Δεν μίλησα για το ποσοστό Στράτο...για την μη ομοιόμορφη κατανομή σχολίασα...Ίσως του έχει φύγει λίγο αριστερά Σπύρο...αν το ρίξει σε μεγαλύτερο χαρτί θα βάλει σωστα το κέντρο της τουφεκιας στη μέση του κύκλου και θα ανέβει και το ποσοστό του.
Δεν μίλησα για το ποσοστό Στράτο...για την μη ομοιόμορφη κατανομή σχολίασα...Ίσως του έχει φύγει λίγο αριστερά Σπύρο...αν το ρίξει σε μεγαλύτερο χαρτί θα βάλει σωστα το κέντρο της τουφεκιας στη μέση του κύκλου και θα ανέβει και το ποσοστό του.
Το 11,3 απέχει βέβαια πολύ από το 12,0 αλλά υπερέχει επίσης πολύ από το 10,7 με 10,9 που έχουν τα συνηθισμένα επιμεταλλωμενα, αν συνυπολογισεις την πάρα πολύ μεγάλη σκληρότητα, τότε πρόκειται για πολύ διαφορετικό σκαγι.Μάλιστα! Οπότε δεν κερδίζουμε κάτι σε σύγκριση με το πάρα πολύ σκληρό επιμεταλλωμενο μολύβδινο σκάγι... Οπότε, με λίγα λόγια είναι θέμα νομοθεσίας...
Gauge | Head Brass | Case | Powder | Lead | Wad | Shot Type | Crimp | Box | Shotgun Chamber (mm) |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
12 | 20 mm | 76 mm (3 inch) | MG2 | 40 g (1 2/5 oz) | PC | 6 - 5 | * | 5/100 | 76, 89 |
Το κατάλαβα . Απλά λέω οτι αν εκεί που φαίνονται τα πολλά σκάγια είναι το κέντρο της τουφεκιας δεν είναι σωστή η αποτύπωση . Αν το χαρτί ήταν 1,20*1,20 θα μπορούσαμε να δουμε καλύτερα την τουφεκιά.Δεν μίλησα για το ποσοστό Στράτο...για την μη ομοιόμορφη κατανομή σχολίασα...
Εντάξει, ισχύει, απλά θέλω να πω ότι με ένα σκάγι αμερικάνικο με 6% αντιμόνιο και πολύ σκληρή επιμετάλλωση (+buffer) πιστεύω ότι θα έχουμε παρόμοια βλητικά αποτελέσματα. Προφανώς, δεν το εξειδικευω στο θέμα στήσιμο φυσιγγίου, καθώς δεν έχω τέτοια γνώση, αλλά πιο πολύ αναφέρομαι στις ιδιότητες του υλικού σε πρακτική εφαρμογή. Θεωρητικά, ναι, τα hevishot υπερέχουν! Hands down όπως λένε οι Αμερικάνοι!!Το 11,3 απέχει βέβαια πολύ από το 12,0 αλλά υπερέχει επίσης πολύ από το 10,7 με 10,9 που έχουν τα συνηθισμένα επιμεταλλωμενα, αν συνυπολογισεις την πάρα πολύ μεγάλη σκληρότητα, τότε πρόκειται για πολύ διαφορετικό σκαγι.
Σε αυτό τον πίνακα αναφέρομαι στο προηγούμενο ποστ μου!
MG2 TUNGSTEN 40 MAGNUM (line: TUNGSTEN)(+) COMPARE
+ INFO
Gauge Head Brass Case Powder Lead Wad Shot Type Crimp Box Shotgun Chamber (mm) 12 20 mm 76 mm (3 inch) MG2 40 g (1 2/5 oz) PC 6 - 5 * 5/100 76, 89
This cartridge guarantees exceptional performances for extreme shot at long distances with shotgun in magnum and extramagnum version.
We recommend the use with "steel shot" approved shotguns
Αυτες τις 2 δεν τις πειραζω καθολου....π.χ στα μπασιματα τσιχλας ετσι κι αλλιως με 1 ή 2* πάντα παω...Η πρώτη με τον Giovanni η καλύτερη με πολύ μικρή διαφορά από αυτήν με τον Ηλιόπουλο...
Η τελευταια συμφωνω...εχει συσωματωσεις...αλλα τις εβαλα τον Drago εσκεμενα να δω που φτανει σε ταχυτητα κ να ξερω που να βαδίσω κατα Μ.Ο. με σκληρο βυσμα στα ορια της πυριτιδας....θα τη μοντάρω στην πορεία...Η τελευταία με τον Drago θέλει λίγο ψάξιμο έχει άναρχη κατανομή...
Το 3ο τωρα ξεκινησα κ το ψαχνω εντατικα να σου πω την αληθεια...Κωστα με το 3ο σταδιο που πατας καλητερα να εισαι απο 11,5 χιλ και πανω μεχρι 12-12,5 ,εκτος απο τα παααρα πολυ μαλακα βυσματα !!!
Την Drago την έχω στο μυαλό μου...Αυτες τις 2 δεν τις πειραζω καθολου....π.χ στα μπασιματα τσιχλας ετσι κι αλλιως με 1 ή 2* πάντα παω...
