Νικο νομιζω πως δεν γίνεται να συγκρίνουμε γομωση με αλεύρι με μια χωρίς. Την συγκέντρωση και την διαφορά στις μενουσες ( διάτρηση), στο Remington την κάνει κατα 70% το βυσμα, 20% τα σκάγια και 10% η πυριτιδα. Στο ιδιο σεταπ χωρίς αλεύρι κανενα ευρωπαϊκό βύσμα δεν συγκρίνεται με το sp12 της Remington, που συν τοις άλλοις βγάζει και 100bar περίπου χαμηλότερη pmax . Αν γεμίσεις με αυτό το βυσμα που έχει ταπα 1mm πιο στενη απο τα δικα μας , βρες ενα τέχνασμα να μην αφήσεις κενο με τα τοιχώματα του καλυκα.Λαμπη , και για ολους τους φιλους και συναδελφους....το χθεσινο σεταπ με Τεκνα , 34,5+1,5 αλευρι
παλι με ντραγκο εδωσε στα ιδια μετρα ( 40 ) και φουλ τσοκ V1,5-418m/s.
Η μονη αλλαγη στο σημερινο σεταπ το νουμερο σκαγιων...ηταν Ν5 -Νικελ .
Εδωσε μια μια πολυ ωραια κατανομη με 84% συγκεντρωση στον κυκλο των 76 εκατοστων !!!
Τα σκαγια Ν4 της ρεμικτον με ντραγκο συγκεντρωτηρα και Τεκνα....πηγαν πολυ καλυτερα απ'οτι
με το δικο τους βυσμα. Ας οψεται η στραβομαρα μου που εβγαλα τι 1/3 της τουφεκιας εκτος κεντρου.
Παρ'ολα αυτα με ταχυτητα V1,5-415m/s εδωσε ενα 74,5% στα 40 μετρα.
Πιστευω οτι εαν ηταν στο κεντρο του στοχου η τουφεκια θα ειχα το ποσοστο ( 84% ) με τα 5ρια....
ισως και λιγο μεγαλυτερο.
Τωρα ετσι απο περιεργεια....θα δοκιμασω την ιδια δοσοσογια με το βυσμα της ρεμικτον να δω τι θα
μου δωσει.....Δεν θα αστοχισω....αλλα και συμβει παλι κατι τετοιο...εχω 2 βυσματα.
Θελω να δω αυτην την διαφορα που μπορει να εχει απο τους ''κωνικους'' καλυκες που γραφουν οι
φιλοι για τους καλυκες της ρεμικτον!!!
84% ποιος το μείγα το Ρεμ.Ας ήταν έτσι κ τα ντόπια του εμπορίου κ να δεις μετά αν θα πέρναγε τον Ατλαντικό το Ρεμ κ όποιο άλλοκαλή συνέχεια ,Νίκοεμείς εδώ κλασσικά να σε παίρνουμε ματάκοΛαμπη , και για ολους τους φιλους και συναδελφους....το χθεσινο σεταπ με Τεκνα , 34,5+1,5 αλευρι
παλι με ντραγκο εδωσε στα ιδια μετρα ( 40 ) και φουλ τσοκ V1,5-418m/s.
Η μονη αλλαγη στο σημερινο σεταπ το νουμερο σκαγιων...ηταν Ν5 -Νικελ .
Εδωσε μια μια πολυ ωραια κατανομη με 84% συγκεντρωση στον κυκλο των 76 εκατοστων !!!
Τα σκαγια Ν4 της ρεμικτον με ντραγκο συγκεντρωτηρα και Τεκνα....πηγαν πολυ καλυτερα απ'οτι
με το δικο τους βυσμα. Ας οψεται η στραβομαρα μου που εβγαλα τι 1/3 της τουφεκιας εκτος κεντρου.
Παρ'ολα αυτα με ταχυτητα V1,5-415m/s εδωσε ενα 74,5% στα 40 μετρα.
Πιστευω οτι εαν ηταν στο κεντρο του στοχου η τουφεκια θα ειχα το ποσοστο ( 84% ) με τα 5ρια....
ισως και λιγο μεγαλυτερο.
