Λαδανιά ή κουνούκλα.ποιά είναι η λαχανια;
Λαδανιά ή κουνούκλα.ποιά είναι η λαχανια;
Εισαι ωραιος και μετραςΓια ψάρεμα ήμουν και αυτή την εποχή ο κριταμος έχει ξεκινήσει. Το άρωμα του δίνει στην καλοκαιρινή σαλάτα μια άλλη ένταση. Σε κάποια απομονωμένα βράχια με περίμενε και το αλάτι.
Μπράβο Νίκο, εμείς το βράζουμε με ελάχιστο νερό για ελάχιστο χρόνο (σαν να το ζεματάμε) μετά το παγώνουμε ρίχνοντας πολύ κρύο νερό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (βρασμένα) με ξύδι, αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι μαύρο και κόλιανδρο... φοβερός μεζές!Για ψάρεμα ήμουν και αυτή την εποχή ο κριταμος έχει ξεκινήσει. Το άρωμα του δίνει στην καλοκαιρινή σαλάτα μια άλλη ένταση. Σε κάποια απομονωμένα βράχια με περίμενε και το αλάτι.
Τουρσί με λαδοξιδο απλά καταπληκτικό....Για ψάρεμα ήμουν και αυτή την εποχή ο κριταμος έχει ξεκινήσει. Το άρωμα του δίνει στην καλοκαιρινή σαλάτα μια άλλη ένταση. Σε κάποια απομονωμένα βράχια με περίμενε και το αλάτι.
Ετσι και εμειςΤουρσί με λαδοξιδο απλά καταπληκτικό....
Γιώργη το τρώω ωμό στην σαλάτα όπως έγραψα και η γεύση του προκαλεί για ούζο.Λες και είναι ζευγάρι!Μπράβο Νίκο, εμείς το βράζουμε με ελάχιστο νερό για ελάχιστο χρόνο (σαν να το ζεματάμε) μετά το παγώνουμε ρίχνοντας πολύ κρύο νερό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (βρασμένα) με ξύδι, αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι μαύρο και κόλιανδρο... φοβερός μεζές!
Εσείς πως το φτιάχνετε;
Και λίγο σκορδακι στο τουρσί και μιλάμε για απογειωση. Και στη σαλάτα το ρίχνεις και σκέτο για ούζο , τσίπουρο και μπύρα είναι κορυφή. Να δω πότε θα βρω χρόνο να πάω στις ξέρες να μαζεψω.Γιώργη το τρώω ωμό στην σαλάτα όπως έγραψα και η γεύση του προκαλεί για ούζο.Λες και είναι ζευγάρι!
Δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω τουρσί μιας και το ίδιο χρονικό διάστημα ασχολούμαι με την παρασκευή της κάπαρης. Τώρα με βάλατε στην πρίζα οπότε θα δοκιμάσω σίγουρα.
Το σπαθόχορτο που το χρησιμοποιείς ;ααρεεεε παιδεςςςς τη βοτανια εχουμε στην ελλαδαραμας δεν λεγαιτεεεεε,,και εγω αυτες της μερες περπαταω τα βουναμας με το jimnaki ,στα στανταρ μερη μου μαζευω λιγο ριγανι μεντα σπαθοχωρτο κτλ αλα παντα για να βγη η χρονιαααα![]()
προσεχουμε για να εχουμεεεε
![]()
To σπαθόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή βαλσαμόχορτο. Μπορεί να αναμιχθεί με λάδι σε ένα μπουκάλι και να βγάλει τους ουσίες του, το λάδι χρωματίζεται κόκκινο, και να γίνει το βαλσαμόλαδο. Είναι για τραύματα, ψωρίαση κτλ. Ακόμα και το όνομά του, σπαθόχορτο, κατά μια εκδοχή προέρχεται από την ικανότητα που είχε να επουλώνει τις πληγές από τα σπαθιά. Σύγχρονες έρευνες το τοποθετούν στα βότανα που βοηθούν και στην κατάθλιψη.Το σπαθόχορτο που το χρησιμοποιείς ;
Σπαθόχορτο στη Μακεδονία μας, βαλσαμόχορτο στο νότο.To σπαθόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο. Μπορεί να αναμιχθεί με λάδι σε ένα μπουκάλι και να βγάλει τους ουσίες του, το λάδι χρωματίζεται κόκκινο, και να γίνει το βαλσαμόλαδο. Είναι για τραύματα, ψωρίαση κτλ. Ακόμα και το όνομά του, σπαθόχορτο, κατά μια εκδοχή προέρχεται από την ικανότητα που είχε να επουλώνει τις πληγές από τα σπαθιά.
Θαλή μάλλον έχει να κάνει με την εποχή που το μαζεύεις και την ποσότητα γύρης που έχει.Σπαθόχορτο στη Μακεδονία μας, βαλσαμόχορτο στο νότο.
Εμένα γιατί μου βγαίνει κιτρινο και όχι κόκκινο το λάδι;
Όταν βλέπω να πωλείται είναι όντως κόκκινο, εμένα όμως 2-3 φορές που το έχω φτιάξει μου βγαίνει πάντα κίτρινο.
Οκ τέτοιο μου φτιάχνει η μάνα μουTo σπαθόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή βαλσαμόχορτο. Μπορεί να αναμιχθεί με λάδι σε ένα μπουκάλι και να βγάλει τους ουσίες του, το λάδι χρωματίζεται κόκκινο, και να γίνει το βαλσαμόλαδο. Είναι για τραύματα, ψωρίαση κτλ. Ακόμα και το όνομά του, σπαθόχορτο, κατά μια εκδοχή προέρχεται από την ικανότητα που είχε να επουλώνει τις πληγές από τα σπαθιά. Σύγχρονες έρευνες το τοποθετούν στα βότανα που βοηθούν και στην κατάθλιψη.