Γιαννη αυτο θελω να κανω.
Απλα μου εχουν πει μυριζει το αμαξι αμα ειναι μεσα το σκυλι ..
Υπαρχει και ενα σαν κλειδι που κραταει ανοιχτο το πορτ μπαγκαζ δεκα ποντους ..το βρηκα χθες κατα τυχη στο ιντερνετ..
Καλη ιδεα μου φανηκε ..
Παρόλο που άφηνα μόνιμα το πλαστικό κουτί στο πορτπαγκαζ όχι δεν έμεναν μυρωδιές μετά... πάρε ένα καλό αρωματικό κονσέρβα κ θα είσαι οκ...Αρη οι μυρωδιες εμεναν για μερες στο αμαξι;
Θα μπορω μετα το κυνηγι να βαλω το παιδι μεσα;;αυτο με νοιαζει πιο πολυ..και η γκρινια της γυναικας..χαχαχαχα..
Και εγώ ένα παρόμοιο ferplast έχω που το βάζω στο πίσω κάθισμα και δεν είχα ποτέ θέμα.Εχω Φορντ Μοντεο 1800 κ.εκ.
Το σκυλακι μου ειναι επανιέλ Μπρετόν.
Πέρυσι πηρα Αδιάβροχο Κάλυμμα Καθίσματος Αυτοκινήτου ( απο το LIDL αν θυμαμαι καλά) και το στηριζω με 4 λουριά-κλιπ στα 4 προσκέφαλα απο τα καθίσματα. Τραβαω το καθισμα του συνοδηγού τερμα μπροστά και στηρίζω/σφηνωνω το σκυλοκουτο πισω.
Εχω το ferplast atlas 80.
http://www.petamazon.gr/index.php/d...plast-atlas-car-80-transportation-cage-detail
Το σκυλακι μπαίνει απο την πισω πορτα του οδηγού, κανει 2-3 βηματα πανω στο κάλυμμα και μπαίνει στο κουτι του. Ετσι μπορει να με βλέπει και να το βλέπω. Ειτε χειμωνα είτε καλοκαίρι ,εχει την ιδια θερμοκρασία με εμενα.
Καθε μερα οταν τελειωσω το κυνήγι τακτοποιω το αμάξι και ριχνω 5-6 σταγόνες κολώνια Μυρτώ λεβάντα.
Η γυναικα μου ποτε δεν παραπονέθηκε για σκυλομυρωδιά στο αμάξι....
Εβαλα και φωτογραφίες τώρα....Εχω Φορντ Μοντεο 1800 κ.εκ.
Το σκυλακι μου ειναι επανιέλ Μπρετόν.
Πέρυσι πηρα Αδιάβροχο Κάλυμμα Καθίσματος Αυτοκινήτου ( απο το LIDL αν θυμαμαι καλά) και το στηριζω με 4 λουριά-κλιπ στα 4 προσκέφαλα απο τα καθίσματα. Τραβαω το καθισμα του συνοδηγού τερμα μπροστά και στηρίζω/σφηνωνω το σκυλοκουτο πισω.
Εχω το ferplast atlas 80.
http://www.petamazon.gr/index.php/d...plast-atlas-car-80-transportation-cage-detail
Το σκυλακι μπαίνει απο την πισω πορτα του οδηγού, κανει 2-3 βηματα πανω στο κάλυμμα και μπαίνει στο κουτι του. Ετσι μπορει να με βλέπει και να το βλέπω. Ειτε χειμωνα είτε καλοκαίρι ,εχει την ιδια θερμοκρασία με εμενα.
Καθε μερα οταν τελειωσω το κυνήγι τακτοποιω το αμάξι και ριχνω 5-6 σταγόνες κολώνια Μυρτώ λεβάντα.
Η γυναικα μου ποτε δεν παραπονέθηκε για σκυλομυρωδιά στο αμάξι....
Κωστή και εγώ έτσι μετέφερα τον δικό μου!Εγώ παίδες έχω ένα τεριος, στην αρχή έβαζα στο πίσω μέρος ένα κουτί σαν του Κώστα παραπάνω... Όμως κατάλαβα ότι ο σκύλος στρεσαριζοταν για κάποιο λόγο και πλέον στρωνω ένα κομμάτι νάυλον να σκεπαζουμε τα πίσω καθίσματα και το πίσω μέρος και από πάνω στρωνω μια μοκέτα παλιά και ο σκύλος χύμα πάνω στη μοκέτα. Μυρωδιές δεν θα έλεγα ότι έχω... Μερικές τρίχες τις οποίες καθαρίζω.
σε ολα εχεις δικιο.μονο που το οριο με τρειλερ ειναι τα 90χλμ.Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα κατευθείαν σε μπαγαζιερα -τρειλορ
Τα πλεονεκτήματα :
1. Καταρχήν θα έχεις το πορτμπαγκάζ ελεύθερο να φορτώνεις τις βαλίτσες σου
τρόφιμα κτλ
2. Καμία μυρωδιά του σκυλιού μέσα στην καμπίνα
3. Το σκυλί θα αερίζεται καλύτερα οπότε σε ταξίδι δεν θα έχεις θέμα για ζεστές υψηλές θερμοκρασίες κτλ
4.Τα περισσότερα πορτμπαγκάζ στα επιβατικά λόγω ότι σφραγίζουν δεν έχουν εξαερισμό και οξυγόνο οπότε είναι σοβαρό το πρόβλημα σε ταξίδι εκτός αν ρίχνεις το πίσω κάθισμα ώστε να περνάει οξυγόνο απο την καμπινα πίσω στο σκυλί πράγμα δύσκολο
6.Κλεινεις την μισή μπαγαζιερα αφού βέβαια τις φτιάξεις 2-3 αεραγωγούς
και σου μένει και ελεύθερος χώρος για να βάλεις και να φορτωσεις και αλλα πραγματα που ίσως δεν θα σόυ χωρούν στο πορτμπαγκάζ
Μειονεκτήματα
1. Προσεχτική οδήγηση με χαμηλές ταχυτητες το πολύ μέχρι 120 χλμ
2. Δυσκολία στο παρκάρισμα
3. Προσπεράσεις σφήνες και γκάζια τα ξεχνάς γιατί σέρνεις πίσω σου ένα κινούμενο όγκο ο οποίος αν πάσα στιγμή μπορεί να διπλώσει ή να σύρει το αμάξι σε απότομο φρενάρισμα
Κατι ακουσα οτι το υψος πρεπει να 60 εκΈχουμε κάποια εξελίξει για τα σκύλο κούτα που είναι εκτός οχήματος