Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με σκατά δεν πέφτει κανένα θήραμα Ηλία.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Άλλοι λένε ότι κάποιες κάνες σκοτώνουν και με σκατά.

Το φυσέκι και η σκόπευση κάνει πάντα την διαφορά.
Όχι ένα όπλο που ρίχνει φυσιολογικά.
Τη διαφορά σε όλα πρώτα την κάνει ο σκοπευτής και μετά έπονται οι υπόλοιποι παράγοντες ,Και συνεχίζω αφού συμφωνούμε νομίζω όλοι ότι το πρώτο είναι ο σκοπευτής γιατί δεν πιστεύεται κάποιοι αξιόλογους σκοπευτές και δασκάλους που σας λένε ότι ένα ντουφέκι υπερέχει του άλλου αυτό δε το καταλαβαίνω ενώ αυτός ρίχνει καταλληλότερα από τους περισσότερους τον αμφισβητούμε οι λιγότερο ικανοί σκοπευτές .

Τη διαφορά σε όλα πρώτα την κάνει ο σκοπευτής και μετά έπονται οι υπόλοιποι παράγοντες ,Και συνεχίζω αφού συμφωνούμε νομίζω όλοι ότι το πρώτο είναι ο σκοπευτής γιατί δεν πιστεύεται κάποιοι αξιόλογους σκοπευτές και δασκάλους που σας λένε ότι ένα ντουφέκι υπερέχει του άλλου αυτό δε το καταλαβαίνω ενώ αυτός ρίχνει καταλληλότερα από τους περισσότερους τον αμφισβητούμε οι λιγότερο ικανοί σκοπευτές .
Ποιοί είναι αυτή που τα λένε αυτά?Ο μιτας? Ο μαυροματης? Ποιος?

Καταρχήν δεν ξέρω τα συγκεκριμένα παιδιά και το ποσό ασχολουνται με το κυνήγι .Έχω ακούσει όμως τις απόψεις 3/4 άλλων καλών και γνωστών σκοπευτών που αναγνωρίζουν ότι κάποιο όπλο είναι καλύτερο από κάποιο άλλο στο κυνήγι αναφέρομαι πάντα όχι στα πιατακια.Δεν υπάρχει λόγος αναφοράς ονομάτων .Θα έφτανε να κρατήσετε τις απόψεις του δασκάλου leo για τα αυτογεμη που συμπίπτουν με άλλων 3 όλως τυχαίως που ξέρω προσωπικά και τους ξέρει και αρκετός λαός .Ότι καλύτερο όπλο βλητικα αυτή τη στιγμή είναι το v3 .Για να το λένε όλοι που ρίχνουν τσουβαλια φυσίγγια και κυνηγούν Ελλάδα εξωτερικό μάλλον κάτι ξέρουν δηλ πρέπει να μας το πει ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας για να το πιστέψουμε.Οι υπόλοιποι τι βαράνε κουκουνάρια.

Γιατί το είπε? Τον έχεις ακούσει από την Κέρκυρα?
Το έχει γράψει εδώ μέσα !!!! Ψάξε να βρεις τι είπε για την βλυτικη της v3 …το ξέρουν και τα φιλαράκια σου…. Αν δεν ξέρεις μην ειρωνεύεσαι!!!!

Και πάλι όμως πιστεύω ότι οι δάσκαλοι σκοποβολής δεν είναι αυτή η ειδικότητα τους. Δεν μελετάνε βλητική αυτοί αλλά την σκόπευση. Ασχέτως ότι λόγο κάποιας εμπειρίας με πολλά όπλα έχουν τα δικά τους συμπεράσματα. Αλλά πόσο ασφαλή είναι αυτά τα συμπεράσματα; Κάθονται να μελετάνε το κάθε όπλο σε πίνακα ή βλητικό σταθμό για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα; Δεν νομίζω.
Τώρα θα μου πείτε ότι εμείς ξέρουμε περισσότερα για την βλητική; Ίσως ναι ίσως όχι. Η βλητική είναι εντελώς ξεχωριστή επιστήμη από ότι η σκοπευση. Περισσότερα από την Briley παντως που είναι αυτό το αντικείμενο που μελετάει δεν νομίζω.

