Αγριογούρουνο κοντοσούβλι

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για κυνήγι.

Χρειάζονται περίπου 2-3 κιλά κρέας αγριογούρουνου σε κομμάτια, ανάλογα με την σούβλα που θα περαστεί. Ιδανικά προτιμούνται μικρά ζώα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και με μεγαλύτερα.

Προετοιμασία
1-2 ημέρες νωρίτερα σε μία λεκάνη αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε:
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
ρίγανη
τρίβουμε στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 ντομάτα.
Αν κάποιος το θέλει ποιο πικάντικο μπορεί να προστεθεί αντί της γλυκιάς πάπρικα καυτερή ή μπουκοβο.
Τα σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 1-2 ημέρες και αφού το κρέας έχει μαλακώσει από τη μαρινάδα, τα κομμάτια μπαίνουν στη σούβλα και στα κάρβουνα.
Στην αρχή χρειάζεται δυνατή φωτιά, οπότε τοποθετούμε τη σούβλα στη χαμηλή σκάλα για να πιάσει κρούστα, ώστε να κρατηθεί ζουμερό και στη συνέχεια ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στη μεσαία σκάλα.
Δοκιμάστε το και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.
Επίσης σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα της σούβλας η ίδια συνταγή ισχύει και για σουβλάκια.
 
Την επαναφέρω μιας και σήμερα εκτελέστηκε άλλη μία φορά με απόλυτη επιτυχία. Κανονίσαμε να μαζευτούμε σε σπίτι φίλου για barbecue. Του λέω ετοίμασε μου μία σούβλα για να βάλουμε και ένα κοντοσούβλι αγριογούρουνο. Όντως αφού το έβαλα εχθές σε μαρινάτα, σήμερα το σουβλίσαμε και μπήκε στην ψησταριά. Ψηθήκανε πολλά και διαφορετικά κρέατα (λουκάνικα, πανσέτες, μοσχαρίσιες, μία τεράστια tomahawk και πολλά άλλα). Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το αγριογούρουνο. Όλοι λέγανε πόσο γευστικό και μαλακό έγινε. Χάρηκα πολύ, τόσο για το ωραίο αποτέλεσμα, όσο και ότι έφερα σε επαφή με το κυνήγι ανθρώπους που δεν έτυχε να έχουν καμία σχέση έως τότε.
Προσωπικά το έχω πει πολλές φορές ότι το κυνήγι για εμένα δεν είναι η σακούλα ή το να σκοτώνεις. Είναι πολλά περισσότερα! Χαίρομαι όταν τα θηράματα καταναλώνονται με φίλους ή δίνονται σε φίλους. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε πιο κοντά μας ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν τη μαγεία του κυνηγιού.
 
Last edited:
Back
Top