Εμπορικές γομώσεις-αλλαγές setup

Αγαπητή Εύη κατ'αρχάς να σας καλωσορίσω στην παρέα μας και να σας ευχηθώ καλή διαμονή και καλή κυνηγετική χρονιά. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποφεύγετε τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη και τις αναρτήσεις αυτών καθώς είναι αντίθετες με τους κανονισμούς του φόρουμ.

Επίσης, όσον αφορά την ουσία της συζήτησης, τα φυσίγγιά σας δεν τα έχω δοκιμάσει για να μπορώ να κρίνω αλλά δεν μπορεί επιχείρημα στο ότι "τα φυσίγγιά σας μου έκαναν ζημιά στο όπλο" να είναι "γιατί δεν τα λέτε αυτά όταν έκανε τη ζημιά ένα άλλο φυσίγγι". Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των 2 φυσιγγίων, καθώς και στις 2 περιπτώσεις πρόκειται για φυσίγγια επικίνδυνα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που όπως αναφέρετε υπήρχε πρόβλημα στην έμφραξη, τι μέτρα πήρατε για να μην ξανασυμβεί;
Ευχαριστώ.

Βικτωρα πως εξηγεις ομως οτι τοσα χρονια με τοσα διαφορετικα λοτ πυριτιδας καποιος κρατουσε την ποιοτητα του σταθερη και ξαφνικα οχι. Δεν θελει η δεν μπορει?

Δεν μπορω Παυλο. Απλα ξερω πως ο Ναυπλιωτης και σοβαρος κατασκευαστης ειναι και βλητικο σταθμο διαθετει. Το γιατι γινονται οι αλλαγες σε επιτυχημενες συνταγες δεν ξερω, ομως ειμαι σχεδον βεβαιος πως το συγκεκριμενο δοκιμαστηκε και στον βλητικο σταθμο πριν βγει στην παραγωγη. Το περσινο πχ ακουστηκε οτι στα κρυα απλα δεν. Ποιος μας λεει οτι το νεο δεν τροποποιηθηκε (ή οποιοδηποτε φυσιγγι) ωστε να ανταποκρινεται σε ενα μεγαλυτερο φασμα καιρικων συνθηκων με τον ιδιο τροπο;

Αυτη που μου δινεις ειναι απαντηση επαγγελματια??? Αν εχω προβλημα σε παιρνω τηλ??? Αν εσκαγε το οπλο και ζουσα μονο τηλ δεν θα σε επαιρνα πιστεψε με.... Υπαρχουν και οι σχετικες φωτο απο τα φυσιγγια σου που ανοιχτηκαν εδω στο φορουμ......
Θα σου πω μερικά πράγματα το τι κάνουν οι επαγγελματίες. Το CIP έχει ένα τσούρμο δικηγόρους από πίσω ώστε να κάνουν μηνύσεις σε αυτούς που κατηγορούν τις εταιρείες. Το ίδιο και το SAAMI. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Για να γίνει πραγματική ζημιά πρέπει να υπάρχουν περί τα 3000 bar. Πράγμα αδύνατον να γίνει γι'αυτό και δεν βλέπεις σκοτωμένους γύρω σου. Τα υλικά απλώς δεν κατάλαβες τι ρόλο παίζουνε όταν ανοιξες το φυσίγγι και το απέδωσες εκεί. Ξέρεις ότι υπάρχουνε στα 20000 καψύλια 2-3 ελαττωματικά; Δεν θα σου πω την μάρκα. Εμείς φέρουμε ευθύνη για το συναρμολογημένο προϊόν και όχι για τα επι μέρους υλικά που κατασκευάζουνε άλλοι. Τι θα πεις αν υπήρχε μία αστοχία υλικού; Θα φέρω εγώ την ευθύνη για ένα ελαττωματικό καψύλι; Γι'αυτό παίρνουμε τηλέφωνο όταν έχουμε πρόβλημα για να δούμε τι συμβαίνει. Τι πιστεύεις για όλα αυτά;

Αγαπητή Εύη κατ'αρχάς να σας καλωσορίσω στην παρέα μας και να σας ευχηθώ καλή διαμονή και καλή κυνηγετική χρονιά. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποφεύγετε τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη και τις αναρτήσεις αυτών καθώς είναι αντίθετες με τους κανονισμούς του φόρουμ.