Τωρα ετσι απο περιεργεια....θα δοκιμασω την ιδια δοσοσογια με το βυσμα της ρεμικτον να δω τι θα
μου δωσει.....Δεν θα αστοχισω....αλλα και συμβει παλι κατι τετοιο...εχω 2 βυσματα.
Θελω να δω αυτην την διαφορα που μπορει να εχει απο τους ''κωνικους'' καλυκες που γραφουν οι
φιλοι για τους καλυκες της ρεμικτον!!!
Με φυσίγγια αναφοράς.Λευτέρη πως ρυθμισες το pressure trace. ? Με φυσιγγια αναφοράς η με πρόγραμμα?
Το πρώτο στα 29χλ. και το δεύτερο στα 162χιλ., από το πρόσωπο του κλείστρου.Και μια ακόμα ερώτηση , το strain gauge σε ποιό σημείο της θαλαμης το κόλλησες? Απο το διάγραμμα υποθετω στα 20 με30mm?
Λευτέρη δεν θα έπρεπε οι δύο καμπύλες στο κοινό τους πεδιο να ταυτίζονται? Μηπως τα strain gauge είναι τοποθετημένα σε εντονα κωνικες επιφανειες?Με φυσίγγια αναφοράς.
Το πρώτο στα 29χλ. και το δεύτερο στα 162χιλ., από το πρόσωπο του κλείστρου.
Εδώ είναι τα ίδια με τα παραπάνω φυσίγγια, μετρημένα στο δεύτερο αισθητήρα.
View attachment 25076
Νικο νομιζω πως δεν γίνεται να συγκρίνουμε γομωση με αλεύρι με μια χωρίς. Την συγκέντρωση και την διαφορά στις μενουσες ( διάτρηση), στο Remington την κάνει κατα 70% το βυσμα, 20% τα σκάγια και 10% η πυριτιδα. Στο ιδιο σεταπ χωρίς αλεύρι κανενα ευρωπαϊκό βύσμα δεν συγκρίνεται με το sp12 της Remington, που συν τοις άλλοις βγάζει και 100bar περίπου χαμηλότερη pmax . Αν γεμίσεις με αυτό το βυσμα που έχει ταπα 1mm πιο στενη απο τα δικα μας , βρες ενα τέχνασμα να μην αφήσεις κενο με τα τοιχώματα του καλυκα.
Υποθέτω ισως να δουλευει με την λογικη που δουλευουν τα μολυβακια του αεροβολου που ειναι κωνικα .Να κανει τη σωστη εμφραξη το κατω μερος και η φουσκα να εχει τις λιγοτερες τριβες με το τοιχωμα επειδη ειναι κωνικη και ετσι να ελαχιστοποιει τις παραμορφωσεις των σκαγιων μεσα στη κανη με οτι αυτο συνεπαγεται λιγοτερη τριβη συνολικα μειωνμενη πιεση με καλυτερο αποτελεσμα λεω υπόθεση
Το Pressure Trace δεν μπορεί να μετρήσει ταυτόχρονα σε δύο σημεία. Οι μετρήσεις έγιναν ξεχωριστά, με διαφορετικά κάθε φορά φυσίγγια από το ίδιο κουτί.Λευτέρη δεν θα έπρεπε οι δύο καμπύλες στο κοινό τους πεδιο να ταυτίζονται? Μηπως τα strain gauge είναι τοποθετημένα σε εντονα κωνικες επιφανειες?
