Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα,
Γνωρίζει κάποιος την μέγιστη ταχύτητα που πετούν οι τσίχλες;
Κώστα, έχω στο μυαλό μου τα περίπου 60 χιλ την ώρα, σε "πορεία" της τσίχλας όχι τρομαγμένη που σημαίνει ~16 μέτρα το δλπ. (16,6).
¨Ομως έψαξα και παραθέτω :
1. Πίνακα που βρήκα για διάφορα πουλιά.
π.χ. Φάσα (wood pigeon) 37 μίλια Χ 1609 = 60 χιλιόμετρα!!!!! την ωρα
Δες εδώ https://www.fulhamfox.com/image/cache/catalog/Flight Speed T Towel-800x800.jpg

2. Βρήκα απίστευτη μελέτη για τις τσίχλες. με μέση ταχύτητα 15-17 μ το δλπ δηλαδή 55~ 60 χιλιομ την ώρα ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Φυσικά μετρήθηκαν ταχύτητες από 8 μέχρι 28 μέτρα το δλ (30 έως 100 χλ την ώρα!!!)

Υπολόγιζε λοιπόν 60 χλ την ώρα και άμα πέσεις στον ...Μπόλτον απλά χάζεψέ τον!!!!!

Απίστευτο internet, οτι θελεις βρίσκεις
Δύσκολο και τεχνικό το κείμενο. Δες τους πίνακες σελίδων 6 και 7
Εχει και άλλα πολυ καλά παρακάτω (απόσταση μετακίνησης) αλλά είναι ...αργα.
https://www.ornisfennica.org/pdf/latest/18Sinelschikova.pdf

Οπως έγραψα μιλάμε για ταχύτητες μετανάστευσης που προέχει η οικονομία προσπάθειας/ ενέργειας.
Σε τοπικές μετακινήσεις λογικά είναι αυτές εκτός αν μετά από τουφεκιές έχουν βάλει .....afterburner (νέφτι στον K....)

Όταν κατεβαίνουν το πρωί και οι τελευταίες βολιδες του απογευματινου, με πόσα να πάνε αραγε??? Παλιότερα ειχα διαβάσει ότι στην νυχτερινή αποδημία , που προφανώς τα πουλιά πετάνε πιο χαλαρα, ταξιδεύουν με 14,4 m/s!!!!

Μιας που το 'φερε η κουβέντα, να γράψω κι εγώ ενδεικτικά, περί της ταχύτητας πτήσεως μερικών πτηνών, αλλά και περί ταχύτητας τρεξίματος μερικών τριχωτών...

Κατ' αρχάς, ως μέτρο συγκρίσεως, αναφέρω πως ο ταχύτερος άνθρωπος (μέχρι στιγμής) στον κόσμο, ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ έτρεξε τα 100 μέτρα το 2009 σε χρόνο 9 δεύτερα και 58 εκατοστά (παραμένει παγκόσμιο ρεκόρ), τουτέστιν έτρεχε με ταχύτητα 37,11χιλ. ανά ώρα!

Πάμε τώρα και στο ζωικό βασίλειο:
Τα αγωνιστικά περιστέρια πετούν με 100χιλ. ανά ώρα (δηλ. 28 μέτρα ανά δευτερόλεπτο)!!!
Κάπου στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η σβελτάδα της φάσσας!!!
Το τρυγόνι στο κανονικό πετάει με 50χιλ./ώρα (14 μέτρα το δευτερόλεπτο) και όταν θέλει, μπορεί να φτάσει και τη διπλάσια ταχύτητα!!!
Και οι τσίχλες πιάνουν άνετα τα 50χιλ./ώρα όταν ταξιδεύουν. Και ακόμη περσσότερο όταν πιεσθούν...!
Όσο για τα παπιά και τα χηνάρια, φτάνουν μέχρι και τα 80χιλ./ώρα!!!
Ο λαγουδάκος φτάνει τα 60χιλ. ανά ώρα.
Το αγριοκούνελο τρέχει στο max με 50χιλ. ανά ώρα.
Το αγριογούρουνο πάει με 45χιλ. ανά ώρα.
Η αλεπού είναι πιο γρήγορη και τρέχει με σχεδόν 70χιλ. ανά ώρα!!!
Τέλος, ο ίππος αγγίζει τα 80χιλ. ανά ώρα!!!

