Αν έχεις αρχική και ποιότητα σκαγιου είναι περιττή η επιπλέον μέτρηση.
Απλά για μας που δεν έχουμε ταχογραφο και δεν ξέρουμε τι ποιότητα σκάγια έχει ένα εμπορικό είναι μια ένδειξη για να νιώθουμε άνετα
Στήν ξελογιάστρα την Αθήνα πρόσεχε μήν μείνεις εσύ ''ξεβράκωτος '' γενικώςΟΚ. Και εχεις δικιο οσον αφορα τα εμπορικα...
Αυτο που σας ''σωνει''..1ον σφαζετε ενα φυσιγγιο για δεις εαν οντως
εχει το Νρο σκαγιων που γραφει η συσκευασια.
Την ποιοτητα δεν μπορεις να ξερεις παρα μονο απο εμφανιση.
2ον. Εαν ειναι το βασικο σου φυσιγγιο...μου λες ποιο ειναι..και εχε μου
εμπιστοσυνη...στο ''ξεβρακωνω'' εγω με μια δοκιμη στον στοχο
στα μετρα που θελεις...!!!
Καλησπέρα Νίκο, και με το καλό να επιστρέψεις στο νησί......Να ρωτησω κατι ??
Υπαρχει λογος να ψαχνουμε ακομα τι διατρηση δινει το καθε νουμερο
σκαγιων ??
Εχουμε πιστευω αρκετες δοκιμες και σε βιβλια και σε κολλες Α4 και σε
ντενεκεδες.
Στις τελευταιες δοκιμες του δασκαλου leo ειδαμε οτι το Ν4 απλο σκαγι
τρυπαει τον ντενεκε αρκει να φτασουν τα σκαγια στον στοχο σε
καλη κατασταση (σφαιρικα ) και ας ειναι απλα σκαγια.
Τα 45 μετρα δεν ειναι λιγα.....επισεις εχουν δυνατοτητα τα επινικελωνα
η με 5% αντιμονιο Ν4 τον ντενεκε να τον τρυπησουν ανετα στα 50 μετρα.
Εχω τετοιες δοκιμες γι'αυτο το λεω....Το εχω δει με τα ματια μου σε
δικα μου φυσιγγια.
Βεβαια απαραιτητα το φυσιγγιο πρεπει να εχει V1,5-400m/s εκτος
απο την καλη ποιοτητα σκαγιων.
Και μην κοιταμε και συγκρινουμε τον Αμερικανο με 370-380μ/δ γιατι
το ειπαμε....τα σκαγια του εχουν εξαιρετικη ποιοτητα!!!
Μιλαω για σκαγια αυτα που εχουμε εμεις εδω...και αυτα ριχνουμε.
Τωρα στα 50+ μετρα δουλευουμε ποιο χοντρο σκαγι Ν3-2-1.
Σε αυτα τα νουμερα...και με μικροτερη ταχυτητα πχ 380-390μ/δ το
θηραμα πιστευω οτι θα πεσει...ισως να κανω λαθος...δεν εχω κυνηγησει
πχ αγριοχηνες που λενε οτι σηκωνουν σκαγια....και αν θελουν μεγαλυτερες
ταχυτητες...
Αυτα απο εμενα παλικαρια...εαν καποιοι φιλοι εχουν αλλη γνωμη ας
την γραψουν.
Στήν ξελογιάστρα την Αθήνα πρόσεχε μήν μείνεις εσύ ''ξεβράκωτος '' γενικώς
Καλησπέρα Νίκο, και με το καλό να επιστρέψεις στο νησί......
Ορμώμενος από τα παραπάνω που έγραψες , σκέφτομαι......
