα που για μενα εχει το σκοπευτικο σε συγκριση με το κυνηγετικο... Εχει πολυ καλυτερη αισθηση σκανδαλης κ πολυ πιο αμεση και ακαριαια και πολυ καλυτερη λαβη στο κοντακι...
10000+

Back