Πατέντες

Ωραία πατέντα Γιάννη!

Εγώ για να δώσω βάθος σε στροφείο Λαναρά και να το δουλέψω στο πρεσσακι του, ακολούθησα την πατέντα του μαστροΓιάννη...
20240815_094019.jpg
Στον τόρνο πινέζα με Μ6 σπείρωμα και αξονάκι με ανάλογο κόντρα σπείρωμα...
20240815_094121.jpg20240815_094217.jpg20240815_094138.jpg

Απλά επειδή τα στροφεια Λαναρά εχουν κωνικό σπείρωμα....στην εσωτερική μεριά του στροφείου θέλει να φας με πέτρα 1,2 πάσα για να κουμπώνει πρόσωπο...

Στο αξονάκι βέβαια με μια τυφλή Μ6 βιδώνεις και στροφείο κλασικό...
20240815_094242.jpg

Last edited:
Μετά από αυτό κάνεις απλά πάτημα ή το περνάς και από το τέταρτο αν πρέπει να κλήσεις άδειο κάλυκα;
Το τέταρτο και με ένα απλό ρηχο στροφείο το κάνεις (και να μην το κάνεις το ίδιο είναι για εμένα προσωπικά).
Γιάννη αν θέλεις δώσε διαστάσεις στην εσωτερική κονικότητα

Το τέταρτο και με ένα απλό ρηχο στροφείο το κάνεις (και να μην το κάνεις το ίδιο είναι για εμένα προσωπικά).
Γιάννη αν θέλεις δώσε διαστάσεις στην εσωτερική κονικότητα
Μόλης παο στην γιαφκα τώρα τρέχω Κάπος.αναμενετε προσεχώς

Για να περνάει η ώρα δημιουργικά... Φελλό-κόπτης από 16άρι!
Καρόβιδα καλά κεντραρισμένη,λίγο γιάλισμα τα χείλη με γιαλόχαρτο και πάμε! Φελουδάκια 3mm για καρέκλες που έχουν κ χαρτάκι (για να μη κολλάνε τα σκάγια)!
1000004317.jpg

Attachments

• IMG_20240821_100506.jpg
    IMG_20240821_100506.jpg
    201,4 KB · Προβολές: 25
  • IMG_20240821_100455.jpg
    IMG_20240821_100455.jpg
    493,8 KB · Προβολές: 25
Καρόβιδα καλά κεντραρισμένη,λίγο γιάλισμα τα χείλη με γιαλόχαρτο και πάμε! Φελουδάκια 3mm για καρέκλες που έχουν κ χαρτάκι (για να μη κολλάνε τα σκάγια)!
View attachment 90211
Φύλλο φελλού στο πάχος που θέλουμε, κόλλημα χαρτοταινια στη μία πλευρά και κόψιμο με αναλογη σγρομπια στη διάμετρο που επιθυμούμε.
Μαλλον έρχεται πιο οικονομικό.

Φύλλο φελλού στο πάχος που θέλουμε, κόλλημα χαρτοταινια στη μία πλευρά και κόψιμο με αναλογη σγρομπια στη διάμετρο που επιθυμούμε.
Μαλλον έρχεται πιο οικονομικό.
Εννοείται!
"Just playing" που λεγε ο παππούλης μου ο Μήτσος!
Αφού δεν έχει τρυγόνια ρε Γιάννη... Παίζουμε!

Εννοείται!
"Just playing" που λεγε ο παππούλης μου ο Μήτσος!
Αφού δεν έχει τρυγόνια ρε Γιάννη... Παίζουμε!
Να περιλαβεις τα κορακοειδη!
Θα χορτάσεις τουφεκιδι και καλό θα κάνεις!
Τι δεν έχει είπες? 😢

View attachment 90211
Τρελό αγόρι, επάνω στο φελο για να μην κολλάνε τα σκάγια, κοβο ακτινοβολία. ;)

Τρελό αγόρι, επάνω στο φελο για να μην κολλάνε τα σκάγια, κοβο ακτινοβολία. ;)
Ακτινογραφία μάλλον θες να πεις ... Και άμα κάποιος δεν έχει ακτινογραφίες ??? .yel. :rolleyes:
Άσε που τώρα τελευταία, από ότι είδα στο νοσοκομείο, δεν τις βγάζουν πια σε φίλμ, αλλά σε CD και τις βλέπουν στο κομπιούτερ !!!
.big smile..sarcastic.

Ακτινογραφία μάλλον θες να πεις ... Και άμα κάποιος δεν έχει ακτινογραφίες ??? .yel. :rolleyes:
Άσε που τώρα τελευταία, από ότι είδα στο νοσοκομείο, δεν τις βγάζουν πια σε φίλμ, αλλά σε CD και τις βλέπουν στο κομπιούτερ !!!
.big smile..sarcastic.
Στέλιο, ναι ακτινογραφία, αν είναι σε cd τότε είναι σκούρα τα πράγματα.🤪 Και να μην ξεχάσω, κάνει και το φλατζοχαρτο το ποίο ψιλό 0,5 του χιλιοστού.

Back