Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Φιλε το αγαπημενο μου απο μικρος ετρωγα και τρωω δεν ξερω ποσα κορνε αληθεα λες να με επηρέασε εγκεφαλικα και πηγα και εκανα κωνο;Μπορει να παιζει κατι τετοιο;
Μπορεί...εγώ μικρός πάτησα σκατα μια φορά και από τότε περπατώ με το κεφάλι κάτω.Μονο κώλους βλέπω, μάπα ποτέ.

Φιλε EVO εκανα μια ερωτηση για τον κωνο των 7.5cm εαν τον επελεξες εσυ η ο Ψυλλακης.Θέλεις να μου το απαντησεις;
φιλε πετρο το 2009 που το εκανα,εγω δεν ηξερα ποσους ποντους,του ειπα κανε οτι νομιζεις.οταν ειδα αποτελεσμα,πριν και μετα,καταλαβα οτι ειχα αλλο οπλο.νομιζω οτι τωρα κανη 5 ποντους.ενας φιλος μου που κυνηγαμε παρεα,του πηγε μια ιμπαλα πλας,18,8 και του εκανε 5 ποντους, και του ειπε πριν το κανη,δεν χρειαζεται παραπανω.οταν ειδα την ντουφεκια του ειπα του φιλουμου.εγω θα ηθελα να ειχα και ενα οπλο σαν το δικο σου.πιο ανοιχτος απο μενα αλλα πολλυ καλες κατανομες,μια αξιοπρεπες ντουφεκια που θα την ηθελα.και παρεπιπτοντος να πω οτι η brenta,η 930,εχη κονο μαμα,η 7,5 ποντους,η 11.μαλον νομιζω 11.τυχαιο?

Δεν ειδα σχολια και προβληματισμο για τα 480mm του κωνου της beretta, ενα οπλο που δεν ειναι ''τυχαιο''.

https://berettahellas.gr/product/beretta-dt11-black-pro/
Νομίζω ο μόνος λόγος που έγινε αυτή η επιλογή από την εταιρεία είναι για μείωση του λακτισματος, με μειωμένες ομως αρχικές ταχύτητες . Δεν σημαίνει πως οι επιλογές ειναι σωστές επειδή μια εταιρεία είναι μεγάλη , η συγκεκριμένη εμένα μου φαίνεται λανθασμένη και αρκετά τυχοδιωκτικη, με την λογική του αν το πολύ είναι καλύτερο, το πάρα πολύ είναι ακόμη καλύτερο .

Νομίζω ο μόνος λόγος που έγινε αυτή η επιλογή από την εταιρεία είναι για μείωση του λακτισματος, με μειωμένες ομως αρχικές ταχύτητες . Δεν σημαίνει πως οι επιλογές ειναι σωστές επειδή μια εταιρεία είναι μεγάλη , η συγκεκριμένη εμένα μου φαίνεται λανθασμένη και αρκετά τυχοδιωκτικη, με την λογική του αν το πολύ είναι καλύτερο, το πάρα πολύ είναι ακόμη καλύτερο .
Ok, με επεισες, δεν το αγοραζω.....

Πάει και η μπερετα χάλασε!!!!!!

Αυτος ο Αμερικανακος ο Στηβ σε συγκριτικο πατερν ανέδειξε 1η την Μosberg 940 pro με 81% και το ιδιο σχεδον την Α400extreme plus ως 2η υπολοιπομενη στην λεπτομερρια της διαμορφωσης.Μια απλη κανη με ενα μακρυ κωνο νομιζω στα 9cm με την 2η στα 35cm.Βγαλτε συμπερασματα.Η δε SBE 3 με 71% την εβγαλε την χειροτερη ενα οπλο που η σειρα SBE ειχε γινει θρυλος των αμερικανικων βαλτων.Τωρα με τα βιντεακια και τις βελτιωσεις των εταιριων ενιοτε παιζει και η πολιτικη προωθησης των προιοντων ομως κρατηστε αυτο που με βεβαιοτητα θα σας πω και σας εχω πει ποιο πανω και περασε ασχολιαστο στο περιβαλλον μου φιλοι και σκοπευτες διεθνεις εχουν δουλεψει το οπλο της beretta A400 extreme plus και αυτο που ειδα κατα λοινη ομολογια στα κυνηγια τους δεν ειχε προηγουμενο.Βεβαια προσωπικα δεν με απσχολει ενα οπλο super magnum απο την στιγμη που τα φυσυγγια που χρησιμοποιω ειναι βια 38γρ και μονο βαρος θα προσθεσει στα χερια μου.Το οπλο αυτο βγηκε για την αμερικανικη αγορα εκει που ειναι large σε ολα αλλα που ειναι ο μυθος και που η αληθεια ο καθενας απο μας ας εχει το δικο του συμπερασμα.Τελος θα συμφωνησω προσωπικα ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Λευτερη αν το λεω καλα στην αποψη που εκφραζει ποιο πανω και για τον λογο αυτο εχει ανεβει στα 3.500γρ..Προσωπικη εμπειρια τελος Οκτωμβρη περιπου που θα τη παραλαβει συγγενης μου και θα μπορω να ανεβασω και εγω μια ποιο συγκεκριμενη γνωμη οσο το δυνατον.Ας ειμαστε ανοικτοι ομως στις επιλογες και στις εμπειριες συναδελφων κακο δεν ειναι.