Επίσης, όσον αφορά την ουσία της συζήτησης, τα φυσίγγιά σας δεν τα έχω δοκιμάσει για να μπορώ να κρίνω αλλά δεν μπορεί επιχείρημα στο ότι "τα φυσίγγιά σας μου έκαναν ζημιά στο όπλο" να είναι "γιατί δεν τα λέτε αυτά όταν έκανε τη ζημιά ένα άλλο φυσίγγι". Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των 2 φυσιγγίων, καθώς και στις 2 περιπτώσεις πρόκειται για φυσίγγια επικίνδυνα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που όπως αναφέρετε υπήρχε πρόβλημα στην έμφραξη, τι μέτρα πήρατε για να μην ξανασυμβεί;
Ευχαριστώ.
Τα φυσίγγια δεν είναι επικίνδυνα. Απλώς υπήρχε αστοχία κάποιου υλικού με αποτέλεσμα να βγούνε εκτός προδιαγραφών, αλλά παρ'όλα αυτά βγήκαν στην κατανάλωση. Αστοχία υλικού υπάρχει σε κάθε προϊόν που κατασκευάζεται βιομηχανικά. Από αερόσακους μέχρι κινητά. Στην περίπτωση των φυσιγγίων γίνονται περισσότεροι έλεγχοι γι'αυτό υπάρχουν λιγότερα προβλήματα αλλά και πάλι υπάρχουν. Τα προβλήματα της έμφραξης έχουνε λυθεί αλλά το πρόβλημα δεν ήταν εκεί.

Θα σου πω μερικά πράγματα το τι κάνουν οι επαγγελματίες. Το CIP έχει ένα τσούρμο δικηγόρους από πίσω ώστε να κάνουν μηνύσεις σε αυτούς που κατηγορούν τις εταιρείες. Το ίδιο και το SAAMI. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Για να γίνει πραγματική ζημιά πρέπει να υπάρχουν περί τα 3000 bar. Πράγμα αδύνατον να γίνει γι'αυτό και δεν βλέπεις σκοτωμένους γύρω σου. Τα υλικά απλώς δεν κατάλαβες τι ρόλο παίζουνε όταν ανοιξες το φυσίγγι και το απέδωσες εκεί. Ξέρεις ότι υπάρχουνε στα 20000 καψύλια 2-3 ελαττωματικά; Δεν θα σου πω την μάρκα. Εμείς φέρουμε ευθύνη για το συναρμολογημένο προϊόν και όχι για τα επι μέρους υλικά που κατασκευάζουνε άλλοι. Τι θα πεις αν υπήρχε μία αστοχία υλικού; Θα φέρω εγώ την ευθύνη για ένα ελαττωματικό καψύλι; Γι'αυτό παίρνουμε τηλέφωνο όταν έχουμε πρόβλημα για να δούμε τι συμβαίνει. Τι πιστεύεις για όλα αυτά;
Εσυ θεωρεις οτι το καψυλι ηταν ελλατωματικο εγω παλι οχι.... Θα σε παρακαλεσω να μας δειξεις και ενα κουτι απο αυτα που κυκλοφορουν στο εμποριο που να αναγραφουν την πιστοποιηση που εχουν περασει τα φυσιγγια σας..... Απο την αλλη θα μου πειτε οτι φταιω εγωπου τα αγορασα... Ναι συμφωνω εκανα λαθος..... Καικατι ακομα μπορειτε να μας εξηγησετε το λογο που γραφατε πανω στο κουτι απο τα δραμια την φραση να ελεγχεται το οπλο μετα απο καθε βολη???

Εσυ θεωρεις οτι το καψυλι ηταν ελλατωματικο εγω παλι οχι.... Θα σε παρακαλεσω να μας δειξεις και ενα κουτι απο αυτα που κυκλοφορουν στο εμποριο που να αναγραφουν την πιστοποιηση που εχουν περασει τα φυσιγγια σας..... Απο την αλλη θα μου πειτε οτι φταιω εγωπου τα αγορασα... Ναι συμφωνω εκανα λαθος..... Καικατι ακομα μπορειτε να μας εξηγησετε το λογο που γραφατε πανω στο κουτι απο τα δραμια την φραση να ελεγχεται το οπλο μετα απο καθε βολη???
Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση αφλογιστίας ή καποιου ελαττώματος η τουφεκιά μένει στο στόμιο της κάννης. Εάν ρίξει δεύτερη σφαίρα ο κυνηγός χωρίς να ελέγξει την κάννη τότε η κάννη σπάει στο στόμιο όπως όταν έχει πάρει λάσπη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καραμπίνα δεν κάνει επαναφορά και όχι τον σωστό θόρυβο. Ο κυνηγός τα παραβλέπει όλα αυτά παρ'όλο που το γράφουν και οι κανονισμοί ασφαλείας, βάζει δεύτερο φυσίγγι και ρίχνει χωρίς να ελέγξει. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο έλεγχος των φυσιγγίων γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε CIP κέντρα και στον δικό μας βλητικό σταθμό. Για πραγματική ζημιά στο όπλο οι πιέσεις πρέπει να είναι πάνω από 2000 bar το οποίο επιτυγχάνεται με διπλή γόμωση από ταχύκαυστα μπαρούτια μικρού όγκου. Πράγμα αδύνατον όταν υπάρχουν 5-6 έλεγχοι στην γόμωση κάθε φυσιγγίου. Όμως μπορεί να συμβεί όταν γινεται μαζική ιδιογόμωση.

