Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ.
Ρύθμιζα δυο 870 ( τα ρεντ ντοτ) για γαλοπούλα και πριν τα μαζέψουμε άλλαξα τσοκ και έριξα ενα 54 βολο απο τα 45 περιπου μέτρα ( για να δω την απόκλιση που έχει το ντοτ απο σκάγια σε δραμια ) ... πήγα κοντά στο στοχο και τα είδα μαζεμένα και μου εκανε εντύπωση... επειδη ομως έπρεπε να φύγουμε άμεσα το αφησα ως έχει και οταν πρώτα ο Θεός μπορούμε θα πάμε να τα ρυθμίσουμε για δραμια πλέον. ( εκεί θα τα δούμε όλα)

54 ΒΟΛΙΑ σε κολλα Α4 στα 45 μετρα....ειναι πολυ εντυπωσιακη συγκεντρωση !!!
Δεν ξερω ομως εαν αυτην την συγκεντρωση την δινει το φυσιγγιο.....ή την δημιουργει το τσοκ !!!
Απο την ''αλλη'' 54 βολια ΟΛΑ μαζι στα 45 μετρα και μεσα στην χουφτα μας....τι νοημα εχει ???

54 ΒΟΛΙΑ σε κολλα Α4 στα 45 μετρα....ειναι πολυ εντυπωσιακη συγκεντρωση !!!
Δεν ξερω ομως εαν αυτην την συγκεντρωση την δινει το φυσιγγιο.....ή την δημιουργει το τσοκ !!!
Απο την ''αλλη'' 54 βολια ΟΛΑ μαζι στα 45 μετρα και μεσα στην χουφτα μας....τι νοημα εχει ???
Μεγαλύτερος/ πιο εκτεταμένος τραυματισμός ιστού στο σημείο προσβολής .

Μεγαλύτερος/ πιο εκτεταμένος τραυματισμός ιστού στο σημείο προσβολής .

Ειναι πολλα παρα πολλα τα βολια και ΟΛΑ μαζι.....Σε οποιο σημειο , και σε οποιο θηραμα πεσουν
επανω του , το θηραμα θα το χαλασουν!!!
Δεν λεω για γουρουνι....

Ειναι πολλα παρα πολλα τα βολια και ΟΛΑ μαζι.....Σε οποιο σημειο , και σε οποιο θηραμα πεσουν
επανω του , το θηραμα θα το χαλασουν!!!
Δεν λεω για γουρουνι....
Αν πετύχεις πνευμόνια παει το τσάκισες αμέσως.....

SYEW1132.JPG

Last edited:
Αν πετύχεις πνευμόνια παει το τσάκισες αμέσως.....

Και με λιγοτερα απο 10 βολια στα πνευμονια το τσακισες.....δεν θελει 54 βολια....
Με 54 βολια την συκωταρια την ξεχνας....Αυτο εννοω...χαλανε το θηραμα τοσα πολλα βολια και ολα
μαζεμενα !!!

Και με λιγοτερα απο 10 βολια στα πνευμονια το τσακισες.....δεν θελει 54 βολια....
Με 54 βολια την συκωταρια την ξεχνας....Αυτο εννοω...χαλανε το θηραμα τοσα πολλα βολια και ολα
μαζεμενα !!!
Μας την απαγορεύουν την συκωταριά.....μονο καρδιά μπορείς.

μαζεμενα !!!
Η γνώμη μου είναι πρώτο στοχευμένο 15βολο ή 18βολο και από πίσω 54βολο … αν σηκωθεί και αρχίσει τα άλματα να το καθίσεις …

Cadmium​

The Ministry of Northern Development, Mines, Natural Resources and Forestry recommends that people not eat the liver and kidneys of moose, deer, and elk because of concerns about cadmium levels in these internal organs
Έντερα και εντόσθια όχι … έχουμε κυνηγό στην παρέα βέβαια που τα τρώει αλλά εγώ δεν τα ακουμπάω …

Έντερα και εντόσθια όχι … έχουμε κυνηγό στην παρέα βέβαια που τα τρώει αλλά εγώ δεν τα ακουμπάω …
χλωμα πρόσωπα δεν ξερουν από φαι ουγκ
Μας την απαγορεύουν την συκωταριά.....μονο καρδιά μπορείς.
πφφφφ απαγορευσεις χλωμων προσώπων, εμείς οι κοκκινομουρηδες τρώμε ωμη την καρδιά μόλις θηρευσουμε την τατάνκα (αφού τις ζητησουμε συγνώμη) κι αμα λάχει τρώμε μαζί και την σκωταριά ουγκ
Η γνώμη μου είναι πρώτο στοχευμένο 15βολο ή 18βολο και από πίσω 54βολο … αν σηκωθεί και αρχίσει τα άλματα να το καθίσεις …
αμα τα ρίχνει τόσο μαζεμένα τα 54βολα καλύτερα και το επόμενο 18βολο ουγκ

έβαλα και φατσουλες wow ουγκ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΟΥΓΚ .love.

Μαριε....διαβαζω τα οσα γραφεις....Εκλεισα ενα ΟΧΙ 18βολο αλλα ενα 20βολο 9/0 σε καλυκα 12/76.

Σε αναμονη.....θα το ριξω το απογευμα....να δω τι ''ψαρια'' θα πιασει....
Θα μετρησω εκτος απο ταχυτητα....και διατρηση σε μαδερια οικοδομης...