φιλε πετρο το 2009 που το εκανα,εγω δεν ηξερα ποσους ποντους,του ειπα κανε οτι νομιζεις.οταν ειδα αποτελεσμα,πριν και μετα,καταλαβα οτι ειχα αλλο οπλο.νομιζω οτι τωρα κανη 5 ποντους.ενας φιλος μου που κυνηγαμε παρεα,του πηγε μια ιμπαλα πλας,18,8 και του εκανε 5 ποντους, και του ειπε πριν το κανη,δεν χρειαζεται παραπανω.οταν ειδα την ντουφεκια του ειπα του φιλουμου.εγω θα ηθελα να ειχα και ενα οπλο σαν το δικο σου.πιο ανοιχτος απο μενα αλλα πολλυ καλες κατανομες,μια αξιοπρεπες ντουφεκια που θα την ηθελα.και παρεπιπτοντος να πω οτι η brenta,η 930,εχη κονο μαμα,η 7,5 ποντους,η 11.μαλον νομιζω 11.τυχαιο?
Τα αλεζουαρ που δουλεύουν οι περισσότεροι είναι στάνταρ επομένως το μήκος εξαρτάτε και από τον αυλό αν και κάποιος χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά για να τον μεγαλώσει και παραπάνω χωρίς να αφαιρέσει μέταλο κοντά στη θαλαμη περισσότερο.Ενα αλεζουαρ 5 μοιρών π.χ θα δώσει άλλο μήκος κώνου στον 18.4 και άλλο μήκος στον 18.8 .Προσωπικά ένας αυλός 18.5 με έναν κώνο 3.5εως 5 εκ θεωρώ ιδανικό συνδυασμό με τα όσα έχω δει ακούσει δοκιμάσει εννοείται με αχρωμιωτη και άριστα γυαλισμένο κανη από την αρχή έως το τέλος με ένα σταθερό τσοκαρισμα 3/10 με μια τέτοια κανη και ένα αξιόλογο φυσίγγι δεν χρειάζεται κάτι άλλο για τα ελληνικά δεδομένα

Μετα από 10.000 + φυσίγγια με το dt και 30.000+ με το perazzi το πάρα πολύ είναι ακόμα καλύτερο Λευτέρη.

