Απο κραμα κεραμικων αχαχαχαχαχαΤα θηραματα καταβαλονται απο τα πολλαπλα τραυματα που επιφερουν το σοκ.
Μια φασσα που μαδησε τελειως αλλα δεν επεσε,δεχτηκε το σοκ αλλα οχι διατρηση.
Αν τωρα ετρωγε ενα τουβλο εκει που πεταγε θα λεγαμε οτι επεσε απο σοκ η απο
κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις?
Αν ο πίνακας σύγκρινε διαφορετικής διαμέτρου σκάγια από διαφορετικά υλικά με τι ταχύτητα θα τα σύγκινε ; Στομίου ή πρόσκουσης ;Σωστος ο πινακας αλλα μη χρησιμος γιατι συγκρινει ιδιο νουμερο σκαγιων (4). Οταν μετρας διατρηση περιμενεις την ιδια (περιπου, θα πουμε και για αυτο) με ιδιου ΒΑΡΟΥΣ σκαγια. Δεν τα εχω προχειρα αλλα ας πουμε ενα ατσαλινο ν4 εχει το ιδιο βαρος με ενα μολυβ ν7. Αυτα πρεπει να συγκρινουμε. Τωρα αν στη γομωση 36γρ τα ν4 ειναι λιγα για ικανοποιητικη συγκεντωση ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για μελετη μετα. Τωρα μετραμε διατρηση.
--Αυτο που λεω στην παρενθεση , το "περιπου" εχει σχεση με τη μεγαλυτερη αντισταση 1) αερα και 2)διεισδυσης δερμα κλπ που εχουν τα μεγαλυτερης διαμετρου. Μαθηματικα υπολογιζεται και αυτο και μπορεις να αντιστοιχισεις επακριβως νουμερο μολυβι και ατσαλι, αλλα για συγκεκριμμενα θερμ -υγρασια ατμοσφαιρας και ειδος θηραματος.
Τα θηραματα καταβαλονται αμεσα ή γρηγορα τελος παντων απο την ΠΟΣΟΤΗΤΑ σοκ ( χρησιμοποιησα αδοκημο δικο μου ορο για κατανοηση) , η διατρηση μονη της μετραει στη ζημια που κανει σε οργανα για να πεθανει πολυ μετα, και δεν μας ενδιαφερει.
Φερνω σαν παραδειγμα την πετρα της σφεντονας που καταβαλει ακαριαια το σπουργιτι , χωρις διατρηση , γιατι εχοντας μεγεθος οσο το σωμα του του μεταφερει τεραστια "ποσοτητα" σοκ.
Νίκο στα 60 ρίχνει για να δει την επίδραση της βαρύτητας στο ατσάλι.
Για ενέργειες, διατρήσεις στα 60 ούτε καν μίλησε ... κάτι ξέρει ο τύπος
Αν εχουν το ιδιο βάρος με οποία ταχύτητα απο τις δυο θελειςΑν ο πίνακας σύγκρινε διαφορετικής διαμέτρου σκάγια από διαφορετικά υλικά με τι ταχύτητα θα τα σύγκινε ; Στομίου ή πρόσκουσης ;
Τιποτα , συμβάλω στον προβληματισμό και στη συζητηση. Ολοι καινούργιοι ειμαστε στα ατσάλιαΑν έχεις 2 σφαιρικά σκάγια με την ίδια κινητική ενέργεια το μικρότερο σε διάμετρο έχει την μεγαλύτερη διάτρηση (μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα σε ένα ομοιογενές υλικό δηλαδή)
Αυτό νομίζουν οι περισσότεροι.
Δεν είναι όμως πάντα έτσι.
Τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις ;; Δεν έχω καταλάβει.
Το ατσάλι χάνει πιο γρήγορα ταχύτητα από το μολύβι ... τα συγκρίνεις ανάλογα τι ψάχνεις.Αν εχουν το ιδιο βάρος με οποία ταχύτητα απο τις δυο θελεις
Τιποτα , συμβάλω στον προβληματισμό και στη συζητηση. Ολοι καινούργιοι ειμαστε στα ατσάλια
Κώστα μην μου μιλάς για αυλούς βγάζω σπυράκια ...Γενικα νομιζω ,αφου βρουμε τη διάτρηση που ειχαμε με το μολύβι πχ ν 7 στο ατσάλι πχ ν 4 , τοτε πρεπει μονο να ασχοληθούμε με το βάρος γόμωσης και σύσφιξης τσοκ που θα μας δωςει με τα ατσάλια την κατανομή που ειχαμε με τα μολύβια . Το επόμενο βημα απο αυτο θα έρθει μονο του , γιατι θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σε μακρύς κάλυκες και προοδευτικές πυρίτιδες και απο αυτο θα οδηγηθούμε σε μεγάλους διαμέτρους αυλου και και και ......
