Ευχαριστώ για την πάσα.Μόνο ο @leo ίσως ξέρει.
Λεωνίδα τα φώτα σου αν ξέρεις.
θυμάμαι όταν συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι ένας σκοπευτής της εθνικής έριχνε κλείνοντας το μάτι είχα μείνει άγαλμα.Η μονόφθαλμη σκόπευση σίγουρα δεν είναι τόσο τραγική όσο θέλουν κάποιοι να την παρουσιάζουν. Σε πολλές περιπτώσεις ίσως είναι και προτιμότερη, όπως σε θέμα αντίθετης κυριαρχίας για παράδειγμα.
Να ρίχνεις αριστερά κ διοφθαλμα, ξεκινα χθες30 χρονια που κυνηγαω παντα εριχνα και ριχνω με μονοφθαλμη σκοπευση...εξαλλου ειμαι δεξιοεπωμιζομενος με κυριαρχο ματι το αριστερο...Ισως επρεπε οταν ξεκινησα να τουφεκαω απο αριστερα,να μην ακουγα το μακαριτη το πατερα μου που μου πε..."καλα αναποδα τουφεκάς?απο αριστερά?"...και το γυρισα στο δεξι....ακομη και τωρα μπορω να χαζοριξω και με το αριστερο....
καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας .....Να ρίχνεις αριστερά κ διοφθαλμα, ξεκινα χθες
Παει αυτο τωρα....εξαλλου τοτε ειχα superpose,τωρα με τη powerbore και να θελα,δε γινεται....ουτε τρελαινομαι,σιγα...αρκετα ικανοποιημενος νοιωθω και μονοφθαλμα.Και κατι αλλο...η δυναμη της συνηθειας ειναι πάρααα πολυ ισχυρη,ιδιως μετα απο τοσα χρονια...Να ρίχνεις αριστερά κ διοφθαλμα, ξεκινα χθες
Αν μου επιτρέπεις κανεις μεγα λάθος, είναι σαν να ριχνεις με ένα χέρι, με τα χρόνια συνηθίζεις όπως λες αλλά δεν είναι καλυτερα με τα δυο ;;;; παρε αριστερό όπλο, άλλαξε πλευρα επωμισης, φτιάξε κοντακι στα μέτρα σου, κ μετα θα λες εκείνος ο παντογνωστης στο φορουμ με έσωσεΠαει αυτο τωρα....εξαλλου τοτε ειχα superpose,τωρα με τη powerbore και να θελα,δε γινεται....ουτε τρελαινομαι,σιγα...αρκετα ικανοποιημενος νοιωθω και μονοφθαλμα.Και κατι αλλο...η δυναμη της συνηθειας ειναι πάρααα πολυ ισχυρη,ιδιως μετα απο τοσα χρονια...
Γεια σου Γιώργαρε, δεν τρελενομαι, καμιά μαλακία γράφω να γελάνε οι χαχανουληδεςκαλά μην τρελαίνεσαι κιόλας .....![]()
ΔΕΝ είναι απαραίτητα λάθος η μονόφθαλμη όταν ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση λόγω πολύ κυρίαρχου αντίθετου ματιού .Όλα μου τα χρόνια (και είναι πολλά...) σκόπευα μονόφθαλμα, κατάλοιπο των πολύ νιάτων που έκανα κατάχρηση των αεροβόλων. Μετά τα 18, που πήρα το πρώτο μου κυνηγετικό, σκόπευα με τον ίδιο τρόπο για πολλά, πολλά χρόνια. Που δάσκαλοι τότε. Πριν από καμιά 10αριά χρόνια έμαθα και άρχισα να εξασκούμαι στη διόφθαλμη. Αλλά κακά τα ψέματα, μετά από 40 χρόνια και καμιά 30αριά χιλιάδες ντουφεκιές, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις. Πάντως καλά τα πάω ακόμα, έστω και με λάθος σκόπευση.
Δεν είναι αντίθετο το κυρίαρχο μάτι. Είναι το δεξί και επωμίζω δεξιά. Αλλά είναι μία συνήθεια άνω των 40 ετών. Πως να κοπεί; Προσπάθησα, προσπαθώ, αλλά δεν...ΔΕΝ είναι απαραίτητα λάθος η μονόφθαλμη όταν ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση λόγω πολύ κυρίαρχου αντίθετου ματιού .
Θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ, κ μετα θα λες εκείνος ο παντογνωστης στο φορουμ με έσωσε
Αν προσπαθείς στο κυνήγι ΔΕΚ ΚΟΒΕΤΑΙ ή είναι εξαιρετικά δύσκολο.Δεν είναι αντίθετο το κυρίαρχο μάτι. Είναι το δεξί και επωμίζω δεξιά. Αλλά είναι μία συνήθεια άνω των 40 ετών. Πως να κοπεί; Προσπάθησα, προσπαθώ, αλλά δεν...
Δεν είναι αντίθετο το κυρίαρχο μάτι. Είναι το δεξί και επωμίζω δεξιά. Αλλά είναι μία συνήθεια άνω των 40 ετών. Πως να κοπεί; Προσπάθησα, προσπαθώ, αλλά δεν...
Εγω παντος ριχνω και με τα δυο μονοφθαλμα και με πολυ καλα αποτελεσματα δεν νωμιζω οτι ειναι μονοδρομος η δυοφθαλμη σκοπευση ολλα ειναι θεμα εξασκησης στην σκοπευση αν ριχνεις και στο κυνηγι 1500-2000 φυσιγγια το χρονο ολλα "φτιαχνουν"30 χρονια που κυνηγαω παντα εριχνα και ριχνω με μονοφθαλμη σκοπευση...εξαλλου ειμαι δεξιοεπωμιζομενος με κυριαρχο ματι το αριστερο...Ισως επρεπε οταν ξεκινησα να τουφεκαω απο αριστερα,να μην ακουγα το μακαριτη το πατερα μου που μου πε..."καλα αναποδα τουφεκάς?απο αριστερά?"...και το γυρισα στο δεξι....ακομη και τωρα μπορω να χαζοριξω και με το αριστερο....
Αν δεν συνυπολογίσουμε την προσκοπευση στον ποσοτικό υπολογισμό του σκοπευτικού λάθους τότε μάλλον δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση!Πως μπορούμε να υπολογίσουμε τον μέσο όρο του σκοπευτικού σφάλματος που κάνουμε σε κινούμενο στόχο ;;;;
Το έχει προσπαθήσει κανένας ;
Έχει βγάλει νούμερα πχ 40cm στα 30m
Πολλές υποπεριπτώσεις και πολύ γενική ερώτηση, το ξέρω ... αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.
Δεν συμπεριλαμβάνω τα λάθη προσκόπευσης κτλ.
Με κουράζεις δάσκαλεΑν δεν συνυπολογίσουμε την προσκοπευση στον ποσοτικό υπολογισμό του σκοπευτικού λάθους τότε μάλλον δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση!