D
DrV
Στηρίζουμε τον αγώνα μανιταροπαραγωγων και θα είμαστε πάντα στο πλευρωτους!
Έκανες την καλή σου πράξη χρονιαρα μέρα,μπράβο γιατρέ!Μου χτύπησε πιτσιρικάς πριν λίγο. Του λέω: "τέτοια ώρα βρε μαλακα;"
"Ήμουν Μαζώ με κάτι μουνιτσες χτες και ξύπνησα αργά " μου είπε.
Του έδωσα 10€.
Και φωτο ολα τα λεφταΟ Νταγκουνόγιαννης χαρακτηριστική φυσιογνωμία της Κισάμου . Δεκαετία '70 ... Είχε ένα γαϊδουράκι που το'χε μεγαλώσει από μικρό και το'χε μάθει να τον ακολουθεί σιμά-σιμά από πίσω, όπου και να πήγαινε, σαν το σκυλάκι ... χωρίς να το σέρνει με το σκοινί.
Στο Καστέλλι, στη μέση σχεδόν του κεντρικού δρόμου - του εμπορικού δρόμου της τότε εποχής, ήταν και το καφενείο του Παπαδάκη, που ήταν το στέκι του αντρικού πληθυσμού της κωμόπολης, αλλά και των χωριών της επαρχίας, όποτε πήγαιναν στο Καστέλλι για δουλειές και ψώνια.
Μια Κυριακή, το καφενείο γεμάτο, όλη η "καλή κοινωνία" του Καστελλιού εκεί. Περνούσε ο Νταγκουνόγιαννης με το γάιδαρο, σταμάτησε απ'έξω, έκανε πως λέει κάτι στο γάιδαρο κουνώντας το δάχτυλο ... και μετά μπαίνει στο καφενείο. Αμέσως όμως και ο γάιδαρος τον ακολουθεί και μπαίνει και αυτός !!!
Τον βλέπει ο Παπαδάκης και βάζει τις φωνές !!!
- Εεε, έεεε, τι είναι αυτά τα πράματα !!! Δε ντρέπεσαι !!! Το γάιδαρο έβαλες στο μαγαζί !!! Έξω γρήγορα! Έξω !!!
Και ο Νταγκουνόγιαννης ατάραχος απαντά με νόημα:
- Εγώ του'πα να κάτσει όξω ... Μα εκείνος μου 'πε: - Αφού είναι κι άλλοι μέσα θα μπω κι εγώ ! ........
πολύ καλό !!Ο Νταγκουνόγιαννης χαρακτηριστική φυσιογνωμία της Κισάμου . Δεκαετία '70 ... Είχε ένα γαϊδουράκι που το'χε μεγαλώσει από μικρό και το'χε μάθει να τον ακολουθεί σιμά-σιμά από πίσω, όπου και να πήγαινε, σαν το σκυλάκι ... χωρίς να το σέρνει με το σκοινί.
Στο Καστέλλι, στη μέση σχεδόν του κεντρικού δρόμου - του εμπορικού δρόμου της τότε εποχής, ήταν και το καφενείο του Παπαδάκη, που ήταν το στέκι του αντρικού πληθυσμού της κωμόπολης, αλλά και των χωριών της επαρχίας, όποτε πήγαιναν στο Καστέλλι για δουλειές και ψώνια.
Μια Κυριακή, το καφενείο γεμάτο, όλη η "καλή κοινωνία" του Καστελλιού εκεί. Περνούσε ο Νταγκουνόγιαννης με το γάιδαρο, σταμάτησε απ'έξω, έκανε πως λέει κάτι στο γάιδαρο κουνώντας το δάχτυλο ... και μετά μπαίνει στο καφενείο. Αμέσως όμως και ο γάιδαρος τον ακολουθεί και μπαίνει και αυτός !!!
Τον βλέπει ο Παπαδάκης και βάζει τις φωνές !!!
- Εεε, έεεε, τι είναι αυτά τα πράματα !!! Δε ντρέπεσαι !!! Το γάιδαρο έβαλες στο μαγαζί !!! Έξω γρήγορα! Έξω !!!
Και ο Νταγκουνόγιαννης ατάραχος απαντά με νόημα:
- Εγώ του'πα να κάτσει όξω ... Μα εκείνος μου 'πε: - Αφού είναι κι άλλοι μέσα θα μπω κι εγώ ! ........