Διόπτρα

Ξέρει κάποιος φίλος να προτείνει οπτικό , που να αντέχει στο WH 90 που το έχω στα 18 bar , σε μονοκόμματη βάση sportsmatch damba .
Έχω ακούσει ότι , οποία και να βάλω δεν θα έχει πολύ ζωή .
  • Best for Precision Air Rifles: Vortex Viper HD 5-25×50 FFP.
  • Best Long-Range: MTC Optics King Cobra 6-24X50 F1.
  • Most Versatile: Element Titan 3-18×50 FFP.
  • Best for Hunting: Element Optics Helix 6-24X50 SFP, EHR-1C MOA Reticle.
  • Best for Spring Pistons: Hawke AirMax 3-9X40 AO.

• Best for Precision Air Rifles: Vortex Viper HD 5-25×50 FFP.
  • Best Long-Range: MTC Optics King Cobra 6-24X50 F1.
  • Most Versatile: Element Titan 3-18×50 FFP.
  • Best for Hunting: Element Optics Helix 6-24X50 SFP, EHR-1C MOA Reticle.
  • Best for Spring Pistons: Hawke AirMax 3-9X40 AO.
Να είσαι καλά Γιώργο για την βοήθεια, σ ευχαριστώ πολύ.

https://www.balistas.shop/puskohled-valiant-lynx-39x40-aoir-mildot
Στην πρωτινό ανεπιφύλακτα. Μαζί με τα μεταφορικά θα σου πάει στα 138€
Έχω και την air max 4-12X40
Την valiant την ευχαριστιέμαι καλητερα.
Νίκο πάνω σε τι αεροβόλο την έχεις valiant και αντέχει , γιατί ψάχνω να βρω κάτι που να αντέχει και στην δύναμη του hw 90 σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανεξ
Νίκο πάνω σε τι αεροβόλο την έχεις valiant και αντέχει , γιατί ψάχνω να βρω κάτι που να αντέχει και στην δύναμη του hw 90 σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ανεξαρτητως τοθ οπτικου που θα βαλεις εγω θα σοθ προτεινα και μια βαση που εκτονωνει την κινηση του οπλου
Σχεδιαστηκε απο την Diana ακριβως επειδη καποια οπλα της ειχα την ταση να σπανε τα οπτικα
Εκ τοτε αντιγταφηκε και απο αλλους

Εαν πας σε καποια φτηνη αντιγραφη της βασης αυτης θα πρεπει να βεβαιωσεις οτι εχει στοπ βασης στο κατω μερος της ωστε να ειναι σταθερη στο οπλο και να μπορει να κανει σωστα την κινηση εκτονωσης

https://www.airgunseurope.com/diana-bullseye-zero-recoil-mount.html

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ φιλε μου για την βοήθεια, κοιτάω για βάση του οπτικού μια DAMBA η οποία λένε ότι είναι αντικραδασμικη. Το θέμα είναι να μπει και ένα οπτικό που να αντέχει πάνω σε ένα δυνατό αεροβόλο.ισως με ένα καλό συνδιασμό βγει και ένα καλό αποτέλεσμα , για αντοχή στον χρόνο.

Έχω την DAMBA (και πολύ καλά θα κανείς να την βάλεις) πάνω σε hw 77 μαμά, δεν το έχω πειράξει ακόμα, έχω ρίξει 6500 βολές.
Μόλις πέραση της 10000-12000 θα του βάλω χέρι.
Έχω φέρει κιτ βελτιώσεις από την Αγγλία με τιταν νο3. Πιστεύω ουι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Λίγο προσοχή στην τοποθέτηση της βάσεις φρόντισε να βάλεις σωστα το στοπ.

