Mafia Calabria
Moderator
Παιζουν και αυτες τον ρολο τουςΜην λες τετοια γιατι θα πεσει ξεμαλλιασμα.Δεν ειναι οι πυριτιδες το Α και το Ω?
Αυτες που ματωνουν τα θηραματα?
Παιζουν και αυτες τον ρολο τουςΜην λες τετοια γιατι θα πεσει ξεμαλλιασμα.Δεν ειναι οι πυριτιδες το Α και το Ω?
Χαρακιρι στο ακουσμα και μονο 200€Καταλαβα...Αστοχια και χαρακιρι!
Σπάσε κάμποσα ρουλεμάν κ πάρε τις μπήλιες ρε....μια χαρά θα δουλέψει... και θα είσαι κ νόμιμος στους βάλτους λόγο ατσάλινων.Καταλαβα...Αστοχια και χαρακιρι!
Μην λες τετοια γιατι θα πεσει ξεμαλλιασμα.Δεν ειναι οι πυριτιδες το Α και το Ω?
Ο super Θώδη 16 έχει βαθύτερο ποτήρι...γι'αυτό ίσως.Για ΟΛΟΥΣ τους φιλους και συναδελφους ιδιογομωτες το γραφω.....και για οσους ασχολουνται
με δοκιμες....οπως ο φιλος μου ο Αλεξ.
Δοκιμασα το ιδιο σεταπ στα ιδια μετρα και τσοκ ... με αυτο της σελιδας 555 - 11084 - Μ92ς - με μια
διαφορα. Αυτην την φορα εβαλα drago 14 αντι για Θωδη 16 super που ειχα.
Ο drago14 ειναι σκληρο βυσμα και ο ΘΩΔΗ βουτηρο ( μαλακό ) βυσμα.
Και τα δυο εχουν την ιδια ογκομετρια οποτε ρελιασα παλι στα 57 χιλιοστα για να δω τις διαφορές.......
Αποτελεσμα....με τον drago ''εχασα'' 17 σκαγια ( εκτος κυκλου ) και επεσα στο 94% .
Ενω με τον ΘΩΔΗ ειχα ''χασει'' 11 σκαγια και ημουν στο 96.5%
Παρ'ολα αυτα το σεταπ και οι δυο τουφεκιες ειναι αξιολογες...με τον drago να εχει λιγο καλυτερη
κατανομη.
ΥΓ. Ευχομαι να ''βοήθησα''........ παιδες.
Ο super Θώδη 16 έχει βαθύτερο ποτήρι...γι'αυτό ίσως.
κ Νίκο καλησπέρα, σκληρότερο βύσμα, μεγαλύτερη παραμόρφωση σκαγιών, μικρότερη συγκέντρωση.ΟΧΙ Κωστή μου!!!! Με την σκληροτητα των βυσματων εχει να κανει αυτη η διαφορα του 2,5% στην συγκεντρωση
και οχι στην χωρητικοτητα στο ποτηρι των βυσματων!!!!
Καπου εκει πρεπει να ''παιζει'' αυτη η διαφορα.....ετσι πιστευω......οσο για την λιγο καλυτερη κατανομη
του drago εκει μαλλον δουλεψαν καλυτερα τα 4 πεταλα του....παρα τα 5 του Θωδη.....και στα δυο
βυσματα προ κομμενα πεταλα ειχα φιλε.
κ Νίκο καλησπέρα, σκληρότερο βύσμα, μεγαλύτερη παραμόρφωση σκαγιών, μικρότερη συγκέντρωση.
Λογικό φαίνεται.
Ps
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον ότι γράφετε παρότι μη ιδιογομωτής ...
Στην ιδιογόμωση έχω παραμείνει στην εποχή των χάρτινων καλύκων, της τσόχινης και των 6.45.
1980-85 !!!
Κ Νίκο θεωρία γομώσεων δεν έχω διαβάσει ούτε γραμμή.Η θεωρια λεει οτι οι προοδευτικες και υπερπροοδευτικες πυριτιδες θελουν σκληρα βυσματα......οκ....
Απο την ''αλλη'' οι δοκιμες μου με μαλακο βυσμα μου εδωσαν καλυτερο αποτελεσμα....αβυσσος η ιδιογομωσ
Κ Νίκο θεωρία γομώσεων δεν έχω διαβάσει ούτε γραμμή.
Έχω διαβάσει όμως άπειρη φυσική.
Το μαλακό βύσμα είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο από το σκληρό ανεξαρτήτως πυρίτιδας με όλες τις άλλες παραμέτρους ίδιες.
Είναι λογικό αυτό που παρατηρήσατε.
Μαλακό βύσμα και προοδευτική πυρίτιδα είναι άριστος συνδυασμός. Υπερπροοδευτική ακόμα καλύτερα με μαλακό βύσμα.
Αυτό τουλαχιστον λέει η φυσική.
Θα ήθελα την γνωμη σας για τα παραπάνω γραφόμενα σαν άνθρωπος του πειράματος και εγώ της θεωρίας.
Εδω συναδελφε θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.
Σε ενα setup μπορει να αλλαξω το μαλακο βυσμα σε σκληρο γιατι θελω η τουφεκια στα ιδια μετρα να ανοιξει.
Οταν η διασπορα ειναι θεμιτη δεν μπορει να ειναι καλυτερο το μαλακο βυσμα.
Απάντησε ο κ Νίκος.Εδω συναδελφε θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.
Σε ενα setup μπορει να αλλαξω το μαλακο βυσμα σε σκληρο γιατι θελω η τουφεκια στα ιδια μετρα να ανοιξει.
Οταν η διασπορα ειναι θεμιτη δεν μπορει να ειναι καλυτερο το μαλακο βυσμα.
αυτο ειδη ειναι δεδομενο για αυτο ολοι οσοι ασχολουνται φανατικα με το παπι ειναι και ιδιογομωτες.Αν θες την ταπεινή μου γνώμη η επόμενη βλητική επανάσταση (αποστάσεις πάνω από 50μ με μολύβι) θα γίνει από το τρίπτυχο σκάγια, βυσμάτωση και buffer.
Ούτε από αυλούς, ούτε απο κώνους ούτε από εξωτικές διαμορφώσεις τσόκ και κανών, ούτε απο πυρίτιδες ούτε από καψύλια ούτε από κλεισίματα φυσιγγίων.
Συνέχισε να μας μορφώνεις ...
Απάντησε ο κ Νίκος.
Δεν διαφωνούμε.
Πολύ σημαντική η μέγιστη πίεση. Θέμα ασφάλειας.
Και το πιο δύσκολο εως αδύνατο να μετρηθεί από έναν ιδιογομωτή.
Το κανονάκι είναι σχετικά εύκολο να φτιαχτεί πιστεύω.
Η πίεση πως μετριέται παιδιά στα κανονάκια? Έχει ρωτήσει κανένας ?
Stain gauges στο κανονάκι ???
Με άλλον τρόπο ???
ΜαστροΝικο.
Είναι σχετικό το ευκολο και το δυσκολο.
Αν το θες πραγματικά και διαθέτεις χρήμα χρόνο και χορό.
Το φτιάχνεις.
30 κιλά σίδερο ξέρεις πως να το επεξεργαστείς και ένα αισθητήρα.