Και πάλι όμως πιστεύω ότι οι δάσκαλοι σκοποβολής δεν είναι αυτή η ειδικότητα τους. Δεν μελετάνε βλητική αυτοί αλλά την σκόπευση. Ασχέτως ότι λόγο κάποιας εμπειρίας με πολλά όπλα έχουν τα δικά τους συμπεράσματα. Αλλά πόσο ασφαλή είναι αυτά τα συμπεράσματα; Κάθονται να μελετάνε το κάθε όπλο σε πίνακα ή βλητικό σταθμό για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα; Δεν νομίζω.
Τώρα θα μου πείτε ότι εμείς ξέρουμε περισσότερα για την βλητική; Ίσως ναι ίσως όχι. Η βλητική είναι εντελώς ξεχωριστή επιστήμη από ότι η σκοπευση. Περισσότερα από την Briley παντως που είναι αυτό το αντικείμενο που μελετάει δεν νομίζω.
Συμφωνο!!!!! Τι μπωρει να ξέρουν περισσότερο από εμάς παγκόσμιοι πρωταθλητές!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ όρε παιδιά μας διαβάζει και κόσμος… ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟ ΠΑΡΑΚΜΗ καλή συνέχεια

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου θυμάμαι τον πατέρα μου και όλους τους κυνηγούς του χωριού να δοκιμάζουν φυσίγγια σε σκουριασμένους τενεκέδες, διάτρηση και συγκέντρωση ταυτόχρονα στα 45 βήματα.

Μόλις πήρα την 1187 δοκίμασα ότι φυσίγγι υπήρχε, τα έδιναν χύμα τότε.

Για 25 χρόνια δεν ασχολήθηκα με δοκιμές και ξεκίνησα πριν 1 χρόνο με εσάς τους τρελλούς εδώ μέσα.
Σε όλα αυτά τα χρόνια ζήτημα είναι να δοκίμασα καμιά 10αριά φυσίγγια και μερικά μονόβολα.

Ούτε ο κώνος, ούτε ο αυλός κάνει την διαφορά με αυτές τις δοκιμές που έχω δει μέχρι τώρα σε όπλα της σειράς.
Γι αυτό και σταμάτησα.

Και πάλι όμως πιστεύω ότι οι δάσκαλοι σκοποβολής δεν είναι αυτή η ειδικότητα τους. Δεν μελετάνε βλητική αυτοί αλλά την σκόπευση. Ασχέτως ότι λόγο κάποιας εμπειρίας με πολλά όπλα έχουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Δηλαδή την γνώμη των οδηγων αγώνων δεν πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψιν για κάποιο αυτοκίνητο?Για τη αποδοση του πχ?

Δηλαδή την γνώμη των οδηγων αγώνων δεν πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψιν για κάποιο αυτοκίνητο?Για τη αποδοση του πχ?
Γιατί έχει σχέση η "πολιτική" οδήγηση με την αγωνιστική;
Έχει σχέση η αγωνιστική σκοποβολή με την κυνηγετική σκόπευση;

Για κυνήγι μιλάμε εδώ! Δεν μιλάμε για σπόνσορες,!για φυσίγγια ?!για καπελακια!Για όπλα! Για μπλουζάκια! Κτλ ,ξεκινήσαμε για παπιά και καιρικές συνθήκες και καταλήξαμε ο τάδε του τάδε μου είπε και φτάσαμε στους σκοπευτές που οι περισσότεροι ( και το ξέρεις Άρη) δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά, παρά μόνο με το Κοντακι και την προπόνηση τούς και όλοι η άλλοι η κυνηγοί σε όλοι την Ελλάδα είναι η άσχετοι που ρίχνουν ένα τσουβάλι φυσίγγια, αυτοί δεν ξέρουν,! τί είναι! Απλώς κυνηγοί!

Για κυνήγι μιλάμε εδώ! Δεν μιλάμε για σπόνσορες,!για φυσίγγια ?!για καπελακια!Για όπλα! Για μπλουζάκια! Κτλ ,ξεκινήσαμε για παπιά και καιρικές συνθήκες και καταλήξαμε ο τάδε του τάδε μου είπε και φτάσαμε στους σκοπευτές που οι περισσότεροι ( και το ξέρεις Άρη) δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά, παρά μόνο με το Κοντακι και την προπόνηση τούς και όλοι η άλλοι η κυνηγοί σε όλοι την Ελλάδα είναι η άσχετοι που ρίχνουν ένα τσουβάλι φυσίγγια, αυτοί δεν ξέρουν,! τί είναι! Απλώς κυνηγοί!
Είναι και αυτό, πού το πας....
Τον Α δάσκαλο τον ξέραμε τριάντα χρόνια Μπράουνινγκ και το ψωμί κουραμανα, τώρα Μπερέτα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Ο Β πρωταθλητής σκοποβολής σπουσε πιατακια με απλά εμπορικά σκοπευτικά στα 80 μέτρα. Καταρρίφθηκε και απ' το Βασίλη (διά του βίντεο) και απ' τον μπάρμπα Νίκο (διά της δοκιμής στην πράξη).
Εγώ πιο πολύ εμπιστεύομαι, το Γιάννη, τον Ηλία και το Βαγγέλη, γιατί δεν έχουν ίδιον όφελος, απλά κάνουν την καβλα τους, όπως εμείς.

Back