k0vGs4j.jpg

xUic1Vo.jpg

Οριστε τα φυσιγγια σας τα οποια ανοιχτηκαν ολα.... Σε αλλα η ταπα ηταν πανω απο την μπαρουτι οπως πρεπει... Σε αλλα υπηρχε αυτο το υλικο σαν λασπη μαζι με την μπαρουτι.....

xUic1Vo.jpg

Οριστε τα φυσιγγια σας τα οποια ανοιχτηκαν ολα.... Σε αλλα η ταπα ηταν πανω απο την μπαρουτι οπως πρεπει... Σε αλλα υπηρχε αυτο το υλικο σαν λασπη μαζι με την μπαρουτι.....
Από αυτό το φυσίγγι στα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δώσει πάνω από 40.000 σφαίρες σε όλη την Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάνω από την πυρίτιδα υπάρχει το biorentable της guallandi, μετά ένα υλικό hi tech που κάνει ταυτόχρονα έμφραξη και αμορτισέρ και μετά η γόμωση στο πλαστικό περίβλημα. Το χαρτονάκι μπαίνει από πάνω για να μην φεύγει το buffer. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη. Αν κατάλαβες εσύ είμαι πρόθυμος να ακούσω.

μετά ένα υλικό hi tech που κάνει ταυτόχρονα έμφραξη και αμορτισέρ.
αυτο το high tech υλικο ειναι που με ανησυχει.......για να τελειωνει το θεμα και να μην σε ζαλιζω αλλο...το φυσιγγι που εριξα ηταν sigma 3 10 βολο....το καψυλι δεν ηταν ελλατωματικο αλλα μαλλον η μιξη της μπαρουτης με αυτο το high tech υλικο....τα δραμια επεσαν 5 μετρα μπροστα μου και εγω μαζι με το οπλό γεμισα μπαρουτες παντου...το αποτελεσμα ηταν να μετακινηθει και να στραβωσει το ελατηριο του πιστονιου....και εχουμε βγει εκτος θεματος απο τα φυσιγγια για βαλτο(που δεν μιλαμε και για ατσαλια οπως θα επρεπε)

Δηλαδη Σπυρο εννοεις οταν το euromix ειχε τον χαμηλο παφηλα; Γιατι αν ειναι ετσι,να παω να φορτωσω!!
Και εγώ που νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός....
Σπύρο και εμένα ακριβώς η ίδια ήταν η άποψη μου.
Έριχνα αποκλειστικά τα παλιά(προ τετραετίας) Euromix και δεν τα άλλαζα με τίποτα.
Μόλις άλλαξε τα υλικά δεν το βολεύτηκα καθόλου.(σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους)
Λες να φτιάχνει πάλι το παλιό καλό Euromix; .pray to God.
Ναι το παλιό με τον 8αρι παφυλα είχα ''βολευτεί''...
Θυμάμαι τα έριχνα στα κιχλοκότσυφα και στα μπεκατσίνια -για πολλή καιρό- σαν πρωτη ντουφεκιά σε Νο 8/9 και για δεύτερη τα παλιά Max του Στοκα (με την NIKE την μπαρούτη) ή τα Express του Δορκας σε Νο 8

Απλώς υπήρχε αστοχία κάποιου υλικού με αποτέλεσμα να βγούνε εκτός προδιαγραφών, αλλά παρ'όλα αυτά βγήκαν στην κατανάλωση. Αστοχία υλικού υπάρχει σε κάθε προϊόν που κατασκευάζεται βιομηχανικά.
Αν η αστοχια υλικου ηταν εν γνωσει σας, ποιος ηταν ο λογος να βγουν αυτα τα φυσιγγια στην καταναλωση? Γιατι δεν τα επιστρεψατε τα υλικα πισω στον προμηθευτη σας ως εκτος προδιαγραφων?

