Browning Team

Ο Δημήτρης παραπάνω εκφράζει την άποψη του, ορθώς εν μερει, ίσως με την έννοια ότι το σκοπευτικό έχει κάποιες διαφορές από το κυνηγετικό που το κάνουν να φενεται ανώτερο. Βέβαια είναι και βαρύτερο κατά 300-400 γρ και αυτά σε ποληωρο περπατητο μετά κάποια ώρα φενονται. Σε όλες της σοβαρές εταιρείες τα σπόρτιγκ όπλα είναι ανώτερα σε ποιότητα και αντοχή από τα κυνηγετικά γιατί προορίζονται για σκληρή χρήση, τα μέταλλα είναι διαφορετικά αλλά και οι διαστάσεις των κανων και των βάσεων έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις, γι'αυτο πολλή σπάνια κουμπωνουν κάνες από κυνηγετικά σε βάσεις σπόρτιγκ και το αντίστροφο. Σαν κάτοχος 725 σπόρτιγκ με κάνες 81 εκ έχω να πω ότι το βάρος του (3600) δε φενεται με τίποτα στα χέρια αλλά προσωπικά δεν θα το επερνα σε πολύωρο περπατητό, το έχω κυνηγήσει για 2 ώρες περίπου σε περπάτημα και δεν με κούρασε, εμένα προσωπικά σε παραπάνω ώρες θα με κουραζε σίγουρα, μιας και τα χέρια από την δουλειά τόσων χρόνων έχουν κουραστεί. Διαφορετικά εκλαμβάνει ο καθένας το βάρος στα χέρια, κάποιοι άλλοι δεν θα είχαν θέμα με το βάρος.

Νομίζω ότι το Σπορτερ είναι πιο ενισχυμένο οπλο και σαφως είναι διαφορετικό οπλο σε σχεση με το κυνηγετικό.
Προσωπικά τα εχω δει και τα 2 και θα πηγαινα στο κυνηγετικό για τη χρήση που του κανω ητοι καρτερι περπατημα.

Οποιο και να παρει κανεις κερδισμενος θα είναι.... αφου και τα 2 ειναι οπλαρες...

Μακαρι να ζησουμε να κανουμε ενα Browning να κουνήσει....

Ωραία θα το θέσουμε αλλιως.σε ενα πέρδικα που περπατάει σε βράχους χαλκιαδες απότομες κορυφές θα του προτεινατε το sporting?σε ενα μπεκατσα που περπατάει μέσα σε πυκνά και κακά εδαφη θα του προτεινατε το sporting?υπ όψιν οτι και οι 2 περπατούν το λιγότερο 8 ώρες φορτωμένοι στη πλάτη με νερά φυσίγγια και αλλα.κι επειδή έστω και λίγο έχω κυν.πέρδικα.δε νομιζω να προτείνετε ενα όπλο στα 3600 και 3700.

Ωραία θα το θέσουμε αλλιως.σε ενα πέρδικα που περπατάει σε βράχους χαλκιαδες απότομες κορυφές θα του προτεινατε το sporting?σε ενα μπεκατσα που περπατάει μέσα σε πυκνά και κακά εδαφη θα του προτεινατε το sporting?υπ όψιν οτι και οι 2 περπατούν το λιγότερο 8 ώρες φορτωμένοι στη πλάτη με νερά φυσίγγια και αλλα.κι επειδή έστω και λίγο έχω κυν.πέρδικα.δε νομιζω να προτείνετε ενα όπλο στα 3600 και 3700.
σαφεστατα όχι...

Συμφωνω απολυτα , εδω στο καρτερι και βγαζω το γιλεκο και το κρεμαω στην ελια για να ειμαι ελαφρυς.