Μετα από 10.000 + φυσίγγια με το dt και 30.000+ με το perazzi το πάρα πολύ είναι ακόμα καλύτερο Λευτέρη.
Καλύτερο σε τι ; Έτσι όπως πιάνουμε ένα σημείο του όπλου κάθε φορά πχ κώνο, και προσπαθούμε να βρούμε τι είναι σωστό και τι όχι, θα πελαγοδρομουμε δίχως να καταλήγουμε ποτέ σε ασφαλές συμπέρασμα, γιατί απλά σε ένα σύνολο όπου υπάρχει αρχή και τέλος, όλα είναι αλληλοεξαρτωμενα και μία οποιαδήποτε αλλαγή δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να υπολογίζουμε το
αντίκτυπο στο σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα φυσίγγια ( και αυτό είναι κανόνας που φαίνεται σε κάθε μέτρηση σε κανονάκι), έχουν μία ομοιότητα στο πως παράγουν έργο, πχ ένα φυσίγγι 600 bars με ένα φυσίγγι 900 bars , και τα δύο ξεκινάνε αναπτυσσοντας την μέγιστη πίεση εντός θαλαμης και διατηρώντας περίπου την πίεση στο 50% το βύσμα περνάει στον κώνο και βγαίνοντας από τον κώνο στα πρώτα 5 με 10 εκατοστά οι πιέσεις κατακρημνιζονται και ακολουθεί μία διαδρομή έως το στόμιο με μικρή σχετικα συμβολή στην παραγωγή έργου. Φυσικά αυτό το λαμβάνουν υπόψιν όλες οι βιομηχανίες όπλων και όπως συμβαίνει και αλλού ετσι και η κάθε εταιρεία έχει την δική της φιλοσοφία, πχ η Beretta είναι υπέρ της στενής θαλαμης κερδίζοντας γύρω στα 30 με 50 bars και των μακριων κωνων, χάνοντας αλλα τόσα αλλά περιοριζοντας το λάκτισμα και τις παραμορφωσεις. Η Benelli από την άλλη, αν και του ίδιου ομίλου, το αντίθετο , φαρδύτερη θαλάμη και κοντυτερος κώνος, ίσως επειδή βολεύει καλύτερα τον μηχανισμό αδράνειας. Αντίστοιχα πραττουν λίγο πολύ όλες οι εταιρίες, και κάθε λίγο προκυπτει κάποια μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή φιλοσοφίας, ( για λόγους που δεν θα μας πουν ποτέ), που την διαφημίζουν σαν την ανακάλυψη του αιώνα. Εμείς θύματα της διαφήμισης ( όπως και στην πολιτική) αντί να εστιάζουμε στις δικές μας απαιτήσεις, παίζουμε το παιχνίδι που βολεύει το εμπόριο και χάνουμε.

Εμείς θύματα της διαφήμισης ( όπως και στην πολιτική) αντί να εστιάζουμε στις δικές μας απαιτήσεις, παίζουμε το παιχνίδι που βολεύει το εμπόριο και χάνουμε
Εγώ κέρδισα.
Τί κέρδισα?
Εκεί που ήμουν λάθος με το perazzi ή στην καλύτερη είχα ένα κοματάκι από το πιάτο, τώρα είμαι 10%πάνω!
Δεν το έχω ρίξει στον πίνακα αν και κάποια στιγμή θα το ξεβρακώσω.
Εχει πολύ καλή περιφέρεια με τα ic και με βολεύει αυτό γιατί δεν υστερεί ούτε στα μακρινά.
Δεν έκλαψα ούτε 1€ που έδωδα.(μεταχειρισμένο).
12000€ δεν θα έδινα με τπτ.

Εγώ κέρδισα.
Τί κέρδισα?
Εκεί που ήμουν λάθος με το perazzi ή στην καλύτερη είχα ένα κοματάκι από το πιάτο, τώρα είμαι 10%πάνω!
Δεν το έχω ρίξει στον πίνακα αν και κάποια στιγμή θα το ξεβρακώσω.
Εχει πολύ καλή περιφέρεια με τα ic και με βολεύει αυτό γιατί δεν υστερεί ούτε στα μακρινά.
Δεν έκλαψα ούτε 1€ που έδωδα.(μεταχειρισμένο).
12000€ δεν θα έδινα με τπτ.
Θα συμφωνησω με την προσωπικη σου εμπειρια και αποψη αλωστε και φιλοι μου σκοπευτες ταυτιζονται απολυτα και μεταβησαν και αυτοι σε DT11 αλλα θυμησε μου σε παρακαλω οταν εγιναν τα απολυτα παγκοσμια ρεκορ αρχικα πχ 150 στα 150 ριχνανε τοτε με DT11 και κωνο 48cm ?Προφανως σημερα ενα οπλο της εποχης οπως το DT11 με τα βελτιωμενα εργονομικα χαρακτηριστικα αλλα και να δεχθω και την βελτιωμενη με ποιοτικα βλητικα χαρακτηριστικα κανη να βοηθαει πραγματι περισσότερους σκοπευτες να ανεβουν ποιο ευκολα και ποιο ψηλα στις επιδοσεις τους.Επομενως αν δεχθουμε την εκδοχη αυτη τοτε ολοι μας πρεπει να στραφουμε με ενδιαφερον προς την Α400 extreme.plus εφοσον μας προσφερει την ιδια φιλοσοφια για κυνηγετικη χρηση και με τον τροπο αυτο να βοηθησει και πολλους απο μας να ανεβουμε στις επιδοσεις μας γενικα .Αυτο προκυπτει κατα συνέπεια απο την αναλυση και την ενδεχομενη αποδοχη των δεδομενων και οχι γιατι το αναφερω εγω .