Νικο η φουστα σωστά μετρησες είναι 17,5 ενω στα Ευρωπαϊκά 18,5 ( οχι σε ολα). Αν παρατηρήσεις η φουστα λεπτενει προς το τελος και είναι η κοντυτερη που υπάρχει. Στους αμερικανικους κωνικους κάλυκες οταν πατάει στην πυριτιδα εφαρμοζει στεγανα , δεν έχει ούτε νευρα εξωτερικά , ούτε χαρακιες για να μην παγιδεύσει αερα κατα το γέμισμα γιατί δεν τα χρειάζεται. Το αμορτισέρ που έχει αν το πιέσεις. ( μετριο προς σκληρο), συμπιέζεται χωρίς σα στριβει ή να στραβώνει και εχει πολυ μεγαλη διαδρομη. Η εξυπνοτερη σχεδιαση σε βυσμα. Με την πυροδότηση η φουστα ξεκινάει χωρίς διαφυγες αεριων αμεσως διαστέλλεται λογω λεπτων χειλιων και επειδή δεν στραβώνει κάνει τέλεια εμφραξη. Οι πιέσεις στο εσωτερικό του καλυκα διαστελλουν ανετα ολα τα βύσματα αρκει να κανουν καλή εμφραξη και να μην πατιουνται μονοπατα , ασε που η εσωτερική διάμετρος του καλυκα είναι κατω απο 19,5 mm. Οι χαμηλές pmax περα απο την ποιότητα του υλικού ( σκληρό , ελαστικο και με μικρο συντελεστή τριβής), την μεγαλη διαδρομη του αμορτισέρ που αυξάνει το boiling room και κυρίως το ανεμπόδιστα πέρασμα της φουστας απο το δαχτυλίδι που αφήνει το ρελιασμα( τοτε έχουμε την pmax), λογω διαμετρου και κοντης φουστας. Οι ψηλες μενουσες προκυπτουν απο το ποτηράκι που περικλείει ολα τα σκάγια με δυο χαράξεις μελετημένες ωστε να απελευθερώνουν παντα τα σκάγια και ταυτόχρονα οσο γίνεται κοντυτερες για να κρατήσουν την στηλη των σκαγιων στην εξοδο απο το στομιο για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα. Μια σημαντική λεπτομέρεια , η πολυ κοντη φουστα του και το οτι συμπιέζεται χωρίς να φεύγει απο τον άξονα του δίνει ευθεία πορεία μετα το στομιο ενω σχεδον παντα τα βύσματα παίρνουν κάποια κλιση και τα πτερύγια τους ανοίγουν ασυμμετρα. Μονο σε επικίνδυνα φυσίγγια η πυριτιδα καίγεται πλήρως μεσα στον καλυκα. Ανάλογα το σεταπ και την κανη ενα ποσοστό απο 40 εως 80% της πυριτιδας καίγεται όταν το βυσμα αφήνει τον καλυκα. Ολη η προσπάθεια γίνεται για να καεί πλήρως η υπόλοιπη πυριτιδα στον κωνο και τον αυλο οσο πιο γρήγορα , κατι πολυ δύσκολο γιατί η πίεση πέφτει κατακόρυφα και το ίδιο η ταχύτητα καύσης. Λιγα σεταπ το καταφέρνουν. Οσο για το αλεύρι σίγουρα θα έχεις συγκρινει με ή χωρίς. Μερα με νύχτα.Λευτερη εξηγησε μου κατι φιλε!!! Πως κανει αυτην διαφόρα απο τα αλλα βυσματα ( ευρωπα'ι'κα ) και μη
και το συγκεκριμενο κραταει τις μενουσες....και παραλληλα εχει και 100 bar χαμηλοτερα ??
Εχω πολλες αποριες για το πως δουλευει αυτο το βυσμα. Το μετρησα ...η κωνικοτητα που εχει ξεκιναει
απο την φουστα που παταει στην πυριτιδα μεχρι τον πατο του ποτηριου. Δλδ αρχιζει ( φουστα ) με 17,5 χιλ
και στον πατο του ποτηριου του ειναι 18 χιλιοστα οπως ολα τα αλλα βυσματα.. Το μηκος του κωνου του
ειναι 17 χιλιοστα απο οτι μετρησα...ισως να πεφτω μισο η ενα χιλιοστο εξω.
Και μια απο τις αποριες μου εναι η εξης. Με την πυροδοτηση η καυση προλαβαινει να ολοκληρωθει μεσα
στο μηκος των 17-18 χιλιοστων του καλυκα ?? Και ναι...τι ειναι αυτο που κανει εμφραξη ωστε να μην εχουμε
διαφυγη πιεσεων απο το υπολοιπο μηκος του καλυκα ???
Θα ηθελα εαν ξερεις να μου τα εξηγησεις για να καταλαβω πως λειτουργει αυτο το βυσμα φιλε!!!
Οσον αφορα την συγκριση σεταπ με αλευρι και χωρις...για να ειναι σωστη η συγκριση πρεπει να
εχουμε και την ΙΔΙΑ σκληροτητα σκαγιων.
