Περάσματα

Όντως πολύ δυνατός αέρας. Και να πετάξει κάτι πηγαίνουν στουκας και είναι ότι πρέπει για κάψιμο φυσιγγίων και τάισμα των αλεπουδων αφού τα πουλιά πέφτουν 100 μέτρα μετά παρασυρομενα από τα μποφόρ
Βάρα βάρα βάρα βάρα

Ακούτε μαγκιά..... θα παω να βρω μικρά φώτα led ξερεται αυτά με την μπαταρία θα φέρω από Κίνα καμία πενηνταριά. Θα γυρίζω κάθε απόγευμα όλα τα καρτερία θα κρεμάω από ένα και το πρωί θα πηγενω όπου μου καπνίσει.
Άρε Ελλάδαρα με της μάγκες σου και τους μάγκες σου.

Για Εύβοια Ερέτρια πλευρά μεριά σήμερα έμαθα για καλό μπασιμο ! Ισχύει ;
Ιδίοις ομμασι σήμερα , ήμασταν μια παρεούλα τριών ατόμων 8 πουλιά στο χέρι.... Ότι μπήκε από 7.15-8.05. μέχρι και χελιδόνια πέρασαν σε μια φάση. Δεν μ αρέσει η εξέλιξη της χρονιάς προς το παρόν. Το μόνο θετικό σενάριο να είναι τα πουλιά ακόμα πίσω γιατί δεν έχουν μπει καθόλου κοτσύφια. Ο καιρός είναι για παραλία όχι για βουνό :(

Άντε να ανανεώσουμε ξανά κ αυτό το θέμα!! :)

Έπειτα από τους πρόσφατους Νοτιάδες και τα πρώτα φραγκοκοκκόρια (τσαλαπετινούς) που βλέπαμε την τελευταία εβδομάδα, σήμερα εθεάθησαν και τα πρώτα 3 Τρυγονάκια σε ομάδα...:D
Αρκετά ψηλότερα από το σύνηθες ύψος που ξέρουμε....
Άντε με το καλό να τα χαζέψουμε με τα ωραία τσαλίμια τους....;)

Άντε να ανανεώσουμε ξανά κ αυτό το θέμα!! :)

Έπειτα από τους πρόσφατους Νοτιάδες και τα πρώτα φραγκοκοκκόρια (τσαλαπετινούς) που βλέπαμε την τελευταία εβδομάδα, σήμερα εθεάθησαν και τα πρώτα 3 Τρυγονάκια σε ομάδα...:D
Αρκετά ψηλότερα από το σύνηθες ύψος που ξέρουμε....
Άντε με το καλό να τα χαζέψουμε με τα ωραία τσαλίμια τους....;)
Παααααάρα πολύ νωρίς!!!!!

Παααααάρα πολύ νωρίς!!!!!
Όντως είναι νωρίς!!
Πέρισυ τα πρώτα 5 πουλιά σε κοπαδάκι τα είδα τυχαία στη θάλασσα που ήμουν για δουλειά...ήταν ημέρα με έντονο ψιλόβροχο κ ημερομηνία στις 14/4.... πραγματικά είναι νωρίς!!!
Λογικά αυτά θα είναι τα πρώτα "Βιαστικά πουλιά"....θα δίξουν οι επόμενες ημέρες!!

Καθώς έφτανα στη δουλειά στις 08:50 είδα ένα κοπαδάκι των 7 τρυγονιών ψιλομένα με κατεύθυνση από θάλασσα κ προς τα έξω.....παραθαλάσσια περιοχή Κουρούτας!!
Αρκετά νωρίς μου φαίνεται πως άρχισαν να έρχονται τελικά...:rolleyes:

Καθώς έφτανα στη δουλειά στις 08:50 είδα ένα κοπαδάκι των 7 τρυγονιών ψιλομένα με κατεύθυνση από θάλασσα κ προς τα έξω.....παραθαλάσσια περιοχή Κουρούτας!!
Αρκετά νωρίς μου φαίνεται πως άρχισαν να έρχονται τελικά...:rolleyes:

Ο αστατος καιρος κοβει αναγκαστικα τα πρωτα βιαστικα πουλια που σε αλλη περιπτωση θα συνεχιζαν το ταξιδι τους... Γεμιζει και το φεγγαρι σιγα σιγα, τα παρασερνει απο νωρις...

Το κακο ειναι που απο τις 23 και μετα ο καιρος ειναι ονειρο για να κοβει τα πουλια κ εγω ειμαι σπιτι, δεν μπορω να τα χαζευω... .hair.

Ο αστατος καιρος κοβει αναγκαστικα τα πρωτα βιαστικα πουλια που σε αλλη περιπτωση θα συνεχιζαν το ταξιδι τους... Γεμιζει και το φεγγαρι σιγα σιγα, τα παρασερνει απο νωρις...

Το κακο ειναι που απο τις 23 και μετα ο καιρος ειναι ονειρο για να κοβει τα πουλια κ εγω ειμαι σπιτι, δεν μπορω να τα χαζευω... .hair.
Αν συνεχίσει αυτός ο καιρός τοτε το φεγγάρι όσο κ αν γεμίζει πιστεύω λόγο συννεφιάς θα χαθεί....

Αν συνεχίσει αυτός ο καιρός τοτε το φεγγάρι όσο κ αν γεμίζει πιστεύω λόγο συννεφιάς θα χαθεί....
Σε μας ναι, οτι καλυτερο δηλαδη... εκει που ξεκινανε ειναι το θεμα τι γινεται, εκει τα παρακινει το φεγγαρι... ;)
Στην εαρινη αποδημια εχουμε το προνομιο να ειμαστε η πρωτη στερια μετα το περασμα της θαλασσας οποτε παντα βλεπουμε περισσοτερα πουλια με καθε γυρισμα του καιρου... Στην φθινοπωρινη αν δεν αναγκαστουν να σταματησουν, δεν θα το κανουν, οση δυναμη χρειαζεται την εχουν μαζεψει απο την τροφη...

20200402_123706.jpg
Σημερινή πρωινή βολτιτσα σε έναν σημαντικό τόπο φωλεοποιησης των τρυγονιων της περιοχής.... Πολλές τσιχλες κ χαμηλότερα αρκετά μπεκατσινια κ ένα διπλομπεκατσινο σε ένα ρυακι....που δεν είχε κ πολύ όρεξη για πτήση.....

Back