Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σφιχτό φυσίγγι Δημήτρη...
Το έχεις δοκιμάσει στο κυνήγι ή σε δοκιμές διάτρησης?

Ναι πολύ κάλο φυσίγγι και αρκετά γρήγορο, καθαρά σκοτωματα χωρίς αίματα πέραν μιας φοράς που είχα ένα κοψοφτερο. Ο Σπηλ μου είπε ότι έχει 420+ ταχύτητα αν θυμάμαι καλά αλλά και στα 8 ευρώ που είναι ίσως υπάρχει και κάποιο άλλο πιο φτηνό και παρεμφερή.

Ναι πολύ κάλο φυσίγγι και αρκετά γρήγορο, καθαρά σκοτωματα χωρίς αίματα πέραν μιας φοράς που είχα ένα κοψοφτερο. Ο Σπηλ μου είπε ότι έχει 420+ ταχύτητα αν θυμάμαι καλά αλλά και στα 8 ευρώ που είναι ίσως υπάρχει και κάποιο άλλο πιο φτηνό και παρεμφερή.
Στα 33γρ. αν είναι τόσο καλό..πάρε μερικά σε ποιο χοντρό Νο για πιο "εκλεκτά" θηράματα...
Και για περασματιάρικα τρυγόνια δεν είναι ακριβά τα 8 ευρώ...

πάρε μερικά σε ποιο χοντρό Νο για πιο "εκλεκτά" θηράματα...
Aνηκει κ αυτό στην ίδια φιλοσοφία των φυσιγγίων για κάθε θήραμα ξεχωριστά..βγενει μόνο σε 7 1/2..
Προφανώς το σκεπτικό είναι να πείσουν τον κόσμο ότι είναι κάτι το πολύ εξειδικευμένο..λες κ δεν κάνει για αλλα θηράματα..

Aνηκει κ αυτό στην ίδια φιλοσοφία των φυσιγγίων για κάθε θήραμα ξεχωριστά..βγενει μόνο σε 7 1/2..
Προφανώς το σκεπτικό είναι να πείσουν τον κόσμο ότι είναι κάτι το πολύ εξειδικευμένο..λες κ δεν κάνει για αλλα θηράματα..
Μμμμ...κατάλαβα...
Έχουν σκάγια που σκοτώνουν επιλεκτικά...:cool:

Πολύ όμορφη τουφεκιά και τα δύο έδωσαν ! .Με τι όπλο έριξες ;
Με Breda Ermes 66cm 18.4 αυλό Λευτέρη. Τσοκ mobile.
Πολύ καλή τουφεκιά και τα δύο!!!! Απλά του oscar δε ξερω πως θα αντιδράσει το χειμώνα λόγο τις d 20.
Με d20 έριχνα και το tordo 30gr παλιότερα και δεν είχα θέματα Θοδωρή. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 3-4 χρόνια στην d20...
ωραίες τουφεκιές Στέφανε έχει και άλλα μέτρα να δώσει το 4* σου,,,,οι τουφεκιές σου φεύγουν κάτω από το κέντρο και στις δύο περιπτώσεις,μήπως θες διόρθωση λίγο στα μέτρα ;
Ναι Παύλο, ψάχνομαι. Χρειάζομαι κάποιες διορθώσεις...
Για παραπάνω μέτρα δε νομίζω ότι έχει πολλά το 4*. Άντε 5-6 μέτρα ακόμα νομίζω. Για περπατητο είναι ιδανική κατανομή.

Εγώ πιστεύω ότι το 7,5 νούμερο είναι η αφρόκρεμα στο κυνήγι των περιστεροειδών

Μέσα και η δεκαοχτουρα??.yelling.
Μωρέ μια χαρά θα ήταν κ για δαύτες αν επιτρεπόταν...sarcastic..sarcastic.

Έχουν σκάγια που σκοτώνουν επιλεκτικά...:cool:
Ακριβώς αυτό..κ για tortora πολυ πιο φθηνό από nsi κ bp...sarcastic.

