Νίκο και Λευτέρη Καλημέρα!
Βλέπω την παλιά συζήτηση , αν μου επιτρέπεται να μπω σφήνα με ένα-δυο παρατηρήσεις(εσείς ξέρετε βέβαια πολύ καλυτέρα!):
1.Οι Αμερικανοί δεν ρελιάζουν στο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΣ..(βέβαια οι κάλυκες τους έχουν σκληρότερο πλαστικό).Το διάσημο FEDERAL CAL.16 32 gr(=38 γρ του cal.12), που έχω ρίξει ΚΛΩΤΣΑΕΙ λιγότερο , και ΣΚΟΤΩΝΕΙ καλυτέρα και πιο ΜΑΚΡΥΑ από πάρα πολλά αλλά ελληνικά και ευρωπαϊκά επώνυμα των 28-29 γρ (=33-34 γρ στο cal.16).
2.Σε κυπριακό σαιτ, αν θυμάμαι καλά μειώνοντας τις στροφές του δρέπανου από 1000-1200(περίπου λέω) στις 600 για το αστεροειδές ρέλι είχαν 100 bar λιγότερες πιέσεις, με τα ίδια βλητικά αποτελέσματα στο φυσίγγιο...
Υ.Γ: Εγώ είμαι βέβαια...αρχάριος μπροστά σας...μόνο ρελιαστά φυσίγγια φτιάχνω για για το cal.16...με χειροκίνητη ρελιάστρα παρεμπιπτόντως!...αλλά είπα να πω μια γνώμη.
Φιλικότατα,
Γιάννης
Γεια σου Γιαννη !!! Πολυ καλα εκανες και ειπες την γνωμη σου!!!!
Εχω την εντυπωση....χωρις να βαζω το χερι στο ευαγγελιο....αυτο που εχει σημασια και αλλαζει
συγκεντρωσεις και κατανομες ειναι ο ''τυπος'' του ρελιου ( βαθυ στενο -ρηχο χοντρο - και το
αντιστροφο δλδ βαθυ χοντρο και ρηχο στενο ) παρα οι στροφες που θα ρελιασεις...
Επισεις εαν υπαρχουν διαφορες στο ΙΔΙΟ ΡΕΛΙ με διαφορετικες στροφες ρελιασματος θα μου κανει εντυπωση εαν ο ταχογραφος δωσει διαφορετικες ενδειξεις....
Εδωσες....''τροφη'' για δοκιμες φιλε μου!!!!