εδω φιλε μου μου εχεις βαλη μια ντουφεκια με 28 γραμαρια,στα 25 μετρα,με lm, tsok.egv ayta ta metra τα εχω με κυλινδρο στα 26 μετρα,και οχι lm,πως εσυ,και με 32γρ,οχι 28.γιατι οπως ξερης,τα 28 γραμ,ειναι πιο κλειστες ντουφεκιες απο οτι τα 32.παρολα αυτα με 32 και 4 αστρα η 5 αστρα εγω εχω πιο κλειστη ντουφεκια λογο κονου.εγω δεν εβαλα 28 γραμαρια με 3 τσοκ.αν δεις το 3αρι με 28 γραμαρια θα δεις αποτυπομα μιας μπαλας.κιεπειδη καποιος μου ειπε οτι πας σκοπεπευτηριο,οταν ξαναπας,στειλε μυνημα να παμε για να πειστεις.καφε θα πιουμε και θα γνωριστουμε.εχω κανη και δοκιμες,με χοντρα σκαγια 5αρια συγκεκριμενα,στα 40 μετρα αλλα το ειχα σε χαρτονη οχη φωτογραφια,αλλιως θα εδειχνα.ηστερα να πω οτι δεν το πεζω ξυπνιος ουτε καποιο κερδος εχω απο αυτα που λεω.ο σωτηρης ο παπαιωαννου,που εχη μηχανημα cns στο πειραια,οταν ειδε της ντουφεκιες στη μαλακασα,μου λεει,εγω εχω μια μπερετα σπιτι που τις εχω κανη κωνο,και δεν μπορω να κυνηγισω,και δεν την κυνηγαω.εγω στα κοντινα τα πουλια,πχ,τις πρωινες η νυχτερινες τσιχλες εχω φτιαξη,ενα τσοκ,6 φορες πιο ανοιχτο απ τον κυλιδρο.υστερα εβαλα δοκιμη 26 μετρα και πεσανε να με φανε,γιατι 26 μετρα?γιατι μεχρη αυτα τα μετρα πετανε οι τσιχλες στο καρτερη,μες τον ελεωνα.αν εκει ειμαι καλυμενος,δεν χρειαζεται να βαλο αλλο τσοκ,τα αλλα τα εχω για πιο μακρια.ηθελα να γραψω ακομα,οτιτα 50 μετρα που λεται,αν βαλεις ενα στοχο 1*1 και συκωσης τον αντοιχειρα σου απεναντη του,το νυχι του αντοιχειρα σου,κρηβει τον στοχο κι αυτο που δοκιμασα στα 40 οχι στα 50 που λεται.οποιος θελη κανη δικιμη με κορδελα και θα το διαπιστωση.και να ξερεται οι δοκιμες, στα κανονακια,γινονται με φουλ τσοκ στα 36,5 μετρα.οχι στα 50.τωρα αν ριχνης σε κοπαδι φασες στα 50 με 4αρια που εχουν τηναναλογη δηναμη βεβαια να καταβαλουν το θηραμα και αν,την βρουν σε ζωτικο οργανο θα πεση.παω για δουλεια τωρα οποιος εχη αντιθετη γνωμη σε αυτα που εγραψα,δεκτος να τον ακουσω.
Όπως την βρίσκει ο καθένας φίλε.
Αν και όποτε νοιώσω ότι το όπλο μου έχει πρόβλημα θα αγοράσω ένα άλλο.
Δεν θα καθήσω να ασχοληθώ με depannage.

Τα 50μ έχουν ενδιαφέρον.
Σου προτείνω να δοκιμάσεις.

Νομίζω δεν κατάλαβες τι λέω.
Ο μεγάλος κώνος σφίγγει τα ανοιχτά τσοκ.
Το έχω γράψει πολλές φορές.
Πόσο ; Δεν ξέρω, τα σφίγγει πάντως.
Δεν σφίγγει την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που μπορείς να βγάλεις.
Έτσι πιστεύω από αυτά που έχω δει, ... αν δω κάτι άλλο θα αναθεωρήσω.
Γι αυτό σου ζήτησα μακρινή τουφεκιά με χοντρά.
Συμβουλή ... Μην ρίχνεις στα 26 και βγάζεις συμπέρασμα για τα 36 ή τα 50.
Καμία σχέση.

