Βγαλε τον χειμωνα ενα κλαρακι με ριζα και βαλε το σε γλαστρα.
Θα εχει ενδιαφερον αν κρατησει τα χαρακτηριστικα του σε αλλο περιβαλλον!
Θα το κάνω σίγουρα. Ήδη έχω με επιτυχία μεταφυτεψει θυμάρι , θρουμπι και φασκόμηλο. Από ένα κλαδάκι που πήρα έχουν γινει μεγάλα και ωραία φυτα!Βγαλε τον χειμωνα ενα κλαρακι με ριζα και βαλε το σε γλαστρα.
Πρόσεχε μόνο μην ξεριζώσεις όλη τη ρίζα που βγάζει λευκά. Αλήθεια πόσες ήταν μιά ή περισσότερες;Θα το κάνω σίγουρα. Ήδη έχω με επιτυχία μεταφυτεψει θυμάρι , θρουμπι και φασκόμηλο. Από ένα κλαδάκι που πήρα έχουν γινει μεγάλα και ωραία φυτα!
Είναι ένα θυμάρι αρκετά μεγαλο! Ένα δύο κλαδάκια από την περιφέρεια θα βγαλω. Δεν θα παθει τιποτα!Πρόσεχε μόνο μην ξεριζώσεις όλη τη ρίζα που βγάζει λευκά. Αλήθεια πόσες ήταν μιά ή περισσότερες;
Το θυμάρι ως φυτό έχει 350 παραλλαγές. Το λευκό θυμάρι κανονικά είναι ένα πολύ ξεχωριστό είδος θυμαριού με επιστημονική ονομασία Thymus mastichina. Υπάρχει κανονικά μόνο στα βουνά της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Κεντρικής Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Δύσκολο να έριξε κάποιος σπόρους τέτοιου θυμαριού στην Ελλάδα. Λογικά θα πρόκειται για τυχαία γενετική παραλλαγή. Κλασσικό παράδειγμα παράλληλης εξέλιξης (parallel evolution).Θυμάρι αλμπινο;;;;; Υποείδος;;;; Αλλο ειδος;;;; Κανονικά μυρίζει παντως. Αυτό το κλαδάκι έκοψα γιατί δεν έχω ξαναδεί πουθενά άλλο τετοιο!
View attachment 28657
Πιθανόν και από κάποιο πουλί που μπορεί να είχε καταναλώσει σπόρους από λευκό θυμάρι και έπειτα να μετανάστευσε. Μεγάλη η απόσταση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Το θυμάρι ως φυτό έχει 350 παραλλαγές. Το λευκό θυμάρι κανονικά είναι ένα πολύ ξεχωριστό είδος θυμαριού με επιστημονική ονομασία Thymus mastichina. Υπάρχει κανονικά μόνο στα βουνά της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Κεντρικής Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Δύσκολο να έριξε κάποιος σπόρους τέτοιου θυμαριού στην Ελλάδα. Λογικά θα πρόκειται για τυχαία γενετική παραλλαγή. Κλασσικό παράδειγμα παράλληλης εξέλιξης (parallel evolution).
Γυρνάς από ψάρεμα 3 την νύχτα και σε έχει κόψει λορδα. Βαριέσαι αλλα θες να φας κάτι γρήγορα. Ψωμί για τοστ , ντομάτα σε φέτες και κριταμο τουρσι Και να το σαντουιτσακι το πεντανοστιμο!!!Ακολουθώντας τις συνταγές σας για το τουρσί κρίταμου, έφτασε η ώρα της δοκιμής. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ!!! Ανεβάζει σε άλλη διάσταση την καλοκαιρινή σαλάτα. View attachment 28851
Βάλε και λίγο φέτα μέσα! Πολύ βίγκαν είναιΓυρνάς από ψάρεμα 3 την νύχτα και σε έχει κόψει λορδα. Βαριέσαι αλλα θες να φας κάτι γρήγορα. Ψωμί για τοστ , ντομάτα σε φέτες και κριταμο τουρσι Και να το σαντουιτσακι το πεντανοστιμο!!!
Γυρνάς από ψάρεμα 3 την νύχτα και σε έχει κόψει λορδα. Βαριέσαι αλλα θες να φας κάτι γρήγορα. Ψωμί για τοστ , ντομάτα σε φέτες και κριταμο τουρσι Και να το σαντουιτσακι το πεντανοστιμο!!!
Και άλλαξε και το λεγομένα ψωμί σε κανονικό ψωμί !!!Βάλε και λίγο φέτα μέσα! Πολύ βίγκαν είναι![]()
Τουρσι και φετα???? Θα λυσσαξω απο τη δίψα μετα!Βάλε και λίγο φέτα μέσα! Πολύ βίγκαν είναι![]()
Το καλύτερο είναι ο δυόσμος Βασίλη όπως και για όλα τα γαστρεντερολογικά. όμως σε μεγάλες δόσεις προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και κυρίως πτώση της τεστοστερόνης και μείωση της πυκνότητας του σπέρματος.Έχετε να προτείνετε κανένα βότανο για σπαστική κολλίτιδα;
Για την γυναίκα μου είναι οποτε νομίζω δεν θα την πειράξει αν πέσει η τεστο τηςΤο καλύτερο είναι ο δυόσμος Βασίλη όπως και για όλα τα γαστρεντερολογικά. όμως σε μεγάλες δόσεις προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και κυρίως πτώση της τεστοστερόνης και μείωση της πυκνότητας του σπέρματος.
Kαι στις γυναίκες υπάρχει τεστοστερόνη, αλλά σε σαφώς μικρότερα επίπεδα από τους άνδρες. Η έλλειψη της θα δώσει στις θηλυκές ορμονες περισσότερο χώρο... δεν ξέρω πόσο σε συμφέρει αυτο....Για την γυναίκα μου είναι οποτε νομίζω δεν θα την πειράξει αν πέσει η τεστο της
σε ευχαριστω πολύ φιλαράκι![]()
Ωχ λες να αρχίσει να μου λέει ότι έχει πονοκέφαλο το κλασσικό "Βασίλη τι έχεις;;"Kαι στις γυναίκες υπάρχει τεστοστερόνη, αλλά σε σαφώς μικρότερα επίπεδα από τους άνδρες. Η έλλειψη της θα δώσει στις θηλυκές ορμονες περισσότερο χώρο... δεν ξέρω πόσο σε συμφέρει αυτο....
γενικά πάντως η ανισορροπία προκαλέιται περισσότερο από κατάχρηση παρά από απλή χρήση του βοτάνου όποτε υπάρχει ανάγκη.