Πολυ πατενταδορος εισαι...μπραβο
Πολυ πατενταδορος εισαι...μπραβο
Το 10βολο θα κανει μεγαλιτερη ζημιάΚαλησπέρα παιδιά.. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.. Να ρωτήσω κάτι.. Σ ένα γουρούνι τι θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά αν το βρουν 4 δραμια από απλό 8βολο η 5 δραμια από μαγκνουμ 10βολο;;;Τα δραμια θα είναι ίδιας διαμετρου και τα φυσίγγια ίδιας ταχύτητας και θεωρητικά πάντα μιλώντας θα έχουν βληθείς από ίδιο όπλο ίδιο τσοκ ίδια απόσταση.. Εν ολιγης η διάτρηση από το μαγκνουμ είναι καλύτερη η μήπως η ελαφρώς καλύτερη συγκέντρωση από την απλή γόμωση;; Μπορεί να φαντάζει γελοία ερώτηση αλλά μερικά νεαρά άτομα της παρέας μας θα βοηθηθούν..
Για ποιο λόγο το μάγκνουμ αφού το 8βολο είναι ποιο γρήγορο το μάγκνουμ ποιο αργό πιστεύω και λιγότερη διάτρηση?? Μπορεί να είμαι και λάθοςΤο 10βολο θα κανει μεγαλιτερη ζημιά
Ο γιαννης benelli αναφερει οτι κ τα 2 θα εχουν την ιδια αρχικήΓια ποιο λόγο το μάγκνουμ αφού το 8βολο είναι ποιο γρήγορο το μάγκνουμ ποιο αργό πιστεύω και λιγότερη διάτρηση?? Μπορεί να είμαι και λάθος
Λόγω βαρύτερης γομωσης άρα και διατρησης;;;;; σωστά;παραπάνω στο ποστ έκανα ένα λάθος βέβαια. Ήθελα να γράψω 5 δραμια από το απλό 8βολο και 4 από το μαγκνουμ..Το 10βολο θα κανει μεγαλιτερη ζημιά
Ίδια ταχύτητα φίλε μου.. Απλώς λέω το απλό θα βάλω 5 βόλια πάνω στο θυραμα ενώ με το μαγκνουμ 4..ποιο θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά.. Η διάτρηση του μαγκνουμ η μήπως η καλύτερη συγκέντρωση;Για ποιο λόγο το μάγκνουμ αφού το 8βολο είναι ποιο γρήγορο το μάγκνουμ ποιο αργό πιστεύω και λιγότερη διάτρηση?? Μπορεί να είμαι και λάθος
εάν μιλάμε για ίδια βόλια και στις δύο περιπτώσεις (ανέφερες ίδια διάμετρο) και ίδια ταχύτητα επίσης και στις δύο περιπτώσεις, τότε μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει αυτό που θα σου βάλει περισσότερα δράμια στο ζώο. έτσι όπως θέτεις τα δεδομένα, ίδια διάτρηση θα έχουν (κοινό βόλι-κοινή ταχύτητα)Ίδια ταχύτητα φίλε μου.. Απλώς λέω το απλό θα βάλω 5 βόλια πάνω στο θυραμα ενώ με το μαγκνουμ 4..ποιο θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά.. Η διάτρηση του μαγκνουμ η μήπως η καλύτερη συγκέντρωση;
Συμφωνώ.. Θέλω να καταλήξω στην λεγόμενη μαγκνουμιτιδα που οι περισσότεροι αγαπάμε ότι στην ουσία δεν προσφέρει πλεονέκτημα εκτός αν είναι μεγάλη παγωνιά.εάν μιλάμε για ίδια βόλια και στις δύο περιπτώσεις (ανέφερες ίδια διάμετρο) και ίδια ταχύτητα επίσης και στις δύο περιπτώσεις, τότε μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει αυτό που θα σου βάλει περισσότερα δράμια στο ζώο. έτσι όπως θέτεις τα δεδομένα, ίδια διάτρηση θα έχουν (κοινό βόλι-κοινή ταχύτητα)
Γιαννη μεγαλυτερη ζημια θα κανει ενα μπρενεκε μονοβολο κ κοντακι να ριχνει σε γουρουνι σωσταΚαλησπέρα παιδιά.. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.. Να ρωτήσω κάτι.. Σ ένα γουρούνι τι θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά αν το βρουν 4 δραμια από απλό 8βολο η 5 δραμια από μαγκνουμ 10βολο;;;Τα δραμια θα είναι ίδιας διαμετρου και τα φυσίγγια ίδιας ταχύτητας και θεωρητικά πάντα μιλώντας θα έχουν βληθείς από ίδιο όπλο ίδιο τσοκ ίδια απόσταση.. Εν ολιγης η διάτρηση από το μαγκνουμ είναι καλύτερη η μήπως η ελαφρώς καλύτερη συγκέντρωση από την απλή γόμωση;; Μπορεί να φαντάζει γελοία ερώτηση αλλά μερικά νεαρά άτομα της παρέας μας θα βοηθηθούν..
