Οσο μεγαλώνει ο αυλός τόσο μειώνονται οι τριβές, τόσο αυξάνεται η ταχυτητα, σε στενό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, για αυτό λέω ότι οι διευρυμενοι παντου νικανεΌσο ζεσταίνεται η κάνη τόσο αυξάνονται κ οι ταχύτητες στον ταχογραφο... Ενδιαφέρον θα έχει να ψήσω λίγο την αχρωμιωτη να δούμε αν συμβαίνει αυτό...
Το παραπάνω είναι σωστό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Οσο μεγαλώνει ο αυλός τόσο μειώνονται οι τριβές, τόσο αυξάνεται η ταχυτητα,
πιθανή διαφυγή αερίων, διάμετρος βύσματος, σκληρότητα βύσματος, μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής, μεγαλύτερος όγκος καύσης, μεγαλύτερη αντίσταση αέρα ;;;;;σε στενό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, για αυτό λέω ότι οι διευρυμενοι παντου νικανε
Οκ τοτε βγαλε αμακοινωση οποιος ιδιογωμοτης δεν βαζη αποτυπωση του σεταπ που γραφη( και με ταχογραφο)να μην ξαναγραψει ...για τι θα ειναι αναξιοπηστος σαν εμενα και αλλους...Ηλια σου απαντω απο εδω....Ζητώ συγνωμη απο ολους τους διαχειριστες.....προσπαθησα να απαντησω
εκει που μεταφερατε τα μηνυματα αλλα δεν γινοταν να γραψω.
Ας μεταφερθει και αυτο το μηνυμα.....εαν το θεωρειτε σκοπιμο.
Λοιπον Ηλια και χωρις ΙΧΝΟΣ αντιπαραθεσης....
Εχω ανεβασει πανω απο 100 δοκιμες μου .....και το 95% απο αυτες εχουν ΟΛΑ τα στοιχια της τουφεκιας!!!
Αναλυτικα τα σεταπ ....εκτος απο το υψος ρελιασματος δινω και κενο χωρο...και τροπο κλεισιματος.
Με αυτον τον τροπο ειναι ΟΛΑ στο φως!!!
Δεν μπορει ΚΑΝΕΙΣ να αμφισβητησει μετρα δοκιμης συγκεντρωσης,,,,κτλ κτλ.
Για τον απλουστατο λογο.....οτι καθε ιδιογομωτης μπορει να το στησει και να το δοκιμασει.
Τωρα οταν καποιος βαζει μια φωτο και δεν μπορει να την ''υποστηριξει''...δλδ να δωσει σεταπ...
για ποιον λογο την βαζει ??
Τι νοημα εχει εαν δεν μπορεις να αποδειξεις οτι αυτο που αναβασες η εργαψες οτι ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ ???
Και στο φιναλε φιναλε....με ποιον τροπο βοηθας τους συναδελφους σου οταν δεν δινεις σεταπ ???
Αρα....η φωτο ανεβαινει για τα χειροκροτηματα.....και τα λαικ....ή μηπως κανω λαθος ???
Γραφεις ενα σεταπ.....και πολυ καλα κανεις.....Το καρατσεκαρισμενο ομως απο εσενα δεν σημαινει
ΤΙΠΟΤΑ.
Για τον απλουστατο λογο....οτι θεωρω εγω πολυ καλο....για σενα μπορει να ειναι ΦΟΛΑ!!!
Οταν λοιπον σου ζηταω μια αποτυπωση....μην βγαζεις ''κεντρι''....γιατι δεν ζηταω κατι παραλογο.
Τελειωνοντας θα σου πω το εξης . Σεβομαι πρωτα απο ολα τον εαυτο μου....και μετα ολους τους φιλους
και συναδελφους.....
Εαν ηταν διαφορετικα τα πραγματα.....δεν θα εγραφα τα σεταπ αναλυτικα στους στοχους!!!
Πού το ξέθαψες αυτό ;Το παραπάνω είναι σωστό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Δείτε ...
