"Δισκοπάθεια"

Οποιοσδήποτε "βοηθάει" έναν νέο σκοπευτή να εγκαταλείψει τη σκοποβολή είναι τουλάχιστον εγκληματίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 που γνώρισα το σκοπευτήριο δυστυχώς αυτό ήταν το κατεστημένο. Σνομπ σκοπευτές, συνήθως από "τζάκια", που έδιωχναν με τη συμπεριφορά τους όποιον νέο έμπαινε στο άθλημα και ειδικά όσους είχαν χαμηλή οικονομική επιφάνεια. Όλο αυτό άλλαξε ριζικά από το 2000 και μετά, όταν νέα, περιφερειακά σκοπευτήρια μπήκαν στο παιχνίδι και ειδικά μετά το 2011, όπου μπήκε στο σκηνικό και το μη Ολυμπιακό αγώνισμα του Compak Sporting.
Λεωνίδα καλημέρα, για αρχές 10ετίας 90 μιλάω ... Σωστός !!!

Πάντως και πριν 2 χρόνια που πήγα πρώτη φορά σκοπευτήριο αυτή η φήμη ακόμα κυκλοφορούσε. Όπως έχω γράψει ξανά ποτέ μου δεν συνάντησα κάποιον δούκα. Ευκαιρίας δοθείσης, εκτός από τον ελάχιστο αριθμό ατόμων που ασχολούνται με το σπορ, πιστεύετε ότι υπάρχει ένας κακώς νοούμενος ανταγωνισμός σε επίπεδο ατομισμού στο χώρο; Μήπως πρέπει να υπάρχει περισσότερο ομαδική προσπάθεια για να επέρχεται μεγαλύτερη βελτίωση;

Last edited:
Πάντως και πριν 2 χρόνια που πήγα πρώτη φορά σκοπευτήριο αυτή η φήμη ακόμα κυκλοφορούσε. Όπως έχω γράψει ξανά ποτέ μου δεν συνάντησα κάποιον δούκα. Ευκαιρίας δοθείσης, εκτός από τον ελάχιστο αριθμό ατόμων που ασχολούνται με το σπορ, πιστεύετε ότι υπάρχει ένας κακώς νοούμενος ανταγωνισμός σε επίπεδο ατομισμού στο χώρο; Μήπως πρέπει να υπάρχει περισσότερο ομαδική προσπάθεια για να επέρχεται μεγαλύτερη βελτίωση;
Πάντα εκανα προπονηση με καλυτερους σκοπευτές απο μενα και σε αγώνες που είχα μεγαλυτερο σκορ, ποτε δεν κατάλαβα να αλλοιώνεται η σχέση μας!

Όταν στις ΗΠΑ πάνω από 12 εκατομμύρια ασχολούνται με σκοποβολή σε πήλινους δίσκους ενώ στην Ελλάδα καμιά πεντακοσαρια νοματαιοι, καταλαβαίνεις ότι κάθε σύγκριση είναι μάταιη.
ναι αλλά εμείς είμαστε όλοι "τούφεκοι" ,

τι να μας πουν τα αμερικανάκια........................ .yel. .yel. .yel.

Όπως έχω γράψει ξανά ποτέ μου δεν συνάντησα κάποιον δούκα
ήταν όλοι από Μαρκήσιος και κάτω για αυτό ........................ .yel. .yel. .yel. .yel.

Με τη σειρά σπουδαιότητας, οι τίτλοι είναι ως εξής:

• Βασιλιάς, Βασίλισσα
  • Πρίγκιπας, Πριγκίπισσα
  • Δούκας, Δούκισσα
  • Μαρκήσιος, Μαρκησία
  • Κόμης, Κόμισσα
  • Υποκόμης, Υποκόμισσα
  • Βαρόνος, Βαρόνη

Έχω μετρήσει όπλο από σκοπευτή που δεν κουμπώνει στο μάγουλο έριχνε με το καιφαλι όρθιο και είχε μικρή κλίση 45 και μεγάλη 70
Εγώ όταν το επομησα έβλεπα μόνο το κλειδί καθόλου Ρήγα αυτός όμως θερηζε
Όπως είπε και ο Λέο ολλα είναι σχετικά ο καθένας είναι διαφορετικός

