Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρε φιλε εισαι πολυ τυχερος!!!!μακαρι να μπορουσα να σου στελνω καποια απο τα σεταπ μου,για να με ξεστραβωνες!!!!!
Σπύρος από ότι έχω δει από τοις πολες δοκημες που κάναμε ότι έβγαζε πολύ ταχύτητα είχε και Πόλα μπαρ αντίθετα ότι είχε κατο από 1250 fps και ακόμα με 40 και 45 γρ δεν έβγαζε Πόλα άρα πιστεύω ότι μια ταχωγραφηση στα 380 /410 είναι ότι καλύτερο από θέμα μπαρ για να έχεις κάποιο γενηκο μπουσουλα
Ταχύτητες πάνω από 450 ακόμα και με 30 γρ πέρναγαν τα 1000 άνετα

Σπύρος από ότι έχω δει από τοις πολες δοκημες που κάναμε ότι έβγαζε πολύ ταχύτητα είχε και Πόλα μπαρ αντίθετα ότι είχε κατο από 1250 fps και ακόμα με 40 και 45 γρ δεν έβγαζε Πόλα άρα πιστεύω ότι μια ταχωγραφηση στα 380 /410 είναι ότι καλύτερο από θέμα μπαρ για να έχεις κάποιο γενηκο μπουσουλα
Εγραψες το πιο απλο κ το πιο χρησιμο μυστικο για τους ιδιογομωτες .Με εναν απλο ταχογραφο αεροβολων μπορουμε λοιπον να ξερουμε τι φτιαχνουμε

Θοδωρη οι ταχυτητες που αναφερεις(380-410) ειναι μια ενδειξη οτι ειμαστε σωστοι στο σεταπ μας,εφοσων εχουμε διαχειρηστει σωστα ολο μας το σεταπ!!!γιατι παρατηρειται σε αρκετα φυσιγγια του εμπορειου,οχι φυσικα των κορυφαιων,μειωση της πυριτιδας -0,05εως0,10 gr. και αρκετο πατημα η χρηση δυνατοτερου καψυλιου για να κρατησουν την V1 εκει που πρεπει!!Αυτο μεταφραζετε σε καποια χιλιαδες ευρω,ωφελεια στον κατασκευαστη αλλα ειναι εις βαρος της αποδοσης του φυσιγγιου σε οποιαδηποτε καιρικη μεταβολη!!

Εδώ επαναλαμβάνω συζήτηση κάνουμε προκαταλαμβάνοντας όποιες παρερμηνείες .
Διάλεξα ένα απο τα πιό σφικτά αγωνιστικά φυσίγγια sporting 28gr που προτιμούν κορυφαίοι πρωταθλητές .
Όπως βλέπεις Θοδωρή το δίνει 440m/s κι'είναι πραγματικό ,μετρημένο απο εμάς .
Αν αφαιρέσω 2 γρ σκάγια και κατέβω στα 26 γρ βάρος ανεβάζοντας το V1 στα 450 m/s θα αυξηθούν οι πιέσεις ;
Ασφαλώς όχι ,αντίθετα θα πέσουν -50 bar .Το παραγόμενο έργο έχει να σπρώξει λιγότερο βάρος (συνάρτηση)
Δεδομένου ότι ένας σκοπευτής δεν μπορεί να αντέξει ένα φυσίγγι πάνω από 450 bar -500 bar σ'ένα αγώνα 150 φυσιγγίων (sporting)
ασφαλώς και μπορείς να έχεις ταχύτητες της τάξης των 450 m/s με πολύ ανεκτές πιέσεις .
https://gamebore.com/uk/cartridge/clay/12g-dark-storm-competition

υ.γ Πάντα καλοπροαίρετα κύριοι .

Φιλε Λαμπη για καθε ενα δεκατο του χιλιοστου που ρελιαζουμε χαμηλοτερα,ανεβαζουμε 15-20 bar την πιε
Ειναι γνωστο στους ιδιογομωτες οτι οι Csb πυριτιδες δεν ανεβαζουν γενικα πολλες πιεσεις .Ειδικα η Csb 1 P αν γεμιστει στα 32 κ οχι στα 34 που ειναι το φορτιο της βγαζει ελαχιστες πιεσεις . Αυτη στα 32 γρ θελει οριακα 57 χιλ για να αποδωσει τελεια .Αλλα δεν ειναι ολες Csb , κ αν αφησουμε το θεμα της ασφαλειας καταστρεφουμε τελειως κατανομη κ συγκεντρωση με τοσο πολυ πατημα .Μιλαω παντα για κλασσικο αστεροειδες κλεισιμο δυο σταδιων με 10 η 11 χιλ ελευθερου χωρου
Παράβλεψες 2 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά -κλειδιά της BIOR

1) Μισόταπα (+.05 πυρίτιδα))
2) Έντονο κέντρο (τα πάει μπάλα )

Φιλικά

Εγραψες το πιο απλο κ το πιο χρησιμο μυστικο για τους ιδιογομωτες .Με εναν απλο ταχογραφο αεροβολων μπορουμε λοιπον να ξερουμε τι φτιαχνουμε
Πολύ σωστά Δημήτρη κάπως έτσι είναι όταν μετραγαμε με ταχωγραφο και βλέπαμε ταχ μετά ξέραμε περίπου τι θα δούμε στο κανονάκι δεν πέφταμε και πολύ έξω

Παράβλεψες 2 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά -κλειδιά της BIOR

1) Μισόταπα (+.05 πυρίτιδα))
2) Έντονο κέντρο (τα πάει μπάλα )