Η τελευταια συμφωνω...εχει συσωματωσεις...αλλα τις εβαλα τον Drago εσκεμενα να δω που φτανει σε ταχυτητα κ να ξερω που να βαδίσω κατα Μ.Ο. με σκληρο βυσμα στα ορια της πυριτιδας....θα τη μοντάρω στην πορεία...
Το 3ο τωρα ξεκινησα κ το ψαχνω εντατικα να σου πω την αληθεια...
Ξύνεις πληγή....αλλα...να'χαμε να λέγαμε...χλωμο το κοβω να ερχεται ξανα στα χερια μας...είδωμεν ομως...Ιδανική η D20..
Κοιτα...στα 28 δουλευει η Drago...εχω 1 σεταπ σε αναμονη με 3 διαφορετικα βυσματα...δεν εχω σκοπο να κατσω πλεον να ανακαλυψω κ πολλα σεταπ με αυτην καθως την πειρα αποκλειστικα για μικρα φτερωτα.. ταβανι εχει τα 33 ΒΙΑΝ 34 (με προσοχή)...Θέλω μια πυρίτιδα που να "στέκει" ανάμεσα στην Α1 και την PSB5...
Κ.Νίκο δεν το έγραψα αυτό για να σας μηδενίσω την δοκιμή! Κάθε άλλο. Εσείς έχετε τους λόγους σας και είναι σεβαστότατοι. Εγώ είμαι μιας άλλης λογικής και αυτό σεβαστό αφού και οι δύο μας είμαστε ευχαριστημένοι!Να σου εξηγησω το γιατί . Απο τοτε που αρχισα να κανω δοκιμες ( πολλα χρονια πριν ) παντα τα ψιλα
σκαγια ( Ν8,5- 9 ) τα δοκιμαζα στα 30 μετρα με 3* αστρα....Απο Ν7 και κατω στα 35 μετρα παλι με 3* αστρα
και στα 50 με φουλ τσοκ....
Ετσι εχω ολες μου τις δοκιμες....και ετσι βγαζω εγω τα συμπερασματα μου...βλεποντας το αρχειο μου.
Τωρα υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις απο δοκιμες και δικες μου και φιλων....
Τα 36,5 μετρα τα εχουν θεσπισει οι εταιρειες....αλλα σε αυτα τα μετρα...τα ποσοστα τους ειναι πολυ ποιο
πισω απο τα δικα μου...
Δικο μου σεταπ και τουφεκια που εχει κατω απο 75% με 3* στα 35 μετρα...παει στα αζητητα και στα
σκουπιδια...
Ειτε λαθος...ειτε σωστο παντα ετσι δοκιμαζα και δοκιμαζω..και δεν θα το αλλαξω...
Αλλωστε εχω δικα μου μετρα συγκρισης.....και δικα μου ''γουστα''.....και ''θελω''.....
Μην θεωρησεις ''επιθετικο'' το γραπτο μου...καθε αλλο παρα αυτο δεν θελω....απλα σου εξηγησα τον λογο
που κανω τις δοκιμες σε αυτα τα μετρα οσο καλυτερα μπορουσα ....
Κ.Νίκο δεν το έγραψα αυτό για να σας μηδενίσω την δοκιμή! Κάθε άλλο. Εσείς έχετε τους λόγους σας και είναι σεβαστότατοι. Εγώ είμαι μιας άλλης λογικής και αυτό σεβαστό αφού και οι δύο μας είμαστε ευχαριστημένοι!
Απλά πολλοί συνάδελφοι βλέπουν αυτές τις δοκιμές αλλά δεν παρατηρούν τα μέτρα με αποτέλεσμα να βγάζουν λάθος συμπεράσματα για τα δικά τους φυσίγγια και δοκιμές.
Το ίδιο έφτιαχνα με d20 μόνη διαφορά το καψουλι,έβαζα 688....... Πολύ καλό φυσίγγι.....Στο ψάξιμο της Drago (×32).
Έστεισα κάποια φυσίγγια, δοκιμή στη δοκιμή με διάφορες βυσματώσεις, οι οποίες δεν μου εδωσαν το 70+% οπου ζητάω...
68.5 (CH.T1)
CX2000 1.55×30 Giovani 22 (3ο st.) No:8½ (6*) 57.50mm K.X 10.5mm
View attachment 72338
View attachment 72337
View attachment 72335
Εγώ πάλι δέχομαι την χρηστικότητα των 36,5 μέτρων κ την ευκολία στη σύγκριση των αποτελεσμάτων αλλά σαν προσωπική επιλογή διαφωνώ με αυτή...Και εγώ θα πω καλοπροαιρετα πως συμφωνώ με τον Νικηφορο πως όλες οι δοκιμές καλό είναι για να μπορούμε να συγκρίνουμε, να γίνονται στα 36,5 μέτρα ακριβώς, με εξαίρεση τα φυσίγγια ειδικής χρήσης, όπως τα μεγάλης διασποράς που τα δοκιμάζουμε σε όποια απόσταση θεωρούμε πιο ενδεικτική, και τα πολύ μεγάλων αποστάσεων που αφού τα δοκιμάσουμε στα 36,5 , τα δόκιμαζουμε και στα 50 μέτρα.