Έχω την DAMBA (και πολύ καλά θα κανείς να την βάλεις) πάνω σε hw 77 μαμά, δεν το έχω πειράξει ακόμα, έχω ρίξει 6500 βολές.
Μόλις πέραση της 10000-12000 θα του βάλω χέρι.
Έχω φέρει κιτ βελτιώσεις από την Αγγλία με τιταν νο3. Πιστεύω ουι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Λίγο προσοχή στην τοποθέτηση της βάσεις φρόντισε να βάλεις σωστα το στοπ.
Να είσαι καλά Νίκο , ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια.

Η ανακρουση απο το hw 77-97 ειναι πολυ μικρη και διαφορετικη απο ενα hw90 gas ram, οπως και απο diana 54 . Μονοκομματη βαση και στοπ, πρεπει να μπαινει σε δυνατα ελατηριου για να μην ''τσουλαει'' η διοπτρα προς τα πισω.Τα hw 90 λενε (δεν εχω προσωπικη εμπειρια) οτι χαλανε διοπτρες και ισως να κανει δουλεια η βαση της diana που εβαλε πιο πανω ο Χρυσανθος.

Από αυτά που ξέρω και έχω διάβαση και στα ξένα φόρουμ για το εν λόγο αεροβόλο όντος έχουν γράψει ότι έχει χαλαση διόπτρες. Αλλά υπαρχει ένα αλλά το οπλο αυτό φουσκωμένο φουλ μπορεί να κάνει ζημιές. Αλλά φουσκωμένο φουλ τι ευστοχίες θα εχει, και πόσες φορές θα το όπλισης; Μετά πας φουλ για τενοντίτιδα. Ιδανικά λένε ότι δουλεύει στα 18 bar ( μιλαμε πάντα για 5,5mm (22).

Η ανακρουση απο το hw 77-97 ειναι πολυ μικρη και διαφορετικη απο ενα hw90 gas ram, οπως και απο diana 54 . Μονοκομματη βαση και στοπ, πρεπει να μπαινει σε δυνατα ελατηριου για να μην ''τσουλαει'' η διοπτρα προς τα πισω.Τα hw 90 λενε (δεν εχω προσωπικη εμπειρια) οτι χαλανε διοπτρες και ισως να κανει δουλεια η βαση της diana που εβαλε πιο πανω ο Χρυσανθος.
Την φήμη που έχει το dianna 54 ως διοπτροφαγο δεν την έχει κανένα άλλο οπλο.
Φίλος μου που έχει το 54 είκοσι χρόνια απελπίστηκε δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει ένα γκρουπ της προκοπής, τι βάσης τι διόπτρες, τι βλήματα βαριά, ποιο βαριά, τίποτα γκρουπ δεν.
Είναι όπλα για κυνήγι και όχι για σκοποβολή ακρίβειας.

Last edited:
Από αυτά που ξέρω και έχω διάβαση και στα ξένα φόρουμ για το εν λόγο αεροβόλο όντος έχουν γράψει ότι έχει χαλαση διόπτρες. Αλλά υπαρχει ένα αλλά το οπλο αυτό φουσκωμένο φουλ μπορεί να κάνει ζημιές. Αλλά φουσκωμένο φουλ τι ευστοχίες θα εχει, και πόσες φορές θα το όπλισης; Μετά πας φουλ για τενοντίτιδα. Ιδανικά λένε ότι δουλεύει στα 18 bar ( μιλαμε πάντα για 5,5mm (22).
Αυτο.....

Την φήμη που έχει το dianna 54 ως διοπτροφαγο δεν την έχει κανένα άλλο οπλο.
Φίλος μου που έχει το 54 είκοσι χρόνια απελπίστηκε δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει ένα γκρουπ της προκοπής, τι βάσης τι διόπτρες, τι βλήματα βαριά, ποιο βαριά, τίποτα γκρουπ δεν.
Είναι όπλα για κυνήγι και όχι για σκοποβολή ακρίβειας.
Θελει λιγη δουλιτσα, οπως ερχεται ειναι πολυ δυνατο με την αναλογη ανακρουση. Αν το σεταρεις σε λογικα επιπεδα δυναμης, ριχνει σαν pcp.

Back