Για το ντοπιάρικο τρυγόνι το θεωρώ υπερβολικό το 7,5!Το οχτάρι και ειδικά το 8,5 νομίζω είναι ιδανικά.Σε κάποιες περιπτώσεις και το 9αρι είναι "θάνατος"!
Ειδικά με ένα σωστό καρτέρι,και στο φαγητό αλλά και στο νερό,ναι είναι υπεραρκετό και το 9αρακι!

Χαρτόνια δεν μπορείς να στήσεις μ' αυτό τον καιρό, μπορείς να στερεώσεις όμως στρώμα που θα βρεις πεταμένο στο ποτάμι :cool::rolleyes:.sarcastic.
Δοκίμασα το Tsihla 33γρ 8-9 του Καραμανίδη με Breda Altair Lusso κάννη 62,5 πόντους μούφα, 18,4 αυλό στις είκοσι τραβηγμένες όσο πάει δρασκελιές (σπαγγάτες:D ήταν σίγουρα 20 μέτρα)
έβγαλε ωραία αποτύπωση στο στρώμα (μέγεθος περίπου 1χ1,90) τουφεκιά αλατιέρα, θεωρητικά ό,τι μπει μέσα δεν γλυτώνει. όλα τα σκάγια μείνανε μέσα στο στρώμα, δεν πέρασε κανένα από την άλλη, λογικό μου φαίνεται.
Το έριξα και με το 0,75 της breda, το οποίο αν θυμάμαι που το έχει μετρήσει ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. είναι σχεδόν άσσος στον 18,4.
Στις 30 μεγάλες δρασκελιές, μια 30αρια μέτρα σίγουρα δλδ, σε κουτάκι από γκαζάκι σαπισμένο-σκουριασμένο, έβαλε πάνω του τρία σκάγια, τα πέρασε από τη μια μεριά αλλά όχι από την άλλη.
Στην πράξη στις καρακάξες που έριξα μετά 9 φυσίγγια, τις έριχνε, αλλά με αίματα πολλά και θέλανε και δεύτερη τουφεκιά για να τις κατεβάσει κάτω, τουφεκιές μέχρι 30 μέτρα με τη μούφα. Πιστεύω θα έπρεπε να έχει λίγο καλύτερη διάτρηση σαν φυσίγγι, ίσως θέλει ένα κλικ λίγη περισσότερη πυρίτιδα...

Χαρτόνια δεν μπορείς να στήσεις μ' αυτό τον καιρό, μπορείς να στερεώσεις όμως στρώμα που θα βρεις πεταμένο στο ποτάμι :cool::rolleyes:.sarcastic.
Δοκίμασα το Tsihla 33γρ 8-9 του Καραμανίδη με Breda Altair Lusso κάννη 62,5 πόντους μούφα, 18,4 αυλό στις είκοσι τραβηγμένες όσο πάει δρασκελιές (σπαγγάτες:D ήταν σίγουρα 20 μέτρα)
έβγαλε ωραία αποτύπωση στο στρώμα (μέγεθος περίπου 1χ1,90) τουφεκιά αλατιέρα, θεωρητικά ό,τι μπει μέσα δεν γλυτώνει. όλα τα σκάγια μείνανε μέσα στο στρώμα, δεν πέρασε κανένα από την άλλη, λογικό μου φαίνεται.
Το έριξα και με το 0,75 της breda, το οποίο αν θυμάμαι που το έχει μετρήσει ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. είναι σχεδόν άσσος στον 18,4.
Στις 30 μεγάλες δρασκελιές, μια 30αρια μέτρα σίγουρα δλδ, σε κουτάκι από γκαζάκι σαπισμένο-σκουριασμένο, έβαλε πάνω του τρία σκάγια, τα πέρασε από τη μια μεριά αλλά όχι από την άλλη.
Στην πράξη στις καρακάξες που έριξα μετά 9 φυσίγγια, τις έριχνε, αλλά με αίματα πολλά και θέλανε και δεύτερη τουφεκιά για να τις κατεβάσει κάτω, τουφεκιές μέχρι 30 μέτρα με τη μούφα. Πιστεύω θα έπρεπε να έχει λίγο καλύτερη διάτρηση σαν φυσίγγι, ίσως θέλει ένα κλικ λίγη περισσότερη πυρίτιδα...

