Browning Team

για πες μας φιλε σε ποιους αυλους είναι πιο συχνο φαινομενο και γιατι ?
Δεν νομίζω Δημήτρη να είναι τόσο θέμα αυλού όσο στην κακή ποιότητας βυσμάτωση, είτε λόγω κακής σχεδίασης φούστα είτε λόγο κακής ποιότητας υλικού, που στις πολύ χαμηλές θερμοκρασιών ή λόγω πολυκαιρίας χανει την ελαστικότητα της...
Μια σωστή βυσμάτωση ''δουλεύει'' σε όλους τους αυλούς...
Ναι αλλά τι σχέση εχει αποκλειστικά με την μπραουνινγκ δεν μπορώ να καταλάβω,Και αλλα οπλα δεν έχουν διευρυμένους?
Τάσο -υπο προυποθέσεις- σε όλα τα όπλα μπορεί να συμβεί...

Στο πινακα σκαγια που εχουν αφησει αποτυπωμα ουρας εχω δει,αλλα το εχω δει απο διαφορες καννες,και ειναι πολυ μικρο το ποσοστο,ο πινακας δεν λεει ομως αν ωντος προκειται για συσσωματωσεις η αν απλα ειναι καποιο σκαι που ακολουθουσε,ουτε και μαζεψα καποιο απο το χαρτοπολτο,ποτε.xm.Αυτο που ειναι σιγουρο οτι εχω δει τετοιο αποτυπωμα σιγουρα,και οχι 1-2 φορες.

Στο πινακα σκαγια που εχουν αφησει αποτυπωμα ουρας εχω δει,αλλα το εχω δει απο διαφορες καννες,και ειναι πολυ μικρο το ποσοστο,ο πινακας δεν λεει ομως αν ωντος προκειται για συσσωματωσεις η αν απλα ειναι καποιο σκαι που ακολουθουσε,ουτε και μαζεψα καποιο απο το χαρτοπολτο,ποτε.xm.Αυτο που ειναι σιγουρο οτι εχω δει τετοιο αποτυπωμα σιγουρα,και οχι 1-2 φορες.
Παντως εινσι τρομακτικο φαινομενο κ μακάρι να μην συμβεί σε κανέναν..
Ο Στοκας έγραφε ότι το 1966 είχε εκδικαστεί υπόθεση όπου κατηγορούμενος ήταν ένας Αθηναίος κυνηγός που κυνηγούσε περδικες και σκότωσε έναν βοσκό στα 500μ(.what..what.)..Και η αιτία ήταν η συσσωματωση..
Νομίζω ομως ότι ειναι πολυ σπάνιο φαινόμενο..Εκτός και αν ρίχνουμε με cheditte 100metri...sarcastic..sarcastic..off topic..off topic.

Last edited:
Με τα σύγχρονα φυσίγγια θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να συμβαίνει ποια .. Καθώς καλός η κακός οι κατασκευαστές έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες των διευρυμένων αυλών που κυριαρχούν κυρίως στην αγορά της Αμερικής . Το βλέπουμε αυτό για παράδειγμα στην διαφοροποίηση της βισματοσης στα μάλλινα !! Όπως και να έχει για τα επόμενα χρόνια η εξέλιξη θα έχει να κάνει με άυλους , κοντούς κ Τσόκ. Ακόμα και η Benelli που επιμένει σε στενούς άυλους ειναι θέμα χρόνου να αλλάξει .. Αν θέλει να έχει τύχη στην αγορά της Αμερικής .. Και θα το κάνει . Το βλέπουμε στο δυκαννο της που δεν έκανε κάννες με 18,2 18,3 !!! !! Και καλά έκανε κατα την γνώμη μου .
Μην εκπλαγεί κανενας λοιπών όταν η Benelli θα ανοίξει τους άυλους και στις καραμπίνες , το οποίο προσωπικά πιστεύω θα το κάνει όταν βεβαιωθεί ότι ο κορυφαίος σε αξιοπιστία και απλότητα μηχανισμός της θα δουλεύει το ίδιο καλά κ με ανοιχτό άυλο.
Δεν ειναι πάντα θέμα βλιτικης .. (Που ψάχνουν λίγοι αγοραστές ) ειναι θέμα μάρκετινγκ το οποίο ορίζει και τις εξελίξεις . Νομίζω !

Last edited:
δεν κατηγορησα καμια εταιρια και δεν αναφερθηκα σε Benelli , διαβαστε προσεκτικα τι γραφω και μην βγαζετε συμπερασματα δικα σας , και παμε στην επομενη ερωτηση , σε διευρυμενο αυλο με επιμυκυμενο κωνο συναρμογης η σε διευρυμενο αυλο με κοντο και αποτομο κωνο συναρμογης μπορει να συμβει το φαινομενο της μη σωστης εμφραξης και κατά συνεπεια της θερμης συγκολλησης των σκαγιων ?? ρωτάει ο προφέσορας

Αγαπητέ Δημήτρη εγώ σαν παράδειγμα στενού άυλου το ανέφερα μιας κορυφαίας εταιρία ..(την Benelli) Τίποτα άλλο.
Άλλωστε η ενότητα αφορά την browning και δεν έχει να κάνει με σύγκριση βλιτικης

Διάβασα προσεκτικά τι γράφεις και λογικά σε διευρυμένων άυλο θα συμβενει ποιο συχνά από ότι λένε οι οδικοί .. Αλλά οι εταιρίες τα έχουν κατα νου και ζύγισμα ... Κάνουν αυτό που ζυγίζουν καλύτερο στις νέες απαιτησεις και συνθήκες .

