St Etienne Charlin

Καλησπέρα στην παρέα.
Πριν καιρό ένας φίλος του πατέρα μου του χάρισε το παρακάτω όπλο.

Πέρα από κάποιες αγγελίες στο εξωτερικό και από ένα βίντεο με κάποιες λεπτομέρειες που μιλάει για τον μηχανισμό κυρίως, δεν μπορώ να βρω κάτι περαιτέρω.
Γνωρίζει κάποιος κάτι ή έστω να μπορεί να βγάλει άκρη με τις σφραγίδες του;

Το όπλο κατά πάσα πιθανότητα θα πωληθεί γιατί σε λίγο θα με διώξει η γυναίκα με τόσα που έχω μαζέψει. Συν ότι δεν πρόκειται ούτε να το κυνηγήσω αλλά δεν έχει και κάποια συναισθηματική αξία για εμένα.

Attachments

• IMG_20240809_114455.jpg
    IMG_20240809_114455.jpg
    136,9 KB · Προβολές: 70
  • IMG_20240809_114359.jpg
    IMG_20240809_114359.jpg
    134,5 KB · Προβολές: 71
  • IMG_20240809_114139.jpg
    IMG_20240809_114139.jpg
    109,8 KB · Προβολές: 68
  • IMG_20240809_114131.jpg
    IMG_20240809_114131.jpg
    153,5 KB · Προβολές: 68
  • IMG_20240809_114219.jpg
    IMG_20240809_114219.jpg
    90,6 KB · Προβολές: 70
Εγώ θα το πήγαινα στον Χατζιωτη για μία δωρεάν εκτίμηση και απάντηση όλων των αποριών σου και ίσως σου κάνει και κάποια προσφορά να το αγοράσει αυτός. Όπως και να'χει θα ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου και τι αξίζει.

Charlin Automatic είναι το όπλο σου! Γαλλικό, αντίστοιχο του Darne. Εάν είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι ξαναβαμένο μαύρο είναι αξιόλογο!
Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον αυλό του είναι διαμετρήματος 16 και με θαλάμες 65!!! Προσοχή λοιπόν!

Εγώ θα το πήγαινα στον Χατζιωτη για μία δωρεάν εκτίμηση και απάντηση όλων των αποριών σου και ίσως σου κάνει και κάποια προσφορά να το αγοράσει αυτός. Όπως και να'χει θα ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου και τι αξίζει.
Φαντάζομαι θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Μένω στην Καλαμάτα οπότε δεν νομίζω να τα καταφέρω

Charlin Automatic είναι το όπλο σου! Γαλλικό, αντίστοιχο του Darne. Εάν είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι ξαναβαμένο μαύρο είναι αξιόλογο!
Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον αυλό του είναι διαμετρήματος 16 και με θαλάμες 65!!! Προσοχή λοιπόν!
Σίγουρα είναι 16αρι, μαζί έδωσε και φυσίγγια ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και μάλιστα όλα ήταν με χάρτινο κάλυκα

Αυτό είναι αχρωμίοτο εσωτερικά οπότε θα πρέπει να δεις καλά το εσωτερικό των καννών για τυχόν κρατήρες! Αν έχει και είναι έντονοι τότε το χαιρετάς.
Επίσης νομίζω ότι είναι ξαναβαμένο μαύρο, εάν διακρίνω καλά! Και αυτό είναι ένα μείον. Όπως και οι 65άρες θαλάμες όπου δεν υπάρχει έτοιμο φυσίγγιο πλέον και θα πρέπει να επιμηκυνθούν σε 70χιλ.με επαναδοκιμη των πιέσεων!! Και αυτό στην Ελλάδα είναι όνειρο θερινής νυκτός!
Το καλό του είναι ότι είναι ένα όπλο αρκετά σπάνιο για την Ελλάδα!

Αυτό είναι αχρωμίοτο εσωτερικά οπότε θα πρέπει να δεις καλά το εσωτερικό των καννών για τυχόν κρατήρες! Αν έχει και είναι έντονοι τότε το χαιρετάς.
Επίσης νομίζω ότι είναι ξαναβαμένο μαύρο, εάν διακρίνω καλά! Και αυτό είναι ένα μείον. Όπως και οι 65άρες θαλάμες όπου δεν υπάρχει έτοιμο φυσίγγιο πλέον και θα πρέπει να επιμηκυνθούν σε 70χιλ.με επαναδοκιμη των πιέσεων!! Και αυτό στην Ελλάδα είναι όνειρο θερινής νυκτός!
Οι κάννες μέσα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σε γενικές γραμμές το όπλο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση για την ηλικία του. Τώρα αν είναι ξαναβαμενο ή όχι σίγουρα δεν μπορώ να το ξέρω.
Πάντως με όσα μου λέτε μέχρι τώρα το βλέπω να ταπωνεται και να κρεμιέται σε κανένα τζάκι...

Νικηφόρε, λένε ότι στις 65αρες θαλάμες μπορείς να ρίξεις κάλυκες 67 mm. Υπάρχουν τέτοια φυσίγγια στο εμπόριο, τα F2 Classic Cal.16 της Baschieri & Pellagri. Τα βγάζει σε 3 τύπους, και με συγκεντρωτήρα, και fiber wad, και διασποράς ...
https://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/1/1/16.aspx
Μόνο δεν ξέρω αν τα εισάγει πλέον ο Έλληνας αντιπρόσωπος ... Έχω ρίξει τα πρώτα (συγκεντρωτήρα)και είναι αρκετά μαλακά θα έλεγα. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, αν μάλιστα είναι δοκιμασμένο στα 1000 bar σύμφωνα με τις σφραγίδες του.
Κρίμα το όπλο να χρησιμοποιηθεί μόνο για διακόσμηση στο τζάκι !!!
Υ.Γ. Αυτό που γράφει "pour poudre pyroxylee" υποθέτω - δεν ξέρω γαλλικά - ότι εννοεί "για μαύρη πυρίτιδα", έτσι είναι ??? Αλλά υπερισχύουν οι σφραγίδες δοκιμής, οπότε μάλλον δεν έχει σημασία.

Συμφωνώ απόλυτα, ότι κανένα όπλο δεν είναι για κανένα τζάκι, όλα έχουν την αξία τους στο κυνήγι. Πάντως σίγουρα δεν θα διακοσμεί το δικό μου τζάκι, εννοούσα κάποιου άλλου... 🤣
Πέρα από την πλάκα, ο πατέρας μου απλά το πήρε γιατί του το χάρισαν, εγώ δεν καίγομαι για ένα ακόμα όπλο καθώς έχω αρκετά και τα μισά κοιτάνε το ταβάνι, οπότε κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Να το κυνηγήσω πάντως δεν υπάρχει περίπτωση. Οπότε το να δωθεί κάποια στιγμή το θεωρώ μονόδρομο.

Back