Γαλότσες

Ψιλοβλεπω επίσης τις " ψεύτικες" όπως είναι οι dry walker και οι demar , από θέμα τιμής και βάρους για καρτέρι , γιατί αποτι είδα για περπατητο δεν πάνε ούτε μέχρι το περίπτερο. Τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς?

Αυτή τη στιγμή για να ξαναμπώ στην κατηγορία τών €100+ λίγο δύσκολο και έχω και τον φόβο μην με αφήσουν ξανά τόσο εύκολα...
5 χρονια της ειχα λιωσει ,οτι καλυτερο για μενα σε γαλοτσα για καρτερι και περπατητο τσιχλας.

Μια χαρα ειναι για περπατητο οι Demar. Οχι για βουνο, εννοειται.
Τις εχω κ εγω καμια 5ετια κ θα τις παρω παλι οταν χαλασουν.
Παναλαφρες, ζεστες αλλα τρυπανε ευκολα.

Είμαι ξανα σε αναζήτηση γαλοτσας.
Η Viking trophy 4.0 μόλις συμπλήρωσαν τον 5ο τους χρόνο μεν, με ελάχιστη χρήση δε. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου και φέτος στα 2 κυνήγια που τις φόρεσα πρόσεξα πως βάζουν νερό εκεί που συνδέονται οι σόλες.

Να πω και την άποψη μου για αυτές με τιμή λίγο πάνω από 100.
Εξαιρετική αντιολισθητικη σόλα. Πραγματικά ότι πρέπει για περπατητο με 0 γλίστρημα και κούραση.
Η σόλα από κάτω είναι ακόμη καινούρια, δεν τις έκανα αρκετές εξορμήσεις είναι η αλήθεια και γ αυτό είναι κρίμα που βάζουν νερό.
Στον 2ο χρόνο άρχισε να αποχρωματιζει το καουτσούκ, λες και έβγαζε λέπια. Δεν επηρέασε την αδιαβροχοποιηση τους, οπτικά δεν ήταν όμορφες.

Οι προηγούμενες που είχα ήταν οι κλασικές Spirale με την γούνα που το σκέφτομαι...

Ψιλοβλεπω επίσης τις " ψεύτικες" όπως είναι οι dry walker και οι demar , από θέμα τιμής και βάρους για καρτέρι , γιατί αποτι είδα για περπατητο δεν πάνε ούτε μέχρι το περίπτερο. Τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς?

Αυτή τη στιγμή για να ξαναμπώ στην κατηγορία τών €100+ λίγο δύσκολο και έχω και τον φόβο μην με αφήσουν ξανά τόσο εύκολα...
Πάρε Eagle Parcours με κλειστά μάτια.

Μια χαρα ειναι για περπατητο οι Demar. Οχι για βουνο, εννοειται.
Τις εχω κ εγω καμια 5ετια κ θα τις παρω παλι οταν χαλασουν.
Παναλαφρες, ζεστες αλλα τρυπανε ευκολα.
Προς αυτές καταλήγω για καρτέρι και ελαφρύ περπατητο. Γλιστράνε στα χόρτα και στις πέτρες?
Πάρε Eagle Parcours με κλειστά μάτια.
Είναι στις βλέψεις μου, αλλά με βάση το οικονομικό, σε μελλοντικό στάδιο. Κυρίως οι Iso 2 είναι η κορυφή στην αγορα όσον αναφορά τις γαλοτσες. Και η τιμή τούς βέβαια είναι αντίστοιχη της ποιότητας τούς !

Προς αυτές καταλήγω για καρτέρι και ελαφρύ περπατητο. Γλιστράνε στα χόρτα και στις πέτρες?

Είναι στις βλέψεις μου, αλλά με βάση το οικονομικό, σε μελλοντικό στάδιο. Κυρίως οι Iso 2 είναι η κορυφή στην αγορα όσον αναφορά τις γαλοτσες. Και η τιμή τούς βέβαια είναι αντίστοιχη της ποιότητας τούς !
Φαντάσου ότι έχω Parcours πληρωμένες με δραχμές.Οτι πληρώνεις παίρνεις.

Πράγματι οι Aigle Parcours είναι κορυφαίες με πολύ μεγάλη αντοχή, εξαιρετικό κράτημα και στήριξη στο περπάτημα.
Κι εγώ έχω τις ISO, επίσης αγορασμένες με δραχμές με μοναδικό, αλλά κρίσιμο, μειονέκτημα το επίπονο βγάλσιμο ειδικά αν έχει ιδρώσει το πόδι.
Αυτός ήταν και ο λόγος που τις παρόπλισα και (όταν είναι απαραίτητο) φοράω Muck

ειδικά αν έχει ιδρώσει το πόδι.
Οπότε για να συμβαίνει αυτό κ σε μια ακριβή γαλότσα δεν έχουν βρει ακόμη κάποια λύση...

