Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
εχω την εντύπωση οτι η es 100 κατασκευάζεται στην Τουρκια .. μπορεί να κάνω και λάθος!
Κάννη Ιταλία, όλα τα υπόλοιπα Ισπανία φτιάχνεται και ένα μοντέλο της benelli στο ίδιο εργοστάσιο beretta-benelli iberica.

BERETTA BENELLI IBERICA PREMIUM PLUS
http://www.ionex.gr/index.php?act=viewProd&productId=78

Κάτοχος και γω μιας vitoria μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Σκέφτομαι να αγοράσω!!!
Eίμαι σε σκέψη να αγοράσω ένα tsok αλλα έχω κολλήσει ενδιάμεσα σε IC η σε Skeet
το θέλω για πιο ανοικτές τουφεκιές για τα πιο ψιλά νούμερα σκαγιών αλλα να έχω και το δραστικό μέχρι τα 30-40 μετρα.
Από ανοικτά tsok έχω μονο το μαμά τις beretta το C όπου είχε μαζί του ένα F και ένα M το όπλο με την αγορά του .
Eχετε κάτι να προτείνεται φυσικά και πια μάρκα πιστευτέ η γνωρίζετε ότι θα ταιριάξει καλύτερα στην Beretta A400 extreme

kostasnto σαν 1η επιλογή θα έλεγα es100 μηχανισμός δοκιμασμένος από την sl80,όπως αναφέρει κι ο Σαράντος,κλείστρο μη περιστροφικό που δίνει ελαφρά λιγότερο λάκτισμα δοκιμασμένο από πάρα πολλούς Έλληνες κυνηγούς έχει πουλήσει πολλά πολλά κομμάτια στην Ελλάδα και πουλούνται λίγες αραιά...αυτό κατι καλό υποννοεί ;)
το echo ένα benelli σε πιο light έκδοση το οποίο είναι όμορφο αλλά όταν επωμίσεις ένα benelli βλέπεις ότι αισθητικά είναι καλύτερο
δεν έχει πουλήσει ούτε κατά διάνοια όσο το es100 κι όμως πουλούνται αρκετά
το καλό είναι ότι και στα 2 θα βρίσκεις ανταλλακτικά και μετά από 30 χρόνια :)

Jannis όπως αναφέρει κι ο Άρις μ ένα after market τσοκ beretta briley carlson η άλλη μάρκα θα είσαι καλυμένος γι αυτά που αναφέρεις
προσωπικά σε όπλο οποιαδήποτε μάρκας χρησιμοποιώ, πάντα έχω 1 skeet :)

Αν παρεις Skeet παρε το συγκεκριμενο της Beretta, ειναι τυπου αναποδης καμπανας, δεν εχει σχεση με τα αλλα Skeet που κυκλοφορουν απο αλλες εταιριες που εχουν συσφιξη 4,5 αστρα...
μιλάς για το απλά αναφερόμενο skeet η για το skeet2;;;;
είναι κάτι που δεν το ξέρω και με πιάνεις αδιάβαστο :)

Μακη σε ολα τα καινουργια οπλα η Beretta σαν Skeet νομιζω δινει αποκλειστικα αυτο με την γεωμετρια της αναποδης καμπανας... Skeet 2 δεν ξερω κ εγω σιγουρα αν δινουν στα οπλα με optima Hp κ εγω αδιαβαστος ειμαι...

Μακη σε ολα τα καινουργια οπλα η Beretta σαν Skeet νομιζω δινει αποκλειστικα αυτο με την γεωμετρια της αναποδης καμπανας... Skeet 2 δεν ξερω κ εγω σιγουρα αν δινουν στα οπλα με optima Hp κ εγω αδιαβαστος ειμαι...
ok ευχαριστώ .well done.

Κατω απο 2/10 ειχα κατι εξωτερικα πραγματικα σκουπιδια,ενδιαφερων αυτο το Τουλα που προτεινει ο Αρης,αλλιως θα πηγαινα για κατι μεταξυ 0.25-0.35.υπαρχουν πολλα αριστα τσοκ σε αυτη τη κατηγορια,

Συμφωνω, αλλα αν θελει ενα τσοκ για κοντινες κυριως αποστασεις κ αντε κ μερικες πιο μακρινες 30-35 μετρα με ψιλα σκαγια νομιζω οτι θα του πεσει λιγο "σφιχτο" το IC στην Beretta του μιας κ το εχω δοκιμασει αρκετες φορες σε Α400 φιλου... Αποδοδιδει πολυ σωστα αλλα ειναι λιγο "αυστηρο" στη σκοπευση μεχρι τα 25 μετρα... Το Skeet Τυπου αναποδης καμπανας αβανταρει πολυ τον κυνηγο οταν κανει λαθακια στη σκοπευση...