Εγω πιστευω οτι αν σφιξει ο καιρος λιγο ακομα θα δεις καλυτερα αποτελεσματα, σε τι τιμη ηταν?

Δοκιμασία σε χαρτόνι 77 x 57 με διάμετρο κύκλου 37,5cm.
R.M. BLACK EDITION στα 28γρ και #8,5
111 σκάγια εντός κύκλου σε απόσταση 36,5 μέτρων.
Έριξα με Benelli Comfort με κανη απο Breda Echo 71cm και αυλός 18,4.
Τσοκ 2 άστρα (IM) Briley Mobile Ported.
Η ντουφεκια μου εχει φυγει ελαφρως αριστερα ως συνήθως.

Δεν ενθουσιαστηκα καθολου με την αποδοση του Briley αν και νωριτερα το πρωι πηρα ενα ψαρονι απο 50+ μετρα ξερο με το ιδιο φυσιγγι. Ισως εχει ερθει η ωρα για ενα gemini 2 αστρων.

OlooN1Ci_o.jpg

Δεν ενθουσιαστηκα καθολου με την αποδοση του Briley αν και νωριτερα το πρωι πηρα ενα ψαρονι απο 50+ μετρα ξερο με το ιδιο φυσιγγι. Ισως εχει ερθει η ωρα για ενα gemini 2 αστρων.

OlooN1Ci_o.jpg
Αν εχεις ευχαριστηθει το briley απλα με το gemini θα τριβεις τα ματια σου με αυτα που θα δεις απο αυτο το τσοκ...

OlooN1Ci_o.jpg
Δημήτρη τι ακριβώς δεν σου άρεσε; ο κύκλος έχει συνολικό εμβαδό 3,14 ×18,75×18,75=1.104 τ.εκ.Η κελαιδότσιχλα έχει εμβαδό 35 τ.εκ (Μ.Ο) δηλαδή στον κύκλο χωράνε περίπου 32 τσίχλεςκαι συνολικά 111 σκάγια την τσίχλα αν είσαι σωστός σκοπευτικά θα την κάνεις σουρωτήριΝοίζω σε ξεγέλασε το μικρό εμβαδό του στόχου εγ ώ θα σου πρότεινα.να ξαναδοκιμάσεις το συγκεκριμένο φυσίγγι & τσοκ σε μεγαλύτερο χαρτόνι και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα μετά απορρίπτεις το τσοκ.

Δημήτρη τι ακριβώς δεν σου άρεσε; ο κύκλος έχει συνολικό εμβαδό 3,14 ×18,75×18,75=1.104 τ.εκ.Η κελαιδότσιχλα έχει εμβαδό 35 τ.εκ (Μ.Ο) δηλαδή στον κύκλο χωράνε περίπου 32 τσίχλεςκαι συνολικά 111 σκάγια την τσίχλα αν είσαι σωστός σκοπευτικά θα την κάνεις σουρωτήριΝοίζω σε ξεγέλασε το μικρό εμβαδό του στόχου εγ ώ θα σου πρότεινα.να ξαναδοκιμάσεις το συγκεκριμένο φυσίγγι & τσοκ σε μεγαλύτερο χαρτόνι και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα μετά απορρίπτεις το τσοκ.

Ισως να ειναι οντως το μικρο μεγεθος του χαρτιου, βρισκω το τσοκ οχι τοσο συγκεντρωτικο οσο θα ήθελα για αυτα τα μετρα, ισος επειδη ειναι τσοκ φρενου, ισος παιζει ρολο και ο καιρος ή η ωρα (αρκετα αργα το μεσημερι) ή υγρασια που εριξα. Στην τελικη μπορει να ειναι και το φυσιγγι, απο οτι γνωριζω τα κλειστα τσοκ προτιμουν χοντρητερα σκαγια.
Και στα 3 χαρτονια που εριξα πειρα σχεδον τα ιδια αποτελεσματα, εκτος μια που μου εφυγε και αυτην ως καλυτερη.

Status
Not open for further replies.
Back