Απο την στιγμη που τα Νικελ σκαγια που εχουμε εδω ...δεν αγγιζουν την σκληροτητα των σκαγιων της
ρεμι....λογικο ειναι βαλω αλευρι ωστε να εχω μια ''ισορροπια'' στην παραμορφωση των σκαγιων....
Δεν το βρισκεις λογικο αυτο ???
Ωστοσο λογω βαρους δοσολογιας....εβαλα και στα σκαγια της ρεμι 1,5 γραμμαριο αλευρι.
Τον τροπο να κανω εμφραξη στο βυσμα της ρεμι σε Ευρωπα'ι'κο καλυκα τον εχω....αλλα εαν μου
εξηγησεις αυτα που σε ρωταω για το βυσμα.....ισως η δοκιμη που θελω να κανω ....να και ειναι και ασκοπη
φιλε!!!
Νικο η φουστα σωστά μετρησες είναι 17,5 ενω στα Ευρωπαϊκά 18,5 ( οχι σε ολα). Αν παρατηρήσεις η φουστα λεπτενει προς το τελος και είναι η κοντυτερη που υπάρχει. Στους αμερικανικους κωνικους κάλυκες οταν πατάει στην πυριτιδα εφαρμοζει στεγανα , δεν έχει ούτε νευρα εξωτερικά , ούτε χαρακιες για να μην παγιδεύσει αερα κατα το γέμισμα γιατί δεν τα χρειάζεται. Το αμορτισέρ που έχει αν το πιέσεις. ( μετριο προς σκληρο), συμπιέζεται χωρίς σα στριβει ή να στραβώνει και εχει πολυ μεγαλη διαδρομη. Η εξυπνοτερη σχεδιαση σε βυσμα. Με την πυροδότηση η φουστα ξεκινάει χωρίς διαφυγες αεριων αμεσως διαστέλλεται λογω λεπτων χειλιων και επειδή δεν στραβώνει κάνει τέλεια εμφραξη. Οι πιέσεις στο εσωτερικό του καλυκα διαστελλουν ανετα ολα τα βύσματα αρκει να κανουν καλή εμφραξη και να μην πατιουνται μονοπατα , ασε που η εσωτερική διάμετρος του καλυκα είναι κατω απο 19,5 mm. Οι χαμηλές pmax περα απο την ποιότητα του υλικού ( σκληρό , ελαστικο και με μικρο συντελεστή τριβής), την μεγαλη διαδρομη του αμορτισέρ που αυξάνει το boiling room και κυρίως το ανεμπόδιστα πέρασμα της φουστας απο το δαχτυλίδι που αφήνει το ρελιασμα( τοτε έχουμε την pmax), λογω διαμετρου και κοντης φουστας. Οι ψηλες μενουσες προκυπτουν απο το ποτηράκι που περικλείει ολα τα σκάγια με δυο χαράξεις μελετημένες ωστε να απελευθερώνουν παντα τα σκάγια και ταυτόχρονα οσο γίνεται κοντυτερες για να κρατήσουν την στηλη των σκαγιων στην εξοδο απο το στομιο για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα. Μια σημαντική λεπτομέρεια , η πολυ κοντη φουστα του και το οτι συμπιέζεται χωρίς να φεύγει απο τον άξονα του δίνει ευθεία πορεία μετα το στομιο ενω σχεδον παντα τα βύσματα παίρνουν κάποια κλιση και τα πτερύγια τους ανοίγουν ασυμμετρα. Μονο σε επικίνδυνα φυσίγγια η πυριτιδα καίγεται πλήρως μεσα στον καλυκα. Ανάλογα το σεταπ και την κανη ενα ποσοστό απο 40 εως 80% της πυριτιδας καίγεται όταν το βυσμα αφήνει τον καλυκα. Ολη η προσπάθεια γίνεται για να καεί πλήρως η υπόλοιπη πυριτιδα στον κωνο και τον αυλο οσο πιο γρήγορα , κατι πολυ δύσκολο γιατί η πίεση πέφτει κατακόρυφα και το ίδιο η ταχύτητα καύσης. Λιγα σεταπ το καταφέρνουν. Οσο για το αλεύρι σίγουρα θα έχεις συγκρινει με ή χωρίς. Μερα με νύχτα.