Παιδιά στο κυνηγι

Σε ποια ηλικία θα ήταν σωστό να ξεκινήσει ένα παιδί το κυνήγι με τον γονέα του;

• 5

• 6

• 7

• 8

• >=9

Results are only viewable after voting.
Σε θυμάμαι όταν κατέβηκες με την κόρη σου αγκαλιά και τη γυναίκα σου έγκυο στο υπόγειο του Καλκαντζάκου και επώμιζες καραμπίνες....
Χαχαχαχαχαχα ναι φίλε μου ακριβώς έτσι.
Ήταν έγκυος η γυναίκα και με την κόρη αγκαλιά.
Θυμάμαι που τα επωμιζα και τις λέω της μικρής ποιο σ αρέσει?Και Μ δείχνει την upland και της λέω ε αυτή θα πάρω.
Είχα πάει 3 φορές και τις 2 πέτυχα κάποια άτομα κάτω.Αν ήσουν την μέρα της αγοράς νομίζω σε θυμαμαι

Να σας ξενερώσω λίγο και να σας πω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ προστασία ακοής στα παιδιά σας, ειδικά στις πολύ μικρές ηλικίες. Τα αυτακια τους είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να πάθουν μεγάλη ζημιά με τις τουφεκιές.
Καθολου ξενερωμα!
Παιδι στο κυνηγι και ατο σκοπευτηριο χωρις ωτοασπιδες και μαλιστα καλης ποιοτητας σας λεω εγω σαν βαρυκοος οτι ισοδυναμει με εγκλημα!!!!

Και σου επηρεαζει ολη την ζωη
Για παντα
Γιαυτο παντα μα παντα στα παιδια σας ωτοασπιδες καλης ποιοτητας
Αλλιως μην τα παρετε κυνηγι η σκοπευτηριο!

Χαχαχαχαχαχα ναι φίλε μου ακριβώς έτσι.
Ήταν έγκυος η γυναίκα και με την κόρη αγκαλιά.
Θυμάμαι που τα επωμιζα και τις λέω της μικρής ποιο σ αρέσει?Και Μ δείχνει την upland και της λέω ε αυτή θα πάρω.
Το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση η γυναίκα σου η οποία ζούσε μαζί σου όλο το σκηνικό χωρίς ίχνος βαρεμάρας.....νάσαι καλά τα χαίρεσαι τα παιδιά σου και να κυνηγήσετε κάποια στιγμή μαζί!!!

Το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση η γυναίκα σου η οποία ζούσε μαζί σου όλο το σκηνικό χωρίς ίχνος βαρεμάρας.....νάσαι καλά τα χαίρεσαι τα παιδιά σου και να κυνηγήσετε κάποια στιγμή μαζί!!!
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες γυναίκες που χαίρονται με την χαρά του άντρα τους και τον νιώθουν.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις ευχές σου!Να Σάι παντα καλά.Υγεια να έχουμε και όλα θα ερθουν

αρχισα και τη μασουλουσα οπως μπορουσα με προσοχη απο πανω ο γερος μου για τα κοκαλα..
Ποιος γέρος ρε Αντρέα, όταν εσύ ήσουν 3 χρονών ο πατέρας σου δεν ήταν ούτε 25 !!!!!
Άκου κει, γέρος ο Γιώργης, πριν 40 χρόνια !!! .hair.
.sarcastic..yelling.

Εγώ θυμάμαι ήμουν 7 χρονών όταν με πήρε πρώτη φορά για τρυγόνια πάνω στον Βόλακα στη Σύρο. Μέρος που δεν ανεβαίνουν πολλοί κυνηγοί για να έχουμε και μεγαλύτερη ασφάλεια. Είχαν βγει στον πατέρα μου κάτι τρυγόνια πάνω στην ήλιο και μας φωνάζει "κάτω" και εμείς σχεδόν ξαπλώσαμε στο χώμα. Έριξε επικό κλαμπάνι ο καπετάνιος αφού φαντάζομαι πιο πολύ θα κοιτούσε εμάς παρά τα τρυγόνια! :D
Από τότε θυμάμαι έκλαιγα τα βράδια για να πάμε κυνήγι από τις 20 Αυγούστου. Ρε δεν έχει τίποτα από τώρα το νησί μου έλεγε, κάτσε να μπει ο Σεπτέμβρης. Ο αδερφός μου κοιμόταν σα βόδι κλασσικά και εγώ πλάνταζα στο καθιστικό.