Ναι το παλιό με τον 8αρι παφυλα είχα ''βολευτεί''...
Θυμάμαι τα έριχνα στα κιχλοκότσυφα και στα μπεκατσίνια -για πολλή καιρό- σαν πρωτη ντουφεκιά σε Νο 8/9 και για δεύτερη τα παλιά Max του Στοκα (με την NIKE την μπαρούτη) ή τα Express του Δορκας σε Νο 8
Αυτή την στιγμή πια φυσιγγια υπάρχουν με nike ξέρει κανείς? Εκτός από τα b&p που δεν τα βρίσκουμε εδώ.

Αυτή την στιγμή πια φυσιγγια υπάρχουν με nike ξέρει κανείς? Εκτός από τα b&p που δεν τα βρίσκουμε εδώ.
κανενα. Η B &P δεν πουλαει αυτη τη πυριτιδα στην σγορα.
Και 'γω (όπως λέει και ο Παύλος) δεν ξέρω κανένα να γεμίζεται με την διβασική ΝΙΚΕ της B&P...
Ακόμα και το ομώνυμο φυσίγγι της εταιρίας
thumb_nike-0.jpg
έχει αλλάξει μπαρούτη σε σχέση με το παλιό εξαιρετικό Β&Ρ NIKE...

Δλδ το nike δεν έχει nike .hit.
Κάτι τέτοιο....sarcastic.
Κοίτα από τη στιγμή που η Baschieri&Pellagri έχει το brand name των πυρίτιδών της, μπορεί να βαφτίσει όποια πυρίτιδα παράγει με ένα όνομα από τα ήδη κατοχυρωμένα...
Και παλαιότερα έχουν γίνει παρόμοιες αλλαγές...η GP, η ΜΒ, της δεκαετίας του '70 είχαν εντελώς διαφορετική χημική σύσταση απο τις ομώνυμες σημερινές...
Οπότε μπορεί να σου πει... ότι το τάδε φυσίγγι μου, έχει την τάδε πυρίτιδα μου...ακόμα και αν την έχει αλλάξει...
Πάντως και για το σημερινό ΝΙΚΕ, αν και δεν το έχω δοκιμάσει -κυρίως λόγω κόστους- ακούω καλά λόγια...

Last edited:
θυμαμαι ομως οτι και ποιο παλια ειχαν γινει αλλαγες σε δυο φυσιγγια. τα μπλε και το μπιτουρμπο το 36αρι. το μπιτουρμο τοτε το εριχνα φανατικα και η αλλαγη με ειχε απογοητευσει και τα σταματησα.
Τα Lambro Μπλε, τα Καφέ και τα Biturbo, αναγκάστηκε να τ' αλλάξει όταν πήγε ο Ναυπλιώτης, να πάρει πιστοποίηση CIP...
Mε τη συνταγή του Μπάρμπα Λάμπρου την παλιά (ειδικά στα χοντρά σκάγια) τα συγκεκριμένα φυσίγγια δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν την δοκιμή, γιατί ήταν πολύ -έως πάρα πολύ- πάνω από τα όρια που έχει θέσει η CIP για φυσίγγια με 70άρι καλυκα...
Αρκετά κλείστρα και άλλα απάρτια μέρη αυτογεμών καταστράφηκαν και κλειδιά δίκαννων όπλων κούνησαν από συστηματική χρήση των εν λόγω -παλαιότερης γενιάς- φυσιγγίων...

To καινουργιο Euromix που σφαξαμε με τον skyfall ειχε 1.54 γρ μπαρουτι, 686 καψουλι και GT συγκεντρωτηρα. Δηλαδη αλλαζει καψουλι και συγκεντρωτηρα και αφηνει την ποσοτητα πυριτιδας ως εχει. Δεν νομιζω καποιος που να ασχολειται με ιδιογομωση και βλητικη να εκανε τετοια αλλαγη σε ενα πετυχημενο σεταπ και να περιμενε βελτιωση.
Αναρρωτιωμαι ομως μηπως αλλαξε συσταση η GM3 η μηπως το φυσιγγι δεν εχει πλεον GM3 αλλα PRIMA οπως ειχε και οταν πρωτοκυκλοφορησε.
Παύλο, γιατί δεν κάνει και μια δοκιμή κατανομής-διάτρησης, παλιού και νέου φυσιγγίου να δείς τι διαφορές έχουν και 'κει...

Back