Περάσματα

Σε μας ναι, οτι καλυτερο δηλαδη... εκει που ξεκινανε ειναι το θεμα τι γινεται, εκει τα παρακινει το φεγγαρι... ;)
Στην εαρινη αποδημια εχουμε το προνομιο να ειμαστε η πρωτη στερια μετα το περασμα της θαλασσας οποτε παντα βλεπουμε περισσοτερα πουλια με καθε γυρισμα του καιρου... Στην φθινοπωρινη αν δεν αναγκαστουν να σταματησουν, δεν θα το κανουν, οση δυναμη χρειαζεται την εχουν μαζεψει απο την τροφη...
Έτσι ακριβώς Άρη.

Σε καποιες βολτες που εχω κανει με εχουν εντυπωσιασει φετος οι τσαλαπετεινοι!Τους πετυχαινω τρεις τρεις κ μια μερα εφυγαν 10-12 μαζι!Τα ορτυκια εχουν ξεκινησει,τρυγονι δεν εχω δει ακομα...Σημερα ειδα κ μελισσουργους.

Σε καποιες βολτες που εχω κανει με εχουν εντυπωσιασει φετος οι τσαλαπετεινοι!Τους πετυχαινω τρεις τρεις κ μια μερα εφυγαν 10-12 μαζι!Τα ορτυκια εχουν ξεκινησει,τρυγονι δεν εχω δει ακομα...Σημερα ειδα κ μελισσουργους.
Πέρυσι επίσης είχε πολλούς τσαλαπετεινούς.Σε 1 πεδινό χωράφι είχαν φύγει πάνω απο 10!

Σε πιό νομό βρίσκεσαι;;

Όντως φέτος έχω δει και γω αρκετούς και πέρυσι είχε βέβαια αλλά φέτος νομίζω είναι σε μαγαλυτερους αριθμούς. Δεν ξέρω αν συνδέεται κάπως αλλά θυμάμαι παλιά στο χωριό (Άρτα) τις χρονιές που είχε πολλά τσαλαπετεινάρια πέφτανε και πολλά τρυγόνια.

Τσαλαπετεινοι ήρθαν και προς τα βόρεια.
Μετά απο αυτους ή και μαζί μ αυτούς έρχονται και τα πρώτα τρυγόνια.
Λογικά θα ήρθα γιατί πάντα τις ημερομηνίες από 1-5 Απριλίου έβλεπα στον ύπνο κάμπο σε βόλτα που έκανα.
Τώρα με τις απαγορεύσεις δεν βγήκα.

σημερα και εδω στο δελτα ειδα καποιους τσαλαπετινους
και μερικες χαλκοκοτες...αλλα απο την βιασινη μου δεν προλαβα να τις φωτογραφισω...
αλλα αυριο η την κυριακη πιστευω οτι θα το καταφερω...

εχθες κατα την μεταβαση μου στο δελτα του εβρου ειδα 2 μεγαλα κοπαδια ροδοπελεκανους που μολλις ηρθανε...
πρωτη φορα ειδα τοσους πολλους μαζι αλλα δυστυχως απο την βιασυνη μου να φυγω μεσα ξεχασα να παρω μαζι μου την φωτογραφικη μηχανη........:mad:
και δεν μπορεσα να τραβηξω φωτο...
αλλα το σαββατο ειναι κοντα

Τα χελιδονια ηρθαν πριν 3-4 μερες παρολο τον κακο καιρο , ευτυχως βρηκαν τις φωλιες τους και μπηκαν μεσα
Οι τσιχλες λιγες βεβαια ακομα τρυγανε τους κισσους και πριν λιγο ειδα τα πρωτα 3 τρυγωνακια

Last edited:
Πριν 3 ημερες γεμισε ο τοπος μικροπουλα...ολων των ειδων,παπαδιτσες,καλογεροι,τσιχλονια σε μεγαλους αριθμους!Μαζι ηρθαν κ τα χελιδονια!Επισης ειδα αρκετους κεφαλαδες(αετομαχους).Απο μεγαλυτερα πουλια εβγαλα 2 κουκους κ εναν τσαλαπετεινο.Εχθες ειδα κ το πρωτο τρυγονακι!

Πριν 3 ημερες γεμισε ο τοπος μικροπουλα...ολων των ειδων,παπαδιτσες,καλογεροι,τσιχλονια σε μεγαλους αριθμους!Μαζι ηρθαν κ τα χελιδονια!Επισης ειδα αρκετους κεφαλαδες(αετομαχους).Απο μεγαλυτερα πουλια εβγαλα 2 κουκους κ εναν τσαλαπετεινο.Εχθες ειδα κ το πρωτο τρυγονακι!
Τελικά στην ώρα τους θα έρθουν τα τρυγονάκια...έτσι όπως πήγαινε ο καιρός τις προάλλες νόμισα πως θα έμπαιναν νωρίτερα με τόση όστρια.

Σήμερα με τον νοτιά που έχει βάλει κάνει το πρώτο καλό πέρασμα από τρυγονακια, είμαι στο χωράφι τώρα και μπαίνουν από το Ιόνιο τα κοπάδια και πέφτουν μέσα στην Νικόπολη κουρασμένα.
Από χθες που είδα τον καιρό ήμουν σίγουρος... Κ αύριο θα έχει...
Τρώγομαι με τα ρούχα μου που δεν μπορώ να βγω να τα φωτογραφίσω...

Last edited:
Από χθες που είδα τον καιρό ήμουν σίγουρος... Κ αύριο θα έχει...
Τρώγομαι με ρούχα μου που δεν μπορώ να βγω να τα φωτογραφίσω...
Σε καταλαβαίνω φίλε...
Εσένα σκέφτηκα μόλις ξεκίνησαν να μπαίνουν,άμα ήσουν εδώ θα τραβαγες και γαμω τις φώτο.
Μόλις μου έσκασε ένα κοπάδι καμία 20 άρια πάνω από το κεφάλι ωραίο θέαμα τα άτιμα....

Back