Εγώ ειμαι φαν των palla gualandi...Γιαννη μεγαλυτερη ζημια θα κανει ενα μπρενεκε μονοβολο κ κοντακι να ριχνει σε γουρουνι σωστα
Απο την στιγμή που εχουν ιδια αρχική οποιο βαλει τις πιο πολλές. Δεν ειναι σκαγια να πεις λογο συγκεντρωσης αλιλοπροστατευοντε κ διατιρουν μεγαλύτερες αρχικές.Ήθελα να γράψω 5 δραμια από το απλό 8βολο και 4 από το μαγκνουμ..
Τώρα είδα το βίντεο.. Τον εν λόγω κύριο δεν τον γνωρίζω αλλά απ ότι φαίνεται περί μονοβολων δεν γνωρίζει και πολλά.. Λέει ότι πρέπει να ριχνωνται με ανοιχτά τσοκ και ιδίως κύλινδρο.. Εγώ με 4 όπλα το τονίζω 4 όπλα το καλύτερο γκρουπ βολών το είδα με τσοκ 2 άστρα και με σταθερό φουλ σε μια b80 και σε μια 302..αρα καταριπτω το μύθο.. Τώρα θα πείτε ποιος είσαι εσύ και το ξέρεις ρε γιανη εσύ ο Σοφοκλής ξερει η ο Μπάμπης ξέρει καλύτερα που είναι δάσκαλοι.. Οποιος θέλει ας έρθει στο χώρο μου να του δείξω στη πράξη πως δουλεύουν τα μονοβολα με στενά τσοκ. Βλήματα gualandi και guablo και θα τρίβετε τα μάτια σας.. Όσον αφορά τα δραμια έχει δίκιο στενά τσοκ οποίος πει ανοιχτα για δραμια κι ότι τα στενά τα "στραγγαλιζουν" με αποτελεσμα τη διασπορά τους απλά ας το γυρίσει στο κέρλινγκ.. Καλή σας μέρα με υγεία.