Ευριπίδη αν αντέχουν τα χέρια του τόσο βάρος γιατί όχι; τώρα βέβαια να κουβαλαει κάποιος τόσο βάρος και μπορεί να μην ρίξει τουφεκιά άλλο θέμα αλλά περί ορεξεως....
Έχω δει να κυνηγάνε μπεκατσα και πέρδικα με Remington 1100 με βάρος κοντά στα 3500 κιλά, μπροστοβαρα και αζυγιστα, στην ερώτηση μου για το βάρος μου απάντησαν,δεν με πειράζει. Όπως βολευεται ο καθένας, τώρα αν είναι σωστό ή λάθος μόνος του θα το καταλάβει κάποιος.

η γνώμη του καθενός σεβαστή και η επιλογή του πιο σεβαστή γιατί αυτός πληρώνει με τα χρήματα του που αυτές τις εποχές σίγουρα δεν είναι εύκολα
δεν δεχομαι προσωπικά ότι κάποιος χαντακώνεται αγοράζοντας ένα browning η ανάλογης ποιότητας όπλο επειδή δεν είναι sporting
δεν τα ξέρω όλα αλλά θεωρώ ότι έμαθα καλά αυτά που έζησα η είδα
φιλικά πάντα :)

η γνώμη του καθενός σεβαστή και η επιλογή του πιο σεβαστή γιατί αυτός πληρώνει με τα χρήματα του που αυτές τις εποχές σίγουρα δεν είναι εύκολα
δεν δεχομαι προσωπικά ότι κάποιος χαντακώνεται αγοράζοντας ένα browning η ανάλογης ποιότητας όπλο επειδή δεν είναι sporting
δεν τα ξέρω όλα αλλά θεωρώ ότι έμαθα καλά αυτά που έζησα η είδα
φιλικά πάντα :)
Ακριβως αυτο..Νομιζω δεν ειμαστε και λιγοι που θα θελαμε να "χαντακωθουμε" με ενα 725 hunter. Εγω πρωτος θα ελεγα. Ειπαμε ναι το sporter ειναι πιο γερο οπλο, αλλα εγω δεν με νοιαζει να το χουν τα εγγονια μου (αν και οπως παει το κυνηγι μαλλον θα το χουν και τα εγγονια μου σχετικα καινουριο) ισως πιο ζυγισμενο με καλυτερη λαβη αν και οχι για ολους(διαβασα σε ξενο site οτι καποιους δε τους βολεψε) και λογω βαρους με μικροτερη ανακρουση. Μηχανισμοι ιδιοι υψος μπασκουλας ιδιο καννες ιδιες σκανδαλη λιιγοο πιο ελαφρια το sporter. Που ειναι οι τεραστιες διαφορες που κανουν το ενα οπλαρα και το αλλο οπλακι;

προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το δικαννο δεν εχει σχεση με αυτογεμη στο κουβαλημα,αλλο πραμα,και γιαυτο σηκωνει και περισσοτερο βαρος το πρωτο,για μενα παντα.

Το ερωτημα ειναι αν καποιος θελει να εχει, και να μαθαινει ενα μονο οπλο, πως θα ηταν αυτο?τι προδιαγραφες θα ειχε δηλαδη!
γιατι γιατι αν εχεις 3 η 4 δεν υπαρχει κανενα προβλημα!
Διαλεγεις και παιρνεις

Ακριβως αυτο..Νομιζω δεν ειμαστε και λιγοι που θα θελαμε να "χαντακωθουμε" με ενα 725 hunter. Εγω πρωτος θα ελεγα. Ειπαμε ναι το sporter ειναι πιο γερο οπλο, αλλα εγω δεν με νοιαζει να το χουν τα εγγονια μου (αν και οπως παει το κυνηγι μαλλον θα το χουν και τα εγγονια μου σχετικα καινουριο) ισως πιο ζυγισμενο με καλυτερη λαβη αν και οχι για ολους(διαβασα σε ξενο site οτι καποιους δε τους βολεψε) και λογω βαρους με μικροτερη ανακρουση. Μηχανισμοι ιδιοι υψος μπασκουλας ιδιο καννες ιδιες σκανδαλη λιιγοο πιο ελαφρια το sporter. Που ειναι οι τεραστιες διαφορες που κανουν το ενα οπλαρα και το αλλο οπλακι;
Ανδρέα σαφώς και το κυνηγετικό δεν είναι οπλακι, οπλαρα είναι όπως και οι σειρές 525,425 και παλαιότερα.

