Αστεία-Περίεργα-Ενδιαφέροντα Βίντεο & Φωτό - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μα

γιαυτο εχουν χιλιοτραγουδηθει τα ματια
Σου λενε τα παντα χωρις λογια
Ακομη και αν θα πας να μιλησεις σε μια γυναικα
Στα πάντα κ δια πάντα‼️η ανωτερωτητα.... φαίνεται στα μάτια‼️(ζωα κ άνθρωπο)το σε, θεεεεεελω‼️ το κατάλαβαινεις από τα μάτια...(διαστολή κόρης)το ψέμα επίσης‼️
Τα πάντα,καθρέφτης της ψυχής‼️
Για πολλά χρόνια ,άσχετο,είχα ένα βλέμμα θεοσκοτεινο με κοίταζες κ εκλανες μέντα‼️μετά ηρέμησα‼️
Στο Άγιο όρος βλέπεις γερονταδες με μάτια σας φακούς λεντ‼️φωτεινά‼️

Χαχαχαχαχαχαχαχχααχαχα αυτή είναι να την πάρεις στα παπιά και να μπαίνουν κοπάδια τραβέρσα ούτε προσκοπευση θα κάνει
....σωστός.shake hands., αλλα άλλη η δουλεία του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη...και άλλο η βούρτσα και άλλο η... π@υτσα!...μη τα μπερδεύουμε!;).sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Δε χάνουμε λάδια φίλε γιατί και λάδια να χάνεις δουλεύει λίγο αυτοί είναι ένα μάτσο ανθρώπων που δεν κατοικεί στο κεφάλι τους τίποτα παρά μια μαλακισμενη ιδέα που τους καθορίζει και τους κάνει να νιώθουνε ως τους μόνους σωτήρες του πλανήτη απλά επειδή είναι vegan.

Έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, δε θέλω και να σκευομαι πως έχουμε καιρό μέχρι την έναρξη. Εν ιξερα σε πιο μέρος να το γράψω αλλά νομίζω πως εδωνά είναι που βαζομαι τα ''περίεργα''.. Άμα σας κουράσει η ντοπιολαλιά μου προχωρήστενε παρακάτω δε παρεξηγώ. Αν πάλι σας φανούν υπερβολικά και επικίνδυνα όλα αυτά που γράφω ας με σβήσουν οι διαχειριστές, καταλαβαίνω πως εν είναι όλα για όλους και πλέον στις μέρες μας παρεξηγιομαστε και εύκολα...Εν είναι μόνο για Χιώτες αλλά για να πούμε τις ευχές σε όλη την Ελλάδα. Οι Παναγουσοι χτυπούν το λιοντάρι και τον τρούλο (Κουμπές) και οι αγιομαρκουσοι το ρολόι.
Χρόνια τώρα πηγαίνω στις ρουκέτες. Παναγουσος (από την Παναγία Ερειθιανη,μια εκτω δύο εκκλησιών που συμμετέχουν στον ρουκετοπολεμο)από καταγωγή και ας μενουμε πια οικογενειακός στη πόλη.Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα τα ντουβάρια με τον ξάδελφο για να μου δείξει το τι εστί ρουκετοπόλεμος ,έμεινα άναυδος με το θέαμα..από παιδάκι 7 χρονώ να μαθομαι τα έθιμα και να μπει στα ρουθούνια μας ο πειρασμός που λέγεται κάπνα, μπαρούτι, φιτίλια και τουφέκια.