Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δημητρη εμενα φυσιγγιο σε 12/70 με 36 γραμμαρια Ν5 με MG2 πυριτιδα και αρχικη ταχυτητα V1,5-438m/s
μου φανηκε ποιο δυνατο απο το Ν3 στα 50 γραμμαρια και σε 12/76 καλυκα.
Τωρα οσον αφορα τις τριβες...το αλευρι τις μειωνει....Το δε Ν5 εχει 255 σκαγια και το Ν3 240.
Επισεις ειναι σημαντικη η διαφορα υψους καλυκα....και ο χωρος καυσης...12/76 Ριχνουν πιεσεις
στην ιδια ποσοτητα πυριτιδας .
Εκτος απο ρεμικτον...ποιο αλλο εμπορικο εχει χαμηλοτερες αρχικες απο 400μ/δ. Ρωταω γιατι δεν ξερω...
Παντα σε μαγκνουμ φυσιγγιο .
Στο τελος...θα βγαλουμε ΟΛΑ τα μαγκνουμ αχρηστα ...ετσι οπως το παμε !!!
Νικο βασικα το ολλο θεμα με την ανακρουση ειναι η μεταβολη της καταστασης της γομωσης απο την αδρανεια στην κινηση !! Δηλαδη απο το 0 στα 400 μ/δ σε δεκατα του δευτερολεπτου ,φαντασου οταν επυταχυνης με ενα γρηγορο αμαξι τι αισθανεσαι !!!

Νικο βασικα το ολλο θεμα με την ανακρουση ειναι η μεταβολη της καταστασης της γομωσης απο την αδρανεια στην κινηση !! Δηλαδη απο το 0 στα 400 μ/δ σε δεκατα του δευτερολεπτου ,φαντασου οταν επυταχυνης με ενα γρηγορο αμαξι τι αισθανεσαι !!!

Δημητρη το ιδιο συμβαινει και στον 12/70 καλυκα με αρχικη 440μ/δ.

Δημητρη το ιδιο συμβαινει και στον 12/70 καλυκα με αρχικη 440μ/δ.
Ναι αλλα η μαζα τις γομωσεις ειναι πιο μικρη μπορει να το αισθανεσαι πιο πολυ ! Αλλα παντα ειναι πιο μεγαλη των 50 γρ γιατι χρειαζεται πιο πολυ δυναμη για να αλαξει η κατασταση της

Νικο ο κλωτσος ειναι συναρτηση του βαρους της γομωσης με την ταχυτητα που αναπτησει !! Αδρανιες τριβες και τα λοιπα! ενα φυσιγγι με 50 γρ και 400 μ/δ παντα θα εχει περισοτερο κλωτσο απο ενα 36 440 μ/δ
Σωστός ο Pit για τις τιμές μου έδωσε.
Τα γραμμάρια της πυρίτιδας δεν παίζουν σχεδόν κανέναν ρόλο, γι αυτό τα έβαλα ίδια.

1653507694217.png

Πολα λευτα στα σκαγια .very funny.
Θέλουν το καλό μας βρε ... γι αυτό θα ρίχνουμε τώρα σίδερα αχαχαχ
Ο μόλυβδος έχει ακριβύνει και είναι τοξικός.
Θυμάμαι που βάζαμε τις βολίδες στο στόμα αντί στην τσέπη όταν ήμασταν μικροί ... απορώ πως ζούμε ακόμα ...

Θέλουν το καλό μας βρε ... γι αυτό θα ρίχνουμε τώρα σίδερα αχαχαχ
Ο μόλυβδος έχει ακριβύνει και είναι τοξικός.
Θυμάμαι που βάζαμε τις βολίδες στο στόμα αντί στην τσέπη όταν ήμασταν μικροί ... απορώ πως ζούμε ακόμα ...
Εγω να δεις τη εχω καταποιη μηκρος απο βολιδες.20 ωρες την μερα στο στομα της ειχα.τωρα αν καταργησουν τον μολιβδο θανε μονοδρομος τα φτιαχτα θα τα κανουμε μονη μας.τα ατσαλια δεν τα γουσταρο με τιποτα θελουν πολη ψαξιμο κιαν τα βρεις.οποτε μιαλο και πατεντα

Τώρα η ενέργεια ανάκρουσης του όπλου που υπολόγισα παραπάνω είναι η ενέργεια ανάκρουσης που αποκτιέται με κρεμασμένο το όπλο σε ένα σχοινί.

Ανάλογα το
τι ρούχα και πόσα φοράς
τι συστήματα ανάσχεσης ανάκρουσης έχει το όπλο
τι πέλματα φοράει
πόσο καλά "κάθεται" το όπλο πάνω σου
πόσο μυγιάγγιχτος είσαι :)

η "δύναμη" που θα αισθανθείς μπορεί να αλλάζει δραματικά !!!

Επίσης ο μηχανισμός παίζει ρόλο (αδράνειας ή αερίων).
Ο χρόνος κάνης επίσης.

Τα σημαντικά όμως είναι τα κόκκινα ... !!!

