Θυμάμαι ένα ευθυμογράφημα που χα διαβάσει κάποτε για συνταγή μπαλιζας...Συμφωνώ:έφαγα σχετικά πρόσφατα μεικτό στιφάδο από 1 φαλαρίδα συν 1 χουλιαρόπαπια και ήταν νόστιμες και οι ΔΥΟ!Στη Δυτική Ελλάδα μάλιστα,όπου έχει λίμνες,λιμνοθάλασσες,ποταμούς,έχουν ιδιαίτερη παράδοση στο να κάνουν π.χ. γεμιστή φαλαρίδα(μπάλιζα) με ρύζι και μπαχαρικά ώστε να αναρωτιέσαι(αν δεν ξέρεις):''τι σούπερ ΝΟΣΤΙΜΟ πουλί είναι αυτό;''![]()
Ξεκινάει με ένα κατεβατο "παρεμβάσεις" γδαρσιμο,μαριναρισμα, προετοιμασία κτλ κτλ και στο τέλος αφού έχει βράσει στη κατσαρόλα έλεγε: "κατόπιν,πάντα σε βορινό παράθυρο,το ανοίγουμε και πετάμε μαζί με τη κατσαρόλα το πουλί έξω...." και καλά ότι και να κάνεις είναι χάλια... Τι να πεις??? Άλλοι τρώνε μετά μανίας κίσσες....