να χάνομαι τα σαββατόβραδα μας και τις Κυριακης τους καφέδες να μαζέψομε χρήματα να φτιάξουμε ρουκέτες. Να προσπαθούμε να τις κρύψουμε να μην τις βρει η αστυνομία ( που αν ήθελαν μας έβρισκαν εδώ που τα λέμε) και να νομίζομε πως είμαστε και παράνομοι και παίζουμε με τα εξασφαιρα στο ''φαρ Ουέστ''. Απο μικρά παιδιά να μαθομαι πως θα τα βγαλομε πέρα αν τύχη το κακο με κάναν απανεντι...
Να πηγαίνεις στα χωράφια να βρεις σημείο να στήσεις τους ρουκετοσυρτες ( μεταλλική κατά κύριο λόγο κατασκευή, που τοποθετούνται οι ρουκέτες με οδηγό ,για να φύγουν στην πορεία που θέλεις). Όσοι ήτανε να φανούν ,εφανηκαν. Ξεκινάμε τις ερωτήσεις ρε που είναι ο Κώστας ,που είναι ο Μάκης ,που είναι ο Τάσος..Οι περισσότεροι μπαρκαρισμενοι ....σε μια δόση, ο κύρης του Γιάννη φωνάζει, επειρενε ο Γιάγκος απτο βαπόρι να ευχηθεί,θα έρτω σε λίγο. Γυρνάω στο Μάνο ρε μαζί δεν εστοκωνατε πριν μια βδομάδα;
- τον επειρανε απτην εταιρεία να φύγει μεγάλη Δευτέρα ..
Σιωπή...και κατεβασμένα μούτρα.
Εν επερασανε δέκα λεπτά νασουτονε πίσω ,κατά κόκκινος ο κύρης του Γιάννη με δύο μπουκάλια σούμα και ένα κρασί.
-Παρετενε,πιειτενε ,μόνο α τονε πάρουμε να ακούσει μια να φεύγει ( ρουκέτα)..
Σιωπή και κατεβασμένα μούτρα πάλι.. κατακόκκινα τα μάγουλα του θείου..
Ξεκινάμε τις ριπές και ψιλοξεχνιομαστε.
Κάθε τέταρτο και μάχη ..
Όταν μουχρώνει είναι το όμορφο . Άμα ανάψεις την ρουκέτα καταλαβαίνεις από το στόκωμα , το κάκιωμα που κρύβει μέσα της.
Να λυσσομανά να πέσει στο λιοντάρι του Αγίου.Μαρκου σαν το φίδι ..
Και άμα ξεκινούν και οι δυο πλευρές να λες ,τούτο το πράγμα είναι εξέγερση ,ανάσταση για πόλεμος..?
Να σουτονε πάλι ο θείος να μιλά στο τηλέφωνο με φωνάζει μου λέει βάλτο σε ανοιχτή ακρόαση να μιλήσετενε ,εν ιξερα να το βάλω..
Γιαγκοοοο φωνάζουμε όλοι μαζί , φωνές γέλια , έφυγε και μια ρουκέτα να την ακούσει.εβαλε τα κλάματα ο Γιάγκος... κλείνωμε το τηλέφωνο.
Έβλεπα το πατέρα του να δαγκώνει τα χείλια του, να κοκκινίζει, σαν να μη τον χωρά ο τόπος..
- ρε θείε είσαι καλά;
Βροντά κάτω το σκεπάρνι και βάζει τα κλάματα...
Του βάζω ένα ποτήρι σούμα και γυρίζει και μου λε..
-Μεγαλη πίκρα και καημό, Απρίλη να μπαρκαρεις..
Και το μεγάλο Σάββατο τηλέφωνο να παρεις!