Μια ερωτηση προς τους φιλους εδω κ ειδικα τους γνωστες του πλαγιοκαννου.
Τα οπλα που χα μεχρι τωρα ηταν φτηνά οπλακια μα χρηστικά.
Ποτε δεν ειμουν της χλιδής κ το οπλο δεν το λυπαμε.
Τα προσεχω στην συντηρηση τους μα θέλω να κυνηγαω μαυτα κ όχι να με κυνηγάει η σκέψη τους μπας κ τα γδαρω κλπ.
Αποφασισα οταν μπορω να παρω κάτι ποιο ποιοτικο αλλα ταυτόχρονα χρηστικό κ σκυλι σε αντοχή.
Εχω αποθημενο να ναι κ ιταλικο αφού τα δικα μ ειναι κ τα δυο ισπανικα.

Επίσης ειμαι κ κάπως της αμερικανικης σχολής.
Το θελω χοντροκομμενο κ στιβαρό το όπλο
Να αντεχει την χρηση.
Μπορει να ριχνω λιγα φυσιγγια αλλά θελω να το ριχνω αφοβα κ σκοπευτηριο.
Δεν μπορω πλαγιο στο κυνήγι κ αλληλεπ.
Στο σκοπευτηριο.
Εξαλου τα αλληλπ. Δεν.με εκφράζουν πια.
Να ναι ''γαιδουρι'' που λεμε.
Σαν αποθημενο εχω το φαμπαρμ κλασσις.
Φυσικα εγω θελω αυτο με τις ολοκληρες διακόσμητικες πλακες αλλά αυτο ειναι απιαστο.
Εχει 5 χιλιάδες.
Το ιδιο οπλο στην απλη μορφη εχει 1500.
Εχει ποιοτητα σαν.οπλο κ σίγουρα δειχνει σκυλι.

Μηπως εχει κάποιος υποψην εαν παρουσιασε προβληματα?
Ακουω για πρόβλημα στα διπλοσκανδαλα.....ξεβαμμα καννων κλπ αλλα τιποτε τεκμηριωμενο.

Απο την αλλη γλυκοκοιτάζω το μπερεττα.
Ειτε το σιλβερχοκ ειτε το 486 αν κ το δευτερο δεν έχει ακομη δοκιμαστεί.
Πολυ μεγαλυτερη ποιοτητα από το φαμπαρμ...μα δεν ξερω η αντοχη του τι λεει κ είναι προτεραιοτητα μου.

Ουσιαστικά μηχανικα ειναι το ιδιο με το ζαμπαλα μου......αρα πιο αδύνατο απο το φαμπαρμ.

Η τιμη σε καινουργιο ειναι γυρω στις 3000.
Εαν αποφασισω για μπερεττα θα πρεπει να παω αναγκαστικα σε μεταχειρισμενο.

Οπότε θα παρακαλουσα για την αποψη κ την γνωμη σας.
Ιδιως εαν υπαρχουν κατοχοι η γνωστές κατοχων.

Ευχαριστω.

Χρυσανθε πάντως πλαγιοκαννο χοντροκομμενο δεν έχω δει μέχρι τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπονται σε ασφάλεια και στιβαροτητα, αντιθέτως. Τα πλάγια πάντα είναι πιο προσεγμένα αισθητικά και σε ζυγισμα πιστεύω από τους υπόλοιπους τύπους όπλων. Και σίγουρα οι δύο μάρκες που ανέφερες δεν είναι χοντροκομμενες. Είναι όμως στιβαρες, πχ το Φαμπαρμ έχει αν θυμάμαι τετραπλους γαντζους στη βάση. Αναλόγως τι αντέχει η τσέπη σου και τι σου αρέσει οπτικά για μένα διάλεξε.

Οταν λεω χοντρό κομμένο εννοω οχι πολυ λεπτή λαβη ....παπια ανερικανικου τύπου κλπ.
Όχι ατσαλο λεβεντη μου.
Εχω πάρει στα χέρια μου παρα πολλα πλαγια σε εκθεσεις κ μαχαζια.
Π.χ το αya με το αγγλικό πρότυπο μου αρεσουν παρα πολυ αλλα με ξενιζει η λεπτή λαβη τους.
Δεν εννιω οτι είναι νταλίκατα.
Καθε άλλο.
Η ενα βελγικο π.χ που εχω κληρονομια απο το παππού μου.
Εχω κ καπως χοντρη παλαμη κ δακτυλα κ θελω ενα πιο χοντροκομμενο σχέδιο.
Σύγκρινε τα μπερεττα κ τα φαμπαρμ με ενα κλασσικό πλαγιο κ θα καταλάβεις τι εννοω.

• Like
Reactions: DrV
Χρυσανθε βρες ένα μεταχειρισμένο γαλλικό, εγώ από μικρή μου εμπειρία το robust το βάζω πάνω απ όλα όσα έχω δει και κυνηγήσει, σαν αίσθηση και μηχανισμό. Ακόμα και του μπάρμπα μου που είναι λαγας και το έχει ταράξει στα demi τώρα ψιλοκουνησανε τα κλειδιά μετά από 45 χρόνια χρήσης. Βέβαια αυτά που αναφέρεις δεν τα έχω δει ούτε τα έχω ντουφεκήσει αλλά σε σχέση με το fausti το crup essen και ένα baikal το βάζω πάνω απ όλα
Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα http://www.car.gr/parts/view/8159993 αν και θα το προτιμούσα δισκάνδαλο.

Last edited:
  • Like
Reactions: DrV
Αν παρεις Skeet παρε το συγκεκριμενο της Beretta, ειναι τυπου αναποδης καμπανας, δεν εχει σχεση με τα αλλα Skeet που κυκλοφορουν απο αλλες εταιριες που εχουν συσφιξη 4,5 αστρα...
μιλάς για το απλά αναφερόμενο skeet η για το skeet2;;;;
είναι κάτι που δεν το ξέρω και με πιάνεις αδιάβαστο :)
Εδω αναφέρεται στην διάμετρο τον τσοκ της beretta το Skeet της beretta είναι ανοιχτοτερο του κυλινδρου, και το αμερικάνικο skeet πιο κλειστό από τον κύλινδρο.
Constrictions or dimensions on my Beretta choke tubes
http://estore.beretta.com/en-eu/documents/constrictions-or-dimensions-on-my-beretta-choke-tubes/

Briley MFG - Mobil Choke Extended Choke - 12 Gauge
http://www.briley.com/p-54233-mobil-choke-extended-choke-12-gauge.aspx

Θεοφραστε ποιο είναι αυτό ξ σε τι τιμες παίζει.
Ωραιο φαινετε κ στιβαρο.
Υα το ψαξω γθα εδω.
Ποιο μοντελο είναι. ?

Θεοφραστε ποιο είναι αυτό ξ σε τι τιμες παίζει.
Ωραιο φαινετε κ στιβαρο.
Υα το ψαξω γθα εδω.
Ποιο μοντελο είναι. ?
Λεπτομέρειες ότι έχει στην αγγελία, δεν ξέρω τα μοντέλα .buy buy.αλλά θεωρώ την εταιρία από τις ποιοτικές Γαλλικές. Πολυ εκτός των οικονομικών μου βέβαια:( Πάντως γενικά έχω μια συμπάθεια στις παλαιότερες κατασκευές σε ότι αφορά στα πλάγια νομίζω καλύτερα να κινηθείς σε μεταχειρισμένο. Νομίζω σε όλα σχεδόν τα καινούργια το value for money είναι κακό λόγο περιορισμένης παραγωγής και ζήτησης.

Τα 1500 ειναι το ανωτ οριο κ δεν τα χω σιγα σιγα θα τα βρω.
Ρωτησα γιατί μονο τις φωτο μ εβγαζε.
Θα δοκιμασω αργοτερα ισως είναι πιυ το δα απι κινητο.
Ευχαριστώ φιλε μου

Status
Not open for further replies.
Back