Βότανα και η χρήση τους

Καλημερα Νικο
Ωμα δεν εδω δοκιμασει ποτε
Τρωγονται ειτε βραστα με λαδολεμονο σαλατα ειτε μαγαιρευονται μαζι με οσπρια κυριως φασολια βραστα και γινονται εξαιρετικα τουρσι
Δεν ειναι ουτε πικρα ουτε γλυκα, εχουν μια ενδιαμεση γευση
Ειναι εξαιρετικα και πολυ αγαπητα στον τοπο μου στον κοσμο που τα γνωριζει
Ειναι δυο ειδη, το αγκαθωτο που εβαλα φωτο και το αδερφακι του που εχει λιγο πιο σκουρο χρωμα και τα φυλλα του ειναι πιο στρογγυλεμενα
Δεν εχουν διαφορα στην γευση
Στα φασολια κοβουμε τα φυλλα και βαζουμε μονο το στελεχος
Χρειαζεσαι μακρυ μαχαιρι στην συγκομιδη
Για να κοψεις στην ριζα ωστε να μεινει η ριζα στο εδαφος και να βγαλεις ενωμενο το πανω μερος με τα στελεχη
Ετσι δεν διαλυεται αλλα μενει και η ριζα μεσα που θα σου δωσει νεα φυτα τον επομενο χρονο
Εψαξα να σου βρω καππιο αρθρο σχετικο γιατι τα περισσοτερα που θα βρει πλεον καποιος για χορτα ειναι απο το φου μπου σε ομαδες και ο καιε ασχετος εκει θα μπει να πει την μπουρδα του
Ειδα κατι ερωτησεις και κατι σχολια να θελεις να κτυπας το κεφαλι
Βαζω αυτο

https://www.polignosi.com/cgibin/hweb?-A=8347&-V=limmata
 
Φέτος τα σπαράγγια και οι οβριές έχουν ξεκινήσει νωρίς....
Αμοληθητε
Απο νοεμβριο τελος με κορυφωση δεκεμβριο και γενναρη εχω αρχισει να μαζευω φετος
Ξεκινησαν πολυ νωρις και τελειωσαν νωρις σε εμας
 
Καλά όλα τα άλλα, την πρόπολη γιατί την ανακατεύεις μαζί;
Για να πικρίσει και να σε καίει το στομάχι;
Λένε ότι το φτιάχνουν έτσι την συνταγή έτσι την έκανα ναδω πως είναι αλλά με το έλατο βανίλια δεν ανακατεύετε καλα το μίγμα
 
Back
Top