Αυτά με τις θεωρίες ωραία είναι αλλά το χαρτί και ο τενεκές είναι αλάνθαστα.

Νομίζεις πραγματικά ότι αν έριχνα με 32 γρ στα 25μ θα είχα λιγότερα σκάγια ;

Άκου να σου πω τι νομίζω ότι σου συνέβει με την δική μου οπτική.
Αγόρασες ένα προβληματικό όπλο, του έφτιαξες έναν τεράστιο κώνο με αποτέλεσμα να σφίξουν τόσο οι τουφεκιές που αναγκάστηκες να φτιάξεις και άλλο ειδικό τσοκ για να να το κυνηγήσεις.
Τα 26μ οποιοδήποτε όπλο τα έχει χωρίς να δώσεις ευρώ επιπλέον.
Ο φίλος σου το έχει παρκαρισμένο.
Πολλοί τα πουλάνε γιατί δεν μπορούν να τα κυνηγήσουν.

Αφού βρήκαμε τόσο σφιχτό όπλο κάνε μου την χάρη και βάρα 2-3 τουφεκιές στα 36,5μ μετρημένα από το στόμιο, με φουλ με γνωστά εμπορικά.
Νούμερα από #6 και κάτω αν έχεις.

Αν είναι όπως τα λες η διαφορά θα κάνει μπαμ.

Last edited:
Αν θυμάμαι καλά έριχνες με μπενελι τσοκ gemini, να ρίξεις με το μαμά να μας πει τις ωραίες συγκρίσεις που θα κάνεις με την 1187 μαμά και αυτή.Εγω θα τις φωτογραφίσω τις δοκιμές και σε άσπρο πίνακα για να φαίνονται τα σκακιά όχι η κουκίδες των μαρκαδόρων που η κάθε μία είναι τριπλή σε μέγεθος και φαίνεται το χαρτί γεμάτο .Η guerini μαμά έχει 3 τσοκ 1-3-skeet με αυτά θα ρίξω και μόνο .Και να ξέρεις δεν είναι το θέμα μας μόνο η συγκέντρωση είναι το πώς κρατιέται μια σοβαρή κατανομή από που ξεκινά και που χάνεται σε μέτρα αυτή είναι η μαγκιά του Αμερικανού και της perazzi για να σε βάλω σε σκέψεις και να δεις πόσο καλά σκοτώνει ένα όπλο στα 25 και στα 45 χωρίς να υπερβάλει ούτε σε συγκέντρωση ούτε να χρειάζεται τον 100% αυστηρό σκοπευτή..Γι'αυτό το φυσίγγι που τρωγεστε όλοι από μόνο του δε κάνει τη διαφορά αλλά ο κάθε ένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά κάποια πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο υπάρχουν άλλοι παράμετροι που ανήκουν στο πολύ ψάξιμο.Αυτο που σου γράφω για μια κατανομή που καλύπτει μεγάλη γκάμα μέτρων χωρίς απόλυτη αυστηρότητα δεν μπορεί να γίνει από το φυσίγγι όποιος κατάλαβε κατάλαβε γίνεται από την κανη και σε μικρότερο ποσοστό από το τσοκ διότι φτάνοντας στο τσοκ έχει υποστεί ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι της επιρροής της η ντουφεκιά γι'αυτό και πολλοί έχουν πει και λένε αυτό το όπλο μου δίνει το κάτι παραπάνω είτε σε πιατακι είτε σε θήραμα.Και για να το δεις σε χαρτί θα πρέπει να ρίξεις πολλές ντουφέκιες σε διαφορετικές αποστάσεις και όχι 50 στα 36.5 η άλλες 50στα 50.Ενολιγοις για να δούμε τις διαφορές θέλουμε δοκιμές που δεν γίνονται συνήθως.Και θέλουν πολύ χρόνο όχι ότι κάποιοι δεν τις έχουν κάνει για πάρτη τους
Ρίξε εσύ και θα τις φτιάξω εγώ.

Έχω και με μαμά τσοκ στις 18 δοκιμές και σε αυτές με τα 5 όπλα το μαμά 2*.

Δεν τις μελέτησες βλέπω.

Status
Not open for further replies.
Back