Φυσίγγια με τέτοιο κλείσιμο, όπως είπε κι ο Μύρος παραπάνω, έχω ρίξει κι εγώ πολλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν άρχισα να γεμίζω, δοκιμάζοντας διάφορους συγκεντρωτήρες, μου έβγαιναν κάποια φυσίγγια έτσι. Μερικά τα έκοψα και τα ξαναγέμισα με άλλο συγκεντρωτήρα, αλλά και πολλά όταν βαριόμουν τα έβαζα στην άκρη. Έτσι είχαν μαζευτεί αρκετά (σκοπευτικά κυρίως, 24 και 28 γρ.) και μια χρονιά λέω τι τα κρατάω, δεν τα ρίχνω στις τσίχλες; Ε, λοιπόν μια χαρά τις κατεβάζανε, και από κοντά και από μακριά, με το μονόκαννο Baikal τα έριξα τα περισσότερα, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αλλά και σε φυσίγγια του εμπορίου το έχω συναντήσει πολλές φορές ... ήδη αναφέρθηκαν τα Lambro sporting ... Αλλά και παλιότερα εδώ στα δικά μας Fly-target κυρίως σε σκοπευτικά ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά και στο κλασικό του τσιχλοφύσιγγο το Magic 32 που είχε μεγάλο σουξέ εκείνα τα χρόνια. Και σε άλλες μάρκες που δεν θυμάμαι τώρα.
Το παραπάνω φυσίγγι έχω καταλάβει ποιο είναι, αλλά αφού δεν θέλει ο συνάδελφος να το πει, δεν το λέω ούτε εγώ. Το είχα ρίξει παλιότερα 1-2 κουτιά, αλλά τότε είχε άλλα υλικά. Πάντως από ότι βλέπω από τα υλικά και τη δοσολογία του, δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, αλλά και σε απόδοση εγώ πιστεύω θα είναι εντάξει.
Το πρόβλημα είναι μόνο αισθητικό, αλλά βέβαια λογικό είναι να μας χαλάει, όταν (ακριβο)πληρώνουμε κάτι το θέλουμε και να είναι και να φαίνεται τέλειο ...