18.4 vs 18.8
1317 - 1323 - 0.5%
1331 - 1353 - 1.7%
1280 - 1299 - 1.5%
πιθανή διαφυγή αερίων, διάμετρος βύσματος, σκληρότητα βύσματος, μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής, μεγαλύτερος όγκος καύσης, μεγαλύτερη αντίσταση αέρα ;;;;;
Αυτά δεν παίζουν ρόλο ;
Αν έχεις δοκιμάσει μεγάλο αριθμό διαφορετικών φυσιγγίων πάω πάσο, θα ήθελα όμως να μου πεις την μέγιστη διαφορά που έχεις δει στην ταχύτητα.
Σας έχω φακελωμένους όλους χαχαχαχΠού το ξέθαψες αυτό ;
Ήμουν παρών στις δοκιμές αυτές .
Η υποτιθέμενη διαφυγή αερίων (στον διευρυμένο) είναι μύθος, κατά τη γνώμη μου. Τουλάχιστον στα σύγχρονα φυσίγγια με πλαστικό βύσμα με φούστα, ύψους πάνω από 2-3 χιλιοστά. Είναι τόσο μεγάλες οι πιέσεις, από τη στιγμή της πυροδότησης μέχρι και την έξοδο της γόμωσης από το στόμιο, που δεν είναι δυνατόν να μη διασταλεί η φούστα και πιεστεί στα τοιχώματα, του κάλυκα στην αρχή, αλλά και της (αρκετά φαρδύτερης) θαλάμης μετά , και του κώνου και του αυλού στη συνέχεια, τόσο που να παρέχει πλήρη έμφραξη. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τα αμερικανικά φυσίγγια θα ήταν κυριολεκτικά για κλάματα σε αυλούς μεγαλύτερους από ... 18,2 χιλ. !!!! Μετρήστε π.χ. τη διάμετρο της φούστας ενός power-piston της Remington ... κι ελάτε να μου πείτε !!!πιθανή διαφυγή αερίων, διάμετρος βύσματος, σκληρότητα βύσματος, μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής, μεγαλύτερος όγκος καύσης, μεγαλύτερη αντίσταση αέρα ;;;;;
Αυτά δεν παίζουν ρόλο ;
Θυμάσαι πόσο είναι ;Μετρήστε π.χ. τη διάμετρο της φούστας ενός power-piston της Remington ... κι ελάτε να μου πείτε !!!
Εισαι μεγαλο μυαλο!!!Η υποτιθέμενη διαφυγή αερίων (στον διευρυμένο) είναι μύθος, κατά τη γνώμη μου. Τουλάχιστον στα σύγχρονα φυσίγγια με πλαστικό βύσμα με φούστα, ύψους πάνω από 2-3 χιλιοστά. Είναι τόσο μεγάλες οι πιέσεις, από τη στιγμή της πυροδότησης μέχρι και την έξοδο της γόμωσης από το στόμιο, που δεν είναι δυνατόν να μη διασταλεί η φούστα και πιεστεί στα τοιχώματα, του κάλυκα στην αρχή, αλλά και της (αρκετά φαρδύτερης) θαλάμης μετά , και του κώνου και του αυλού στη συνέχεια, τόσο που να παρέχει πλήρη έμφραξη. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τα αμερικανικά φυσίγγια θα ήταν κυριολεκτικά για κλάματα σε αυλούς μεγαλύτερους από ... 18,2 χιλ. !!!! Μετρήστε π.χ. τη διάμετρο της φούστας ενός power-piston της Remington ... κι ελάτε να μου πείτε !!!
