Μάνο μπορείς σε παρακαλω να μου εξηγήσεις πιο είναι το πραγματικο νόημα αυτης της συζητησης κ γιατι θα πρεπει να κάνουμε γκάλοπ??
Όπως γνωρίζεις παρα πολυ καλα(αφου μας δηλώνεις πως είσαι κυνηγός) το κυνήγι περναει πολυ μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια....και το μέλλον μας είναι αβέβαιο....
Δηλαδη τι θες να πουμε οτι μειώθηκε ο πλυθησμος της τσιχλας(εσυ αυτό πιστευεις) για χάρη μας???
Γιατί κ από τα προηγουμενα ποστ που έχεις γράψει βλεπω οτι εχεις κάποιο "κόλλημα".
Αυτό που έχουμε να κανουμε κάθε χρόνο είναι να συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο Άρτεμις(με αληθή στοιχεία) που θα το βρουμε στον ΚΣ που ανηκουμε...
Και από εκεί κ περα, συμφωνα κ με τις μελέτες τον ειδικών θα ξέρουμε που βαδίζουμε......
και έτσι θα μπορούμε να αντικρουσουμε κ τον κάθε "Οικολογο" που θα αναφέρει ότι καρπωνομαστε "τρέλα" νουμερα.........
Οχι να καθόμαστε εδώ μέσα κ να γράφουμε αρλούμπες...
και να προσπαθουμε οι ίδιοι να παρουμε το κατσαβίδι κ να βγάλουμε τα ματάκια μας...........
Με το συμπαθειο κιόλας κ με κάθε σεβασμό στο προσωπο σου!!
Τάσο και εγώ συμφωνώ ότι το κυνήγι περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια και για αυτό τον λόγο κάνω αυτή την συζήτηση, γιατί εκτός της διαπίστωσης, πρέπει να δούμε, γιατί περνάει κρίση και τι πρέπει σαν κυνηγοί να κάνουμε, έτσι ώστε να κυνηγάμε για πάντα και να έχουμε θηράματα.
Δεν έχω κάποιο "κόλλημα" με το τι θέλω να πείτε σχετικά με την μείωση των πουλιών , απλά γιατί αυτό,
ήδη ,συμβαίνει στους κυνηγότοπους εδώ και πολλά χρόνια πλέον, είτε αυτό οφείλεται στους πληθυσμούς είτε στις καιρικές συνθήκες είτε σε οτιδήποτε άλλο..
Το πρόβλημα μου είναι ,ότι δεν πρέπει σε περιόδους επάρκειας θηραμάτων να ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ αυτό και μόνο και προσπαθώ να μεταδώσω ειδικά στους νέους κυνηγούς .
Το πρόγραμμα Άρτεμις τα τελευταία χρόνια βλέπω να έχει ατονίσει (τουλάχιστον εδώ στο σύλλογο Ψαχνών δεν μου δίνουν το βιβλιαράκι μαζί με την άδεια ) δεν νομίζω λοιπόν ότι ,όλοι οι κυνηγοί σταματούν στο όριο, όταν έχει επάρκεια θηραμάτων , ούτε ότι καταγράφουν την κάρπωση άνω του ορίου.(Τα αληθή στοιχεία που γράφεις έγκειται στην συνήδηση του κάθε κυνηγού και όχι ότι ισχύει σαν αντικειμενική παραδοχή), έτσι λοιπόν για να μή γράφουμε "αρλούμπες" όπως λες, κανένα βιβλιαράκι και κανένας περιορισμός δεν σώζει την κατάσταση, αν δεν υπάρχει συνείδηση του κυνηγού που πρέπει να σταματήσει, όταν οι συνθήκες είναι θετικές σχετικά για υπέρβαση του ορίου.
Δεν ασχολούμε δε με την γνώμη των αντικυνηγών (όχι οικολόγων, γιατί οι κυνηγοί είναι οι πρώτοι οικολόγοι) , γιατί αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν μέσα από την αντικυνηγετικό τους μένος να εξασφαλίζουν τα οικονομικά τους συμφέροντα , γιαυτό υπάρχουν και για τίποτε άλλο.
Από την στιγμή που η ΕΕ επιτρέπει το κυνήγι , δεν νομίζω ότι μπορούν να υπερισχύσουν οι Ελληνες αντικυνηγοί και να σταματήσει το κυνήγι , τόσο από πολιτικό κόστος , όσο και από πλευράς παραδοσιακών προτύπων , που είναι πολύ ισχυρά όπως πχ Γαλλία , Ιταλία κλπ.
Τέλος τα ματάκια μας δεν τα βγάζουμε , όταν λέμε την αλήθεια αλλά, όταν στρουθοκαμιλίζουμε ,πιστεύοντας ,ότι όλοι ακολουθούν τους κανόνες και τα όρια.
Αυτά είχα να πω.-Τέλος_