Πατέντες

Μείωση - σχεδόν εξάλειψη του τζόγου της μπάρας (charging bar) της μηχανής LEE LOAD ALL, όπου είχε κάποια διαρροή κόκκων πυρίτιδας, περισσότερο σε όσες είναι πολύ λεπτά φυλλίδια (ΜΒ32, και λοιπές Β&Ρ) και τις λεπτόκοκκες κοκκώδεις (π.χ. Prima SV) και λιγότερο στις σχετικά χονδρόκοκκες μονοβασικές (π.χ. Α1) ...
IMG-20181022-211704.jpg

IMG-20181022-211828.jpg

IMG-20181022-212200.jpg

IMG-20181022-212430.jpg

IMG-20181022-212442.jpg

Το παραπάνω φύλλο είναι από κουτί (συσκευασία) πουκάμισου !!!! .yel. ... Βρήκα ότι ήταν αρκετά σκληρό και είχε το επιθυμητό πάχος ... και το έφτιαξα δοκιμαστικά, με την ιδέα να το αντικαταστήσω με κάποιο μεταλλικό (αλουμινένιο ή ανοξείδωτο) φύλλο, που θα κολλούσα μόνιμα στη βάση. Αλλά ... τρέχα γύρευε ... Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού !!!
.sarcastic. .sarcastic.

Μείωση - σχεδόν εξάλειψη του τζόγου της μπάρας (charging bar) της μηχανής LEE LOAD ALL, όπου είχε κάποια διαρροή κόκκων πυρίτιδας, περισσότερο σε όσες είναι πολύ λεπτά φυλλίδια (ΜΒ32, και λοιπές Β&Ρ) και τις λεπτόκοκκες κοκκώδεις (π.χ. Prima SV) και λιγότερο στις σχετικά χονδρόκοκκες μονοβασικές (π.χ. Α1) ...
IMG-20181022-211704.jpg

IMG-20181022-211828.jpg

IMG-20181022-212200.jpg

IMG-20181022-212430.jpg

IMG-20181022-212442.jpg

Το παραπάνω φύλλο είναι από κουτί (συσκευασία) πουκάμισου !!!! .yel. ... Βρήκα ότι ήταν αρκετά σκληρό και είχε το επιθυμητό πάχος ... και το έφτιαξα δοκιμαστικά, με την ιδέα να το αντικαταστήσω με κάποιο μεταλλικό (αλουμινένιο ή ανοξείδωτο) φύλλο, που θα κολλούσα μόνιμα στη βάση. Αλλά ... τρέχα γύρευε ... Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού !!!
.sarcastic. .sarcastic.

Στελιο η μηχανη αυτη δινει σταθερες ποσοτητες πυριτιδας και σκαγιων??

Στελιο η μηχανη αυτη δινει σταθερες ποσοτητες πυριτιδας και σκαγιων??
Ναι, για μένα, αρκετά σταθερές ... Έχουν μια διακύμανση +/- 0,02 gr πυρίτιδας και +/- 0,3 gr σκάγια maximum, με το 70-80% των δόσεων στο +/-0,01 πυρίτιδα και +/-0,2 σκάγια.
Την έχω δουλέψει όμως μόνο με ψιλά σκάγια, κυρίως 8 και 9 νούμερο. Με χοντρά ίσως να έχει μικρότερη διακύμανση (πιστεύω - χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει)...
Εγώ φροντίζω επίσης να διατηρώ σχετικά σταθερή τη στάθμη των υλικών στα δοχεία ... μεταξύ 1/2 και 3/4 του ύψους των.

Ναι, για μένα, αρκετά σταθερές ... Έχουν μια διακύμανση +/- 0,02 gr πυρίτιδας και +/- 0,3 gr σκάγια maximum, με το 70-80% των δόσεων στο +/-0,01 πυρίτιδα και +/-0,2 σκάγια.
Την έχω δουλέψει όμως μόνο με ψιλά σκάγια, κυρίως 8 και 9 νούμερο. Με χοντρά ίσως να έχει μικρότερη διακύμανση (πιστεύω - χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει)...
Εγώ φροντίζω επίσης να διατηρώ σχετικά σταθερή τη στάθμη των υλικών στα δοχεία ... μεταξύ 1/2 και 3/4 του ύψους των.

Την εχω δει σε παρουσιασεις κ.τ.λ αλλα τα ογκομετρικα της ειναι (πλαστικα κυπελακια) στην ουσια,που σε περιοριζουν στις επιλογες των σεταπ πιστευω.
Παντως ειναι μια μηχανη με τα ολα της.Καλυμπραρισμα καλυκα-καψυλι μεχρι πατημα.Μονο ρελιασμα χρειαζεσαι και η τιμη της τιμια!Στα 115 ευρο μονο!

Αν παρω ενα τετοιο μαραφετι θα ειμαι οκ να γεμιζω μονος μου; η θελω και αλλα παρελκομενα; αν ναι μεχρι ποσα γραμμαρια? Βασικα μεχρι τα 34 να μπορω θα ειμαι μια χαρα πιστευω, 34γρ με μπαφερ που μου ειχε φτιαξει ενας φιλος περυσι και θα γαζωνουν για φασσα και λαγο, εχω αρχισει και το σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα. Ειδα και ενα βιντεακι με την lee load 2 και δεν πιανει καθολου χωρο αρα το προβλημα χωρου δεν υπαρχει πλεον

Last edited:
Εχει καποιος καμια ιδεα-οδηγιες για να φτιαξω εναν καλυκοκοφτης;
Καλησπερα
Έχω κάνει μια πατέντα για δράπανο η οποία δουλεύει άψογα και την είχα βάλει παλαιότερα όποτε δεν υπάρχουν και φωτό .
Αν σου φανεί ενδιαφέρων θα ξανά βάλω φωτό όταν επιστρέψω Αθήνα γιατί νομίζω τις έχω στον υπολογιστή.
Σε αυτά που θα διαβάσεις ... το κυλινδρακι που αναφέρω είναι «σύνδεσμος ντίζας Μ8» όποτε μπορείς να το ζητήσεις έτσι .
Δες εδώ https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φτιάξ-το-μόνος-σου.580/page-24#post-235754

Και εδώ
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φτιάξ-το-μόνος-σου.580/page-23#post-222965

Back