Μαριε....διαβαζω τα οσα γραφεις....Εκλεισα ενα ΟΧΙ 18βολο αλλα ενα 20βολο 9/0 σε καλυκα 12/76.
Σε αναμονη.....θα το ριξω το απογευμα....να δω τι ''ψαρια'' θα πιασει....
Θα μετρησω εκτος απο ταχυτητα....και διατρηση σε μαδερια οικοδομης...
View attachment 49098
View attachment 49099
Νίκο ο Μάριος μιλάει για super magnum φυσίγγια με 11/0 που αν δεν κάνω λάθος του βγήκαν λίγο μικρότερα.
Τάληρο το ένα.
Αφού το γέμισες, ρίξτο αλλά το 9/0 μου φαίνεται κάπως ...
Δεν είναι ότι δεν σκοτώνει αλλά η απόσταση μικραίνει θεωρώ αρκετά.
Αν καταφέρουν να τρυπήσουν οι περισσότερες μπίλιες τότε έχουν πλεονέκτημα.
Καλα εκανες και μου το ειπες !!!! Δεν εχει νοημα να το ριξω...απλα διαβασα βιαστικά και δεν καταλαβα !!!
Τα super magnym ειναι στο επανω πατωμα = ρετιρε.....δεν τα επιασα στα χερια μου ακομα!!
Το 9/0 εχει μονο 7,5 χιλιοστα διαμετρο φιλε...και για γουρουνι...μικρο το βλεπω και εγω !!!
ΡΙΧΤΟΟΟΟΟΟΟ Νίκοοοοο
κι αυτό καλό είναιιιιιι
το λοιπόν Νίκο γράφω τις διαστάσεις των δραμιών από πιο χοντρά σε ψιλα, αμερικάνικα και ιταλιάνικα νούμερα, (κάντε copy paste να τις έχετε Βασίλη συμπλήρωσε τα μεγάλα νουμερα στο εξελάκι):
0000buck: 9,65 mm 6βολο
13/0: 9,5 mm 6βολο
000buck: 9,14 mm 8βολο
12/0: 9,1 mm 8βολο
11/0: 8.65 mm (ή 8,6 ή 8,7)mm 9βολο
00Buck: 8.38 mm 9βολο
0 Buck: 8.12 mm 12βολο
10/0: 8 mm 12βολο
1Buck: 7.62 mm 16βολο
9/0: 7.4 (¨η 7,5) mm 16βολο
έχει κι άλλα που δεν μας ενδιαφέρουν
όλα έχουν καταβάλει γουρούνια
όσο πιο χοντρά τόσο πιο καλά: ταδε εφη Μάριος
όμως και τα ψιλά κρατάνε γουρούνια
ακόμα και τα 7,5 χιλ (έχω 2 περιπτώσεις: 1η γνώρισα παλιό κυνηγό που έκανε και στην παρέα του αείμνηστου Γκαιφυλλιά στη Θράκη ο οποίος μου είχε πει ότι παρέες δουλεύανε τα 16βολα (απλά τότε '80) στα πυκνά και στην στάμπα, 2η μας πάσαραν"κατά λαθος" σε ενα μαγαζι αντι για 12βολα -0BK ένα κουτακι 16βολα 1BK, ο μακαρίτης ο πατέρας μου, τα εδωσε σε μένα. Σε κάποια φάση ένας της παρέας ήρθε για κυνήγι έχοντας ξεχάσει το φυσεκλίκι σπίτι, του τα δίνω και βαράει δυο 35αρια καθαρα με 2 ή 3 βολές στα 35 μ το πιο κοντινό)
επίσης σε διαμ. 16 τα 9βολα είχαν δράμια 7,5 χιλ και 16αρια δίκαννα είχαν πολλοί γουρουνάδες στα μέρη μου προπολεμικά και στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια....
γι αυτό ρίχτο να δούμε και ταχύτητες και να υπολογίσουμε ενέργεια κρούσης
20 βολια δεν είναι λίγα φίλε