Αφού ο Αμερικανός με «εξαιρετική» ποιότητα σκαγιών επιλεγεί τις ταχύτητες των 370-380 μ/δλ, προφανώς για να μειώσει περεταίρω τις παραμορφώσεις και να επιτύχει την κατά το δυνατόν σφαιρική κατάσταση των σκαγιών στο στόχο, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάτρηση, εμείς με «υποδεέστερη» ποιότητα αυξάνοντας ταχύτητα δεν έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή δεν έχουμε ακόμα πιο παραμορφωμένα σκάγια?
Μήπως θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα ρίχνοντας λίγο γκάζια , δηλαδή με «χαμηλότερες» ταχύτητες, και έστω ένα νούμερο πιο χονδρό σκάγι?
Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος...
Φυσικα και κανεις λαθος καπετανιε γιατι τα σκαγια που ειναι να παραμορφωθουν θα παραμορφωθουν και με τα 360-370 μ/δ που επημενεις να λες οσα ομως δεν παραμορφωθουν και φτασουν στο στοχο θα κανουν χρατς με λιγη ταχυτητα ενω τα γρηγορα θα κανουν την δουλεια τους ,μην βλεπεις τα κυνηγια που κανεις εσυ αλλα κυνηγια ειναι πιο απετιτηκα στο θεμα ταχ.-διατρησηΚαλησπέρα Νίκο, και με το καλό να επιστρέψεις στο νησί......
Ορμώμενος από τα παραπάνω που έγραψες , σκέφτομαι......
Αφού ο Αμερικανός με «εξαιρετική» ποιότητα σκαγιών επιλεγεί τις ταχύτητες των 370-380 μ/δλ, προφανώς για να μειώσει περεταίρω τις παραμορφώσεις και να επιτύχει την κατά το δυνατόν σφαιρική κατάσταση των σκαγιών στο στόχο, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάτρηση, εμείς με «υποδεέστερη» ποιότητα αυξάνοντας ταχύτητα δεν έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή δεν έχουμε ακόμα πιο παραμορφωμένα σκάγια?
Μήπως θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα ρίχνοντας λίγο γκάζια , δηλαδή με «χαμηλότερες» ταχύτητες, και έστω ένα νούμερο πιο χονδρό σκάγι?
Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος...
Με τα Ρεμ τι γίνεται;;;Φυσικα και κανεις λαθος καπετανιε γιατι τα σκαγια που ειναι να παραμορφωθουν θα παραμορφωθουν και με τα 360-370 μ/δ που επημενεις να λες οσα ομως δεν παραμορφωθουν και φτασουν στο στοχο θα κανουν χρατς με λιγη ταχυτητα ενω τα γρηγορα θα κανουν την δουλεια τους ,μην βλεπεις τα κυνηγια που κανεις εσυ αλλα κυνηγια ειναι πιο απετιτηκα στο θεμα ταχ.-διατρηση
δεν θελω ρε παιδια αλλο νουμερο θελω αυτο που θελω πως να το κανουμε δηλαδη !!!θα κοιταω δηλαδη τι καιρο κανει αλλο νο σκαγιων ,αν εχει υγρασια αλλο νο σκαγιων ,αν φυσαει νοτιας αλλο νο σκαγιων αν εχει βαρδαρη αλλο νο σκαγιων !! θα με τρελανεται τελικα εσεις εγω θελω νο 5 οτι και να γινει και 36 γρΟταν κατεβαινουμε ενα Νρο σκαγιων με την ιδια ταχυτητα κερδιζουμε
σε διατρηση''
Αρα λοιπον με μικροτερη ταχυτητα και χοντροτερο Νρο σκαγιων
πχΝ4 να το κανουμε Ν3 εχουμε την ιδια διατρηση Μητσο !!!
