Ο Δημήτρης παραπάνω εκφράζει την άποψη του, ορθώς εν μερει, ίσως με την έννοια ότι το σκοπευτικό έχει κάποιες διαφορές από το κυνηγετικό που το κάνουν να φενεται ανώτερο. Βέβαια είναι και βαρύτερο κατά 300-400 γρ και αυτά σε ποληωρο περπατητο μετά κάποια ώρα φενονται. Σε όλες της σοβαρές εταιρείες τα σπόρτιγκ όπλα είναι ανώτερα σε ποιότητα και αντοχή από τα κυνηγετικά γιατί προορίζονται για σκληρή χρήση, τα μέταλλα είναι διαφορετικά αλλά και οι διαστάσεις των κανων και των βάσεων έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις, γι'αυτο πολλή σπάνια κουμπωνουν κάνες από κυνηγετικά σε βάσεις σπόρτιγκ και το αντίστροφο. Σαν κάτοχος 725 σπόρτιγκ με κάνες 81 εκ έχω να πω ότι το βάρος του (3600) δε φενεται με τίποτα στα χέρια αλλά προσωπικά δεν θα το επερνα σε πολύωρο περπατητό, το έχω κυνηγήσει για 2 ώρες περίπου σε περπάτημα και δεν με κούρασε, εμένα προσωπικά σε παραπάνω ώρες θα με κουραζε σίγουρα, μιας και τα χέρια από την δουλειά τόσων χρόνων έχουν κουραστεί. Διαφορετικά εκλαμβάνει ο καθένας το βάρος στα χέρια, κάποιοι άλλοι δεν θα είχαν θέμα με το βάρος.