Δώσε πόνο Νίκο ... δώσε πόνο ...Βασιλη.....ες αυριον τα ''σπουδαια'' φιλε!!!!
Αστο φιλε μου.......μεγα μπερδεμα η συγκρηση ατσαλι μολυβι.....Σωστος ο πινακας αλλα μη χρησιμος γιατι συγκρινει ιδιο νουμερο σκαγιων (4). Οταν μετρας διατρηση περιμενεις την ιδια (περιπου, θα πουμε και για αυτο) με ιδιου ΒΑΡΟΥΣ σκαγια. Δεν τα εχω προχειρα αλλα ας πουμε ενα ατσαλινο ν4 εχει το ιδιο βαρος με ενα μολυβ ν7. Αυτα πρεπει να συγκρινουμε. Τωρα αν στη γομωση 36γρ τα ν4 ειναι λιγα για ικανοποιητικη συγκεντωση ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για μελετη μετα. Τωρα μετραμε διατρηση.
--Αυτο που λεω στην παρενθεση , το "περιπου" εχει σχεση με τη μεγαλυτερη αντισταση 1) αερα και 2)διεισδυσης δερμα κλπ που εχουν τα μεγαλυτερης διαμετρου. Μαθηματικα υπολογιζεται και αυτο και μπορεις να αντιστοιχισεις επακριβως νουμερο μολυβι και ατσαλι, αλλα για συγκεκριμμενα θερμ -υγρασια ατμοσφαιρας και ειδος θηραματος.
Τα θηραματα καταβαλονται αμεσα ή γρηγορα τελος παντων απο την ΠΟΣΟΤΗΤΑ σοκ ( χρησιμοποιησα αδοκημο δικο μου ορο για κατανοηση) , η διατρηση μονη της μετραει στη ζημια που κανει σε οργανα για να πεθανει πολυ μετα, και δεν μας ενδιαφερει.
Φερνω σαν παραδειγμα την πετρα της σφεντονας που καταβαλει ακαριαια το σπουργιτι , χωρις διατρηση , γιατι εχοντας μεγεθος οσο το σωμα του του μεταφερει τεραστια "ποσοτητα" σοκ.
Καλησπέρα Νίκο,Καλημερα και απο εδω Βασιλη !!!! Τα τελευταια νεα μου για τα ατσαλινα ....ειναι θα περιμενω
να ερθει ο ταχογραφος 1 με 9/12 παραδωση μου ειπαν.
Επισεις υπαρχει μια πυριτιδα που κυκλοφορει στο εμποριο με κωδικο SSB-150 και ειναι για
ατσαλινα σκαγια. Θα την παρω και αυτη την μπαρουτι...και μην εχουν καθολου ουτε για μπουσουλα
δοσολογιες....θα την ''ψαξω'' εγω.
Το αλλο που μου ειπαν για τα ατσαλινα...ειναι οτι μεχρι να μας υποχρεωσουν να κυνηγαμε ΟΛΑ τα
θηραματα με ατσαλι....θα περασουν αρκετα χρονια....ποσα ακριβως δεν ξερω...υπαρχουν πολλες
αντιδρασεις απο επαγγελματιες του χωρου.
Απ'οτι καταλαβα....μαλλον μεχρι τοτε..... εγω θα παιζω ταβλι με τον Αγιο Πετρο φιλε!!!
Καλησπέρα Νίκο,
βρήκα αυτό ... ίσως βοηθήσει
https://www.maxamcorp.com/en/cartridges-components/components/powder
View attachment 19133
Θα πέφτει κλωτσιά με την SSB+150 και τα 2,70γρΑρη....εισαι ''ΑΡΧΗΓΟΣ'' ....... σε ευχαριστω φιλε!!!!
Θα πέφτει κλωτσιά με την SSB+150 και τα 2,70γρ
Πολύ γρήγορο και "σκληρό" για 32 γραμμάρια αλλά πολύ καλό για δυνατό ψύχος.
Μοιάζει ενδιαφέρον φυσίγγι, βιοδιασπώμενο, αρκεί να μην είναι σαν τις πλαστικές σακούλες που πριν 10-15 χρόνια διαφημίζονταν ως βιοδιασπόμενες και έχουν καταλήξει να ανακυκλώνονται στο συκώτι ψαριών και πτηνών! Εγώ προτιμώ ένα φυσίγγι που δεν είναι βιοδιασπώμενο, γιατί και στα νερά να καταλήξει, δύσκολα θα το καταπιεί ένα ψάρι, το οποίο μπορεί να βρεθεί στο τηγάνι μου ...
Ευχαριστω για την απαντηση.Το ιδιο λενε και οι Λετονοι.Θα παρω 8 κουτιαΠολύ γρήγορο και "σκληρό" για 32 γραμμάρια αλλά πολύ καλό για δυνατό ψύχος.