Αυτό που κατά τη γνώμη μου παίζει το μεγαλύτερο ρόλο, είναι το μεγαλύτερο εμβαδόν διατομής του διευρυμένου αυλού. Η Δύναμη που ωθεί και επιταχύνει τη γόμωση είναι, ανά πάσα στιγμή F = P x E , δηλαδή: Πίεση (που επικρατεί εντός της κάννης τη δεδομένη στιγμή) Χ Εμβαδόν (της βάσης του βύσματος, όπου ασκείται η δύναμη). Και, μπορεί η πίεση να πέφτει λίγο πιο γρήγορα όσο προχωρεί η γόμωση στην κάννη, λόγω μεγαλύτερου όγκου (σε σχέση με ένα στενό αυλό), αλλά αυτό το μεγαλύτερο εμβαδόν αντισταθμίζει τη μειωμένη πίεση, δηλαδή συνολικά η ώθηση και επομένως η επιτάχυνση της γόμωσης στον διευρυμένο αυλό είναι ελαφρώς μεγαλύτερη (ή τουλάχιστον ίδια) από ότι σε στενό αυλό, με ίδιο φυσίγγι.
Και είναι κάτι που δεν έχω δει (σε άρθρα ή συζητήσεις που έχω διαβάσει) να αναφέρεται από άλλους, ούτε από οπαδούς ούτε από πολέμιους του διευρυμένου αυλού ... Ενώ είναι πιστεύω πολύ σημαντικό. Αυτό είναι για μένα ο βασικός λόγος, και κατά δεύτερον οι μειωμένες τριβές, που θεωρώ απόλυτα λογικό και φυσικό να αποδίδει ο διευρυμένος αυλός λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες ...
Δεν το έχεις δει Στέλιο γιατί δεν ισχύει ...Αυτό που κατά τη γνώμη μου παίζει το μεγαλύτερο ρόλο, είναι το μεγαλύτερο εμβαδόν διατομής του διευρυμένου αυλού. Η Δύναμη που ωθεί και επιταχύνει τη γόμωση είναι, ανά πάσα στιγμή F = P x E , δηλαδή: Πίεση (που επικρατεί εντός της κάννης τη δεδομένη στιγμή) Χ Εμβαδόν (της βάσης του βύσματος, όπου ασκείται η δύναμη). Και, μπορεί η πίεση να πέφτει λίγο πιο γρήγορα όσο προχωρεί η γόμωση στην κάννη, λόγω μεγαλύτερου όγκου (σε σχέση με ένα στενό αυλό), αλλά αυτό το μεγαλύτερο εμβαδόν αντισταθμίζει τη μειωμένη πίεση, δηλαδή συνολικά η ώθηση και επομένως η επιτάχυνση της γόμωσης στον διευρυμένο αυλό είναι ελαφρώς μεγαλύτερη (ή τουλάχιστον ίδια) από ότι σε στενό αυλό, με ίδιο φυσίγγι.
Και είναι κάτι που δεν έχω δει (σε άρθρα ή συζητήσεις που έχω διαβάσει) να αναφέρεται από άλλους, ούτε από οπαδούς ούτε από πολέμιους του διευρυμένου αυλού ... Ενώ είναι πιστεύω πολύ σημαντικό. Αυτό είναι για μένα ο βασικός λόγος, και κατά δεύτερον οι μειωμένες τριβές, που θεωρώ απόλυτα λογικό και φυσικό να αποδίδει ο διευρυμένος αυλός λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες ...
2% μεγαλη κουβεντα φιλε αν παρειςωπαραδειγμα εναν που ειναι 98 κιλα ειναι καλος αν ειναι 100 ειναι χοντρος αν κανει 98€ ειναι φτινκ αν κανει 100€ ειναι πανακρυβο ετσι και δω αν βαρεσεις 98 τρυγωνια εσυ και 100 εγω θα με πιο τουφεκος απο σενα αχαχαχαχαχαΔεν το έχεις δει Στέλιο γιατί δεν ισχύει ...
Η πίεση μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της διαμέτρου και η δύναμη αυξάνεται ανάλογα με το τετράγωνο της διαμέτρου οπότε σημειώσατε Χ.
Ποτέ δεν είναι απλά τα πράγματα στην εσωτερική βλητική.
Γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα όταν προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την αλλαγή μιας παραμέτρου ενώ ταυτόχρονα αλλάζουν άλλες πέντε.
Η πιο σχετική δοκιμή που έχω βρει είναι αυτή.
https://www.clay-shooting.com/features/do-back-bored-guns-shoot-faster/
Φαίνεται να υπάρχει μια αυξημένη ταχύτητα στους διευρυμένους max 2%.
Το πιο πιθανό είναι ότι έχει να κάνει με την τριβή και τις διαμέτρους των βυσμάτων.
Το 2% στο στόμιο είναι πολύ μικρό, για το μελάνι που έχει πέσει (αν τελικά ισχύει, ... προσωπικά το δέχομαι).
Στα 20m πόσο γίνεται ?
Θα βάλει το 2% περισσότερα πουλιά στην τσάντα ;
Διαφορές πάντα θα υπάρχουν ... δεν έχω βρει όμως ακόμα αυτή που κάνει την διαφορά.
Το 2% στο στόμιο γίνεται 1% στα 36m με 7άρια με απόλυτα σφαιρικά σκάγια !2% μεγαλη κουβεντα φιλε αν παρειςωπαραδειγμα εναν που ειναι 98 κιλα ειναι καλος αν ειναι 100 ειναι χοντρος αν κανει 98€ ειναι φτινκ αν κανει 100€ ειναι πανακρυβο ετσι και δω αν βαρεσεις 98 τρυγωνια εσυ και 100 εγω θα με πιο τουφεκος απο σενα αχαχαχαχαχα
Δεν εχω ταχογραφο καρντια μουΤο 2% στο στόμιο γίνεται 1% στα 36m με 7άρια με απόλυτα σφαιρικά σκάγια !
Καταλαβαίνεις για τι μιλάμε.
Ωραία η έκφραση "αυξημένη ταχύτητα", το "πόσο αυξημένη" πρέπει να ψάξεις πολύ για να το βρεις και μόλις το βρεις απογοητεύεσαι.
Ούτε εγώ για 12άρι.Δεν εχω ταχογραφο καρντια μου
Πολυ ωραια η maxus2 αλλα η διαφορα με την παλια πεντε χιλιοστα ριγα και μια βηδα παπιας 700€ ρε φιλεΟύτε εγώ για 12άρι.
Μόνο για αεροβόλο.
Γι' αυτό ψάχνω.
Αν απογοητευτώ ή καταφέρω και σπάσω την Μ2 να ξέρεις ότι το επόμενο όπλο μου θα είναι η maxus, κρυφοbrownάκια.
ps
Διαχειριστές σκούπα αν κάτι είναι άσχετο.
Yπαρχουν και πολλές αλλες διάφορες εξωτερικά και εσωτερικά. Και ο αυλός και ο κώνος έχουν μεγαλώσει και βγαίνει πλέον μόνο σε 3.5 ιn. Στα 1650 € η τιμή σε κεντρική ΕυρωπηΠολυ ωραια η maxus2 αλλα η διαφορα με την παλια πεντε χιλιοστα ριγα και μια βηδα παπιας 700€ ρε φιλε
Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση, ξέρεις μήπως εσυ η κάποιος άλλος ποση ειναι η διάμετρος της φουστας στον συγκεντρωτηρα power piston της remington ;Το παραπάνω είναι σωστό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Δείτε ...
18.4 vs 18.8
1317 - 1323 - 0.5%
1331 - 1353 - 1.7%
1280 - 1299 - 1.5%
πιθανή διαφυγή αερίων, διάμετρος βύσματος, σκληρότητα βύσματος, μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής, μεγαλύτερος όγκος καύσης, μεγαλύτερη αντίσταση αέρα ;;;;;
Αυτά δεν παίζουν ρόλο ;
Αν έχεις δοκιμάσει μεγάλο αριθμό διαφορετικών φυσιγγίων πάω πάσο, θα ήθελα όμως να μου πεις την μέγιστη διαφορά που έχεις δει στην ταχύτητα.