Last edited:
Κώστα, έχω στο μυαλό μου τα περίπου 60 χιλ την ώρα, σε "πορεία" της τσίχλας όχι τρομαγμένη που σημαίνει ~16 μέτρα το δλπ. (16,6).
¨Ομως έψαξα και παραθέτω :
1. Πίνακα που βρήκα για διάφορα πουλιά.
π.χ. Φάσα (wood pigeon) 37 μίλια Χ 1609 = 60 χιλιόμετρα!!!!! την ωρα
Δες εδώ https://www.fulhamfox.com/image/cache/catalog/Flight Speed T Towel-800x800.jpg

2. Βρήκα απίστευτη μελέτη για τις τσίχλες. με μέση ταχύτητα 15-17 μ το δλπ δηλαδή 55~ 60 χιλιομ την ώρα ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Φυσικά μετρήθηκαν ταχύτητες από 8 μέχρι 28 μέτρα το δλ (30 έως 100 χλ την ώρα!!!)

Υπολόγιζε λοιπόν 60 χλ την ώρα και άμα πέσεις στον ...Μπόλτον απλά χάζεψέ τον!!!!!

Απίστευτο internet, οτι θελεις βρίσκεις
Δύσκολο και τεχνικό το κείμενο. Δες τους πίνακες σελίδων 6 και 7
Εχει και άλλα πολυ καλά παρακάτω (απόσταση μετακίνησης) αλλά είναι ...αργα.
https://www.ornisfennica.org/pdf/latest/18Sinelschikova.pdf

Οπως έγραψα μιλάμε για ταχύτητες μετανάστευσης που προέχει η οικονομία προσπάθειας/ ενέργειας.
Σε τοπικές μετακινήσεις λογικά είναι αυτές εκτός αν μετά από τουφεκιές έχουν βάλει .....afterburner (νέφτι στον K....)
Ευχαριστώ! Πολύ καλή δουλειά!

αλο ενα τρελο παιχνηδι και σημερα με τα τσιχλονια πηγαινωντας για κουρναααα .hair.mental fitness appeveryday detox tea what does it dolong term smart goals examples fitness ΥΓ αυριο θα παω να δωκημασω την τυχημου με σφεντωνααααα.sarcastic..tired.
Ρε Σάκη μην μας χτυπάς εκεί που πονάμε.. :(
Είσαι από τους τυχερούς που είσαι δίπλα στον κυνηγότοπο και μπορείς να βγεις απλώς μια βόλτα να πάρεις τον αέρα σου.Ελπιζω του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς και να μπορέσουμε να τις υποδεχθούμε.

Εδώ έχει σταθερά. Ποτέ πιο πολλές ποτέ πιο λιγες. Σήμερα στην διαδρομή στο σούρουπο είδα πάνω από 20 να περνάνε τον δρομο. Τώρα μερα με την μέρα θα λιγοστεύουν.
Πέρυσι είχα δει μέχρι 28 απρίλη σε 100 μέτρα υψόμετρο τσίχλα.

Πέρυσι είχα δει μέχρι 28 απρίλη σε 100 μέτρα υψόμετρο τσίχλα.
Καθόλου περιεργο. Πρωτομαγιά στα ελατα μια χρονιά είχε κοινες. Δεν ξέρω αν ήταν περαστικες η από αυτές τις λίγες που μένουν εδώ γιατί ο τόπος εκεί έχει πάντα αρκετά νερα.