Το δεύτερο...στον ώμο σουΑς πάρουμε κι άλλο ένα υποθετικό σενάριο.. Με απλό 8βολο και αρχική 410 βάζεις 5 ενώ με το μαγκνουμ 10βολο και αρχική 440 βάζεις 4 ποιο θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά; θεωρητικά πάντα πιστεύω πάλι η περισσότερες μπιλιες
Αυτο εξυπακούεται χαχαΤο δεύτερο...στον ώμο σου![]()
Συμφωνω για τα δραμια θελουν σφιχτο τσοκ......για τα μονοβολα που εχω 2 οπλα με σταθερο φουλ μεχρι τα 40m που εχω δοκιμασει πανε κεντρο....αυτο που λες για δραμια και ανοιχτα τσοκ το ισχυριζονταν καποιος απο τους "δασκαλους"....και ειχε λαθος.....ας ειναι κ δασκαλος....το γηρασκω αει διδασκομενος...ισχυει για ολους....δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι γιατι υπαρχει και κοσμος (ερασιτεχνης) που μπορει να το εχει τερματισει στις δοκιμες....Τώρα είδα το βίντεο.. Τον εν λόγω κύριο δεν τον γνωρίζω αλλά απ ότι φαίνεται περί μονοβολων δεν γνωρίζει και πολλά.. Λέει ότι πρέπει να ριχνωνται με ανοιχτά τσοκ και ιδίως κύλινδρο.. Εγώ με 4 όπλα το τονίζω 4 όπλα το καλύτερο γκρουπ βολών το είδα με τσοκ 2 άστρα και με σταθερό φουλ σε μια b80 και σε μια 302..αρα καταριπτω το μύθο.. Τώρα θα πείτε ποιος είσαι εσύ και το ξέρεις ρε γιανη εσύ ο Σοφοκλής ξερει η ο Μπάμπης ξέρει καλύτερα που είναι δάσκαλοι.. Οποιος θέλει ας έρθει στο χώρο μου να του δείξω στη πράξη πως δουλεύουν τα μονοβολα με στενά τσοκ. Βλήματα gualandi και guablo και θα τρίβετε τα μάτια σας.. Όσον αφορά τα δραμια έχει δίκιο στενά τσοκ οποίος πει ανοιχτα για δραμια κι ότι τα στενά τα "στραγγαλιζουν" με αποτελεσμα τη διασπορά τους απλά ας το γυρίσει στο κέρλινγκ.. Καλή σας μέρα με υγεία.
Εγώ λέω κάτι άλλο και βάζω στοίχημα το αμάξι μου... Φέρτε ένα όπλο με μουφα πάνω και ριξτε δραμια μετά βάλτε του ντεμι η 2ρη και αν έχει χειρότερη κατανομή χάνω το αμάξι μου.. Απλα πράγματα.. Όπως λένε και για τιυς διευρημενους αυλους, ενώ τα θρυλικά όπλα 302,auto 5,altair,sl 80,1100,1187 κλπ είχαν συμβατικούς στενούς αυλους.. Πολλά είναι θέμα μάρκετινγκ. Έτσι κι αυτή που εφτιαξαν τα πολλά τσοκ τα ειδικά τσοκ για δραμια, ειδικά τσοκ για μονοβολα ειδικά. Τσοκ για σκάγια κλπ.. Οι πατεράδες μας δηλαδή με ένα παλιό δικανο σταθερό τσοκαρισμα που Χρυπουσαν τα πάντα από αλεπούδες μέχρι καπρια και από φασες μέχρι τσίχλες ήταν μαλακες;;; ειλικρινά δεν τους καταλαβαίνω αυτούς τους δασκάλους όχι για τις σίγουρα πολλές τους γνώσεις αλλά στο ότι μιλάμε απόλυτα και περνάνε στους νέους λάθος μυνηματα. Θα ξεκινήσει ένα παλικαράκι να πάει για γουρούνια με μουφα πάνω και όταν θα τους κάνει αέρα και θα τον βρίζουν οι άλλοι να τους δω τους δασκάλους. Οι δουλειά τιυς είναι να μιλάμε για σωστή σκόπευση διοφθαλμη και σωστά μέτρα κοντακίου.. Ως εκεί. Ούτε τι όπλο θα πάρουμε ούτε τι τσοκ ούτε τι φυσίγγια.Συμφωνω για τα δραμια θελουν σφιχτο τσοκ......για τα μονοβολα που εχω 2 οπλα με σταθερο φουλ μεχρι τα 40m που εχω δοκιμασει πανε κεντρο....αυτο που λες για δραμια και ανοιχτα τσοκ το ισχυριζονταν καποιος απο τους "δασκαλους"....και ειχε λαθος.....ας ειναι κ δασκαλος....το γηρασκω αει διδασκομενος...ισχυει για ολους....δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι γιατι υπαρχει και κοσμος (ερασιτεχνης) που μπορει να το εχει τερματισει στις δοκιμες....