Mafia Calabria
Moderator
Ό,τι αφορά σ' αυτή την ενασχόληση.
Άντε φιλαράκι γύρνα πισω και βάλε μπρος. Μελίσσια , βότανα κλπΌ,τι αφορά σ' αυτή την ενασχόληση.
Κάποτε πριν φυγω προσπαθουσε να με πεισει ενας φιλος αλλα μου φαινοταν βουνο τότε, τον βοηθουσα συχνα στις μετακομίσεις αλλα και την κατασκευή κυψελών. Δεν εκατσε η φαση ισως στο μέλλον με την βοηθεια του φτιαξω κανα δύο, παντως ο ξεροτοπος βγαζει εξαιρετικό θυμαρίσιο (δεν εχουμε και τιποτα άλλο).Άντε φιλαράκι γύρνα πισω και βάλε μπρος. Μελίσσια , βότανα κλπ![]()
Φίλε μου τι μέλια έχουν βάλει??Σήμερα μιας και δεν σηκώθηκα για κυνήγι, ανέβηκα μια βόλτα στα μελισσακια μου.
Έχουν μισό πάνω πάτωμα μέλια αλλά δεν είναι σφραγισμένα.
Λέω να τα αφήσω σχεδόν όλα για να έχουν τροφή για το ξεχειμωνιασμα και να μην χρειαστούν τροφές.
Είναι σωστή η σκέψη μου ή να τα βγάλω και να ξαναμαζεψουν ώστε να έχουν πιο φρέσκια τροφή μιας και είναι ακόμα για τον χειμώνα.
Όποιος έχει εμπειρία ας βοηθήσει.
παρτα σε δυο δοσειςΣήμερα μιας και δεν σηκώθηκα για κυνήγι, ανέβηκα μια βόλτα στα μελισσακια μου.
Λέω να τα αφήσω σχεδόν όλα για να έχουν τροφή για το ξεχειμωνιασμα και να μην χρειαστούν τροφές.
Είναι σωστή η σκέψη μου ή να τα βγάλω και να ξαναμαζεψουν ώστε να έχουν πιο φρέσκια τροφή μιας και είναι ακόμα για τον χειμώνα.
Εκεί γύρω έχει πεύκα, γκοριντσιες(αγριοαχλαδια) και κάποια χωράφια με καλάμια που άρχισαν να βγάζουν χόρτο.Φίλε μου τι μέλια έχουν βάλει??
Να το αφήσεις αυτό το μέλη που μαζεύουν τώρα, και για το χειμώνα ωπος ειπες, αλλά και θα δυναμώσουν τα μελίσσια σου για του χρόνουΣήμερα μιας και δεν σηκώθηκα για κυνήγι, ανέβηκα μια βόλτα στα μελισσακια μου.
Συνήθως από όσο ξέρω, όταν ετοιμάζονται τα μελισσακια για χειμώνα, συνήθως τα ενώνουν για να είναι δυνατά και να αντέξουν.Άλλη μια απορία
Αν τα σπάσω και βάλω βασίλισσες σε 3 ή 4 καινούρια που θα βγουν από τα υπάρχοντα λέτε να γίνουν δυνατά και να ξεχειμωνιασουν;
πρέπει να είσαι σε ζεστό μέρος συνάδελφε.. σωστά;