Καθε φορα που βλεπω ρε παιδια την 303 του πατερα μου μου περνανε ολα τα κυνηγια που με επερνε μικρο μαζι του μπροστα απ τα ματια μου....οταν περνανε τα χρονια τα θυμασε και συγκινησε...και τωρα δεν ερχετε μαζι μου γιατι λεει θα βαρεσει ολες τις τσιχλες και εγω θα μεινω με τη χαρα ... .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic.

Εγώ έχω κόρη σχεδόν 16 χρόνων,πρώτη φορά την πήρα όταν ήταν 10, της άρεσε η όλη διαδικασία.Από τότε την έχω πάρει καμιά δεκαριά φορές σε κοντινά απογευματινά, πριν δύο μήνες με ρώτησε πότε μπορεί να βγάλει άδεια και να έρχεται μαζι μου.

Ευχομαι τα παιδια σας να μην ειναι σαν και εμενα που οταν ανεβαίναμε και κατεβαίναμε τον δρομο της καστανιας για δυο ωρες ημουν σαν μεθυσμένος και αλλαζα 10 χρωματα ... Τελευταία φορα πριν αρχισω να παιρνω το χαπι ημουν ξαπλωμενος επι 4 ωρες και δεν εφευγε η ζαλαδα.

Ακομα και τωρα αμα κατσω πισω και παμε σε βουνο με τρεμουλο και ανακατωσούρα θα κατεβω απο το αμαξι ... Για δε διαβασμα μεσα στο αμαξι δεν το συζητω . Μονο οταν οδηγαω καπως καλυτερη η κατασταση.

Επισης να μην εχουν μεγαλυτερα αδερφια , γιατι εγω σαν μικροτερος για να φυγουμε στο καρτερι της παπιας και να με παρουν μαζι επρεπε
1. Να τους φορτωσω τα πραγματα στο αμαξι
2. Να τους χτυπησω Νες καφε με μια προς γεματη κουταλια του γλυκου νερο χλιαρο και ο νες να βγαλει την κρεμωδη υφη και να γινει ασπρο. Φουσκαλες τα χερια απο το χτυπημα
3. Να κατεβασω απο το αμαξι τα πραγματα στον κυνηγοτοπο.
4. Να κανω το απορτ τα παπια μεσα στα ρυζια.
5.Να καθαρισω τα οπλα οταν γυριζαμε.
6.Να καθαρισω την αλλη μερα τα θηράματα.

Παρολα αυτα τους ευχαριστω που ειχαν το κουραγιο να με παιρνουν μαζι τους και παραλληλα εγω να χαίρομαι αφανταστα , καθως η ευθυνη ενος μικρου παιδιου στην παρεα ηταν τεραστια.

Εύχομαι απο καρδιας ολο και περισσοτεροι νεοι να ασχοληθουν με το κυνηγι . Να αγαπανε , να σεβονται την φυση και τον συναθρωπο τους . Το κυνηγι θα πρεπει να ενωνει , να δημιουργει γόρδιους δεσμους μεταξυ ανθρωπων , μεταξυ της ζωης που απλοχερα μας δινει η φυση και τελευταιο με τον καλυτερο συντροφο του ανθρωπου, τον σκυλο . Καλο σας βραδυ

Εμένα ο πατέρας μου ούτε το είχε ούτε το έχει με το κυνήγι...Εγώ ξεκίνησα με τον παππού μου.
Όταν πέθανε ο παππούς μου ήμουν 15 χρόνων μέχρι τότε με έπαιρνε μαζί του, γυρίζαμε καθόμασταν καθαρίζαμε το δίκανο...
Πέθανε σχεδόν ξαφνικά 55 ετών και πριν πεθάνει είπε την γιαγιά μου το όπλο θα το δώσεις στο Ανδρέα!
Τέλος πάντων μετά από όλα αυτά το πήρε ο πατέρας μου στο όνομα του γιατί εγώ ακόμα ανήλικος 15 ετών και τον έβαλα εκεί που δεν το είχε με το κυνήγι να βγάζει κάθε χρόνο άδεια μέχρι να γίνω 18 να πάρω το όπλο στο όνομα μου και να βγάλω εγώ άδεια...
Το συγκεκριμένο όπλο είναι το όπλο του avatar μου.. Κάθε χρόνο το βγάζω 1 φορά και ρίχνω μερικές..