Ευριπιδη δεν προτεινα ποτε να παρει καποιος οπλο 81 εκ και να κυνηγησει περδικα και μπεκατσα αν και μερικοι το κανουν , απλως ειπα και το ξαναλεω και θα το λεω ότι τα sporting οπλα είναι κλασεις ανωτερα από τις κυνηγητικες εκδοσεις , αυτό ειπα και αυτο ξαναλεω , οποιος θελει το χωνευει , οποιος δεν θελει το γραφει οπου αυτος θελει , και μια τελευταια ερωτηση , εχεις καραμπινα με 71 εκ κανη , το δικο σου οπλο εχει πιο μεγαλο μηκος η ένα δικανο με 81 εκ κανες ??

Το ίδιο μήκος έχουν λόγω βάσης αλλά αυτή την έδωσα στο γιο γιατί δε με βολεψε και πολύ. Αυτό που λέω όχι απο κατασκευαστική ποιότητα είναι οτι ενα δικανο sporting δεν κανει για όλα τα κυνήγια όπως κι ενα αυτογεμες με 76π.κάνη δεν κανει για όλα τα κυνηγια

είναι οτι ενα δικανο sporting δεν κανει για όλα τα κυνήγια όπως κι ενα αυτογεμες με 76π.κάνη δεν κανει για όλα τα κυνηγια
Εγω δεν θα πω "δεν κανει", θα πω καλυτερα οτι "δεν βολευει" κ συμφωνω... Αλλο οπλο θελει ο κυνηγος τη φερμας κ του περπατητο κ αλλο ο καρτεριτζης η ο σκοπευτης... Ολα κανουν για ολα, ολα φυσιγγια ριχνουν, αλλα οπως κ ενας σκοπευτης δεν θα καλυφθει με ενα ποζε LIght των 2900 κιλων, ετσι κ ενας φερμαριτζης δεν θα καλυφθει απολυτα με ενα σκοπευτικο των 3600...
Οταν αγοραζουμε κατι, ζυγιζουμε τις προτιμησεις μας κ τις επιλογες κ πραττουμε αυτο που καλυπτει την πλειοψηφια των κυνηγιων μας... Μου θυμιζει αυτο που καμια φορα καποιος φτιαχνει φυσιγγια που ειναι για παγο και το 90% των κυνηγιων του το κανει με 15 κ 20 βαθμους....hit.
Κατα τα αλλα, κ για μενα ολες οι εκδοσεις Sporting ειναι πολυ ανωτερες απο τις κυνηγετικες σχεδον σε ολα τα σημεια, αλλα αυτο δεν λεει απο μονο του κατι... ;)

