Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωρέ άστα τώρα αυτά....πλησιάζει η 25η Μαρτίου.....κλείνουμε 200 χρόνια ελευθερίας....fgr2...εδώ τώρα μιλάμε για πυραυλοβολές εδάφους αέρος...μη μας .sex hard. την κουβέντα..yel..yel.
Ααα κ σε είχα γείτονα...τα φώτα θα σου άλλαζα ρε μπαγάσα.:D:p

Αυτο .sex hard. ...........δειχνει......το ''νεαρον της ηλικιας σου''.......;) :)

Τωρα.....εαν με ειχες γειτονα.....θα ηξερες τι δουλεια κανει η ρελιαστρα χειρος.....απο τοτε που μπουσουλαγες!!! :)

Καλημερα Βασιλη μου!!!! Δωσε γραμμαρια φιλε!!!!:)
4-5 γρ σε 11άρια, το θέλω το φυσίγγι μέχρι 10μ :)
Καλημέρα, αστειεύομαι φυσικά και σας χαίρομαι πολύ, με τις δοκιμές σας νομίζω ότι έχω γίνει και εγώ ο σκράπας ιδιογομωτής.
Συνεχίστε με το ίδιο μεράκι ... ο ομάδα είναι πολύ γερή !!!

Last edited:
Νικο να είσαι καλά. Οπως είπα θα κανω και εγω δοκιμές απο βδομάδα με αλεύρι για ναδω τη διαφορά. Ακου τι ψάχνω, κυνηγαω με σκυλο φερμας και μονο με 60 εως 62 εκ. κανη. Θελω να εχω δυνατότητα για βολη εως 45 μετρα με ελάχιστο τσοκαρισμα και γομωση 36 γρ. ν6 . Αρχικη στα 405 με 410 καλη κατανομή και χαμηλη pmax είναι εύκολο, αυτο που δεν καταφερα με χρι τώρα είναι συγκέντρωση ( επαναλαμβανόμενη) 40 με 45% στα 45μετρα .
Γιατί δεν αφήνεις το τσοκ να κάνει την επιθυμητή κατανομή και θέλεις να την κάνει το φυσίγγιο;
Άλλωστε αυτή δεν είναι η χρήση των τσοκ;

Βασίλη κατι που μονο η ιδιογομωση σου προσφέρει είναι και αυτό., να φτιάχνεις φυσιγγια για οτι επιθυμείς. Μου αρέσει για παράδειγμα να εχω ενα howdah, ( < πιστολοειδες > χωρίς κοντακι με κανες 25 εως 35 εκατοστά, σε μονοκανο, δικανο ή ημιαυτοματο), φτιαχνω λοιπόν φυσίγγια σε καλυκες γυρω στα 50 mm με γομωσεις 10, 15 gr με σκάγια για οτι φαντάζομαι απο ν10 μέχρι 3βολα ή 20βολα ή ακόμα και μονοβολα . Υπάρχει κατι πιο βολικό και αποτελεσματικό για < ειδικες συνθήκες> ? Κώστα ωραία κατανομή και παλι το αλεύρι δείχνει τον δρόμο.

Καλημέρες κι από δω...

Όσο νωρίς μπορούσα να κάνω τη δοκιμή που σας είπα χθες,γιατί ΤΩΡΑ έχουμε 21°C....:eek:
Η δοκιμή έγινε στους 17°C στις 9:30 το πρωί.

Γράφω αναλυτικά το setup κλεισμένο με 2 στάδια.
ΚΑΛΥΚΑΣ (N.S.) T3 12/67,5 616 CH6 1.75×33 Gualanti BRG 12+2mm φελλό cal.20+1 χαρτ.cal.20 No:6 +1.2 αλεύρι στα 56.4mm Κ.Α.Χ. 11,5mm...
Η δοκιμή έγινε με το S/P 66cm 3*** στα 36m...(αυλός 18.4)
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

View attachment 24676View attachment 24677View attachment 24678View attachment 24679View attachment 24680

Τελικά άβυσσος η ιδιογόμωση κ οι ιδιαιτερότητες της κάθε πυρίτιδας,και πόσο μάλλον της "ξεχασμένης" από πολλούς CH6, η οποία κρύβει πολλά χούγια απ'ότι καταλαβαίνω....;)
Kωστή πολύ καλό .Αν σου πώ ότι ίδιο με του κ.Νίκου είναι ουσιαστικά παρά την διαφορά στο βάρος σκαγιών
ίσως με πείς τρελλό ....:)