Πολυ ψιλά... Τα παιρνει ο αέρας.δεν θελω ρε παιδια αλλο νουμερο θελω αυτο που θελω πως να το κανουμε δηλαδη !!!θα κοιταω δηλαδη τι καιρο κανει αλλο νο σκαγιων ,αν εχει υγρασια αλλο νο σκαγιων ,αν φυσαει νοτιας αλλο νο σκαγιων αν εχει βαρδαρη αλλο νο σκαγιων !! θα με τρελανεται τελικα εσεις εγω θελω νο 5 οτι και να γινει και 36 γρ
δεν θελω ρε παιδια αλλο νουμερο θελω αυτο που θελω πως να το κανουμε δηλαδη !!!θα κοιταω δηλαδη τι καιρο κανει αλλο νο σκαγιων ,αν εχει υγρασια αλλο νο σκαγιων ,αν φυσαει νοτιας αλλο νο σκαγιων αν εχει βαρδαρη αλλο νο σκαγιων !! θα με τρελανεται τελικα εσεις εγω θελω νο 5 οτι και να γινει και 36 γρ
Με τα Ρεμ τι γίνεται;;;
Τα νίτρο 3inch δεν νομίζω να βγάζουν πάνω από 380 αλλά θερίζουν.
Κάπου το είχα διαβάσει Στέλιο, και το βρήκα , ήταν σε άρθρο του Κοσκινά...βεβαία επιφυλάσσομαι για την ορθότητα... ...Φυσιγγια εμπορικά σε χοντρα νο σκαγιων έχουν η δεν έχουν αυξημένο ποσοστό αντιμονιο;;;
Αυτο μου λετε Νικο ,εγω κυνηγαω τα παντα εκτος απο περδικα με ολλους τους καιρους! τι πρεπει δηλαδη να εχω απο ολλα τα νο σκαγια σε ολλα τα βαρη για να κανω τα κυνηγια μου !! η να κουβαλαω στο κυνηγοτοπο 200 νο σκαγιων και αν αλλαξει ο καιρος μετα απο 2 ωρες να ψαχνω τι φυσιγγι θα βαλω για να εχω διατριση !! 3αρια,5αρια και 8 αρια κανεις ολλα τα κυνηγια τα κανεις λιγο τουρμπο και κυνηγας πανταΤο πηγες αλλου τωρα...Αλλο πραγμα ειπε ο Καπτεν και εγω...
Κρατα το Ν0 που θελεις και δεν σκοπευουμε να τρελανουμε κανεναν.
Αλλα μην μπερδευεις τα πραγματα Μητσαρα.
Ημησκληρα θεωρουνται ολλα τα σκαγια που εχουν καποιο ποσοστο αντιμωνιου , η καποιο αλλο μεταλο !! Αλουμινιο κ.αΚάπου το είχα διαβάσει Στέλιο, και το βρήκα , ήταν σε άρθρο του Κοσκινά...βεβαία επιφυλάσσομαι για την ορθότητα... ...
«Από το νούμερο 6 και κάτω τα σκάγια είναι στην κατηγορία των σκληρών. Η σφαιρικότητά τους δεν αλλοιώνεται εύκολα ...»
https://www.kynigesia.gr/opla-vlitiki/fysiggia/ta-mystika-gia-ta-psila-skagia/
Το έχω δει Γιάννη.Κάπου το είχα διαβάσει Στέλιο, και το βρήκα , ήταν σε άρθρο του Κοσκινά...βεβαία επιφυλάσσομαι για την ορθότητα... ...
«Από το νούμερο 6 και κάτω τα σκάγια είναι στην κατηγορία των σκληρών. Η σφαιρικότητά τους δεν αλλοιώνεται εύκολα ...»
https://www.kynigesia.gr/opla-vlitiki/fysiggia/ta-mystika-gia-ta-psila-skagia/
Τα καλοκαιρινα για τριγονι κτλ 380++ και για τσιχλα εως 400 -410 μ/δ στα χοντρα ολλα πανω απο 390μ/δ εως και 450 μ/δ για το καλοκαιρακι στα παπιαΠολυ ψιλά... Τα παιρνει ο αέρας.
Τι ταχύτητες παίζεις pit?