Εγω δεν θα πω "δεν κανει", θα πω καλυτερα οτι "δεν βολευει" κ συμφωνω... Αλλο οπλο θελει ο κυνηγος τη φερμας κ του περπατητο κ αλλο ο καρτεριτζης η ο σκοπευτης... Ολα κανουν για ολα, ολα φυσιγγια ριχνουν, αλλα οπως κ ενας σκοπευτης δεν θα καλυφθει με ενα ποζε LIght των 2900 κιλων, ετσι κ ενας φερμαριτζης δεν θα καλυφθει απολυτα με ενα σκοπευτικο των 3600...
Οταν αγοραζουμε κατι, ζυγιζουμε τις προτιμησεις μας κ τις επιλογες κ πραττουμε αυτο που καλυπτει την πλειοψηφια των κυνηγιων μας... Μου θυμιζει αυτο που καμια φορα καποιος φτιαχνει φυσιγγια που ειναι για παγο και το 90% των κυνηγιων του το κανει με 15 κ 20 βαθμους....hit.
Κατα τα αλλα, κ για μενα ολες οι εκδοσεις Sporting ειναι πολυ ανωτερες απο τις κυνηγετικες σχεδον σε ολα τα σημεια, αλλα αυτο δεν λεει απο μονο του κατι... ;)
Άρη , το οτι δεν κάνουν για ολα τα κυνήγια κι αυτο σχετικό . Τα παντα ειναι θέμα μάρκετινγκ . Όταν η αγορά της Αμερικής λεει 76 κάνες κι 3.5 in ολοι οι κατασκευαστές πανε εκει . Όταν πουν αυτοί 2600 κιλά ολοι θα κάνουν όπλα 2600. Η μόδα θελει 60 πόντους κάνες κι αλουμίνιο βάση , ολοι αυτο αγοράζουν κι με επιχειρήματα κιόλας! Κανένα μεγάλο οπλο δεν ήταν ελαφρή , Κοντοκανο κι αλουμινίου . Δεν ειναι τυχαίο . Κι ολα τα όπλα κάνουν για ολα τα κυνήγια . Ας έχουν 71-76 κάνες κι ας ειναι 3600 . Απλα τα πράγματα .

Εμένα λοιπόν που δεν μ ενδιαφέρει το μάρκετινγκ και κοιταω τις επιλογές μου βαση αυτου που με βολεύει κι επειδή έχω περπατήσει 10 ωρα 2 ημερα αρκετά στο βουνό με την 11-87 δεν ηταν το ίδιο με τη λάιτ που είχε 2950 βαρος. Και πίστεψε με όταν εχεις και λίτρα νερό στην πλάτη σου και φαγητο και αλλα πράματα ε πολύ απλα δεν κανει.Ειδικα απάνω στα βράχια και τις πέτρες. Αμα τώρα εσύ θες να σπας τα χέρια σου και να κανεις τις αγορες σου βαση αυτών που σου λένε οι άλλοι αυτό είναι άλλο θεμα

Εμένα λοιπόν που δεν μ ενδιαφέρει το μάρκετινγκ και κοιταω τις επιλογές μου βαση αυτου που με βολεύει κι επειδή έχω περπατήσει 10 ωρα 2 ημερα αρκετά στο βουνό με την 11-87 δεν ηταν το ίδιο με τη λάιτ που είχε 2950 βαρος. Και πίστεψε με όταν εχεις και λίτρα νερό στην πλάτη σου και φαγητο και αλλα πράματα ε πολύ απλα δεν κανει.Ειδικα απάνω στα βράχια και τις πέτρες. Αμα τώρα εσύ θες να σπας τα χέρια σου και να κανεις τις αγορες σου βαση αυτών που σου λένε οι άλλοι αυτό είναι άλλο θεμα
Για σενα Ευριπιδη σιγουρα δε θα εκανε ενα τετοιο οπλο, αν εκανα αυτη τη χρηση κι εγω δεν θα ειχα μπει καν στο διλημμα. Μεχρι στιγμης εικονα εχω μονο απο το hunter που οταν το επωμισα ειπα πολυ ωραιο κατευθειαν. Σκεψου οτι αυτο δεν το χω πει ουτε για το xlr5 που μεχρι στιγμης ειναι το οπλο που εχω τις μεγαλυτερες επιτυχιες στο κυνηγι. Οταν επωμισω το sporter (θεου θελοντος μετπλαστ επιτρεποντως) θα μεταφερω τις αποψεις μου και γιατι οχι αφου εχουν ιδια χρηματα να μην το παρω κιολας αν εχει τετοια διαφορα σαν οπλο, αν και επαναλαμβανω για τη δικια μου χρηση πιο σωστο ειναι το hunter.Για να σου δωσω να καταλαβεις ειχα το 525 σε 66 αρι και μου φαινοταν βαρυ. Η αληθεια βεβαια ειναι πως στην επωμιση το 525 με το 725 ειναι τελειως αλλο οπλο.Ιδωμεν...

Back