Εγώ δεν είχα επιλογή....

1000004441.jpg
Και για να γελάσετε λίγο...
Πριν χρόνια έχουμε ξεκινήσει,μικρό παιδάκι,~5 χρόνων τον ανιψιό μου εισαγωγή σε τσίχλες.
Μίνι περπατητό,ένας έμπαινε στα ξινά για σαματά και ο άλλος κρατούσε έξω το παιδί και έκανε καρτέρι.
Είμαι έξω με το μικρό και... κλαμπανίζω με μια 3αρα,μια τσίχλα!
Τη πουτ@να ... Μου φύγε! Μονολογώ... Μ άκουσε ο μικρός....!
Μετά από μια βδομάδα....πάει ο μικρός στον πατέρα του,που χε αράξει καναπέ και του λέει...
"Μπαμπά??? Πάμε για πουτ@νες????"

Φύγανε φλιτζάνια,φύγανε τηλεκοντρόλ,της πουτ@νας όλα!!!!

Last edited:
Εγώ δεν είχα επιλογή....

View attachment 90531
Και για να γελάσετε λίγο...
Πριν χρόνια έχουμε ξεκινήσει,μικρό παιδάκι,~5 χρόνων τον ανιψιό μου εισαγωγή σε τσίχλες.
Μίνι περπατητό,ένας έμπαινε στα ξινά για σαματά και ο άλλος κρατούσε έξω το παιδί και έκανε καρτέρι.
Είμαι έξω με το μικρό και... κλαμπανίζω με μια 3αρα,μια τσίχλα!
Τη πουτ@να ... Μου φύγε! Μονολογώ... Μ άκουσε ο μικρός....!
Μετά από μια βδομάδα....πάει ο μικρός στον πατέρα του,που χε αράξει καναπέ και του λέει...
"Μπαμπά??? Πάμε για πουτ@νες????"

Φύγανε φλιτζάνια,φύγανε τηλεκοντρόλ,της πουτ@νας όλα!!!!
.very funny..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Η πρώτη μου εξόρμηση στο βουνό για λαγοκυνηγι
ήταν στην Βενιζα Μεγάρων σε ηλικία έξι χρόνων μιλάμε για το 1985
Ο Πατέρας μου
ο Μπάρμπας μου
και εγώ
με δύο λαγόσκυλα την Λίζα και τον Τσακαλι ακόμα τα θυμάμαι
Αυτοκίνητο mitsubishi lancer και πρόγραμμα σε κασέτα Φιλιώ Πυργάκη από πανυγήρι στα Καλάβρυτα

Το πρώτο μάθημα ήταν για το πώς θα μάθω να περπατάω στο βουνό βήματα γερά σταθερά επάνω στην πέτρα και το κακοτραχαλο
γι'αυτό και μου έδωσαν να κρατάω μια μαγκουρα το τρίτο πόδι όπως έλεγαν και είχαν δίκιο
Κυνήγι από τις 07.00 το πρωί μέχρι της 11.00 περπάτημα ατελείωτο και όλο ανηφορα κόντρα μέχρι την κορυφή

Δύο λαγοί μας ακολούθησαν τον έναν τον έβαλα στο ώμο μέχρι την επιστροφή στο αυτοκίνητο η χαρά μου ατελείωτη

Από εκεί και πέρα το μικρόβιο είχε μπει
δεν ήθελε και πολύ ψαξιμο
ακολούθησαν σφεντόνες χειροποίητα τόξα ξύλα κτλ
Αλλά χρόνια άλλες εποχές καθαρές ψυχές και αξίες
Σήμερα όλα αυτά ακούγονται μπανάλ οπισθοδρομικα
Μακάρι κάποια στιγμή να επανέλθει το πράγμα δύσκολο έως και αβέβαιο

Back