Πραγματικά απίστευτο! Πολλα μπραβο στον Μάστορα!Όπως είπαμε και πριν λίγες μέρες,έδωσα το καριοφίλι στον πατριώτη να το μαγειρέψει με τον τρόπο που μόνο ένας σεφ γνωρίζει.
Με το καριοφίλι αυτό είμαι πολύ δεμένος συναισθηματικά αφου μου χάρισε ωραία απογευματινά καρτερίσια κυνήγια ,που παρόμοια δεν πρόκειται να ξαναζήσω .Να σημειώσω εδω ότι η πρώτη τουφεκιά του ήταν σε μπεκάτσα με φυσίγγι Ρερρές Νο9.Τάσο ακούς ;;
Ο σεφ άρχισε λοιπόν να κάνει τα κόλπα του στη συνταγή και εδώ μπορώ να πω πως ήμουνα και τυχερός όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ,γιατί χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μια νέα σάλτσα (βαφή) που ήρθε από την απέναντι του Ατλαντικού μεριά.
Χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία του και τα κατσαρολικά του ,στρογγυλά και ...μακρουλά
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό όπως πάντα άλλωστε και θα το δείτε και εσείς οι ίδιοι παρακάτω.
Όταν τελειώσω με τα ξύλινα κάτι μικροεπισκευές και το βάψιμο που κάνω ,θα το δείτε και μονταρισμένο ,έτοιμο για έξοδο.
Πατριώτη δεν έχω λόγια και σε ευχαριστώ που ξαναζωντάνεψες μια .....παλία αγάπη.
Όπως είπαμε και πριν λίγες μέρες,έδωσα το καριοφίλι στον πατριώτη να το μαγειρέψει με τον τρόπο που μόνο ένας σεφ γνωρίζει.
Με το καριοφίλι αυτό είμαι πολύ δεμένος συναισθηματικά αφου μου χάρισε ωραία απογευματινά καρτερίσια κυνήγια ,που παρόμοια δεν πρόκειται να ξαναζήσω .Να σημειώσω εδω ότι η πρώτη τουφεκιά του ήταν σε μπεκάτσα με φυσίγγι Ρερρές Νο9.Τάσο ακούς ;;
Ο σεφ άρχισε λοιπόν να κάνει τα κόλπα του στη συνταγή και εδώ μπορώ να πω πως ήμουνα και τυχερός όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ,γιατί χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μια νέα σάλτσα (βαφή) που ήρθε από την απέναντι του Ατλαντικού μεριά.
Χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία του και τα κατσαρολικά του ,στρογγυλά και ...μακρουλά
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό όπως πάντα άλλωστε και θα το δείτε και εσείς οι ίδιοι παρακάτω.
Όταν τελειώσω με τα ξύλινα κάτι μικροεπισκευές και το βάψιμο που κάνω ,θα το δείτε και μονταρισμένο ,έτοιμο για έξοδο.
Πατριώτη δεν έχω λόγια και σε ευχαριστώ που ξαναζωντάνεψες μια .....παλία αγάπη.
Χρηστάρα έκανες καταπληκτική δουλειά και πάλι, τύφλα να'χουνε οι "επαγγελματίες" !!!!!!! Πρόσεξα και τη διαφορά στην εφαρμογή (κάννης - καθρέπτη) πριν και μετά ... Τέλεια !!!Σας ευχαριστώ κύριοι για τα καλά σας λόγια !
Όπως πάντα αλώστε !
Πέρα απο το εμφανισιακό και την καλή κάλυψη που έκανε η νέα βαφή , το σημαντικότερο είναι οτι ευτυχίσαμε στην 'επέμβαση" του κλειδιού και πλέον κλείνει εφαρμοστά η κάννη στον καθρέφτη ..
Έτοιμο για να περάσει την τράπεζα δοκιμών στα Τζουμερκα με νέα μπουρλότα πατριώτη ,
Πατριώτη εύχομαι να το χαρείς σαν άλλοτε!