Φιλικά
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ολα τα βυσματα του Gualandi , βγαζουν 100 bar κατα μεσο ορο πιο πανω απο ολα τα αλλα του εμποριου

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ολα τα βυσματα του Gualandi , βγαζουν 100 bar κατα μεσο ορο πιο πανω απο ολα τα αλλα του εμποριου
Προφανώς επιδεί έχουν τα δοντάκια κάτω από τη φούστα και πατάνε περισσότερη επιφάνεια πυρίτιδας;;; :rolleyes:

Θοδωρη ,αν απο ενα σεταπ αφαιρεσουμε 2gr σκαγια,για να το κλεισουμε,η θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε ψηλοτερο βυσμα η χαμηλωτερο καλυκα,η να κανουμε χρηση Γ'σταδιου με τετοιο τροπο που δεν εχουμε πλεον τον ελεγχο......(πολυ κατεβασμα)Νομιζω οτι ετσι αλλαζουμε ολο το σεταπ!!

Παιδιά να σας πω και κάτι που έχω παρατηρήσει σχετικά με τοις πολύ μεγάλες ταχύτητες είναι ότι ποτέ δεν ηδα να κάνουν διάφορα στα πολύ long range που μου αρέσει να ρίχνω αντίθετα τα ποιο μακρινά πουλιά τα έχω πάρει με ταχύτητα που ήταν από 360 μέχρι 380 με το κατάλληλο Σκάι
Μηλαω για σκάγια γιατί με δράμια δεν έχω ασχοληθεί εκεί μπορεί να δουλεύουν

Παιδιά να σας πω και κάτι που έχω παρατηρήσει σχετικά με τοις πολύ μεγάλες ταχύτητες είναι ότι ποτέ δεν ηδα να κάνουν διάφορα στα πολύ long range που μου αρέσει να ρίχνω αντίθετα τα ποιο μακρινά πουλιά τα έχω πάρει με ταχύτητα που ήταν από 360 μέχρι 380 με το κατάλληλο Σκάι
Πάρε παράδειγμα τα αμερικανικά Τεο, τα σκοπευτικα handicap για βολές long range στο sporting όλα κάτω των 1200 fps?

ΑΥΤΑ Θοδωρη εχουν καλυτερες μενουσες ταχυτητες!THINK

Προφανώς επιδεί έχουν τα δοντάκια κάτω από τη φούστα και πατάνε περισσότερη επιφάνεια πυρίτιδας;;; :rolleyes:
Κ αυτο λογω μεγαλυτερης διαμετρου φουστας αλλα κ λογω υλικου .Δουλευει πρωτογενες πολυαιθυλαινιο ο Gualandi φιλε

390 μ/δ περιπου .Τεο σε παπια στο βαλτο με παγο θα εχουμε τα ιδια αποτελεσματα με την γαλοπουλα ;
Αν η πυρητιδες είναι σταθερες και δεν μεταβάλλονται είναι θάνατος τα 390 για παπί εγώ όπως ξέρεις μόνο παπί κυνηγάω πριν κάνα δυο χρόνια είχα γεμίσει με blue dot στα 45 γρ ν2 ταχ 375 με -7 τα θέριζε και κάτι Rio 36 γρ πολύ γρήγορα 440 έτσι λέγαν δεν τα μετρισα ποτέ τα γαργαλαγαν

Κ αυτο λογω μεγαλυτερης διαμετρου φουστας αλλα κ λογω υλικου .Δουλευει πρωτογενες πολυαιθυλαινιο ο Gualandi φιλε
Στα SG ναί πράγματι ανεβάζει και πιέσεις -ταχύτητες ,στα BIOR όμως όχι τόσο .
Η ΒIOR για να πιάσει τις επιδόσεις ενός Z2M (ουτε καν SG )χρειάζεται +0.05 πυρίτιδα

Πάντα φιλικά

Αν η πυρητιδες είναι σταθερες και δεν μεταβάλλονται είναι θάνατος τα 390 για παπί εγώ όπως ξέρεις μόνο παπί κυνηγάω πριν κάνα δυο χρόνια είχα γεμίσει με blue dot στα 45 γρ ν2 ταχ 375 με -7 τα θέριζε και κάτι Rio 36 γρ πολύ γρήγορα 440 έτσι λέγαν δεν τα μετρισα ποτέ τα γαργαλαγαν
Η long range τουφέκια είναι μια κατηγορία μόνη τής... Για όλα τα σκάγια υπάρχει μια χρυσή τομή σε ταχύτητες εμπειρικά που έχουν την κατάσταση που πρέπει για να σκοτώσουν ψηλά... η καλύτερα θέλει ψαγμενη εκκίνηση, μαλακή κ όχι βίαιη...Αν βάλουμε στο παιχνίδι κ σκάγια πιο χοντρά από το νούμερο 3 τότε ξεκινά ένας μυστήριος κόσμος που σίγουρα οι μεγάλες ταχύτητες δεν είναι το ζητούμενο πάντα...

Last edited:
Στα σκαγια ειναι πολλη δυσκολο εως ακατορθοτο να παρεις με υψηλες ταχυτητες μακρηνα σκωτοματα long range.....
Οτι μοληβδηνα σκαγια και αν βαλεις.....
Στα βολια ...με καλης ποιοτητας βολια ειναι αρκετα ποιο ευκολο να ρηξης 100% στα 60 μετρα με 8 - 10/βολα..... και 450 m/ s.......

Status
Not open for further replies.
Back