Μπα δεν τσιμπάει αυτός.Νίκο μήπως σ έστειλε για κώνο και μας τό κρύβεις;; (
χιούμορ)
Μπα δεν τσιμπάει αυτός.Νίκο μήπως σ έστειλε για κώνο και μας τό κρύβεις;; (
χιούμορ)
Αυτή την εντύπωση είχαν από τα τσοκ που φοράνε από το εργοστάσιο.Και μάλιστα πωλειτης σε μεγάλο κατάστημα ήταν κάθετος,είμαι επαγγελματίας μου λέει.Οταν είδε της τουφεκιές από σωστές γεωμετρίες έχασε την μίλια του...Αλλά το έκανα λάθος δεν είπε ποτέ .Όταν είδε ο πατέρας μου ,τουφεκιά στο χαρτί με την καινούργια τότε Μπράου,μου λέει"μήπως τα αραιώνει λίγο"ε του λέω έτσι καν αυτές είνει μπακμπορ για μάγκνουμ
Δεν σκοτώνει όταν ρίχνεις δύο μέτρα μακριά από τον στόχο και εσύ ούτε καν το υποψιαζεσαι ότι η τεχνική σου είναι για τα πανηγύρια.Για να μην σκοτώνει πρέπει να μην έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ διάτρηση ,σωστή διατρηση, αυτά δεν γινονται.
Ο ναι!Μόνο από τις βολίδες που βάζαμε στο στόμα θα έπρεπε να τα έχουμε κακαρώσει από χρόνια.
Δοκιμες με Baikal mp155 μια με κωνο και μια μαμα 71cm μηκος καννης φυσιγγι 35,5 γρ Νο2 εμπορικο(το εχω ανεβασει στην παρουσιαση φυσιγγιων..)Τσοκ μαμα 1* και 4*...Αριθμος σκαγιων φυσιγγιου 145...
View attachment 79278View attachment 79279View attachment 79280View attachment 79281
Αυτες ειναι για αρχη, μετα θα ριξω κανα 6αρι και μετα κανα 8αρι ή 9αρι οταν θα βρω χρονο...(αφου δεν περναει κανα τρυγονι καθομαστε και μ@λ@κιζομαστε...)Πολυ χρονοβορες αυτες οι δοκιμες...Καποιες ειναι λιγο θολες θα δω αυριο μηπως τις ξανατραβηξω αν και πιστευω πως και ετσι βγαινει συμπερασμα.Ο τενεκες απο τυρι στα ποσα μετρα τρυπαει με δυαρια(οχι ολα καποια να τρυπησουν και καποια οχι μηπως βγει και κανα συμπερασμα για διατρηση...
Σκώθκες και πήγες περίπτερο ρε μλκ;Έλα θείο... διάλεξε!Τα 150m τα έχεις με 95% μετά.
View attachment 79245
Αυτό το περιπου το ίδιο είναι σε μια ανοχή 10%Κάτσε βγάζει την υπέρ βελτιωμένη κάνη τώρα η Benelli σε 26 ημέρες ... βλέπω να γεμίζει το car από τα απλά βελτιωμένα και να αγοράζουν όλοι την κάντιλακ.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/benelli-team.4207/page-425#post-923103
View attachment 79251
Να δούμε πότε θα καταλάβεις ότι όλα ρίχνουν περίπου το ίδιο.
Θα πληρώσεις βέβαια και θα μάθεις.
Ήταν κάθετος ο πωλητής για ποιο πράγμαγράψε αγγλικά βρεΑυτή την εντύπωση είχαν από τα τσοκ που φοράνε από το εργοστάσιο.Και μάλιστα πωλειτης σε μεγάλο κατάστημα ήταν κάθετος,είμαι επαγγελματίας μου λέει.Οταν είδε της τουφεκιές από σωστές γεωμετρίες έχασε την μίλια του...Αλλά το έκανα λάθος δεν είπε ποτέ .
Πολύ ωραίες ντουφεκιές...36 γρ νο 3 2* τσοκ 36 μετρα
View attachment 79289
37γρ(36+1 p.baffer)View attachment 79290 34 γρ νο 5 View attachment 79291
Δεν ξέρω το κατά πόσο χάθηκε ,,,η πραγματική απόδοση του βελτιωμένου,ως ποσοστό ,σαν κατανομή πάντως σίγουρα χάθηκε....ως τσοκαρισμαΔοκιμες με Baikal mp155 μια με κωνο και μια μαμα 71cm μηκος καννης φυσιγγι 35,5 γρ Νο2 εμπορικο(το εχω ανεβασει στην παρουσιαση φυσιγγιων..)Τσοκ μαμα 1* και 4*...Αριθμος σκαγιων φυσιγγιου 145...
View attachment 79278View attachment 79279View attachment 79280View attachment 79281
Αυτες ειναι για αρχη, μετα θα ριξω κανα 6αρι και μετα κανα 8αρι ή 9αρι οταν θα βρω χρονο...(αφου δεν περναει κανα τρυγονι καθομαστε και μ@λ@κιζομαστε...)Πολυ χρονοβορες αυτες οι δοκιμες...Καποιες ειναι λιγο θολες θα δω αυριο μηπως τις ξανατραβηξω αν και πιστευω πως και ετσι βγαινει συμπερασμα.Ο τενεκες απο τυρι στα ποσα μετρα τρυπαει με δυαρια(οχι ολα καποια να τρυπησουν και καποια οχι μηπως βγει και κανα συμπερασμα για διατρηση...