Μπράβο Χρήστο καινούργιο έγινε !Σας ευχαριστώ κύριοι για τα καλά σας λόγια !
Όπως πάντα αλώστε !
Πέρα απο το εμφανισιακό και την καλή κάλυψη που έκανε η νέα βαφή , το σημαντικότερο είναι οτι ευτυχίσαμε στην 'επέμβαση" του κλειδιού και πλέον κλείνει εφαρμοστά η κάννη στον καθρέφτη ..
Έτοιμο για να περάσει την τράπεζα δοκιμών στα Τζουμερκα με νέα μπουρλότα πατριώτη ,
Πατριώτη εύχομαι να το χαρείς σαν άλλοτε!
Μάστορα τα έχεις αδυναμία τα μονόκαννα μπιμπελό το έκανεςΣας ευχαριστώ κύριοι για τα καλά σας λόγια !
Όπως πάντα αλώστε !
Πέρα απο το εμφανισιακό και την καλή κάλυψη που έκανε η νέα βαφή , το σημαντικότερο είναι οτι ευτυχίσαμε στην 'επέμβαση" του κλειδιού και πλέον κλείνει εφαρμοστά η κάννη στον καθρέφτη ..
Έτοιμο για να περάσει την τράπεζα δοκιμών στα Τζουμερκα με νέα μπουρλότα πατριώτη ,
Πατριώτη εύχομαι να το χαρείς σαν άλλοτε!
Μπράβο Χρήστο, πιο ωραίο και από καινούργιο!Σας ευχαριστώ κύριοι για τα καλά σας λόγια !
Όπως πάντα αλώστε !
Πέρα απο το εμφανισιακό και την καλή κάλυψη που έκανε η νέα βαφή , το σημαντικότερο είναι οτι ευτυχίσαμε στην 'επέμβαση" του κλειδιού και πλέον κλείνει εφαρμοστά η κάννη στον καθρέφτη ..
Έτοιμο για να περάσει την τράπεζα δοκιμών στα Τζουμερκα με νέα μπουρλότα πατριώτη ,
Πατριώτη εύχομαι να το χαρείς σαν άλλοτε!
Στέλιο έχω αναφερθεί σχετικά με τις βαφές παλαιότερα εδώ #305Χρηστάρα έκανες καταπληκτική δουλειά και πάλι, τύφλα να'χουνε οι "επαγγελματίες" !!!!!!! Πρόσεξα και τη διαφορά στην εφαρμογή (κάννης - καθρέπτη) πριν και μετά ... Τέλεια !!!
Πες δυο λόγια και για τη νέα βαφή, και τη διαδικασία, αν δεν το έχεις αναφέρει σε προηγούμενες σελίδες και δεν το θυμάμαι ...
Βλέπω τσουκάλια που βράζουνε !!! Μήπως πρόκειται για Hot Bluing ... ή για την παραδοσιακή αργή βαφή Rust Bluing και πάλι, με άλλο υλικό ;;;;;; Και ποιο είναι αυτό ...
Χρηστο, όσον αφορα το νερο, δοκιμασε νερο απο κληματιστικα συλλέγοντάς το απο το σπιραλ εξοδου σε δοχείο...Στέλιο έχω αναφερθεί σχετικά με τις βαφές παλαιότερα εδώ #305
Κατάφερα με τελικά να φέρω από Αμερική με την βοήθεια ενός φίλου μια ζεστή βαφή αυτής της σειράς
http://www.rustblue.com/
Γενικά έχω ξεσηκώσει αρκετά από τις τεχνικές που προτείνει η εταιρία όπως την πατέντα με τον ατμό και την σωλήνα! Την οποία χρησιμοποιώ εδώ και καιρό .
Ένα σχετικό βίντεο που δείχνει την εφαρμογή
Τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση του μονόκαννου του Πατριώτη μου .. την διαδικασία την έκανα ποιο «παραδοσιακά» σε βρασμό με απεικονισμένο νερό ,το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο ! * το νερό του lidlείναι άχρηστο για αυτήν την δουλειά … αναγκαστικά να ξανά κάνω την βάση από την αρχή ..