Μικρη η πορεια μου στα σκοπευτηρια, μικρη και η εμπειρια μου σ'αυτα. Δεν προσεξα ομως κανενος ειδους ελιτισμο, παρα μονο το οτι ανθρωποι με μεγαλυτερη οικονομικη επιφανεια μπορουν να επενδυσουν σε ακριβοτερο εξοπλισμο, και συχνοτερες προπονησεις-μαθηματα. Ο βατηρας ομως μπορει να σε ξεβρακωσει ανετα και δε κοιτα τι μαρκα οπλο κρατας, ή τι γυαλια φορας και τι φυσιγγια ριχνεις. Κοιτα μονο αν ριχνεις σωστα και αν σπας το στοχο. Οποτε ακομα και αν κανεις τον καμποσο, μοστραροντας τα πανακριβα γυαλια σου, η αποδοση στην προπονηση ή στον αγωνα ειναι το παν. Και συνηθως τα παιδια που πανε καλα σε αυτον το τομεα, δεν εχουν καμμια αναγκη να σου μοστραρουν κατι

Κανείς δεν τον έκρινε leo ,τοποθετουμαστε και αναφέρουμε πράγματα που μας κάνουν εντύπωση βασιζόμενοι σε αυτά που ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει μέσα από εμπειρίες ,μέσα από αυτά που διαβάζουμε και μέσα από αυτά που μάθαμε κάποιοι από κάποιον δάσκαλο ,ρωτώντας μόνον μαθαίνεις ,δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις άλλωστε εάν θες να μάθεις .
Μάλλον εκφράστηκα λάθος, δεν είχα σκοπό να φανεί σαν διαφωνία μαζί σου. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και παλαιότερα, όταν έψαχνα εναγωνίως να βρω παραδείγματα για να βελτιωθώ, είχα τις ίδιες απορίες. Ως δάσκαλος προσπαθώ να διδάξω αυτά που εγώ θεωρώ σωστά και έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν. Δεν θα επέτρεπα ποτέ σε έναν αρχάριο να έριχνε χωρίς να ακουμπάει το κοντάκι στο πρόσωπο του αλλά εάν σε έναν καλό σκοπευτή δεν του δημιουργούσε αυτό αστοχίες δεν θα το πείραζα.

ήταν όλοι από Μαρκήσιος και κάτω για αυτό ........................ .yel. .yel. .yel. .yel.

Με τη σειρά σπουδαιότητας, οι τίτλοι είναι ως εξής:

• Βασιλιάς, Βασίλισσα
  • Πρίγκιπας, Πριγκίπισσα
  • Δούκας, Δούκισσα
  • Μαρκήσιος, Μαρκησία
  • Κόμης, Κόμισσα
  • Υποκόμης, Υποκόμισσα
  • Βαρόνος, Βαρόνη
Μακράν το πιο χρήσιμο σχόλιο στην ανάρτηση! .sarcastic.

Το κατάλαβα
Μάλλον εκφράστηκα λάθος, δεν είχα σκοπό να φανεί σαν διαφωνία μαζί σου. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και παλαιότερα, όταν έψαχνα εναγωνίως να βρω παραδείγματα για να βελτιωθώ, είχα τις ίδιες απορίες. Ως δάσκαλος προσπαθώ να διδάξω αυτά που εγώ θεωρώ σωστά και έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν. Δεν θα επέτρεπα ποτέ σε έναν αρχάριο να έριχνε χωρίς να ακουμπάει το κοντάκι στο πρόσωπο του αλλά εάν σε έναν καλό σκοπευτή δεν του δημιουργούσε αυτό αστοχίες δεν θα το πείραζα.
Το κατάλαβα ότι δεν ήταν διαφωνία και ότι ήταν γενική η τοποθέτηση σου leo ,αλλά τόσο ωραία που τα γράφεις και να διαφωνούσαμε δεν θα με πείραζε καθόλου χαχαχα!!!!!!!!!!!!!