Λευτέρη με την δική μου προσέγγιση η κανη πρέπει να καλύπτει τις απαιτήσεις μου , που ( μπορεί να κανω λάθος) είναι βολες απο 10 μέχρι 45 ή και 50 μέτρα. Ποτε δεν ξέρω τι θα μου παρουσιαστει , μπεκατσα, λαγος γουρούνι . Παντα κυνηγαω με σκυλο και ενω πηγαινω πχ για μπεκατσα εχω και οχταβολα και 6αρια. Ασε που εχω μια αιρετική άποψη για το τσοκ., το θεωρώ αναγκαία επινόηση για την εποχή του , οχι πλεον . Τα μειονεκτήματα του είναι περισσότερα απο τα πλεονεκτήματα. Για μενα ιδανικο είναι το σκητ ή και ο κύλινδρος.

Kωστή πολύ καλό .Αν σου πώ ότι ίδιο με του κ.Νίκου είναι ουσιαστικά παρά την διαφορά στο βάρος σκαγιών
ίσως με πείς τρελλό ....:)
Δν σε λέω τρελό!!
Ο Νικόλας πήρε 80% στα 36m με 3* με 5 στάδια κ 13-14 χιλιοστά κενό με +1gr παραπάνω γόμωσης.... ΑΛΛΑ ο Νίκος μην ξεχνάς πως κλείνει με 8πτυχο κλείσιμο...γιαυτό κ βγάζει πιο μαζεμένες τουφεκιές στα setup του λόγο 3ου σταδίου κ.τ.λ... ;)
Απλώς εγώ κλείνω με 2 στάδια κ 6πτυχο κλείσιμο...αυτές είναι οι διαφορές.
Κ η CH6 τελικά είναι περίεργη πυρίτιδα,αλλά υπόσχεται καλά πράγματα ως τώρα...στην υγρασία να δω τη θα κάνει,είμαι περίεργος.

Γιατί δεν αφήνεις το τσοκ να κάνει την επιθυμητή κατανομή και θέλεις να την κάνει το φυσίγγιο;
Άλλωστε αυτή δεν είναι η χρήση των τσοκ;

Καλο μεσημερι Λευτερη μου!!! Εριξα 3 τουφεκιες στα 45 μετρα με 4* αστρα μαμα τσοκ...
2 τουφεκιες με Τεκνα....και μια με ΜΒ36.... ΟΛΕΣ με DRAGO 14 - 17...
Αυτο το 40-45% που το μετρας στην διαμετρο του κυκλου των 76 εκατοστων ?? ή σε ολο τον στοχο ??

Ο DRAGO εδωσε στην ΜΒ36 στον κυκλο των 76 εκατοστων 42% συγκεντρωση και στον στοχο 1χ84- 64,5%

ΤΕΚΝΑ 1η τουφεκια -Κυκλος = 45% ΣΤΟΧΟΣ 1Χ84= 65%

ΤΕΚΝΑ 2η τουφεκια - Κυκλος 45% -Στοχος 1χ84 = 63%

Εχουν καποιο ενδιαφερον οι τουφεκιες απο αποψη κατανομης....εγω τις θεωρω καλες....μπορουν να
γινουν και πολυ καλυτερες....Ενα βυσμα δοκιμασα...οκ

Τωρα δεν ξερω εαν σε βοηθησα λιγο....αυτο ομως μπορεσα να κανω.....Ευχομαι....να μην σε ''βραχυκυκλωσα''...

Οταν μπορεσω θα βαλω φωτο φιλε !!!

Δν σε λέω τρελό!!
Ο Νικόλας πήρε 80% στα 36m με 3* με 5 στάδια κ 13-14 χιλιοστά κενό με +1gr παραπάνω γόμωσης.... ΑΛΛΑ ο Νίκος μην ξεχνάς πως κλείνει με 8πτυχο κλείσιμο...γιαυτό κ βγάζει πιο μαζεμένες τουφεκιές στα setup του λόγο 3ου σταδίου κ.τ.λ... ;)
Κ η CH6 τελικά είναι περίεργη πυρίτιδα,αλλά υπόσχεται καλά πράγματα ως τώρα...στην υγρασία να δω τη θα κάνει,είμαι περίεργος.
Πάρε ένα 3ο στάδιο που θα βάζεις στο δράπανο και θα κάνεις σπουδαίο παιχνίδι .

Δν σε λέω τρελό!!
Κωστή εσυ που έχεις δοκιμάσει (γιατί εγώ τα παω κατευθείαν για κυνήγι) τι "βλέπεις" σε σχέση με την MB32

Status
Not open for further replies.
Back