Αυτό θεωρώ πως ειναι το μεγαλυτερο μειονέκτημα μιας γαλοτσας για το περπατητο κυνήγι...
Ότι κ αν εχω φορέσει (μαύρες κλασσικές κήπου- οικοδομής, Dunlop, Demar κλπ) ιδρώνουν πολυ τα ποδια κ είναι άσχημη η αίσθηση γιατί νομίζεις πως..τρυπησε η γαλοτσα κ μπάζει...

Αυτός ειναι ο λόγος που θα τις φορέσω μόνο κατά τις πρωινες ώρες που υπάρχει υψηλή υγρασία κ ειναι τα χορτάρια μούσκεμα(δεν χρησιμοποιώ γκέτες)..
Στις λάσπες θα προτιμήσω τα άρβυλα κ ας λερωθεί το παντελόνι απο αυτές...

Οπότε για να συμβαίνει αυτό κ σε μια ακριβή γαλότσα δεν έχουν βρει ακόμη κάποια λύση...
Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση καθώς η γαλότσα εξ ορισμού είναι από απόλυτα στεγανό υλικό και όχι διαπνέον, άρα το πόδι θα ιδρώνει.
λασπες θα προτιμήσω τα άρβυλα κ ας λερωθεί το παντελόνι απο αυτές...
Σωστά!

Πράγματι οι Aigle Parcours είναι κορυφαίες με πολύ μεγάλη αντοχή, εξαιρετικό κράτημα και στήριξη στο περπάτημα.
Κι εγώ έχω τις ISO, επίσης αγορασμένες με δραχμές με μοναδικό, αλλά κρίσιμο, μειονέκτημα το επίπονο βγάλσιμο ειδικά αν έχει ιδρώσει το πόδι.
Αυτός ήταν και ο λόγος που τις παρόπλισα και (όταν είναι απαραίτητο) φοράω Muck
να παρεις απο ειδη ιππασιας ξυλινη διχαλα(δεν θυμαμαι πως λεγεται),βαζεις το ποδι σου αναμεσα και το τραβας προς τα πανω.οταν βρω ευκαιρια θα το ανεβασω να το δεις.

Έχει πολύ καλή εφαρμογή στον αστράγαλο για ευνόητους λόγους οπότε θέλει λίγο προσπάθεια να βγεί.Θαυματα δε γίνονται...

Στις λάσπες θα προτιμήσω τα άρβυλα κ ας λερωθεί το παντελόνι απο αυτές...
Έλα να μπούμε σε σπαρμένη σταρία μετά από βροχή να φωνάζεις βοήθεια στα πρώτα 5 μέτρα.

Έχει πολύ καλή εφαρμογή στον αστράγαλο για ευνόητους λόγους οπότε θέλει λίγο προσπάθεια να βγεί.Θαυματα δε γίνονται...
Δεν είπα για το βγάλσιμο,εξάλλου όλες οι γαλοτσες έτσι είναι κ ιδιαίτερα αν είναι "εφαρμοστές" στα πόδια μας...

Έλα να μπούμε σε σπαρμένη σταρία μετά από βροχή να φωνάζεις βοήθεια στα πρώτα 5 μέτρα.
Δεν ξέρω τι ιδιαίτερο μπορεί να έχει μια σπαρμένη σταριά....
Αυτό που κοιτάζω να αποφύγω μετά από έντονη βροχόπτωση είναι όποιο χωράφι έχει οργωθεί πρόσφατα..

Οσοι συνηθίζουν να μπαίνουν σε τέτοια εδάφη με γαλοτσες 1-2 νουμερα μεγαλυτερες(γιατί κάποτε φοράνε διπλές κάλτσες) κινδυνεύουν να τις αφήσουν μέσα κ να φύγουν ξυπόλητοι.. 😂
Αυτή την κατασκευή κάποιοι την φτιάχνουν χειροποίητη, κ δεν είναι κ τόσο δυσκολο...
To άνοιγμα μπορεί να γίνει κ σε σχήμα V.....
Στο εμπόριο υπάρχουν κ πλαστικοι εξολκείς γαλοτσας..

Last edited:
Βασικά η φτέρνα εσωτερικά δεν έχει νεοπρεν αν θυμάμαι καλά. Είναι εκτεθειμένο καουτσούκ, γι'αυτό κολλάει.

να παρεις απο ειδη ιππασιας ξυλινη διχαλα(δεν θυμαμαι πως λεγεται),βαζεις το ποδι σου αναμεσα και το τραβας προς τα πανω.οταν βρω ευκαιρια θα το ανεβασω να το δεις.
Είχα φτιάξει μόνος μου αλλά δεν πολυβοηθαγε. Το καλύτερο ήταν σε σκάλα η κρέμαση (προεξοχή) του μαρμαρου. Έχω φτάσει σε σημείο να θέλω να την κόψω για να την βγάλω!
Βασικά η φτέρνα εσωτερικά δεν έχει νεοπρεν αν θυμάμαι καλά. Είναι εκτεθειμένο καουτσούκ, γι'αυτό κολλάει.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Μόλις το τσέκαρα, δεν το είχα προσέξει!

Back