Last edited:
Θέλω να καταθέσω μια απορία που έχω σχετικά με τα εργοστασιακά τσοκ inverterplus της browninggold hunter. Μετά από αρκετές δοκιμές σε χαρτόνι , διαπίστωσα ότι οι κατανομές στο χαρτόνι ( στα ίδια μέτρα απόσταση, τα ίδια φυσίγγια) είναι πολύ καλύτερες με το 3*** τσόκ παρά με το 2**.

Θέλω να καταθέσω μια απορία που έχω σχετικά με τα εργοστασιακά τσοκ inverterplus της browninggold hunter. Μετά από αρκετές δοκιμές σε χαρτόνι , διαπίστωσα ότι οι κατανομές στο χαρτόνι ( στα ίδια μέτρα απόσταση, τα ίδια φυσίγγια) είναι πολύ καλύτερες με το 3*** τσόκ παρά με το 2**.
ALEX όταν λες καλύτερες εννοείς από άποψη ισοκατανομής ή και συγκέντρωσης?
Αν προκειτε για καλύτερη ισοκατανομή, σε αποστάσεις γύρω στα 30-35 μ. στα περισσότερα όπλα, συνήθως το 3άρι αποδίδει καλύτερες ισοκατανομές...
Το 2* βέβαια υπερτερει σε συγκέντρωση με εντονα κέντρα...

Κι αλλη καθυστερηση απο την αντιπροσωπεια....Ουτε αυτοκινητο να ειχα παραγγειλει. Τα οπλα θα ερθουν 10-13 Ιουλιου...3 μηνες για ενα οπλο....
Καλα εχεις ακομη μελον..Εμενα 5 μηνες καναν να μου φερουν μια maxus..

Καλα εχεις ακομη μελον..Εμενα 5 μηνες καναν να μου φερουν μια maxus..
Εγω να σου πω την αληθεια σπαζομαι με αυτα....Οχι γιατι μπορει να κανει να ρθει 2-3 μηνες, αλλα κυριως γιατι σου λενε 20 μερες και καταληγεις στο τετραμηνο. Αυτο θεωρω κοροιδια και ειμαι ικανος να παρω αλλο οπλο οσο και να μου αρεσει αυτο που εχω επιλεξει. Με την κριση οι εταιρειες θα πρεπε να σκοτωνονται να πιασουν πελατη κι οχι να τον χανουν.

Εγω να σου πω την αληθεια σπαζομαι με αυτα....Οχι γιατι μπορει να κανει να ρθει 2-3 μηνες, αλλα κυριως γιατι σου λενε 20 μερες και καταληγεις στο τετραμηνο. Αυτο θεωρω κοροιδια και ειμαι ικανος να παρω αλλο οπλο οσο και να μου αρεσει αυτο που εχω επιλεξει. Με την κριση οι εταιρειες θα πρεπε να σκοτωνονται να πιασουν πελατη κι οχι να τον χανουν.
Φιλε εμενα μου βγαλαν την ψυχη..Καθε μηνα μου λεγαν οτι σε 10 μερες θα ειναι εδω και εκτος αυτου το παραγκιλα παραλαγης και μου φεραν μαυρο..Αστα να πανε

Φιλε εμενα μου βγαλαν την ψυχη..Καθε μηνα μου λεγαν οτι σε 10 μερες θα ειναι εδω και εκτος αυτου το παραγκιλα παραλαγης και μου φεραν μαυρο..Αστα να πανε
Δυστυχως ειναι η τριτη φορα που ακουωτο σε "δεκα ημερες"...

Και γιατι το πηρες στελιο αφου δεν ηταν οπως το ηθελες...οπως εσυ πληρωνεις το αντιτιμο που ζητουν ετσι ειναι υποχρεωμενοι να φερουν το προιον που επελεξες!

Γιατί δεν στέλνετε ένα e-mail απευθείας στα κεντρικά στην επίσημη εταιρεία και να περιγράφετε τα γεγονότα; Ή ίσως να μην γνωρίζουν για τη συμπεριφορά προς του πελάτες, του εδώ αντιπροσώπου τους ή μπορεί να ευθύνεται η ίδια η εταιρεία...

Γιατί δεν στέλνετε ένα e-mail απευθείας στα κεντρικά στην επίσημη εταιρεία και να περιγράφετε τα γεγονότα; Ή ίσως να μην γνωρίζουν για τη συμπεριφορά προς του πελάτες, του εδώ αντιπροσώπου τους ή μπορεί να ευθύνεται η ίδια η εταιρεία...
Μου ειπαν πως κατι εγινε με τη μεταφορικη εταιρεια που τα φερνει Ελλαδα και πως θα ερθουν τελικα αεροπορικως 12 Ιουλιου περιπου.

Μου ειπαν πως κατι εγινε με τη μεταφορικη εταιρεια που τα φερνει Ελλαδα και πως θα ερθουν τελικα αεροπορικως 12 Ιουλιου περιπου.
Αυτό σου το είπε η επίσημη Browning;

Back