ίσος όπως λένε στα βίντεο τους οι Ρώσοι το βρόχινο νερό να είναι το καλύτερο .. θα το δοκιμάσω !
Σε αυτό το βίντεο ο Larry περιγράφει την τεχνικής που ακολούθησα, (με εξαίρεση τον χρόνο ωρίμασης)
Η προετοιμασία των μετάλλων :, γυαλόχαρτα μεχρι το 400 το πολύ , σαπούνισμα , απολύμανση με καθαριστικό φρένων ,καμία επαφή με το δέρμα , γάντια κατλ..
Το μέταλλο πρέπει να βρίσκετε σταθερά και ομοιόμορφα στους 100 βαθμούς , αυτό το έκαμα με την σωλήνα του ατμού που έχω και συντήρηση με θερμό μπιστόλι !
Ένας καλός φίλος κατασκεύασε και μου έκανε δώρο μια ανοξείδωτη δεξαμενή , η οποία είναι απαραίτητη για την κάννη !
Χρειάστηκαν περίπου 8 εφαρμογές με ενδιάμεσο σκούπισμα με καθαρό βαμβακερό πανί και «χάιδεμα» με ατσαλόμαλλο . στο τέλος βάσιμο σε νερό με σόδα για αδρανοποίηση. και μετά σε Ζεστό στεγνό μέταλλο λάδι απο δίχρονου !
Ξέχασα να αναφέρω οτι είναι απαραίτητη η συνοδεία μπύρας στην διαδικασία καθώς με τόσα καζάνια θέλει να δροσίζεσαι χαχαχ
ποσο νερο χρειαζεσαι να σου βρω αν θελειςσε βρασμό με απεικονισμένο νερό ,το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο
Εξαιρετική δουλειά. Πολλά μπράβο Χρήστο.Όπως είπαμε και πριν λίγες μέρες,έδωσα το καριοφίλι στον πατριώτη να το μαγειρέψει με τον τρόπο που μόνο ένας σεφ γνωρίζει.
Με το καριοφίλι αυτό είμαι πολύ δεμένος συναισθηματικά αφου μου χάρισε ωραία απογευματινά καρτερίσια κυνήγια ,που παρόμοια δεν πρόκειται να ξαναζήσω .Να σημειώσω εδω ότι η πρώτη τουφεκιά του ήταν σε μπεκάτσα με φυσίγγι Ρερρές Νο9.Τάσο ακούς ;;
Ο σεφ άρχισε λοιπόν να κάνει τα κόλπα του στη συνταγή και εδώ μπορώ να πω πως ήμουνα και τυχερός όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ,γιατί χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μια νέα σάλτσα (βαφή) που ήρθε από την απέναντι του Ατλαντικού μεριά.
Χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία του και τα κατσαρολικά του ,στρογγυλά και ...μακρουλά
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό όπως πάντα άλλωστε και θα το δείτε και εσείς οι ίδιοι παρακάτω.
Όταν τελειώσω με τα ξύλινα κάτι μικροεπισκευές και το βάψιμο που κάνω ,θα το δείτε και μονταρισμένο ,έτοιμο για έξοδο.
Πατριώτη δεν έχω λόγια και σε ευχαριστώ που ξαναζωντάνεψες μια .....παλία αγάπη.
Γεια σου Ακη ! Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου...Χρήστο πραγματικά πολύ ωραίο αποτέλεσμα με μεράκι. Γνωριστήκαμε πρόσφατα που ενδιαφέρθηκες για ένα 525 sporter...
Χρήστο δεν το έβαλα ακόμα αγγελία εδώ, δεν ξέρω αν θα το δώσω...Γεια σου Ακη ! Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου...
Αλλά μιας που το έχω δει να πω για όποιων άλλον ενδιαφάιρεται, ότι το όπλο δείχνει να έχει ρίξει απο λίγο μέχρι ελάχιστα και είναι σε άριστη κατάσταση συνολικά