Last edited:
Τώρα η ενέργεια ανάκρουσης του όπλου που υπολόγισα παραπάνω είναι η ενέργεια ανάκρουσης που αποκτιέται με κρεμασμένο το όπλο σε ένα σχοινί.

Ανάλογα το
τι ρούχα και πόσα φοράς
τι συστήματα ανάσχεσης ανάκρουσης έχει το όπλο
τι πέλματα φοράει
πόσο καλά "κάθεται" το όπλο πάνω σου
πόσο μυγιάγγιχτος είσαι :)

η "δύναμη" που θα αισθανθείς μπορεί να αλλάζει δραματικά !!!

Επίσης ο μηχανισμός παίζει ρόλο (αδράνειας ή αερίων).
Ο χρόνος κάνης επίσης.

Τα σημαντικά όμως είναι τα κόκκινα ... !!!
+Αυλος κανης....

η αδρεναλινη που εχουμε οταν ριχνουμε σε θηραμα υπερκαλυπτει-εξαφανιζει ολα τα προηγουμενα.....πιστευω οτι ολοι μας εχουμε αδειασει το οπλο σε ελαχιστα μετρα ριχνοντας δυναμιτες χωρις να καταλαβουμε το παραμικρο ...

Καλημερα Κωστη μου !!!
Κατι δεν μου ''καθεται'' καλα με την δοκιμη σου...Δεν λεω οτι δεν ειναι σωστη...!!!
Δεν ξερω εαν ο Ρουμελιωτης αλλαζει το στησιμο των φυσιγγιων του καθε σεζον...αλλα μου αδιανοητο
μια τουφεκια απο φυσιγγιο σε φυσιγγιο να εχει σε 5 μετρα περισσοτερα με το Ιδιο τσοκ διαφορα 20% στην
συγκεντρωση....
Λογικα θα επρεπε να εχεις ενα 70% συγκεντρωση σε αυτα τα μετρα..
Μην ''κοιτας'' ποσοτητα σκαγιων.....κοιτα το ποσοστο συγκεντρωσης...
Εχεις δοκιμασει το ιδιο φυσιγγιο στα 30 μετρα ωστε να βγαλουμε συμπερασμα???
Εαν ενα φυσιγγιο χανει 20% συγκεντρωση στα 5 επιπλεον μετρα με το ιδιο τσοκ...τοτε πρεπει να
''ψαχτει'' ο Ρουμελιωτης....και μετα εσυ φιλε !!! :)

View attachment 48520
Νίκο σήμερα ήμουν σκοπευτήριο και μαζί με τις άλλες δοκιμές έκανα και αυτή που μου είχες πει με το 28αρι του ρουμελιωτη στα 30 μέτρα με το μαμά ***αρι τσοκ. Η συγκέντρωση ακόμα πιο σφιχτή και από τη δική σου.. Άρα όντως χάνεται ένα 20-25% από τα 30 μέχρι τα 35 μέτρα με το ντεμι. Φαντάσου στα 40 μέτρα τι θα γίνεται.. Για επαλήθευση ρίξε άλλο ένα ρουμελιωτη 28γρ και εσύ με το ***αρι στα 35 μέτρα όταν ευκαιρησεις. Οι υπόλοιπες δοκιμές θα ανέβουν αύριο γιατί με πήρε ξημέρωμα μέχρι να μετρήσω σκάγια και να βγάλω ποσοστά.. Καλό βράδυ.. DSC_0118.JPG

Νίκο σήμερα ήμουν σκοπευτήριο και μαζί με τις άλλες δοκιμές έκανα και αυτή που μου είχες πει με το 28αρι του ρουμελιωτη στα 30 μέτρα με το μαμά ***αρι τσοκ. Η συγκέντρωση ακόμα πιο σφιχτή και από τη δική σου.. Άρα όντως χάνεται ένα 20-25% από τα 30 μέχρι τα 35 μέτρα με το ντεμι. Φαντάσου στα 40 μέτρα τι θα γίνεται.. Για επαλήθευση ρίξε άλλο ένα ρουμελιωτη 28γρ και εσύ με το ***αρι στα 35 μέτρα όταν ευκαιρησεις. Οι υπόλοιπες δοκιμές θα ανέβουν αύριο γιατί με πήρε ξημέρωμα μέχρι να μετρήσω σκάγια και να βγάλω ποσοστά.. Καλό βράδυ.. View attachment 49169

Καλημερα Κωστη!!! Δεν εχω αλλο φυσιγγιο του Ρουμελιωτη...ουτε αλλο εμπορικο στα 28 γραμμαρια.
Και στις δυο δοκιμες που εκανα Ρουμελιωτη και Κενταυρου στα 28 γραμμαρια και τα δυο φυσιγγια
ηταν πολυ κοντα σε ποσοστο συγκεντρωσης. Ρουμελιωτης 80,5% - Κενταυρος 81,5% .

Τωρα να ριξω δικα μου 28 αρια στα 30 και 35 μετρα δεν εχει νοημα....
Και παλι σου λεω το 20-25% μειωση συγκεντρωσης απο τα 30 στα 35 μετρα....μου ειναι αδιανοητο !!!

