Αυτα στη χωρα μας ποτε δεν νομιζω να τα δουμε .Αυτο εδω
Η εγκράτεια είναι θέμα παιδείας, όταν άρχισα το κυνήγι μέσα σε δύο χρόνια ξεχώρισα τις παρέες που θα με συντροφευαν σε αυτό και πίστεψε με υπήρχαν πολλοί και μεγάλοι άνθρωποι ανάξιοι και επικίνδυνοι να κρατούν όπλα. Έχω τσακωθεί άπειρες φορές και τώρα τελευταία στη Λαγια που ηλικιωμένοι( κυνηγοι) χτυπούσαν αετούς για σημάδι. Ως προς τι όπλο χρειάζεται ένας νέος κυνηγός διαφωνώ, χρειάζεται καραμπίνα γιατί μπορεί εύκολα να την προσαρμόσει στο σωματοτυπο του και είναι πιο βολική σε αρχάριο κυνηγό.Το δικανο θέλει εξοικείωση και δεν ταιριάζει σε ένα νέο κυνηγό που από αυθορμητισμό θα θέλει να ρίξει αρκετά φυσιγγια. Φίλος μου κινηγουσε χρόνια με δικανο και σταμάτησε γιατι τον ενοχλουσε πλεον το λάκτισμα του βεβαια ειχε beretta extra light. Χαίρομαι πάντα στο κυνηγοτοπο Πάντος να βλέπω ρομαντικούς κυνηγούς με πλαγιοκανο, τους θεωρώ πιο ολοκληρωμενους κυνηγούς από ολούς μαςΕγώ πιστεύω ότι κάθε νέος κυνηγός όπως και εγώ πρέπει να ξεκινήσει με ένα δίκαννο ή και μονόκαννο ακόμα για να μάθει να είναι εγκρατής και να σημαδεύει...Μετά μπορεί να περάσει σε καραμπίνα
Eχει ενα σοβαρο μειονεκτημα για τον αρχαριο ..θα πηγενει τριαρα συννεφο κ δεν θα μαθει να" φυλαει τις τουφεκιες του"..μοιραια θα του περασει το μυνημα οτι πρεπει να αδειαζει γρηγορα κ να γεμιζει γρηγορα για να εχει επιτυχια..οχι οτι δεν θα μαθει να σκοπευει αλλα θα καταναλωσει πολλα περισσοτερα φυσιγγια μεχρι να συμβει αυτο απο οτι ενας που ξεκιναει με μονοκαννο η δικαννο..Ως προς τι όπλο χρειάζεται ένας νέος κυνηγός διαφωνώ, χρειάζεται καραμπίνα γιατί μπορεί εύκολα να την προσαρμόσει στο σωματοτυπο του και είναι πιο βολική σε αρχάριο κυνηγό.
Η άποψη σου με βρίσκει αντίθετο αλλά είναι απόλυτα σεβαστή...Δεν έχουμε όλοι το ίδιο σκεπτικό!Η εγκράτεια είναι θέμα παιδείας, όταν άρχισα το κυνήγι μέσα σε δύο χρόνια ξεχώρισα τις παρέες που θα με συντροφευαν σε αυτό και πίστεψε με υπήρχαν πολλοί και μεγάλοι άνθρωποι ανάξιοι και επικίνδυνοι να κρατούν όπλα. Έχω τσακωθεί άπειρες φορές και τώρα τελευταία στη Λαγια που ηλικιωμένοι( κυνηγοι) χτυπούσαν αετούς για σημάδι. Ως προς τι όπλο χρειάζεται ένας νέος κυνηγός διαφωνώ, χρειάζεται καραμπίνα γιατί μπορεί εύκολα να την προσαρμόσει στο σωματοτυπο του και είναι πιο βολική σε αρχάριο κυνηγό.Το δικανο θέλει εξοικείωση και δεν ταιριάζει σε ένα νέο κυνηγό που από αυθορμητισμό θα θέλει να ρίξει αρκετά φυσιγγια. Φίλος μου κινηγουσε χρόνια με δικανο και σταμάτησε γιατι τον ενοχλουσε πλεον το λάκτισμα του βεβαια ειχε beretta extra light. Χαίρομαι πάντα στο κυνηγοτοπο Πάντος να βλέπω ρομαντικούς κυνηγούς με πλαγιοκανο, τους θεωρώ πιο ολοκληρωμενους κυνηγούς από ολούς μας