img_3_1650655954640.jpg

img_2_1650655928020.jpgimg_1_1650653324236.jpg

Υγ . Μεγάλη Παρασκευή βρισκόμαστε ,μετράμε τις ρουκέτες..
Και το μεγαλο Σάββατο καίγονται, ρολόγια και κουμπεδες!
Καλό Πάσχα σε όλους σας !

Last edited:
Έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, δε θέλω και να σκευομαι πως έχουμε καιρό μέχρι την έναρξη. Εν ιξερα σε πιο μέρος να το γράψω αλλά νομίζω πως εδωνά είναι που βαζομαι τα ''περίεργα''.. Άμα σας κουράσει η ντοπιολαλιά μου προχωρήστενε παρακάτω δε παρεξηγώ. Αν πάλι σας φανούν υπερβολικά και επικίνδυνα όλα αυτά που γράφω ας με σβήσουν οι διαχειριστές, καταλαβαίνω πως εν είναι όλα για όλους και πλέον στις μέρες μας παρεξηγιομαστε και εύκολα...Εν είναι μόνο για Χιώτες αλλά για να πούμε τις ευχές σε όλη την Ελλάδα. Οι Παναγουσοι χτυπούν το λιοντάρι και τον τρούλο (Κουμπές) και οι αγιομαρκουσοι το ρολόι.
Χρόνια τώρα πηγαίνω στις ρουκέτες. Παναγουσος (από την Παναγία Ερειθιανη,μια εκτω δύο εκκλησιών που συμμετέχουν στον ρουκετοπολεμο)από καταγωγή και ας μενουμε πια οικογενειακός στη πόλη.Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα τα ντουβάρια με τον ξάδελφο για να μου δείξει το τι εστί ρουκετοπόλεμος ,έμεινα άναυδος με το θέαμα..από παιδάκι 7 χρονώ να μαθομαι τα έθιμα και να μπει στα ρουθούνια μας ο πειρασμός που λέγεται κάπνα, μπαρούτι, φιτίλια και τουφέκια.να χάνομαι τα σαββατόβραδα μας και τις Κυριακης τους καφέδες να μαζέψομε χρήματα να φτιάξουμε ρουκέτες. Να προσπαθούμε να τις κρύψουμε να μην τις βρει η αστυνομία ( που αν ήθελαν μας έβρισκαν εδώ που τα λέμε) και να νομίζομε πως είμαστε και παράνομοι και παίζουμε με τα εξασφαιρα στο ''φαρ Ουέστ''. Απο μικρά παιδιά να μαθομαι πως θα τα βγαλομε πέρα αν τύχη το κακο με κάναν απανεντι...
Να πηγαίνεις στα χωράφια να βρεις σημείο να στήσεις τους ρουκετοσυρτες ( μεταλλική κατά κύριο λόγο κατασκευή, που τοποθετούνται οι ρουκέτες με οδηγό ,για να φύγουν στην πορεία που θέλεις). Όσοι ήτανε να φανούν ,εφανηκαν. Ξεκινάμε τις ερωτήσεις ρε που είναι ο Κώστας ,που είναι ο Μάκης ,που είναι ο Τάσος..Οι περισσότεροι μπαρκαρισμενοι ....σε μια δόση, ο κύρης του Γιάννη φωνάζει, επειρενε ο Γιάγκος απτο βαπόρι να ευχηθεί,θα έρτω σε λίγο. Γυρνάω στο Μάνο ρε μαζί δεν εστοκωνατε πριν μια βδομάδα;
- τον επειρανε απτην εταιρεία να φύγει μεγάλη Δευτέρα ..
Σιωπή...και κατεβασμένα μούτρα.
Εν επερασανε δέκα λεπτά νασουτονε πίσω ,κατά κόκκινος ο κύρης του Γιάννη με δύο μπουκάλια σούμα και ένα κρασί.
-Παρετενε,πιειτενε ,μόνο α τονε πάρουμε να ακούσει μια να φεύγει ( ρουκέτα)..
Σιωπή και κατεβασμένα μούτρα πάλι.. κατακόκκινα τα μάγουλα του θείου..
Ξεκινάμε τις ριπές και ψιλοξεχνιομαστε.
Κάθε τέταρτο και μάχη ..
Όταν μουχρώνει είναι το όμορφο . Άμα ανάψεις την ρουκέτα καταλαβαίνεις από το στόκωμα , το κάκιωμα που κρύβει μέσα της.
Να λυσσομανά να πέσει στο λιοντάρι του Αγίου.Μαρκου σαν το φίδι ..
Και άμα ξεκινούν και οι δυο πλευρές να λες ,τούτο το πράγμα είναι εξέγερση ,ανάσταση για πόλεμος..?
Να σουτονε πάλι ο θείος να μιλά στο τηλέφωνο με φωνάζει μου λέει βάλτο σε ανοιχτή ακρόαση να μιλήσετενε ,εν ιξερα να το βάλω..
Γιαγκοοοο φωνάζουμε όλοι μαζί , φωνές γέλια , έφυγε και μια ρουκέτα να την ακούσει.εβαλε τα κλάματα ο Γιάγκος... κλείνωμε το τηλέφωνο.
Έβλεπα το πατέρα του να δαγκώνει τα χείλια του, να κοκκινίζει, σαν να μη τον χωρά ο τόπος..
- ρε θείε είσαι καλά;
Βροντά κάτω το σκεπάρνι και βάζει τα κλάματα...
Του βάζω ένα ποτήρι σούμα και γυρίζει και μου λε..
-Μεγαλη πίκρα και καημό, Απρίλη να μπαρκαρεις..
Και το μεγάλο Σάββατο τηλέφωνο να παρεις!

View attachment 47024

View attachment 47025View attachment 47027

Υγ . Μεγάλη Παρασκευή βρισκόμαστε ,μετράμε τις ρουκέτες..
Και το μεγαλο Σάββατο καίγονται, ρολόγια και κουμπεδες!
Καλό Πάσχα σε όλους σας !
Μπράβο Μάνο...είναι κάποιες παραδόσης που δεν πρέπει να χαθούν....Σήμερα το πρωί είχε τους μποτηδες στη Κέρκυρα.....το σπάσιμο των κανατιών....το βράδυ τα πασχαλινά αερόστατα στο Λεωνίδιο....εσείς στην Χίο....και αρκετά άλλα .....shake hands.

Άμα σας κουράσει η ντοπιολαλιά μου προχωρήστενε παρακάτω δε παρεξηγώ.

Ντοπιολαλιά = ζώσα Ελληνική κληρονομιά !!

Μπράβο Μάνο, σ' ευχαριστούμε που μας θύμισες πόσο πλούσια είναι η Ελλάδα, άσχετα αν οι "μοντέρνοι καιροί" προσπαθούν να την ισοπεδώσουν.

Status
Not open for further replies.
Back