Σωστός ο Pit για τις τιμές μου έδωσε.
Τα γραμμάρια της πυρίτιδας δεν παίζουν σχεδόν κανέναν ρόλο, γι αυτό τα έβαλα ίδια.

View attachment 49161

Καλημερα Βασιλη μου !!! Δεν ξερω κατα ποσον ειναι σωστες οι τιμες που εβγαλες αυτα τα αποτελεσματα.
Ποιος ειπε οτι τα γραμμαρια πυριτιδας δεν παιζουν ρολο ??

Επισεις εδω εχουμε καποιο λαθος...και ευθυνομαι εγω γι'αυτο...
Το φυσιγγιο με 438μ/δ ταχυτητα ειναι με MG2 Πυριτιδα στοCX2000 - 2,10χ36- σε 12/70 καλυκα.
Και το φυσιγγιο με 399μ/δ ειναι με ΤΕΚΝΑ - CX1000 - 2X50+2 - ΣΕ 12/76 καλυκα.
Εντελως διαφορετικα σεταπ....αλλη προοδευτικοτητα οι πυριτιδες...

Διαβαζω στον πινακα της ΤΕΚΝΑ..
12/70-684-1,98χ40 αστεροειδες κλεισιμο- 390μ/δ = 850 bar.
12/76 -684-2,17X48 αστεροειδες κλεισιμο 390μ/δ =920 bar.
Mε το ιδιο καψουλι και πυριτιδα...Και απο τις λιγες γνωσεις που εχω.....πιστευω οτι το 1,98χ40 εαν
ειχε CX2000 καψουλι τοτε θα ειχαμε τα ΙΔΙΑ BAR.
Και αν οχι τα ιδια η αποκλιση θα ηταν αμελητεα!!
Τωρα κατα ποσον μπορουμε να καταλαβουμε στον ωμο μας τα 70 bar διαφορα δεν το ξερω φιλε !!!

ΥΓ. Ο επομενος στοχος ειναι να αποκτησω κανονακι δοκιμων !!!:):p

τα έχουμε ξαναπεί:
Η πραγματική ανάκρουση είναι στην ουσία η ταχύτητα οπισθοδρόμησης του όπλου, πανεύκολο να υπολογιστεί αντικειμενικά! η SAAMI το πάει ένα βήμα παρακάτω και υπολογίζει την ενέργεια.

Η αισθητή ανάκρουση είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ μέγεθος, άρα δύσκολα υπολογίσιμο! (αυτό που λέει η SAAMI felt recoil)

π.χ. εγώ στο κυνήγι δεν αισθάνομαι ενοχλητική την ανάκρουση σχεδόν ποτέ! με τα ίδια φυσίγγια και όπλο σε δοκιμές απορούσα ΠΩΣ τ' ανέχομαι!

Καλημερα Βασιλη μου !!! Δεν ξερω κατα ποσον ειναι σωστες οι τιμες που εβγαλες αυτα τα αποτελεσματα.
Ποιος ειπε οτι τα γραμμαρια πυριτιδας δεν παιζουν ρολο ??

Επισεις εδω εχουμε καποιο λαθος...και ευθυνομαι εγω γι'αυτο...
Το φυσιγγιο με 438μ/δ ταχυτητα ειναι με MG2 Πυριτιδα στοCX2000 - 2,10χ36- σε 12/70 καλυκα.
Και το φυσιγγιο με 399μ/δ ειναι με ΤΕΚΝΑ - CX1000 - 2X50+2 - ΣΕ 12/76 καλυκα.
Εντελως διαφορετικα σεταπ....αλλη προοδευτικοτητα οι πυριτιδες...

Διαβαζω στον πινακα της ΤΕΚΝΑ..
12/70-684-1,98χ40 αστεροειδες κλεισιμο- 390μ/δ = 850 bar.
12/76 -684-2,17X48 αστεροειδες κλεισιμο 390μ/δ =920 bar.
Mε το ιδιο καψουλι και πυριτιδα...Και απο τις λιγες γνωσεις που εχω.....πιστευω οτι το 1,98χ40 εαν
ειχε CX2000 καψουλι τοτε θα ειχαμε τα ΙΔΙΑ BAR.
Και αν οχι τα ιδια η αποκλιση θα ηταν αμελητεα!!
Τωρα κατα ποσον μπορουμε να καταλαβουμε στον ωμο μας τα 70 bar διαφορα δεν το ξερω φιλε !!!

ΥΓ. Ο επομενος στοχος ειναι να αποκτησω κανονακι δοκιμων !!!:):p
Νικο καλημερα το εχουμε πει παμπολες φορες τα μπαρ δεν επηρεαζουν την ανακρουση !!! Η πιεση εκτωνονεται προς ολλες τις κατευθηνσεις μεσα στη θαλαμη μπρος-πισω- δεξια-αριστερα-πανω-κατω -διαγωνια προς ολες τις κατευθηνσεις !!!!

Status
Not open for further replies.
Back