Το κατάλαβα

Το κατάλαβα ότι δεν ήταν διαφωνία και ότι ήταν γενική η τοποθέτηση σου leo ,αλλά τόσο ωραία που τα γράφεις και να διαφωνούσαμε δεν θα με πείραζε καθόλου χαχαχα!!!!!!!!!!!!!
Για να συνεχίσω επί του θέματος, "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα". Πριν 8 χρόνια πίστευα πραγματικά ότι τα είχα ξεκαθαρίσει όλα στο κεφάλι μου. Κέρδιζα αγώνες, δίδασκα ήδη για πέντε χρόνια και οι μαθητές μου είχαν μεγάλη βελτίωση. Είχαμε λάβει μέρος και στο πρώτο Compak Grand Prix στη Ρόδο όπου είχε κερδίσει ο Ψυλλάκης και πραγματικά αισθανόμασταν ότι δεν μας σταματάει τίποτα.

Η απότομη προσγείωση ήρθε την πρώτη φορά που βγήκαμε στο εξωτερικό σε πανευρωπαϊκό αγώνα Compak Sporting, στην Ουγγαρία το 2012. Οι 5 καλύτεροι Έλληνες σκοπευτές τότε, πιστεύοντας ότι τα ξέρουμε σχεδόν όλα και άντε να μας είχε ξεφύγει καμιά λεπτομερειούλα κάναμε τα μούτρα μας κιμά. Βλέπαμε τα πιάτα να στρίβουν και νομίζαμε ότι είναι ειδικά "στριβόπιατα"! Ούτε μηχανές Σπόρτινγκ είχαμε ξαναδεί, ούτε τεχνικές τροχιές, ούτε κάποιον πραγματικά καλό σκοπευτή από κοντά. Εκεί αποδείχθηκε ότι από Σπόρτινγκ είχαμε τελικά μαύρα μεσάνυχτα.

Είχαμε γνωρίσει εκεί και έναν Ελβετό, τρις παγκόσμιο πρωταθλητή, που είχε ζήσει και στην Ελλάδα και μιλούσε σπαστά ελληνικά. Βλέποντας με μία μέρα να κάνω προπόνηση έρχεται και μου λέει: "Μαέστρο εσύ ρίχνει καταπληκτικά" (χαρά εγώ) και συνεχίζει "αλλά από Σπόρτινγκ ντεν έχει ιντέα" χαχαχαχαχαχα. Πέντε κουβέντες που μου είπε εκείνη την ημέρα και κάτι φωνήεντα που μου είπε ο Digweed όταν τον ξεμονάχιασα την τελευταία μέρα μου τα άλλαξαν όλα!

Από τότε έμαθα να μην έχω θέσφατα, να έχω τα μάτια μου και τα αυτιά μου πραγματικά ανοικτά και να είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να τα ακυρώσω όλα και να τα ξαναπιάσω από το μηδέν αν χρειαστεί.

Last edited:
Για να συνεχίσω επί του θέματος, "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα". Πριν 8 χρόνια πίστευα πραγματικά ότι τα είχα ξεκαθαρίσει όλα στο κεφάλι μου. Κέρδιζα αγώνες, δίδασκα ήδη για πέντε χρόνια και οι μαθητές μου είχαν μεγάλη βελτίωση. Είχαμε λάβει μέρος και στο πρώτο Compak Grand Prix στη Ρόδο όπου είχε κερδίσει ο Ψυλλάκης και πραγματικά αισθανόμασταν ότι δεν μας σταματάει τίποτα.

Η απότομη προσγείωση ήρθε την πρώτη φορά που βγήκαμε στο εξωτερικό σε πανευρωπαϊκό αγώνα Compak Sporting, στην Ουγγαρία το 2012. Οι 5 καλύτεροι Έλληνες σκοπευτές τότε, πιστεύοντας ότι τα ξέρουμε σχεδόν όλα και άντε να μας είχε ξεφύγει καμιά λεπτομερειούλα κάναμε τα μούτρα μας κιμά. Βλέπαμε τα πιάτα να στρίβουν και νομίζαμε ότι είναι ειδικά "στριβόπιατα"! Ούτε μηχανές Σπόρτινγκ είχαμε ξαναδεί, ούτε τεχνικές τροχιές, ούτε κάποιον πραγματικά καλό σκοπευτή από κοντά. Εκεί αποδείχθηκε ότι από Σπόρτινγκ είχαμε τελικά μαύρα μεσάνυχτα.