Δεν ξερω τι ντενεκες ειναι η τυριου η αυτους που βαζουν τουρσια !!! Το νο 5 ειναι για τωρα με ς4 ,για αργοτερα ενησχιεται κατα 0,10 γρ ,αλλα μπορει να ειναι και μαλακα τα σκαγια γιατι τα βρηκα μεσα σαν φακες !! Εχουν καποια πραγματα που θελουν διωρθοση αλλα εγω βλεπω 3 λαγους στιφαδο !!!Πολύ ωραίες ντουφεκιές...
Στο Νο3...καλύτερη η ντουφεκιά στα 36γρ. (χωρίς μπαφερ)...για τα γούστα μου πάντα...
Ίσως βέβαια, αυτή με το μπαφερ να σου έχει φύγει λιγο δεξιά...
Το 34αρι Νο 5, μήπως, λιγο διάτρηση να του δώσεις ακόμα...
Τυριού τενεκές;
Επιτέλους να δούμε σωστή σύγκριση με κωνο και χωρίς. Σωστά τις έκανες στα καθιερωμένα 36,5μ γιατι έχουμε και οπτική εμπειρία σε αυτά. Ωραίες σφιχτες και εντυπωσιακές τουφεκιες σου έβγαλε ο κώνος αλλά το άνοιγμα του κυλινδρου θα το πάρεις πλέον μόνο με φυσιγγι διασποράς.Δοκιμες με Baikal mp155 μια με κωνο και μια μαμα 71cm μηκος καννης φυσιγγι 35,5 γρ Νο2 εμπορικο(το εχω ανεβασει στην παρουσιαση φυσιγγιων..)Τσοκ μαμα 1* και 4*...Αριθμος σκαγιων φυσιγγιου 145...
Αν το μεγαλύτερο ποσοστό των κυνηγετικών σου βολών είναι πάνω από 45 μέτρα, το όπλο με βελτίωση κώνου θα σου δώσει περισσότερα θηράματα στο χέρι...Δοκιμες με Baikal mp155 μια με κωνο και μια μαμα 71cm μηκος καννης φυσιγγι 35,5 γρ Νο2 εμπορικο(το εχω ανεβασει στην παρουσιαση φυσιγγιων..)Τσοκ μαμα 1* και 4*...Αριθμος σκαγιων φυσιγγιου 145...
Αν φτιάχνεις λαγοφύσιγγα...αξίζει να δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις αντιμονιούχα 5% σκάγια...Δεν ξερω τι ντενεκες ειναι η τυριου η αυτους που βαζουν τουρσια !!! Το νο 5 ειναι για τωρα με ς4 ,για αργοτερα ενησχιεται κατα 0,10 γρ ,αλλα μπορει να ειναι και μαλακα τα σκαγια γιατι τα βρηκα μεσα σαν φακες !!
Σίγουρα...και σε 10 μέτρα ακόμα, αν πάνε οι ντουφεκιές πάνω στο λαγό...τον έχεις στο σακούλι...Εχουν καποια πραγματα που θελουν διωρθοση αλλα εγω βλεπω 3 λαγους στιφαδο !!!
Η σφιχτή τουφεκιά της "βελτιωμένης" κάνης αν συνδυαστεί με δεινή σκοπευτική ικανότητα Ναικ αυτό διότι μειώνει κατά πολύ τον δραστικό κύκλο της Τουφεκίαςπεριμένω τον Μπίλυ να βγάλει ποσοστάνα δω το κατά πόσο είναι όντως χρήσιμη για κινητό στόχοΑν το μεγαλύτερο ποσοστό των κυνηγετικών σου βολών είναι πάνω από 45 μέτρα, το όπλο με βελτίωση κώνου θα σου δώσει περισσότερα θηράματα στο χέρι...
Αν το μεγαλύτερο ποσοστό των κυνηγετικών σου βολών είναι κάτω από 45 μέτρα, το όπλο με "μαμά" κώνο θα σου δώσει περισσότερα θηράματα στο χέρι...
Αυτά αφορούν τις συγκεκριμένες εικόνες κατανομών που έβαλες...
Για σκοπευτικες ικανότητες μέσου κυνηγού πάντα, που θέλεις να εκμεταλλευται την όσο δυνατό μεγαλύτερη δραστική επιφάνεια ντουφεκιάς...
Για κυνηγούς επιπέδου αθλητών πρωταθλητισμού Τραπ ή Μίτα δεν έχει καμία σημασία...
Ωχχχ...πάλι διαγράμματα...Η σφιχτή τουφεκιά της "βελτιωμένης" κάνης αν συνδυαστεί με δεινή σκοπευτική ικανότητα Ναικ αυτό διότι μειώνει κατά πολύ τον δραστικό κύκλο της Τουφεκίαςπεριμένω τον Μπίλυ να βγάλει ποσοστάνα δω το κατά πόσο είναι όντως χρήσιμη για κινητό στόχο
Δεν χρειαζεται να παρω αντιμονιουχα εχω αλλο κολπο εγω !!και κατι αλλο ο ντενεκες φριι χωρις βαρος !!!Αν φτιάχνεις λαγοφύσιγγα...αξίζει να δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις αντιμονιούχα 5% σκάγια...
Σίγουρα...και σε 10 μέτρα ακόμα, αν πάνε οι ντουφεκιές πάνω στο λαγό...τον έχεις στο σακούλι...