Καλησπέρα. Με 1,75 s4 το σεταπ θα βγάλει γύρω στα 470 m/s , αν είναι η καινούργια s4n/r περίπου 750 bar , αν είναι η παλιά s4 ισως 800.
Σε ποιο υψος ρελιασματος Λευτερη ???
Καλησπέρα. Με 1,75 s4 το σεταπ θα βγάλει γύρω στα 470 m/s , αν είναι η καινούργια s4n/r περίπου 750 bar , αν είναι η παλιά s4 ισως 800.
Το αστέρι επινοήθηκε για μαζική παραγωγή.
Ούτε τάπες μπροστά ούτε ιστορίες.
Το ρελιαστό έχει το κακό της τάπας μπροστά. Σκορπάει περισσότερο.
Τα πλαστικά που θρυμματίζονται δεν υπήρχαν όταν γέμιζα.
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα από την τάπα όσο λεπτή και να είναι αυτή.
Δεν ξέρω αν οι κατασκευαστές των πυρίτιδων δίνουν συνταγή για ρέλι και αστέρι.
Ακόμα και να δίνουν, όλες πιστεύω φτιάχνονται για να δουλεύουν καλύτερα στο αστέρι.
Τα παραπάνω είναι ότι πιστεύω.
Ίσως να είναι και π@π@ριές.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος ...
57.8Σε ποιο υψος ρελιασματος Λευτερη ???
470Αν την εχει ο νικος και γεμιζε 2/3 φυσιγγια για να ταχογραφηθουν θα ημουν περιεργος να μαθω ταχυτητα
57.8
Ευχαριστω φιλε εβλεπα οτι ειναι ταχυτατη ντουφεκια αλλα δεν ηξερα πόσο ηθελε και πολυ καλη σκοπευση
Το μόνο σοβαρό φαινόμενο από την "δοκιμή"
είναι ότι η πυρίτιδα πετάγεται έξω ακαυτη. .Οχι μόνο αυτό αλλα και όση ποσότητα καίγεται δεν παράγει έργο γιατί καίγεται πολύ αργά σε ανοιχτό χώρο. Η ταχύτητα καύσης και οι αναπτυσσόμενες πιέσεις ανεβαίνουν εκθετικά οσο περιορίζεται η ογκομετρια, γι'αυτό είναι σημαντικότατες οι εσωτερικές διαστάσεις και η γεωμετρία της κάνης.
Γιαννη η συνταγη αυτη σε φουλ κοντρα δοση με την S4, ειναι γραμμενη πολυ παλια απο ενα πολυ καλο φιλαρακι μου με μια φαμπαρμ που ειχε τοτε, ειναι πολυ γνωστη στους ιδιογομωτεςΕυχαριστω φιλε εβλεπα οτι ειναι ταχυτατη ντουφεκια αλλα δεν ηξερα πόσο ηθελε και πολυ καλη σκοπευση
Έτσι είναι. Για αυτό το λόγο στα όπλα δοκιμών δεν βάζουν πάχος τοιχώματος κάλυκα σαν παράγοντα μέτρησης των πιέσεων του φυσιγγίου, σε αντίθεση με τους μπρούτζινους κάλυκες των ραβδωτών. Τις πιέσεις τις "κρατάει" η θαλάμη όχι ο κάλυκας.Ενδιαφέρων πράγματι! Εκτός θαλάμης δηλαδή, όλα τα φυσίγγια είναι άχρηστα...Χρειάζονται τα τοιχώματα της θαλάμης για να αναπτύξουν την προβλεπόμενη πίεση!
Ετσι ακριβως, αυτο γραφω τοσα χρονια, 70 χιλ φυσιγγι μονο σε 70 χιλ θαλαμη βγαζει τα μεγισταΩραια δοκιμη με συμπερασμα για μενα οτι για να παρεις το μεγιστο του φυσιγγιου πρεπει να εχεις και την καταλληλη θαλαμη εκτος το οτι πρεπει να εχεις οσο γινεται και καλυτερη εφορμογη θαλαμης καλυυκα .Δηλαδη εγω που δε ριχνω μαγκουμ ποτε θα επρεπε να δουλευω 70αρα θαλαμη καθε τι που ξεφευγει απο το μηκος του καλυκα οτι κενο υπαρχει το πληρωνεις με χαμενη ενεργια.
Δημήτρη είναι ακριβώς αυτό που λες , ειδικά η μέγιστη πίεση έχει να κανει μόνο με διαστάσεις θαλαμης και οχι του αυλού. Και η λεπτομέρεια που διαφεύγει απο πολλούς είναι όμως πολύ σημαντική, είναι το σχήμα της θαλαμης που πάντα έχει μια ήπια κωνικότητα που διαφέρει αρκετά απο όπλο σε όπλο και ιδιαίτερα στα σύγχρονα που τα περισσότερα έχουν θαλαμες 76 ή και 89 χιλιοστων. Για παράδειγμα η ακριβότερη και ίσως και ποιοτικότερη εταιρια η fabbri , σε παραγγελίες πολυ ψαγμενων πελατών φτιάχνει οτι διάσταση θαλαμης επιθυμούν και με θαλαμη και κωνο διπλής κωνικοτητας.Λευτερη το μηκος της θαλαμης κ το σχημα της ισως το κρισιμοτερο ολων οσο αφορα τις πιεσεις
Ξερεις πολλα εσυ, αν ξερεις κ τα Fabbri τοτε δεν παιζεσαιΔημήτρη είναι ακριβώς αυτό που λες , ειδικά η μέγιστη πίεση έχει να κανει μόνο με διαστάσεις θαλαμης και οχι του αυλού. Και η λεπτομέρεια που διαφεύγει απο πολλούς είναι όμως πολύ σημαντική, είναι το σχήμα της θαλαμης που πάντα έχει μια ήπια κωνικότητα που διαφέρει αρκετά απο όπλο σε όπλο και ιδιαίτερα στα σύγχρονα που τα περισσότερα έχουν θαλαμες 76 ή και 89 χιλιοστων. Για παράδειγμα η ακριβότερη και ίσως και ποιοτικότερη εταιρια η fabbri , σε παραγγελίες πολυ ψαγμενων πελατών φτιάχνει οτι διάσταση θαλαμης επιθυμούν και με θαλαμη και κωνο διπλής κωνικοτητας.