Πατέντες

Αντιγραφή στην αντιγραφή!
Μηχανή τούρκικη για αστέρι κ ρέλι (εναλλάσσονται τα μαχαίρια- στροφεία).
Το ενδιαφέρον,για μένα, είναι ο άξονας με το σπείρωμα,που έχει κόντρα παξημαδι,για να ρυθμίζει το πάτημα στο μαχαίρι ή στο ρέλι!
Στη ρελιάστρα του Λαναρά ο άξονας είναι πάχους 10.0mm μπορεί να γίνει το ίδιο ανοίγοντας σπείρωμα m10 ή με επεξεργασία μια έτοιμης βίδας (με αυχένα)m10.
Εύκολη και πολύ ωραία πατέντα για ρέλιασμα με ακρίβεια δέκατου του mm!

Attachments

• Screenshot_20240624-224316.png
    Screenshot_20240624-224316.png
    236,4 KB · Προβολές: 93
  • Screenshot_20240624-223145.png
    Screenshot_20240624-223145.png
    201,8 KB · Προβολές: 91
  • IMG_20240627_110824.jpg
    IMG_20240627_110824.jpg
    266,2 KB · Προβολές: 90
Το ενδιαφέρον,για μένα, είναι ο άξονας με το σπείρωμα,που έχει κόντρα παξημαδι,για να ρυθμίζει το πάτημα στο μαχαίρι ή στο ρέλι!
Στη ρελιάστρα του Λαναρά ο άξονας είναι πάχους 10.0mm μπορεί να γίνει το ίδιο ανοίγοντας σπείρωμα m10 ή με επεξεργασία μια έτοιμης βίδας (με αυχένα)m10.
Πόσο την πήρες αυτή?

Πόσο την πήρες αυτή?
Δεν την αγόρασα (και ούτε πρόκειται), κάνει περί τα 170 €
Τη βρήκα στο ίντερνετ,σε τούρκικη σελίδα!
Ο άξονας με τη βίδα μ αρέσει και θα το κάνω κ εγώ σε μια Λαναρά που έχω και τη χρησιμοποιώ σαν μοχλικό για το 3ο στάδιο!

Επιπλέον, αυτό που μ' αρέσει στη συγκεκριμένη είναι ο τρόπος που βιδώνεται στο τραπέζι ή πάγκο, ώστε το φυσίγγι να τοποθετείται όρθιο.👍 Ενώ στου Λαναρά (την απλή ρελιάστρα πάγκου εννοώ) μπαίνει οριζόντιο, με κίνδυνο όταν πας να το τοποθετήσεις να χυθούν τα σκάγια, αν το ταπάκι κλεισίματος δεν έχει αρκετά σφιχτή εφαρμογή στον κάλυκα, για δε αστεροειδές κλείσιμο δεν το συζητάμε καν !!
Καλό επίσης (η άλλη διαφορά από τη ρελιάστρα του Λαναρά) το ότι ο μοχλός πιέζεται προς τα κάτω για να ρελιάσεις. Είναι πιο εργονομικό από το να τον τραβάς προς τα πάνω.
(Απ' ότι βλέπω όμως, μπορεί πολύ εύκολα να αντιστραφεί η διάταξη του μοχλικού - ενώ στου Λαναρά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα).
Κάπως έτσι:

Attachments

• Χωρίς τίτλο.png
    Χωρίς τίτλο.png
    232 KB · Προβολές: 34
Επιπλέον, αυτό που μ' αρέσει στη συγκεκριμένη είναι ο τρόπος που βιδώνεται στο τραπέζι ή πάγκο, ώστε το φυσίγγι να τοποθετείται όρθιο.👍 Ενώ στου Λαναρά (την απλή ρελιάστρα πάγκου εννοώ) μπαίνει οριζόντιο, με κίνδυνο όταν πας να το τοποθετήσεις να χυθούν τα σκάγια, αν το ταπάκι κλεισίματος δεν έχει αρκετά σφιχτή εφαρμογή στον κάλυκα, για δε αστεροειδές κλείσιμο δεν το συζητάμε καν !!
Καλό επίσης (η άλλη διαφορά από τη ρελιάστρα του Λαναρά) το ότι ο μοχλός πιέζεται προς τα κάτω για να ρελιάσεις. Είναι πιο εργονομικό από το να τον τραβάς προς τα πάνω.
(Απ' ότι βλέπω όμως, μπορεί πολύ εύκολα να αντιστραφεί η διάταξη του μοχλικού - ενώ στου Λαναρά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα).
Κάπως έτσι:
Συμφωνώ!! Κ εγώ κάθετα την έχω βάλει!
Κοίτα τι έχω κάνει....
Ξέχνα ότι έχω βγάλει τη μανέλα, δε ρελιαζω εδώ ,απλά πατάω το 3ο.

Attachments

• IMG_20240627_125749.jpg
    IMG_20240627_125749.jpg
    159 KB · Προβολές: 90
  • IMG_20240627_125805.jpg
    IMG_20240627_125805.jpg
    296,8 KB · Προβολές: 90
Την παλιά που είχα την έπιανα στην πλάτη ξύλινης καρέκλας,
και πιστεύω ότι για καρέκλα φτιάχτηκε έτσι και όχι για τραπέζι.

Την παλιά που είχα την έπιανα στην πλάτη ξύλινης καρέκλας,
και πιστεύω ότι για καρέκλα φτιάχτηκε έτσι και όχι για τραπέζι.
Πολλές φορές το έχω κάνει κι εγώ αυτό !!! ;) Αλλά κανονικά πρέπει να βάζεις και κάποιον να κάθεται στην καρέκλα, γιατί αλλιώς ταρακουνιέται ολόκληρη, όταν ρελιάζεις ... .sarcastic. Βέβαια μπορείς να κάθεσαι στην καρέκλα ο ίδιος, αλλά ... είναι κάπως άβολο να ρελιάζεις έτσι ... .my man..big smile.
Όσο για το αν την έφτιαχναν για καρέκλα, ή για τραπέζι - πάγκο, εγώ πιστεύω το δεύτερο. Έτσι έχω δει να χρησιμοποιείται (οριζόντια) σχεδόν πάντοτε. Αλλά και ο κατασκευαστής "μηχανή στροφής πάγκου" την ονομάζει...
https://www.e-iolan.gr/index.php/el/products/machines-menu/product/6-mixani-strofis-pagkou

Όχη έβαλα 2 ροδελες 1 χηλ η κάθε μία,και μετά καρφί από αλουμίνιο το κοπανισα να κεφαλοση,και γιαλισμα
Όταν θέλω βάθος έχω τροχίσει δύο μονά σεντς, γύρω-γύρω από λίγο, και πατάει μέχρι την άκρη, στο μέσα.

Back