Είχαμε γνωρίσει εκεί και έναν Ελβετό, τρις παγκόσμιο πρωταθλητή, που είχε ζήσει και στην Ελλάδα και μιλούσε σπαστά ελληνικά. Βλέποντας με μία μέρα να κάνω προπόνηση έρχεται και μου λέει: "Μαέστρο εσύ ρίχνει καταπληκτικά" (χαρά εγώ) και συνεχίζει "αλλά από Σπόρτινγκ ντεν έχει ιντέα" χαχαχαχαχαχα. Πέντε κουβέντες που μου είπε εκείνη την ημέρα και κάτι φωνήεντα που μου είπε ο Digweed όταν τον ξεμονάχιασα την τελευταία μέρα μου τα άλλαξαν όλα!

Από τότε έμαθα να μην έχω θέσφατα, να έχω τα μάτια μου και τα αυτιά μου πραγματικά ανοικτά και να είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να τα ακυρώσω όλα και να τα ξαναπιάσω από το μηδέν αν χρειαστεί.
E οκι και ντεν εκει ιντεα ;)

Μακράν το πιο απαιτητικό τεχνικά σκοπευτικα άθλημα το sporting , τρομερά μεγάλη γκαμα τροχιών κ συνδυασμών ταχυτήτων κ φοντων, η μεγάλη πλακα ειναι οτι πολλοι τραπαδοροι κ σκηταδοροι το θεωρουν παιχνιδι διασκέδασης

Μακράν το πιο απαιτητικό τεχνικά σκοπευτικα άθλημα το sporting , τρομερά μεγάλη γκαμα τροχιών κ συνδυασμών ταχυτήτων κ φοντων, η μεγάλη πλακα ειναι οτι πολλοι τραπαδοροι κ σκηταδοροι το θεωρουν παιχνιδι διασκέδασης
Ισχύει. Και το ότι το βλέπουν έτσι και το ότι όντως είναι πιο διασκεδαστικό από τα ολυμπιακά αγωνίσματα. Σε υψηλό επίπεδο βέβαια είναι εξίσου απαιτητικό, αλλά ναι, είναι διασκεδαστικό το άτιμο!

να το πω αλλιώς.

ξεκινάς skeet ............άντε άμα είσαι τούφεκος να κάνεις 10-12 πιάτα max.
ξεκινάς trap ............ άντε το ίδιο , τούφεκος = 10-12 πιάτα.

ξεκινάς compak ............ άμα είσαι τούφεκος το 19-20 ( σε σχετικά εύκολα σχήματα ) το έχεις χαλαρά .
βέβαια για να πας στο 24-25 , εκεί είναι άλλο έργο.

οπότε στο compak μπορείς να "διασκεδάζεις" σε ότι επίπεδο και να είσαι
και να μην γίνονται τα νεύρα σου κρόσσια αν είσαι ψιλοαρχάριος .........

λέω εγώ τώρα , σε σχέση με το "διασκεδαστικό "..................;););)

να το πω αλλιώς.

ξεκινάς compak ............ άμα είσαι τούφεκος το 19-20 ( σε σχετικά εύκολα σχήματα ) το έχεις χαλαρά .

Θα ανέβεις αύριο να διασκεδάσουμε;

να το πω αλλιώς.

Γιώργο έχω δει τραπαδορους παλιους κ σκηταδορους με πολυ καλα σκορ να τρωνε διασκεδαστική μπάτσα στα μουτρα που τους μένει αξέχαστη, μπορεί το κομπακ για γέλια να γίνει τρομερά δυσκολο, είναι στην κρίση κ στην διάθεση του στοχοθετη το ποσο βατο θα είναι

Back