Καλησπέρα λατρες της λατρεμενης και για μένα τσίχλας. Θά μπορουσα και εγώ νά γράψω ένα Πολυσελιδο βιβλίο για αυτό τό θήραμα που λατρεύω και κάποια στιγμή ελπίζω νά το κανω, λόγω εμπειρίας, αντιληψεις και κυρίως εξόδων που μόνο για αυτό το θήραμα περνάνε τίς 100 τον χρόνο, εδώ και 30 χρόνια (1991). Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν έχω δει καμιά ουσιαστική μείωση τής τσίχλας, τι εννοω, από τά πρωτα χρόνια που άρχισα νά κυνηγάω, υπήρξαν καλες, πολυ καλες, κακές, μέτριες αλλά και πολυ κακές χρονιές, (καταγεγραμενα στο προσωπικο μου αρχείο, που ανανεωνω κάθε χρόνο ανελλιπώς). Γνώμη μου είναι ότι απόλυτος ρυθμιστής είναι ο καιρός, οχι για όλη τήν σεζόν αλλά για μεγάλα διαστήματα τής, δηλαδή όταν ο Οκτώβριος τών περασματων έχει κατά κυρίως βοριάδες θα δούμε πολλα πουλια, επομένως αυτό θα συνεχιστεί και στους δυό επόμενους μήνες με μικρότερη ένταση περιμενοντας τοπικές μετακινήσεις και εναλλαγές του καιρού με έναν ενδεχόμενο χιονιά που θα ξανά κατεβάσει τα πουλιά που είναι λογκομενα στα ημιορεινα εδάφη που έχουν κατά φυγει για κυρίως διατροφικούς λόγους, αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του Γενάρη που από τις Αλκυονίδες αρχίζουν τα επιστροφια και εδώ τώρα παλι ο καιρός είναι ο ρυθμιστής αφού οι ηπιοι νοτιαδες θα ευνοεισουν μαζώξεις καί μετακινήσεις των πουλιων. Ενδεχομένως χιονιαδες που θα προκύψουν από μέσα Γενάρη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα δείξουν παλι τον όγκο των ντόπιων πουλιων και προσθέτοντας των πουλιων που έχουν μετακινηθεί. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα του Γενάρη έρχονται ανάποδα αν ο Οκτώβριος δεν είναι ευνοϊκός. Κάποια ακραία παραδειγματα που έζησα πολυ καλών χρονών είναι το 1991-92 το 1997-98 το 2000-2001 και η καλύτερη χρονιά όλων 2004-05 (αυτή την χρόνια εριξα και τα πιο πολλα φυσίγγια τής κυνηγετικής μου ζωής 8500!!! σε110 εξόδους τσίχλας) 2011-12και τέλος την χρονιά 2016-17. Στον αντίποδα οι χειρότερες 2001-02( που ήταν και η χειρότερη όλων με μολις 1100 φυσίγγια σε 95 εξόδους) το 2012-13 και 14 και τέλος 2019-20. Οι πολυ καλες και πολυ κακές χρονιές είχαν Αντίστοιχα τις ίδιες καιρικές συνθήκες με φοβερά ίδια μεγάλη ακρίβεια. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τον Οκτώβριο του 2001 πολλοι λέγανε για την "λεγόμενη" μείωση του πληθυσμού της τσίχλας, που ηρθε το 2004 να τους διαψευσει. Ελπίζοντας να μήν σας κουρασα, θέλω να προσθέσω ότι έχω κυνηγήσει ότι νόμιμα επιτρέπεται στην Ελλάδα ( εκτός Φασιανού ακόμα) την τσίχλα τήν λατρεύω και για χάρη τής εχω αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αν κάτι με πείραζε παντα ήταν οι συμπεριφορές κάποιων ευτυχώς λίγων συναδέλφων άλλων θηραμάτων που την Απαξιωναν λόγω του μεγέθους τής. Απάντηση σε αυτους είναι το νοστιμότατο κρέας της όπως και επίσης δεν είναι τυχαίο κάτι που παραδέχονται όλοι,τα καλυτερα Τουφέκια ειναι οι τρυγονοτσιχλαδες, γιατί αν δεν το έχεις άντε γεια.
Ετσι ειναι ακρηβως....η κυχλα για μενα ειναι αγιο θηραμα...μαζη με τα υδροβια ..το καρδιοκτηπι του οκτωβριου στα μπασιματατης ειναι μια μαγια ποτε μα ποτε δεν με ενδιαφερουν τα νουμερα μονο η χαρα που μου δινει ειναι αρκετο

Status
Not open for further replies.
Back