Μπορει να σε δαγξωσει ειτε εισαι ερπετολογος πραγματι ειται οχι
Σημασια εχει αυτο που ειπωθηκε ηδη
Η ανθρωπινη ζωη να ειναι πανω απο αυτη του οποιουδηποτε ζωου
Αναφυλακτικο σοκ μπορεις να παθεις απο οτιδηποτε
Ο συγαμπρος οσο και τον προλαβαμε οταν εφαγε αμυγδαλα και ενω προηγιυμενος δεν ειχε ποτε παρουσιασει αλεργια
Τους πληστους ερπετολογους τους εχουν δαγξωσει φιδια
Και γαντια να ειχε μαζι της μπορει να την παθαινε παλι
Εφοσον δεν εχουμε υλικο να δειχνει πως εγινε η φαση δεν ξερουμε για να την κατηγορησουμε οτι το χειριστικε λαθος παρα μονον οτι επρεπε να πει- πρεπει να σκοτωθει παρα να ζησει εαν δεν υπαρχει επιλογη να πιαστει με ασφαλεια και να απομακρυνθει
Εχω ερθει τοσες φορες σε επαφη με οχιες , εχω πιασει αλλες τοσες και κινδυνεψα αμεσα απο την πιο μικρη(συχνα ειναι πιο επικυνδινη απο μια μεγαλη) επειδη ακριβως την υποτιμησα
Ειχα σταθει πραγματικα τυχερος και τιποτε αλλο
Εαν ηταν σε δυσκολο σημειο εφοσον ηθελε σονι και καλα να την κρατησει ζωντανη επρεπε να πει δεν γινεται πρεπει να σκοτωθει και τελος
Δηλαδη τωρα που χαρόπαλευει ενας ανθρωπος αντι να ναι σκοτωμενη η οχια ειναι καλυτερα;
Η οχια μπορει αυριο να σκοτωθει απο ενα γερακι
Ειναι στην φυση της να επιβιωσει εναντι αλλων εχθρων
Η κοπελα εχει ομως μια ζωη μπροστα της
Επιτελους ας καταλαβουν οτι υπαρχει μια ιεραρχια στην ζωη και στην αξια της
Δεν μπορει να μην θπολογιζουμε την ανθρωπινη ζωη και να υπολογιζουμε την ζωη ενος φιδιου ως πιο πολυτιμη
Και σαφως δεν πρεπει να εξολοθρεψουμε τα φιδια οτι αλλο θπαρχει στην φυση αλλιως θα χαθουμε και εμεις
Αλλα ουτε και θα εχουμε τα φιδια μεσα στα σπιτια να κυκλοφορουν και να βγουμε εξω εμεις γιατι φεν πρεπει να σκοτωθει ενα φιδι
Ειναι και κατι κομαντα στο γιου τουπ που το παιζουν ειδικοι και νομιζει ο κοσμος οτι ειναι ακινδυνα να τα προσεγγιζεις
Οχι δεν ειναι!
Θα το σκοτωσεις μονο οταν κινδυνευεις και παντα με προφυλαξη
Τελος
Ουτε μαγκιες ουτε εξυπναδες
Το δαγκωμα απο οχια ακομη και να μην σε σκοτωσει θα σε κανει να ύΠοφερεις και ισως να σου αφησει και προβλημα τα για παντα
Της ευχομαι ολοψυχα να το ξεπερασει
Τιποτε αλλο
Χρυσανθε όταν είχα έρθει στην κυπρο μου είπε ένα παλικάρι κύπριος που είχα για βοηθό τερεν ότι οι οχιες που έχετε εκει εχουν πολυ ισχυρό δηλητήριο. Προσεχε που πατας μου λεει αμα σε τσιμπήσει οχιά ουτε μεχρι το νοσοκομείο δεν προλαβαινεις να πας