View attachment 49098

View attachment 49099
Νίκο ο Μάριος μιλάει για super magnum φυσίγγια με 11/0 που αν δεν κάνω λάθος του βγήκαν λίγο μικρότερα.
Τάληρο το ένα.
Αφού το γέμισες, ρίξτο αλλά το 9/0 μου φαίνεται κάπως ...

Δεν είναι ότι δεν σκοτώνει αλλά η απόσταση μικραίνει θεωρώ αρκετά.
Αν καταφέρουν να τρυπήσουν οι περισσότερες μπίλιες τότε έχουν πλεονέκτημα.
Καλα εκανες και μου το ειπες !!!! Δεν εχει νοημα να το ριξω...απλα διαβασα βιαστικά και δεν καταλαβα !!!

Τα super magnym ειναι στο επανω πατωμα = ρετιρε.....δεν τα επιασα στα χερια μου ακομα!!
Το 9/0 εχει μονο 7,5 χιλιοστα διαμετρο φιλε...και για γουρουνι...μικρο το βλεπω και εγω !!!
ΡΙΧΤΟΟΟΟΟΟΟ Νίκοοοοο
κι αυτό καλό είναιιιιιι
το λοιπόν Νίκο γράφω τις διαστάσεις των δραμιών από πιο χοντρά σε ψιλα, αμερικάνικα και ιταλιάνικα νούμερα, (κάντε copy paste να τις έχετε Βασίλη συμπλήρωσε τα μεγάλα νουμερα στο εξελάκι):
0000buck: 9,65 mm 6βολο
13/0: 9,5 mm 6βολο
000buck: 9,14 mm 8βολο
12/0: 9,1 mm 8βολο
11/0: 8.65 mm (ή 8,6 ή 8,7)mm 9βολο
00Buck: 8.38 mm 9βολο
0 Buck: 8.12 mm 12βολο
10/0: 8 mm 12βολο
1Buck: 7.62 mm 16βολο
9/0: 7.4 (¨η 7,5) mm 16βολο
έχει κι άλλα που δεν μας ενδιαφέρουν
όλα έχουν καταβάλει γουρούνια
όσο πιο χοντρά τόσο πιο καλά: ταδε εφη Μάριος

όμως και τα ψιλά κρατάνε γουρούνια
ακόμα και τα 7,5 χιλ (έχω 2 περιπτώσεις: 1η γνώρισα παλιό κυνηγό που έκανε και στην παρέα του αείμνηστου Γκαιφυλλιά στη Θράκη ο οποίος μου είχε πει ότι παρέες δουλεύανε τα 16βολα (απλά τότε '80) στα πυκνά και στην στάμπα, 2η μας πάσαραν"κατά λαθος" σε ενα μαγαζι αντι για 12βολα -0BK ένα κουτακι 16βολα 1BK, ο μακαρίτης ο πατέρας μου, τα εδωσε σε μένα. Σε κάποια φάση ένας της παρέας ήρθε για κυνήγι έχοντας ξεχάσει το φυσεκλίκι σπίτι, του τα δίνω και βαράει δυο 35αρια καθαρα με 2 ή 3 βολές στα 35 μ το πιο κοντινό)
επίσης σε διαμ. 16 τα 9βολα είχαν δράμια 7,5 χιλ και 16αρια δίκαννα είχαν πολλοί γουρουνάδες στα μέρη μου προπολεμικά και στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια....

γι αυτό ρίχτο να δούμε και ταχύτητες και να υπολογίσουμε ενέργεια κρούσης
20 βολια δεν είναι λίγα φίλε

είναι καλα φυσίγγια αυτά Βασίλη?
Δεν ξέρω Γιώργο ... δεν έχει κανένας στην παρέα 3,5" όπλο.
Ο Μάριος έχει δει φοβερές βολές πάντως (μακρινές) από φίλους του με τα Federal.

Εγώ θα προτιμούσα τα Win πάντως ... δεν ξέρω αν τα έχουν δοκιμάσει ...
Θα μας πει ο Μάριος.
θα μας πει και με τι τσοκ τα δουλέψανε ?

αντε να παραβώ την αρχή μου να μην γραφω για συγκεκριμμένες μάρκες αλλά τι να σας κάνω;
Federal super magnum 00buck 18bola επιχαλκωμένα, γι αυτά μιλάω
και τα winchester τα μαυρα ήταν καλά, αλλά υπήρξαν περιπτωσεις που τσακισε ο καλυκας κατά την τροφοδοσία και χαθηκαν γουρούνια, όπότε δεν... και όσα τους μείνανε μπαίνουν μόνο στη θαλάμη ως πρώτα

Benelli SBE full choke Briley έδω-εξω non ported (2 όπλα) full choke benelli μαμά και full gemini εσω -έξω 1 όπλο

* αντε και το άλλο μέτρησα διαμέτρους επιχαλκωμένων 00buck και ήταν 0Buck!!!! 8,1 χιλ
άλλωστε υπάρχει και πόστ του τουρκου μαγαζοτορα που συμετέχει στο φορουμ, παρ' αυτά σκοτώνουν

Στη μπλέ στήλη αυτό το Α τι νούμερο είναι; Δεν έχω δει φυσίγγι με τέτοια ένδειξη, βόλια είναι;
Μακάρι να ήξερα αχαχαχα
Ναι λογικά ...
Εδώ τα βρήκα αλλά έλειπαν μερικά και τα συμπλήρωσα.

https://www.nobelsport.it/en/products-en/components/lead

Βασικά την παραπάνω σελίδα την βρήκε ο Γιάννης @Μονήρης οπότε τα ευχαριστώ πάνε σε αυτόν.

Status
Not open for further replies.
Back