Άρβυλα ( Αγορά )

Να εκφρασω και γω την γνωμη μου για τα meindl,θα ειναι τα επομενα αρβυλα για το κυνηγι!
Συγκεκριμενα θα αγορασω τα paradiso,τα εχω βρει απο Γερμανια στα 190 με τα εξοδα αποστολης!
Καταπληκτικο αρβυλο,ιδανικο για τα τερεν που το θελω,αρκετα ελαφρυ και αδιαβροχο,θα με καλυψει πληρως!
Σε λιγες μερες θα ανεβασω αγγελια τα aku slope gtx σε νουμερο 44 που εχω,καθως μου ειναι λιγο στενα!

Για το βουνο δοκιμασμένο φέτος με πολιορες πορείες σε πολυ κακοτραχαλα βραχια δεν επαθε τυποτα και για τα λευτα που κανει ειναι οτι καλητερο dioto beccaccia στα 195 ευρω ειναι αρβηλο κατηγορίας300 ευρω

Αυτό είναι το meindl pro eagle gtx το οποίο το εχω 4-5 χρόνια για διάφορες δουλειες και για καθημερινή χρήση στη δουλειά κάποιες φορές.
Αρχές του χρόνου το πήγα για σολιασμα μια που η σόλα του είχε παραδώσει πνεύμα για τα καλά.

Τα είχα αγοράσει 230ευρω(Τώρα τα βλέπω στα 250€) και είπα να μην τα πετάξω.
Καλύτερα τα 65€ που έδωσα για καινούργια σόλα πάρα να έπερνα ένα καινούργιο ζευγάρι των 65€.
Να προσθέσω ότι το αρβυλο απ το εργοστάσιο δεν είχε το περιμετρικο λάστιχο.
Αυτό το προσθέσαμε εμείς μαζί με τη νέα σόλα.
Το αποτέλεσμα δείχνει καλό.
Με τον καιρό θα φανεί το πράγμα.
20200325_142609.jpg20200325_142516.jpg20200325_142509.jpg20200325_142503.jpg

Αυτό είναι το meindl pro eagle gtx το οποίο το εχω 4-5 χρόνια για διάφορες δουλειες και για καθημερινή χρήση στη δουλειά κάποιες φορές.
Αρχές του χρόνου το πήγα για σολιασμα μια που η σόλα του είχε παραδώσει πνεύμα για τα καλά.

Τα είχα αγοράσει 230ευρω(Τώρα τα βλέπω στα 250€) και είπα να μην τα πετάξω.
Καλύτερα τα 65€ που έδωσα για καινούργια σόλα πάρα να έπερνα ένα καινούργιο ζευγάρι των 65€.
Να προσθέσω ότι το αρβυλο απ το εργοστάσιο δεν είχε το περιμετρικο λάστιχο.
Αυτό το προσθέσαμε εμείς μαζί με τη νέα σόλα.
Το αποτέλεσμα δείχνει καλό.
Με τον καιρό θα φανεί το πράγμα.
View attachment 11160View attachment 11161View attachment 11162View attachment 11163
Μια χαρά είσαι!! Δε το συζητάμε καν το αρβυλο των 65€ σε σχέση με αυτές... έπραξες πολύ ορθά...

Ωραίο.
Ποιοτικό αρβυλο για καθημερινή χρήση.
Αντέχει και κάποιο κυνήγι απρόοπτο αν δεν ταιριάζει η αλλαγή αρβυλου.
Δεν είναι βέβαια για συχνή χρυσή σε κακοτράχαλο έδαφος αλλά ντάξει.εχω αλλά για πολύ δύσκολα εδάφη.

Μια χαρά είσαι!! Δε το συζητάμε καν το αρβυλο των 65€ σε σχέση με αυτές... έπραξες πολύ ορθά...
Το πόδι μέσα σε αυτο είναι πιο άνετο και από τα αθλητικά.
Δηλαδή αν ένα αθλητικό ζύγιζε όσο αυτό τοτε αυτό το αρβυλο θα ήταν σίγουρα πιο προτιμοτερο σαν υποδημα.

Το πόδι μέσα σε αυτο είναι πιο άνετο και από τα αθλητικά.
Δηλαδή αν ένα αθλητικό ζύγιζε όσο αυτό τοτε αυτό το αρβυλο θα ήταν σίγουρα πιο προτιμοτερο σαν υποδημα.
Το κράτημα στη πόδι των meindl για μένα είναι κορυφή.... το δένουν πολύ καλά... υπόψην έχω δοκιμάσει άλλες 3 μάρκες

Το κράτημα στη πόδι των meindl για μένα είναι κορυφή.... το δένουν πολύ καλά... υπόψην έχω δοκιμάσει άλλες 3 μάρκες
Κράτημα...άνεση....ποιότητα...αντοχή!!!

Κάτι άλλο παιδιά μάθετε να δενετε τα κορδόνια σωστά.
Μεταμορφωνει αυτό το πράγμα το αρβυλο.

Κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια σε σχέση με αυτό.

Το 90% να μην πω και παραπάνω δενετε λάθος τα αρβυλα.

Έτσι μου ρχετε να κάνω βιντεάκι εγώ.
Βρείτε το να μην ταλαιπωρείται τον εαυτό σας άδικα.

Έκανα ένα βιντεάκι στα γρήγορα και πρόχειρα.
Όμως φαίνεται η βασική διαφορά δεσίματος.
Ακόμη και αν όλα τα αρβυλα δεν έχουν τις ιδιες δεστρες δίνουμε βάση στο διπλό πέρασμα του κορδονιου στην μέση περίπου ώστε να μη χαλαρώνει το αρβυλο.
Και ότι δεν κάνουμε το τελικό δέσιμο επάνω ώστε να μας πιέζει το πόδι.
Αλλά χαμηλώνουμε το δέσιμο ώστε να μεταφερετε η πίεση κάτω.
Το πέρασμα μέσα από τα πάνω κορδόνια δημιουργεί σαν έξτρα δεστρα και κατανέμει την πίεση του δεσίματος πιο όμορφα.
Τέλος έτσι όπως κάνω το τελείωμα δεν υπάρχει ποτέ η περίπτωση να λύσει το αρβυλο ότι κι αν κάνω και όσα χιλιομετρα και να διανύσω.

Η παντόφλα είναι περσινή με κερί και γυαλίζει έτσι... .sarcastic.

Πολύ μέσα εξω και ανακάτεμα τα κορδόνια.
Όντως όμως το σωστό δέσιμο σε προστατευει.
Ωραίος.
Η παντόφλα είναι του ταμτακου!!!
Είναι λίγο σπαστικό αλλά τα δενεις μια φορά και όλη μέρα είναι κομπλέ.
Βλέπω άλλους που πάμε καμία φορά βόλτα μαζί και όλο λύνουν και τα δένουν κι όλο λασκαρουν κτλ....
Συνήθειο είναι.

Last edited:
Back