Καπέλο Σόμπας

• Thread starter Thread starter Magus
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ανοίγω το εξής νήμα αφού δε βρήκα κάποιο άλλο παραπλήσιο, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα έχω αγοράσει 2 καπέλα για τη σόμπα μου, ένα πολυκωνικό της technometal και ένα πάλι πολυκωνικό της inoxshell, καίω κατά κόρον έλατα με αποτέλεσμα τα καπέλα να βουλώνουν οι περσίδες τους και να μη τραβάει η σόμπα, αυτό της inoxshell (έπρεπε να το πάρω φωτογραφία) βούλωσε εντελώς, της technometal κρατάει ακόμα μιας και είχε λίγο μεγαλύτερες περσίδες αλλά δε νομίζω να βγάλει καιρό ακόμα. Σκέφτομαι να πάρω Η καπέλο αλλά φοβάμαι ότι θα βουλώσει η ευθεία σωλήνα του Η και δε μπορώ να ανεβαίνω να το κατεβάζω να το ξεβουλώσω, από εκεί και πέρα βλέπω κάποια καπέλα τύπου κινέζος το ένα ελεύθερο και το άλλο το ονομάζουν αντιανεμικό, δεδομένο οτί φοβάμαι μην ο αέρας γυρίσει τον καπνό πίσω κλείνω προς το αντιανεμικό κινέζικο αλλά φοβάμαι μη πάθω τα ίδια με βουλώματα από τα ρετσίνια. Στη σόμπα έχω εσωτερικά 1.5 μέτρο σωλήνα η οποία βγαίνει εξωτερικά με 90μοίρες γωνία σε ευθεία 0.75 σωλήνα με ένα Τ να παρεμβάλεται και μετά άλλο 1,5 μέτρο ευθεία πάνω. Τι προτείνεται να κάνω ; Δε γνωρίζω πολλά απο σόμπες και έχω βαρεθεί να έχω συνέχεια πρόβλημα. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή.

τη καμηνάδα κάθε πόσα χρόνια την καθαρίζεις ;;
δηλαδή σε ένα χειμώνα έχει βουλόσει πάνω ;;
Την ξεβουλώνω συχνά έχω χτένι πλαστικό, το καπέλο δε ξεβουλώνει, πιάνει σα ρετσίνι ένα κολλώδες υλικό το οποίο δε βγαίνει εύκολα. Αν το καπέλο είναι καθαρό θεωρητικά μέσα σε 1 μήνα θέλει καθαρισμό. Τα μπουριά είναι φ150, τα εσωτερικά τα βγάζω όλα έξω και τα καθαρίζω κανονικά καθώς και τη σόμπα την ίδια.καμιναδα.jpg

Last edited:
Την ξεβουλώνω συχνά έχω χτένι πλαστικό, το καπέλο δε ξεβουλώνει, πιάνει σα ρετσίνι ένα κολλώδες υλικό το οποίο δε βγαίνει εύκολα. Αν το καπέλο είναι καθαρό θεωρητικά μέσα σε 1 μήνα θέλει καθαρισμό. Τα μπουριά είναι φ150, τα εσωτερικά τα βγάζω όλα έξω και τα καθαρίζω κανονικά καθώς και τη σόμπα την ίδια.View attachment 97019
Καις ξύλα από πεύκο η άλλο που έχει ρετσίνι?
Τίποτα πλαστικά?

Καις ξύλα από πεύκο η άλλο που έχει ρετσίνι?
Τίποτα πλαστικά?
Έλατο και σπάνια πλάτανο. Το δασαρχείο δε δίνει τίποτα άλλο πέρα απο έλατο και μόνο ξερά πλατάνια.
αυτο ειναι το μικροτερο προβλημα που εχει, αν παρει φωτιά δεν σβήνει με τιποτα.
Δε το αφήνω ποτέ να πιάσει σε τέτοιο βαθμό που να φοβηθώ για ανάφλεξη.

Είμαι ανάμεσα σε 2 καπέλα τύπου κινέζικα το πρώτο είναι εντελώς ελεύθερο και θεωρητικά δε θα βουλώσει ποτέ και εύκολο στο καθάρισμα αλλά δε ξέρω τι γίνεται με την επιστροφή καπνού από τον αέρα, ενώ το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος αν θα βουλώσει αλλά έχει αντιανεμική προστασία, μήπως έχει κανένας εμπειρία ;

ΚΑΠΕΛΟ-ΚΙΝΕΖΟΣ.pngEN-IN-CS.jpg

Back